Majoittumiskokemuksia Baltiassa ja Puolassa

HÄMÄLÄINEN MARKKU 26.06.2013 14:47

Kun tuo via Baltica on ahkerassa käytössä, niin ajttelin avata ketjun jossa kehutaan tai haukutaan alueita Baltiassa ja Puolassa opiksi ja tiedoksi sen suunnan matkalijoille.

Konse, Pärnu Viro, joskus liiankin suosittu alue lähellä kaupunkia. http://www.konse.ee/fi/

Labirinti Amusement Park, Zorgi Latvia, Bauskan 18 km pohjoispuolella http://labirinti.lv/en Sopiva pysähdyspaikka via Baltiaa pitkin menijöille ei tee reittiin suurta pokkeamaa.

Eurocamping Osir, Suwalki Puola uusi siisti alue, täysin varjoton avoin, voi olla kuumalla tukala. http://osir.suwalki.pl/index.php/menu-obiektow-osiru/eurocamping/

Camping Tramp (Mosir) Torun Puola siisti pienehkö alue kävelymatkan (n.1,5km) päässä kaupungista jossa mm. Kopernikus eli ja vaikutti. http://www.campingtramp.pl/?page_id=957

Vielä pitää mainita alue ei via Baltican varrella, mutta jossa viihdyimme kolme pävää eli

Apalkalns, kaupungin Cesis lähellä Puolassa, siisti alue, alueella on lavoja matkailuajonevojen paikkojen vierssä. Myös mökkimajoitusta. Siisti alue josta on lähimpään kyläkauppaan n.800m http://www.apalkalns.lv/en/page/96
KIVIOJA HANNU 26.06.2013 15:31

Labirintin ”huoltorakennuksen” yläkerrassa asuu kaksikin talonväkeen kuuluvaa nuortaparia, jotka käyttävät alakerran yhteisiä tiloja myös. Ei ollut oikein mukavaa mennä aamutoimille, kun toiset laittoivat itselleen aamupalaa. Muuten siisti ja hyvä paikka. Vuorokausi hinta 14 € (eurot käy).

Wigryn luostarin luona oleva leirintäalue on suomalaisten suosiossa. n. 15 km Suwalkista itään. Käymisen arvoinen paikka. Luostarissa on myös ravintola.

Warsowan Camping 123 Zajazd Majawa Kat.1 ul. Bitwy Warszawsk. 15-17 02-366 Warszawa (Mazowieckie) Puola N 52° 12' 53,3" E 20° 57' 56,1 On ihan hyvä paikka. Kaksikin paremmanluokan ostoskeskusta n. kilometrin päässä. (vastapäätä toisiaan, risteyksen yli). Hyvät yhteydet keskustaa.

Wroclaw Leirintäalue Stadion Olimpijski Nr. 117 ** Aleja Ignacego Paderewskiego 51-612 Wroclaw (Dolnoslaskie) Puola N 51° 7' 0,7" E 17° 5' 28,2" Kyllä siellä yöpyy, mutta huoltorakennus aika surkea.

Katowice Camping 215 ul. Trzy Stawy 23 40-266 Katowice (Slaskie) Puola N 50° 14' 36,7" E 19° 2' 52,1" Todella hyvä ja siisti paikka. Ostoskeskus n. 1½ km:n päässä.

JANHONEN MATTI 26.06.2013 15:46

http://www.private.firmy.suwalki.pl/index_su.html

Sivujen kielen voi vahtaa myös suomeksi Ihan hyvä yhden yön paikka ja helppo löytää.

Käyttäjän lisäys viestiin 26.6.2013 klo 15:47:33 Kohdassa Puhumme myös koordinaatit.

HAAPANEN TIMO 26.06.2013 18:22

Markku kirjoitti vahingossa Cesisksen olevan Puolassa, tarkoitti Latviaa. Kiva kämppäri niine autonvieruslavoineen. Hyvä uimapaikkakin siellä. Kuvissa ne laverit. https://picasaweb.google.com/timppahaapanen/Cesis?authkey=Gv1sRgCNmgqdSI8Mq0ngE#

Meille on yksi mielenkiintoinen ja vähän erikoinenkin yöpaikka Kaunasin jahtiklubi. Käynnistä on jo neljä vuotta mutta kyllä se siellä varmaankin edelleen toimii. https://picasaweb.google.com/timppahaapanen/KaunasLiettuaStellplatz

Via Baltican suosio taitaa olla nyt aikamoinen, täällä olevista jutuista päätellen. Eihän siitä ole kovin pitkää aikaa kun sivustolla kyseltiin uskaltaisiko sinne lähteä. Tilanne on muuttunut täysin. Puolan teiden parantuessa reitti on oikein hyvä moneen kohteeseen, Italiaa myöden.

Nuoremmat ei tiedä kuinka hidasta Ruotsinkin kautta ajaminen oli ennen motaria. Kaikki kylät ajettiin läpi. Hidasta oli myös Balticalla oli alkuvuosina ( 1992-> ) joina siellä ensi kertoja olin.

Tuntuu hienolta kun ajaminen helpottuu jatkuvasti, ja leiripaikat lisääntyvät.

@timppa

HÄMÄLÄINEN MARKKU 26.06.2013 18:30

Kiitos Timppa kun korjasit tuon maan se on tosiaan Latvia.

KORHONEN ELISA 27.06.2013 23:10

Tuosta Private campingista Suwalkissa. Onko muilla samoja kokemuksia, että isäntäpariskunnasta nainen pyytää suihkusta lisämaksua, mutta mies sanoo, että kuuluu samaan hintaan? Kaksi vuotta sitten mennessä sisään nainen luetteli, että suihkusta erillinen maksu. Aamulla kuulimme mieheltä, että se kuuluu samaan hintaan. Tänä vuonna nyt kesäkuussa sama juttu. Menomatkalla asioimme miehen kanssa ja hän ei laskuttanut suihkusta. Tullessa maksun otti nainen ja yöpyminen tulikin useampia euroja kalliimmaksi kuin vajaa 3 vk aikaisemmin menomatkalla. Muuten ihan ok paikka. Mitä nyt lähitalon koira louskuttaa yöllä.

KUJANPÄÄ MARKKU 28.06.2013 09:39

http://www.private.firmy.suwalki.pl/cennik_su.html

Hinnastossa ei näy olevan suihkumaksua. Papparainen siellä muutenkin mukavampi. Eurojakin vaihtoi Sloteiksi ihan käypäseen kurssiin keväällä. Viidelläkypällä parisataa slotia. Sillä pärjäs läpiajon alas kun diiselin makso kortilla.

SUOMI SEPPO 28.06.2013 17:01

Augustowissa on ihan kohtuu kämppäri. Parhaillaan päivittävät sitä EU-tasoon muutenkin kuin hinnalla (n. 15€/2h+mauto+sähkö/vrk). Kävellen/fillarilla keskustaan. Vanha hyttyspesä Bartek on vaihtanut nimeä mutta hyttyset on tallella. 53.857121,22.970383 (siirrä suoraan Googlen maps*iin) @seppo

REINI SEPPO 28.06.2013 19:01

Elisalle : oliko suihkussa jo lämmintä vettä? Olimme varhain keväällä ja meidät otettiin sisään rouvan vastustelusta huolimatta ja suihku järjestettiin huoneeseen ja kylmää vettä tietenkin. Siksi on ekassa viestissä oleva Osir huomattavasti parempi vaihtoehto!

KERÄNEN KAUKO 28.06.2013 20:05

Ollaan Riikan City-camppärillä ja ihan jees paikka. Löysin TOM TOMilla...

KORHONEN ELISA 30.06.2013 22:33

Kyllä oli lämmintä vettä Private campingin pihalla olevassa yhdistetyssä wc+suihku -kopissa. Tosin veden lämpötila vaihtelee aika lailla lyhyenkin suihkun aikana. Kävimme kävelyllä ja huomasimme tuon uuden kämppärin Suwalkissa ja ajateltiin, että täytyypä kokeilla seuraavan kerran siellä kulkiessa.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 01.07.2013 11:09

Tuossa kuvassa näkyy sen Osirin sijainti suhteessa Privateen. Paikka oli siisti ja toimiva, ainoa ongelma saattaa olla hellekeli, kun siellä ei ole liiemälti varjoa.

Tuolla on taas muitakin alueita tosin tarkistamatta pitääkö sijannit paikkansa. http://goo.gl/maps/vRFxu Huom. kaksi sivua

KERÄNEN KAUKO 02.07.2013 10:22

n 30km Bialystokista etelään kuvan puskaparkki. Rauhallinen, tieltä 19 n kilometri sivussa. Voin kotona laittaa tarkemman sijainnin, jos jotakin kiinnostaa.

VALO MIKKO 05.07.2013 15:14

Tuolla viihdyttiin kaksi yötä pariviikkoa sitten. Poznan on komee kaupunki ja raitiovaunulla pääsee kämpinkin nurkilta keskustaan.

Paikka on siisti ja toimiva, ravintola löytyy.

http://campingmalta.poznan.pl/en/

HÄMÄLÄINEN MARKKU 05.07.2013 16:29

Tuonne Hotel Camping Maltaan koetettiin, mutta oli täyttä. Ohjasivat tuonne http://www.wigwam.agro.pl/ Paikka oli suhtkoht´ ok hinta oli 20€ eli hintava Puolan tasoon verrattuna. Paikka oli "keskellä ei mitään"

PUTTO TUULA 07.07.2013 22:26

Eurocamping Osir Suwalki on täysin uusi alue (EU.rahoitus) Olimme menomatkalla siellä ja paluumatkalla tuntuu kuin olisi tullut kotiin; kaikki toimi loistavasti. Voimme todella suositella aluetta ja me tulemme yöpymään tulevaisuudessakin täällä "lähes yksityiskäyttöön vuokratulla leirintäalueella". Paikkoja 40 kpl ja käyttöaste 7.5% (oma havainto). Terv:Timppa

KOSKINEN JANI 25.07.2013 09:19

Estonia tour suoritettu, yöpymiset seuraavissa paikoissa.

Konse: muutama yö, ihan jees ei moittimista, Pärnu on hieno kaupunki.

Pidula forell, Saaremaa: Ruohokenttä (kesken), sähkö vedettiin jatkojohdoilla jostain kaukaa mutta toimi. Vessat oli käytössä ja jonkinlainen suihkukin olisi ollut tarjolla. Ennemmin olisi kannattanut mennä merenrantaan puskaparkkiin.

Pihla camping, Hiiumaa: Kiva rauhallinen paikka, muksuillekin touhua. Sähköt talon seinästä, onneksi pari kaapelia mukana niin sai vähän kauemmaksikin. Kõpun majakka lähellä ja mukavan rauhalliset pyöräilytiestöt ympäristössä. Toimiva paikka, suosittelen.

Pikseke, Haapsalu: Ihan toimiva paikka, mentiin ohikulkumatkalla.

Väike-trommi, Otepään lähellä: Hieno kumpuileva ympäristö (koko tämä seutu hienoa maastoa) ja omia pieniä lampia missä voi uida. Päätalossa vessa missä voi käydä ja muut palvelut sauna jne varaamalla. Karavaani/teltta-alueen reunalle tekeillä pieni huoltorakennus eli vessa/suihkua jne. Todella rauhallinen paikka, mitään ei ole lähellä. Toimi meille.

KUNTSI KAARLO 31.07.2013 22:01

Kun se nyt puheeksi tuli niin tässä vielä muutamia puolalaisia kokemuksia myötäpäiväjärjestyksessä ja ilman pitkiä puheita. Varsovan WOK pelkkää plussaa kokoa lukuun ottamatta, Sandomierz samoin. Krakovassa on tasoa ja myös valinnanvaraa, Zakopanessa huoltorakennus ainakin viimeksi remontin tarpeessa. Jelenia Gora jälleen yksi parhaista, sen sijaan Zielona Gorassa tarvitaan erityistaitoja, jos aikoo paikan löytää ja yrittää vielä leiriytyäkin sinne. Stettiniin ja sen leirintäalueelle palaa aina uudelleen, Swinoujsciesta jää helposti pelkän rantabulevardin mielikuva. Matkalla Sopotiin ja sen Kamienny Potokiin voi poiketa vaikkapa Ustkassa, paluumatkalla Sopotista taas Pilawkissa ennen Ostrodaa voi kokeilla hieman intiimimpää leirintää joutsenten parissa. Ei Elkissä mitään vikaa ole, mutta hieman tylsänoloinen paikka. Ja vielä lopuksi, Druskininkaita Liettuassa ei voi ohittaa, se pieni mutka Ogrodnikin-Kaunasin reitillä kannattaa tehdä semminkin kun Kaunasin ja Vilnan leirintäalueet ovat mitä ovat. Keski-Puolan jätän suosiolla väliin mutta voihan siihen palata jos siltä näyttää.

Käyttäjän lisäys viestiin 1.8.2013 klo 22:55:52 Ja kun se siis puheeksi tuli niin vähäiset lisäykset.

Mukava kuulla, että Zakopanen Pod Krokwiassa on edistytty. Edellisenä kesänä olivat suihkutilat tukossa eikä siisteyskään parhaasta päästä. Krakovassa taas Krakowianka on vielä näkemättä, koettu on Gaj pariinkin kertaan ja sitten Clepardia, joka oli se myönteisin kokemus.

Kaunasin kokemus oli City C eli parkkipaikka ja työmaakopit, samanoloinen siis kuin Vilnan vastaava ainakin vielä vuosi sitten.

PUTTO TUULA 31.07.2013 22:31

Kyllä mielestämme Kaunasin Camp Inn on varsin hyvä tasoinen leirintäalue matkan varrella. Vietimme siellä kaksi yötä ja tutustuimme Kaunasin kaupunkiin, joka usein ajetaan vain ohi; vai mitä mieltä olette näistä kuvista... Terv:Timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 31.7.2013 klo 22:33:36 Nämä kuvat ovat lainattu heidän nettisivuiltaan Facebookista.

PUTTO TUULA 31.07.2013 22:42

Lisään vielä vanhan kaupungin kuvan, joka on oma otos....; tutustumisen arvoinen Kaupunki. Timppa

HAAPANEN TIMO 01.08.2013 17:51

Kaarlolle vastaan. Krakovassa mun mielestäni parhaimman sijainnin kämppärin Krakowiankan huoltorakennus on päästetty pahaan malliin, suihkut kiinni ja altaat tukossa. Paikka muuten ok, vartija sekä siivooja kiersivät kiitettävästi.

Meitä ei haittaa kun yleisiä vessoja emme käytä ja suihku toimii autossa. Kempsa ja vesihuolto siellä pelaa ja ratikkapysäkki, kauppakeskus sekä loistava vihannestori vieressä.

Zakopanessa on kai kolmekkin kämppäriä, yksi on ylhäällä, aivan kuuluisan hyppyrimäen juurella, Pod Krokwia, eikä sen huoltorakenuksessa ole mitään moittimista, erittäin siisti. Paikka muutenkin ok.

Hyppyrimäkien juurella kova meno, kuppilaa ja tilpehööriä sekä hemmetisti väkeä. Makuasia lähteekö kaupunkia tutkimaan sieltä ylhäältä alas, vaiko sieltä alapuolen kämppäriltä ylös. Keskustan kävelykadulla mukava katsella puolalaisten lomanviettoa.

@timppa

SUOMI SEPPO 01.08.2013 19:35

Oliko Krakowiankan alueen suihkut suljettu ? Ei siinä räjähtäneessä huoltorakennuksessa vaan sen rakennuksen takana missä reseptionikin on. Sijainti meidänkin mielestä paras. Raitiovaunun päätepysäkki muutaman sadan metrin päässä jossa pieni tori ja kioski mistä saa ostaa ratikkalippuja (harvoja paikkoja missä mekin käytimme julkisia). Ison tien toisella puolen hyvä iso marketti. Kopioi suoraan kuukkelin mapsiin : 50.015671,19.924947 @seppo

Käyttäjän lisäys viestiin 1.8.2013 klo 22:12:50 Suihkut + WC oli suunilleen tässä: 50.015215,19.924317. "ravintolan" vieressä (jota en koskaan nähnyt auki)

HAAPANEN TIMO 01.08.2013 20:20

Onko multa ollut oikeat suihkut hukassa? Näitä rakennuksia tarkoitin.

http://goo.gl/maps/tDicu

@timppa

PIIRONEN KARI 02.08.2013 15:05

Suwalkin lähellä noin 12 km keskustasta löytyi tälläinen pihakämppäri. Eilen ajettiin ohi ja yövyttiin rannan vieressä olevalla alueella, mutta iltalenkillä bongattiin tää paikka. 45 slotia eli noin 12€ yö sähköineen 2 henk+auto. Wifikin toimii moitteetta alueella.

VEHNILÄ JUHANI 03.08.2013 20:24

Älkää unohtako WOK 90 kämppäriä Varsovassa, kaikki tilat uusia nykyaikaisia. Ohjeet kaupunkiin menosta saa myös suomenkielellä. Kuiva terveellinen mäntymetsikkö. Myös hotellirakennus ja vastaanotto pubissa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.