Uusi caravan alue Pärnuun/Audru

BLOMBERG KAI 10.07.2013 16:40

Terve karavaanarit! Kertokaa miten hyvä alue rakennetaan ja mitä caravaanari haluaa aluelle,? Olemme rakentamassa uutta aluetta 15km Pärnun keskustasta,rauhallinen alue maaseudulla,Nyt heitän pallon teille,kertokaa pitääkö koko alue olla nurmella vai vaan etuteltta/markiisi?ja auto/vaunu olisi kovalla hiekkamaalla? Tulemme myös järjestämään pikkubussin joka ajaa aluen ja Pärnun väliä nonstopina. Kertokaa niin tehdään sen mukaan

LAURILA MIKA 11.07.2013 10:00

Emme tiedä miten se rakennetaan,mutta meille tärkeitä asioita on; siistit ja puhtaat sosiaalitilat, niitä tulee olla tarpeeksi. Lapsille runsaasti tilaa pelata, sekä leikkipaikka. Alue tehdä niin, ettei heti ensimmäisillä sateilla "lilluta" mudassa. Hyvät netti yhteydet on tätä päivää, ihmiset valitsevat usein paikan sen perusteella. Respaan hyvät tiedot alueesta, ja karttoja lähialueista. Alueella olisi toivottavaa olla pieni kioski tyyppinen myymälä, josta saa tuoretta leipää yms pientä.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 11.07.2013 10:42

Laurilan Mika kertoi yhdet perusasiat. Itselle kunnon suihku on vaatimus josta en tingi. Kemssan tyhjennysmahdollisuus on tietysti itsestään selvyys samoin harmaavesien tyhjennykseen ajokaivo jonka toteutuksessa on monta mahdollisuutta.

Osa alueesta voi olla nurmikentääkin, mutta varsinkin märällä kelillä on hyvä saada ajoneuvo kovalle alustalle.

Kävimme sateiden aikaan Leipzigissä ja auto jätti 10cm urat kun lähdimme pois ja vain peruuttamalla se onnistui.

Varsinkin matkailuautot vaatii kovan alustan, kuiva nurmi tai hiekkatie. Osaan paikoista voisi tehdä lavan hiekkatien viereen ns. luksuspaikoiksi, kuten tuolla Apalkalnsissa on tehty Siellä kaikki paikat ovat kylläkin saman hintaisia, vaikka lavapaikkoja on rajoitetusti http://www.apalkalns.lv/en/page/96 Tosin lava tulee olla heti pysäköintipaikassa kiinni Apalkalnsissa ne oli yli metrin päässä.

LEPPIKANGAS MARKKU 11.07.2013 19:13

Liitolla on myynnissä caravan-alueen suunniteluopas! Pikku investointi hyvien mielipiteiden lisäksi ja tueksi. Ensimäinen opas tehtiin jo joskus 80-luvun alussa!

Leppis
BLOMBERG KAI 11.07.2013 20:02

Kiitos se on Mutta haluaisin että kuuntelen teidän mielipidettä asiasta,ja ne jotka ovat kiertäneet enemän niin osavat antaa sellaisia käytännön juttuja mitkä on hyviä

VEIJOLA ESA 11.07.2013 21:25

Niin ja hyvä sauna reissun jumituksia pehmittämään.

VALO MIKKO 11.07.2013 22:25

Myöhään illalla/yöllä saapuville paikkoja portin ulkopuolelle, aamulla sisään. Tai stellplaz tyyppinen kevyellä maksulla, vain yöpyjille.

Ja syötävää saa löytyä, valmista ja muutamat elintarvikkeet.

Auto/vaunu kovalla ja markiisi nurtsilla on toimiva.

HYTÖNEN RAIMO 12.07.2013 00:03

Mika ja Mikko kertoi jo oleellisimman. Tämän lisäksi kannatan ajatusta, jossa varsinaiset ajoneuvopaikat olisi taskutettu (laajentuma ajotiestä) siten, että ajoneuvo olisi aina kantavalla alustalla [asfaltti, sora/sepeli) ja sen vieressä nurmikko oleskelua/etutelttaa varten. Taskut voisi näköeristää puu, pensas- ja kukkaistutuksin.

Kun nämä kaikki (ideat) yhdistetään, niin jo vain tulee hyvä alue.

MUSTONEN ANTERO 12.07.2013 19:40

Hyviä kommentteja jo tulikin, olen itse koiran kanssa matkustava vanhahko ja suunnittelija, joten alla aika yksityiskohtaisia neuvoja:

Ikäryhmät pitää huomoida, samoin liikuntavammaiset sosiaalitiloissa A: Sosiaalitilat hajautettuna, vanhemmilla herroilla tuppaa välillä tulemaan kiire B: Pesutiloissa tulee olla kunnon istuimet, itse en pysty riisuuntumaan/puketumaan seisten C: Rampit niin invalideille kuin lastenvaunuille eri tiloihin D: pesutiloihin kunnon hantaakeja, useilla on ns. asentohuimausta ja vaikea pysyä pestessä pystyssä, myös irtojakkarat pesutiloihin E: Liukaudenestävä materiaali lattiohin myös uima-allasalueilla, siitä löytyy hyvät normit F: Kunnon hylly pesutavaroille pesutilaan, samoin runsaasti vaatekoukkuja ja hylly laseille, kelloille jne. Tonttien suunnittelu A: Auton alle pitävä pohja, tämä vuosi oli katastrofaalinen nurmikkopohjien pettäessä B: Aidat tonttien väliin, ympärivuoden vihreä, 120 + Cm paras C: Leveys auton leveys 2,4, katos 2,5 tämän lisäksi 1 m ympäri kulkutilaa minimissään, syvyys voi vaihdella D: Myös pöydälle ja tuoleille tasainen, kova alusta, sekä grillillekin E: Tarvitaan sekä varjoisia (jos ei ilmastointia ja kotielämiä) ja aurinkoisia paikkoja F: Kunnon viitoitus ja selkeästi tehty numerointi, mahdollisesti jako kortteleihin, ja opastauluja eri puolille G: Kortteleittain sos.tilat, grillikatos, lasten leikkipaikka jne. H: Viemäröinti (muistaen tämän kesän kaatosateet) Kotieläimet A: Ulkoilutusreitti koirille B: Aidattu koiratarha C: Mahdollisuus jättää kotieläin maks. esim. 6 tunniksi hoitoon, ilmastoitu tila Muut palvelut A: Sämpylät on aika vakio, mutta entä päivän lehdet B: Tila maatilatorille, jossa paikallista tarjontaa C: Kiertoajelut muodossa tai toisessa D: Kutsutaksi, joka vie ja hakee E: Myymälä ja ravintola paikan tason mukaan F: Mahdollisuus sisämajoitukseen kriisitilanteissa (telttailijat) G: Internet piste, sekä omille laitteille että laite valmiina H: Pyykkitiloissa aina myös kuivauslaite, silitys, ehkä myös pesupalvelu I: Keskitetty kokoontumis-/kokoustila ryhmiä ajatellen sopivalla teknikalla varustettuna, mutta voi toimia myös TV-huoneena, sat.antenniyhtydet ulkomaalaisia ajatellen J: Terveydenhoito, sairaanhoitaja ja lääkäri helposti saatavissa paikalle, ehkä peruslääkekaappi K: Tila varusteiden kuivatukselle ja myös säilytykselle (esim. poissaolo muutaman päivän ajan) L: Safety Deposit Box palvelu M: Polkupyörä, vene, kanootti, skootterivuokraus N: Opastetut kiertoajelut, tai kohdekohtaiset visiitit R: Pärnussa kylpyläpalvelut Tekniikka A: Vesi- ja viemäripiste joka tontilla B: Laajakaista ja kaapelitv-liitäntä C: Hälytysliitäntä (palo- hyökkäys- sairauskohtaus yms.) vastaanottoon D: Kaikissa liitännöissä järeä ukkossuojaus

Tässä näin aluksi

HONKANEN JAAKKO 12.07.2013 21:11

Paljon on näköjään toivomuksia caravaanareilla ja hienoahan täydellisessä alueella ollakin mutta asialla on toinenkin puoli Suomalainen caravaanari ei halukas maksamaan palveluista hienoa pitäis olla ja ilmaiseksi melkein. En yleistä todella kaikkia mutta paljon. On sula mahdottomuus noilla toivomuksilla aluetta Viroon kenenkään rakentaa jos ei ole saanut kahta lottovoittoa. Ja sijoittamiaan rahoja ei saa takaisin edes 100 vuodessa, kyllä kävijämäärtä niin pientä on. Ja paikkoja pitäis olla vähintäin400 sataa ,käyttöaste 75 % vuodessa, sekin utopiaa.Markkinointi pitäis suunnata keskieurooppaan ja huikeilla summilla.Ja Suomalaisten olla valmiita maksamaan myös palveluista.

KUJANPÄÄ MARKKU 12.07.2013 22:59

Ota huomioon Konsen vahvuudet sijaintinsa suhteen. Tarjoa jotain omaperäistä ja kiinnostavaa. Ota joku teema jonka uskot kannattavan.

BLOMBERG KAI 12.07.2013 23:36

Se että konsen vahvuus on siainti,meillä ei tule olemaan asfalttia pihalla ja betonia on vain ajokaivon laatta. Ja meillä on tarkoitus myös että on tilaa levittää se markiisi ilman että se on toisen auton kyljessä,vaikka olis minkälainen tapahtuma

HÄMÄLÄINEN MARKKU 13.07.2013 15:59

Tilanne on pitkälle se mitä Honkasen Jaakko kertoi. Alkuun kannattanee satsata vain kaluston sijoituspaikkoihin ja kunnollisiin sosiaalitiloihin (suihkut ja tiskaus), unohtamatta Caravan huoltoa, siis vesien tyhjennystä, sekä WLAnia. Suihku tilat tulee totuttaa niin ettei vaatteet kastu, eli pukeutumistila tulee erottaa suihkusta ovella. Pukeutumistilassa tulee olla vatteille naulakot sekä penkki istumista varten. Jos tuottoa tulee voi aluetta sitten täydentää.

Tietysti aamusämpylät ovat plussaa, jos sen saa toimimaan jonkin paikallisen leipomon kanssa tai itse tehtynä (tilaus illalla ja nouto respasta aamulla).

Miten alue tulee sijoittumaan via Balticaan ratkaisee paljon. Konsen vahvuus on ollut sijainti, mutta kun on Pärnussa ollut kolme - neljä kertaa on tuo kaupunki tullut taputelluksi. Olemme käyttäneet Konsea enää välietappina, johon käy muukin reitille sopiva paikka jossa on siistit ja toimivat tilat.

HYTÖNEN RAIMO 14.07.2013 12:12

Voi hyvä Sylyvi kuitennii.

Kyllähän Honkasen Jaakko (ja joku muukin) on täysin oikeassa. Mikä ongelma on esimerkiksi tiskaus autossa/vaunussa - ei mikään sanon minä? Paljon enemmän vaivaa on kantaa astiat tiskattavaksi huoltorakennukseen ja sieltä takaisin. Ja jos on, niin tiedoksi, että nykyisin on saatavilla jopa kertakäyttöastioita, joita käyttämällä välttyy koko tiskaukselta!

Ei leirintäalueen tarvitse olla mikään täysihoitola, sellaiseen voi hakeutua sinne missä niitä on muutenkin. Toisaalta jos ihminen on niin tumpelo (lue uusavuton) ettei osaa tai viitsi käyttää matkailukulkineensa tarjoamia mahdollisuuksia, niin sitten ei pidä niitä hankkiakaan.

Ymmärrän hyvin, että ketjun aloittaja (ja moni muukin) on lyöty ällikällä kaikista esitetyistä vaatimuksista - joku roti se pitää olla pyytäjälläkin.

LAURILA MIKA 14.07.2013 12:58

keskustelun aloittaja kysyi mitä tarvitaan eikä mitä ei tarvita.Vaatimustaso on jokaisella matkailijalla erilaiset.Jos sinä Raimo tiskailet vaunussa, me emme sitä tee .Olisiko camping alueiden taso baltiassa maissa syy siihen että ne on sellaisia läpiajo maita?

HALINEN HARRI 14.07.2013 13:40

Aloituksessa ei ollut mainintaa onko tarkoituksena tehdä parkkialue, yöpymisalue vai lomailuun tarkoitettu alue. Jos lomailuun on kesäaikana uintipaikka varmaan hyvin tärkeä suurimmalle osalle.

KUJANPÄÄ MARKKU 14.07.2013 17:02

Voi hyvä Hytönen kuitennii. Kas kun siellä teillä ei tarvi pahvilautasia ja -kuppeja kummosestikaan tiskailla. Mulla on niin rupinen m-auto, ettei tässä ole kuin yksi allas. Posliineista silti syödään ja kristalleista juodaan. Tiskausmahdollisuudesta maksamme loppulaskussa.

LAINE MARKKU 15.07.2013 15:30

Olen juuri PÄrnussa ja kävin pyörllä äsken Valgearannassa, joka on hieman ennen Andrua, ja siellähän on vaatimaton leirintäalue.

Tuleehan leirintäalue rannan läheisyyteen? Pitäisin hienoja uimarantoja erityisenä valttina lapsiperheille ja vanhemmillekin. Aluehan on vanhastaan loma- ja leirintäkäytössä ollutta rantaa, ja pitäisin ykkösasiana, että paikka olisi vedenääressä tai ainakin kohtuullisella etäisyydellä, jotta karavaanari voisi pysähtyä yöpymistä pitemmäksi ajaksi paikkaan. PÄrnun seutu on nnimenomaan lomailua varten ja mielestäni sieltä puuttuu riittävän houkutteleva lomapaikka karavaarialueena. Tässä olisi nyt oiva tilaisuus parnataa tilannetta!

Ulkoinen hieno sijainti antaa anteeksi alun hienouksien puuttumisia tässä vaiheessa!

MANNINEN JUHA 31.07.2013 15:54

no kyllä se asfaltti tai sepeli piha on myös hyvä varsinkin vesisateella.jos mahdollista katson sellaisen paikan yleensä.esim,konsessa asfalttipuoli on aivan hyvä.grillikatos voisi olla hyvä sosiaalinen paikka vaihtaa kuulumisia muiden matkaajien kanssa.ja alueen myymälästä saisi ostaa hyvää virolaista grillattavaa,eikä juomapuoltakaan saa unohtaa.kemssan tyhjennys vähän erilleen puhtaan veden ottopaikasta ettei kukaan erehdy säiliötä huuhtomaan puhdas vesi letkulla.

JANHONEN MATTI 31.07.2013 21:09

Paljon on tullut hyviä ideoita, jopa niin paljon, että toiveet ja todellisuus on pahasti ristiriidassa. Yksi asia jota olen suorastaan ihmetellyt on toive saada auto asfaltille ja pihalle markiisin tai teltan pohjan alle nurmi. Eikö homman pitäisi olla juuri toisinpäin. Kävin pari viikkoa sitten tuolla Maisansalon viiden tähden aluella ja ei voi kun ihmetellä. Autot ja vaunut on asfaltilla ja päydät ja tuolit käpylikössä josta vallankin kostella kelillä tulee oikein mukavasti havunneulat sisälle. Jotkut oli ymmärtäneet jujun ja parkkerannneet ajoneuvon asfaltin viereen - joka tosin vaati oikaisupalikoita - ja perustaneet leirin pihamaton päälle asfaltille. Järkevää.

http://www.camping-hopfensee.de/202.0.html?&L=1

Yllä linkki yhdelle Euroopan parhaista leirialueista joka sijaitsee Fussenissa Etelä-Saksassa aivan lähellä satulinnaa. Camping Hopfenseellä runkoteiltä ajoneuvojen tontille vie sepelöydyt ajourat ja jokaisella tontilla on 2 x 4 metriä kantiinsa oleva asfalttoitu- tai laatoitettu kenttä markiisin tai teltan alustaksi. Ratkaisu on halvempi kun luullaankaan, autot tai vaunut ei uppoile nurmikoon , ja ennen kaikkea oleskelupiha on suora, pystyttipä siihen sitten markiisin tai teltan. Eikä kulkeudu roskat pihamatolle ja edelleen autoon/vaunuun.

Toinen asia mikä kannattaa ottaa huomioon on se, että Virssa ja Suomessa ei ole monsuunisateita. Tästä syystä on ihan turha tehdä epätasaisia 5 ja jopa 10 % kaltevuuksilla varustettuja paikkoja. Niihin on pirullista saada auto suoraan ja vielä vaikeampi on rakentaa toimivaan markiisin tai teltan pohjaa "mäen syrjää".

JÄRVINEN JUKKA-PEKKA 18.10.2013 23:53

oskoisin että saunalla on vetovoimaa kunhan et hinnoittele itsäsi itse ulos

KAUKOHARJU PÄIVI 03.11.2013 17:28

Taitaa olla jo aluekin valmis, mutta eksyin tälle palstalle vasta nyt ja mielessä on käynyt kuinka itse tekisin leirintäalueen. Muut asiat täällä on käytykin läpi, mutta näistä ei kait vielä suuremmalti tekstiä ollut: Wc-tilat kannattaa mitoittaa reilusti. Nykyään oletetaan ihmisten käyttävän omia huussejaan ja niinhän moni tietysti tekeekin.Itse olen laiska tyhjentelemään laatikkoa ja siksi käytämme yleisiä wc-tiloja, jos mahdollista ja jos ovat siinä kunnossa, että niihin voi mennä. Minimi olisi kolme koppia kummallekin sukupuolelle. Kaikkihan ovat aamup----lla n.9.30 -10.00. Eikä missään tapauksessa peilejä ja pistorasioita wc-koppiin. Hommahan menee täysin seis, kun kopeissa aletaan hiuksia laittamaan tai partaa ajamaan. Näin tapahtuu yleisillä leintäalueilla, jos on vuokramökkejä. Halvimpiin mökkeihin ei muuta kuin sänky mahdu.Eli siis peilit ja pistorasiat pesualtaiden yhteyteen. Alapesusuihkut olisi myös mukavat sekä miehille että naisille.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 31.12.2014 13:06

Mikähän mahtaa olla tilanne nyt?

Päivittelen tuota Baltian karavanalueiden karttaa ja olisi mukava lisäyä tämäkin paikka sinne.

KASTARINEN HANNU 25.02.2015 12:49

Tuolla Euroopassaa matkanneena hyvä, alueella toimiva WI-Fi on joka paikassa se viimeinen vetonaula kämppärille. Se on tietenkin toinen asia, onko se itse kullekkin kuinka tärkeä. Meille se on, sillä valitsemme edellisenä iltana leirintäalueen netist.

HUOVINEN TUOMO 25.02.2015 13:50

Ensi kesänä sinnepäin matkustavana ajattelisin, ettäperus palvelut ja se meri olisi vieressä. Mulle ja meijjän porukalle riittää ne. Plussaa kaikki muu. Hinta vois olla joku parikymppiä. Tuomo

HIETAVUORI JUHA 28.04.2015 08:00

Onko siitä Pärnun uudesta alueesta mitään tuoreempaa tietoa ? Toukokuun alussa aikomus Virossa käväistä , voisi käydä vilkaisemassa jos on toiminnassa .

HAAPANEN TIMO 28.04.2015 08:37

Mun veikkaus on että koko hanke on sumpannut aloitetuista maanrakennushommista huolimatta.

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 28.4.2015 klo 08:38:32 Tässä puhutaan maanrakennuksesta http://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/etuteltan-puheet/matkailu-ulkomailla/?x26399=100785356

HIETAVUORI JUHA 28.04.2015 08:57

No sitten mentävä Konseen ,niinkuin ennenkin .

LAINE MARKKU 28.04.2015 20:10

Pari viikkoa sitten kävin Audrussa olevalla vanhalla campingalueella, johon Tallinna-Pärnutieltä pääsee Saugan risteyksestä suoraan. Se ei ollut auki sillä hetkellä. Alue on todennäköisesti Neuvostoliiton aikainen alue Saugajoen varressa, jossa oli toistakymmentä mökkiä ja muutama pistoke autoille/vaunuille nurmikentällä. Alue on viitoitettu campinalueeksi, mutta taso ei ole kovin korkea. Tuota uutta aluetta en löytänyt vaikka kyselin paikallisilta tuttaviltakin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.