koiran kanssa Kreikasta Albanian läpi Kroatiaan

LEHTO JUKKA 07.07.2013 21:10

Koirallamme on siru, passi ja rokutus sekä vasta-aine todistus sekä jatkuva ekinokokki lääkitys 28 päivän välein. Näillä pitäisi homma hoitua mutta kysyn onko jollain tältä vuodelta kokemuksia, ettei vaan tule ongelmia koiran kanssa.

VIRTANEN JUKKA 08.07.2013 17:12

Pari vuotta sitten ajettiin Kreikan, Makedonian, Serbian kautta Kosovoon ja sieltä Albaniaan ja edelleen Kroatiaan. Mukana oli meidän kaksi yorkkia. Millään rajalla eivät koirien passit kiinnostaneet virkailijoita, vaikka yritin aina niitä tarjota. Serbian tullissakin kaveri halusi koiramme rusetin, koska hänellä oli kotona samanlainen koira, mutta ei rusettia. Ainoan kerran koirapasseja tarvittiin, kun tulimme Kroatiasta Unkariin. Siinä koulutettiin nuorta poikaa tutustumaan myös koirien papereihin. Eli ei ollut mitään ongelmia. Autoliiton kirjan mukaan olisi Serbiassa tiukemmat aikarajat rabiesrokotuksen kanssa kuin EU:ssa, mutta sitä ei ainakaan valvottu. Olemme aikaisemminkin ajaneet Serbian läpi esim. Unkarista Bulgariaan koirien kanssa, eikä ollut mitään ongelmia.

KUJANPÄÄ MARKKU 09.07.2013 15:00

Ei liity aloitukseen, mutta .....

Sivistyneitä koiria tapaa yleensä ulkomaisten rekistereiden yhteyksissä. Suomijuntti-paskanräkyttäjät ovat ikiomaa rodun jalostustamme.

LEHTO JUKKA 09.07.2013 21:02

Kiitos asiallisesta vastauksesta voimme vielä kertoa kokemuksemme Albanian läpiajon jälkeen.

VIRTANEN JUKKA 11.07.2013 14:33

Mielemme kuulisimme kokemuksia muidenkin koiranomistajien matkoista tuolla Välimeren rannoilla. On tarkoitus vielä sinne joskus mennä. Valiettavasti tänä kesänä ei kkeritä niin kauas.

PS Tuota herra Kujanpään kommenttia en kyllä ymmärrä. Onko se kateellinen?

JYLHÄ HANNU 11.07.2013 15:11

Viime kesänä kiersimme reittiä balttia, Puola, Itävalta, Slovenia, Kroatia, Unkari, Slovakia ja via baltikaa takaisin. Missään (rajoilla tai majoituksissa) ei oltu kiinnostuneita koiran passista vaikka muistaakseni joidenkin kämppäreiden sivuilla luki, että koiran passi on esitettävä respassa. Joillakin kämppäreillä oli varattu oma uimarantakin koirille. Toki olimme tarkastaneet, että koirat ovat sallittuja käyttämillämme kämppäreillä. Olipa joillakin alueilla jopa "koirien vessoja". Oma etunsa on koiran tuoma turvallisuuden tunne. Suurimmaksi hankaluudeksi me olemme kokeneet kuumuuden.

HooJii

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.