Nettiyhteydet tienpäältä EU-alueella

YLISUUTARI JOUNI 25.06.2013 00:33

Terveisiä täältä jostain Tonavan varrelta matkalla Adrianmeren rannikolle!

Mutta sitten itse asiaan: Parin viimeisen vuoden Euroopan reissuilla on tullut käytettyä Abroadbandin sim-korttia nettiyhteyksissä, jos leirintäalueilla tai muuten ei ole ollut wlania tai muuta yhteyttä saatavilla. Melkoisen hintavaa sen käyttäminen on silti ollut, mutta edullisempaakaan vaihtoehtoa, joka toimisi useammassa maassa samalla kortilla ei oikein ole ollut tarjolla.

Eilen täällä Saksassa tuli asiaan liittyen mielenkiintoinen viesti puhelimeen, jota oli tietysti heti testattava. Eli DNA:n asiakkaille on kesäkuun alusta ollut tarjolla eri kokoisia ja hintaisia matkanettipaketteja, joiden avulla surffailu EU-maissa tulee tuntuvasti normaalia datayhteyttä halvemmaksi ja esim. eilen käyttöön ottamallani paketilla siirretyn megatavun hinta on alle puolet Abroadbandin hinnoittelusta. Joten testailu jatkuu ja ainakin Sloveniassa, minne aiomme huomenna ajella, ajattelin tuota DNA:n sopimusta käyttää datasiirrossa: http://m.dna.fi/matkadata/kuluttaja/

Niin ja tuoreimpia matkakuulumisia tästä ja hieman muustakin löytyy jälleen osoitteesta: http://kaikkienkaveri.blogspot.com

MERIKALLIO VELI-PEKKA 25.06.2013 09:19

Hieno blogi Jouni, mukava lueskella ja palautella omia muisteloita tuolta reitiltä.

VALTONEN MARTTI 25.06.2013 09:29

Samaa mieltä V-P:n kanssa vaikka vasta "oikoluin" sen. Vaikkei niitä omia muisteloita tuolta olekaan..

JOKINEN ARI 25.06.2013 10:58

DNA Matkadata –paketit toimivat vain EU- ja EEA-alueilla.

Eli toimii koko Euroopassa paitsi ei Sveitsissä?

LUOTO KARI 25.06.2013 12:22

DNA:n sivujen mukaan:

DNA Matkadata on tilattavissa seuraavissa maissa:

Belgia, Bulgaria, Espanja, Hollanti, Irlanti, Islanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kreikka, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Tanska, Tšekki, Unkari ja Viro

YLISUUTARI JOUNI 02.07.2013 11:22

Nyt kun Kroatia eilen tuli mukaan EU:hun, niin lieköhän tuo DNA:n paketti kattaisi jo yhteydet täällä Murterin saarellakin? Pitänee soittaa ja kysyä, jos satumme sellaiselle leirintäalueelle, missä nettiyhteydet ei toimi halutusti. Tällä hetkellä netti kuuluu majoituksen hintaan ja toimii nopeasti, joten tarvetta ei ole, mutta tulevastahan ei koskaan tiedä?

SOINI ARI 08.07.2013 12:33

Datahinnat ovat laskusuunnassa EU:n alueella muutenkin. Tämän kuun alusta ne laski selvästi ja vuoden päästä vielä reilusti lisää.

http://ec.europa.eu/finland/news/press/120628_fi.htm

SALMINEN TUOMAS 08.07.2013 14:21

Terveiset Norjan vuonoilta. Tuli hankittua ennen reissua Soneran Sopiva -liittymä. Lisäksi otin Soneralta 4g -modeemin, josta netin voi jakaa kymmenelle laitteelle. Modeemi toimii myös ilman verkkovirtaa n. seitsemän tuntia, ladattua sen saa vaikkapa tupakansytyttimestä.

Laitoin modeemin ennen reissua vaunun etuikkunalle piuhan päähän. Siinä se on pelittänyt koko reissun ajan. Modeemiin on liitettynä kaikkien puhelimet, tablettia ja läppäriä tarvittaessa. Navigaattorina on tullut käytettyä koko reissu Googlen karttoja, vaikka "oikeakin" navigaattori löytyisi.

50 gigan kuukausiraja mietitytti aluksi. Mutta eihän sitä täyteen saa, vaikka on useita käyttäjiä. Ehkä leffojen lataamisella onnistuu mutta normikäytössä riittää ja toimii hyvin. Reissun jälkeen ajattelin laittaa liittymän poikki ja avata taas ensi kesänä uuden, tarvittaessa.

Tuo Soneran Sopiva toimii siis Pohjolassa ja Baltiassa kiinteällä kuukausihinnalla. Jos kauemmaksi suuntaa, niin sitten varmaan muut vaihtoehdot parempia. Mutta meillä toimii, kun ei Norjaa kauemmaksi mennä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.