Ylekö persiistä

VEIJOLA ESA 16.06.2013 21:35

Oletteko olleet tyytyväisiä ylenarereena palvelun toimivuuteen ullkomailla? Viron puolella kuvan laatu melko heikkotasoista elisa ee 3g verkossa. nopeus Isdn laatua download 0.6 Mbps. Ei hääviä.

TUPPURAINEN PETRI 16.06.2013 21:57

Kokeilitkos mitään muuta ladata? Jos tuo download on kerran vain 0,6 Mbps niin kyllä silloin kaikki muukin tökkii kuin YLE pelkästään.

VEIJOLA ESA 16.06.2013 22:06

Vähän nuo muutkin sivut takkuaa.

RAINETSALO KARI 17.06.2013 22:43

Yle ei ole hanurista. Ei se ole peilin vika jos naama on vino! Yle Areena toimii juuri niin hyvin... Minkä paikallinen nettiyhteys sallii! Katselin itse talvella Pirunpellon kaksi viimeistä jaksoa tropikissa. Kuvanlaatu oli vaihteleva. Yle on arvokas ja arvostettava palveluntarjoaja. Emmehän me halua kulkea ERT tietä? ERT= Elliniki Radiophonia Tileorassi. Tuon kai voisi kääntää Kreikan Yleisradioksi?.

PATOJA PEKKA 17.06.2013 23:23

Hr. Rainetsalo

Yle lopetti satelliitin kautta jaettavan Tv-Finlandin. Ihan omalla päätöksellään.

Tätä nettiyhteyshitauskeskustelua tuskin käytäisiin täällä, jos edelleen annettaisiin netin vaihtoehtona satelliittijakelu. Oikein kade iskee, kun esim. saksalaiset katsovat ILMAISEKSI omalla kielellään kymmeniä eri kanavia satelliitilla formuloista leffoihin ja meillä suomalaisköyhäläisiltä vietiin satelliitista se yksi ainutkin kanavankuvatus, vaikka siitä maksukin perittiin.

Eli on se vaan sittenkin hanurista tuo Yle, joka naiviudessaan kuvittelee kaikkien ulkomailla olevien suomalaista tv-ohjelmistoa kaipaavien olevan nopeiden kiinteiden adsl-yhteyksien päässä ja lopettaa sen vuoksi satelliittijakelun.

Kirjoitat Karavaanarisivustolle. Lienet siis karavaanari? Ajattelet kai asioita tästä näkökulmasta? Kuinka monella suomalaisella matka-autoilijalla tai vaunuilijalla kuvittelet olevan käytössään euroopassa liikkuessaan kiinteän adsl -yhteyden? Ilman sitä ja ilman satelliittia olet myös ilman suomalaisia tv-ohjelmia eli onnea ja menestystä vaan Areenalle sen kaikille Suomessa oleville katsojille ja joillekin pysyvän asunnon ulkomailta hankkineelle katsojalle. Karavaanille Yle on hanurista ja lisäksi ihan persiistäkin!!!

ALASMAA MATTI 18.06.2013 08:49

Kyllä täällä etelä Tanskassa cämpingin vapaassa verkossa yle areenan lähetykset näkyy yhtä hyvin kuin kotona teräväpiirtoteeveessä. Ei minkäänlaista hitautta havaittavissa. ;)

VEIJOLA ESA 18.06.2013 11:15

Näin juuri asia on kuten pekka esitit. Liikkuvalle karavaanarille sat jakelun lopetus oli samalla kotimaisen tarjonnan loppu. 3g verkossa teiden varsilla ja asutustaajamissa lähete arkistosta saattaa toimia mutta syrjäseuduilla kaistanjakajia on liikaa, jotta kuvaa voisi kohtuudella saada. "Kausipaikkalaisella" juttu voi vielä toimia jotenkuten wifinä siinä maksullisessa versiossa. Respamarkettien kauppaostosten ilmaisilla kylkiäistunnuksilla iltaisin turha toivo. Kustannuspaineissa yle lopettaa toimintoja sieltä missä möly on vähäisin. Satelliittivastaanottimettomat älkööt kommentoiko.

PATOJA PEKKA 18.06.2013 12:14

Matti

Onneksesi olet löytänyt toimivan campingnetin. Karavaanarilla vaan voi olla mielessään muitakin osoitteita kuin tuo sinun campingisi ja mitä erilaisempia yöpymispaikkoja. Kaikkialla toimii satelliitti - vain aniharvassa paikassa on netin kautta mahdollista katsoa muuta kuin pätkivää liikkuvaa kuvaa. Ei satelliittijakelun lopettamispäätöstä oikeuta vielä se että yhdellä Tanskan campingilla joku saattaa onnistua areenan katsomisessa eli on se Yle sittenkin ha... sta

NYYSSÖNEN KAJ 18.06.2013 13:34

Kämppäreillä harvoja paikkoja missä sateliitin saa kiinni johtuen puista joita pitää olla varjoa antamassa. Arenan kautta katsoin uutiset muutaman kerran mokkulalla koko talven aikana.

Mutta jos Suomalaisten TV kanavien katselu on tärkeätä miksi ihmeessä pitää poistua silloin Suomi nimisestä maasta.

Minun rutiini oli selata paria kolmea sanomalehteä ammukavia juodessä. Kyllä se riitti ja olihan meillä ostettuna näitä DVD lle tallennettuja Suomalaisia saippua sarjoja mutta ne jäi ensimmäisen jakson jälkeen unholaan.

näinkaj

HALINEN HARRI 18.06.2013 13:36

Nyt kun Yle osaa neuvotella myös ulkomaista alkuperää olevien ohjelmistojen nettilähetysluvan tekijäoikeusasiat voisikohan Canal Digital ja vastaavat tehdä saman joka antaisi oikeuden katsoa satelliitin kautta myös suomalaisten kanavien ohjelmia ulkomailla? Vai pitääkö Canal Digital peikkona jotain halvempien maiden kk-korttimaiden veloituksia?

PALM PEKKA 20.06.2013 07:31

Lyhyesti ON

ITE

NORDSTRÖM SEPPO 20.06.2013 08:29

YLE on hyvä. Tarjoaa korkeatasoisia ajankohtaisia ohjelnia joita ei kaupalliisilla kanavilla näy. Paljon kiertelemään ja matkustelemaan tottuneena tiedän, että matkalla kaikki ei ole kuin kotona. Kun vietän talven Thaimaassa en odota ja edellytä, että suomen viranomaiset järjestävät kaikki palvelut sinne Thaimaan kämpälleni. Itsehän olen valintani tehnyt. Jos haluan, että kaikki toimii niinkuin kotona niin miksi sitten lähteä minnekään. Maaiilman menossa mukana matkoilla pysyy monin keinoin.

Hyvä YLE, kun olen kotimaassa olet ykkönen

Seppo Nordström

TOIVONEN MARTTI 20.06.2013 09:33

Nordström osuu naulan kantaan, samoin Kaj tuolla edellä todetessaan että jos haluaa katsoa suomalaista telkkua kannattaa pysyä Suomessa. mot

VEIJOLA ESA 20.06.2013 11:20

Mitä itsellä ei ole sitä ei muutkaan tarvitse...periaate näyttää meitä suomalaisia edelleen vaivaavan. Itsekukin tekee valintansa aina omasta puolestaan, ei toisten puolesta. No se siitä. Eipä tässä ole kysymys Ylen ohjelman sisällöstä, eikä ohjelman laadusta, vaan Ylen ohjelmien teknisestä jakelukanavasta ja sen toimivuudesta ulkomailla. Todettakoon kuitenkin se tosiasia miten ohuen jakeluverkon varaan verorahoja nauttiva valtion " ohjauksessa" toimiva Yle jättää ulkomailla matkaavien kansalaistensa nopean tiedottamisen omalla kielellään esim. kriisitilanteissa. Ensin Yle lopetti keski- ja pitkäaaltolähetykset radiokanavilla ja nyt sitten satelliittilähetykset. Jäljelle jää käytännössä puhelin ja internet verkko. Suurlähetystöillä ja viranomaisilla on omat tiedotuskanavansa, mutta näiden kautta omatoimimatkaajaa on hidas ja vaikea tavoittaa. Kuvitellaan että esim. Espanjassa tai Portugalissa tai Marokkossa tapahtuu jokin luonnonkatastrofi tai poliittinen kriisi tai yksinkertaisesti nettiverkon teleoperaattoreiden serverit kaatuvat, joko kohteessa, tai vaikkapa USA:ssa tai Ruotsissa, joiden kautta nettiyhteydet kulkevat. Silloin ensimmäisenä tukkeutuvat välittömästi puhelinyhteydet ja nettiyhteydet. Ihan ensimmäisenä ei varmaan olla ampumassa satelliitteja alas, ellei ole sitten kysymys todella maailmanlaajuisesta kriisistä. Kiinteissä osoitteissa ja hotelleissa asuvilla mahdollisuus saada tietoa nopeasti omalla kielellään ovat paremmat kuin omatoimimatkailijoilla. Ylelle on sälytetty kriisitiedotusvastuu ainakin kotimaassa. Maailmalla matkaavien suomalaisten kohdalla Ylen säästövimmassa asia on unohdettu. Omatoimimatkaajien kohdalla ainoastaan nettiyhteyteen tukeutuminen tällaisessa asiassa on päättäjiltä suorastaan vastuuntunnotonta. Ollessaan jumissa jossain tien päällä he ovat totaalisesti tiedotusmotissa, elleivät osaa Saksaa tai Englantia. Mikä muu kansalaistensa turvallisuudesta vastaava Eurooppalainen valtio toimii kriisitiedottamisessa näin leväperäisesti omien kansalaistensa suhteen kuten Itseään tietoyhteiskunnan kärkimaaksi tituleeraava Suomi tekee ?

NYYSSÖNEN KAJ 20.06.2013 12:37

"Mikä muu kansalaistensa turvallisuudesta vastaava Eurooppalainen valtio toimii kriisitiedottamisessa näin leväperäisesti omien kansalaistensa suhteen kuten Itseään tietoyhteiskunnan kärkimaaksi tituleeraava Suomi tekee ?"

Ruotsi

TOIVONEN MARTTI 20.06.2013 13:24

Siis koko maailman kattava suomenkielinen satelliittihälytysjärjestelmä olisi kustannettava verorahoilla? Onhan suomalaisia muuallakin kuin Espanjassa! Täyttä puppua! Jotain rajaa sentään.

Kunhan ulkomaille menevät suomalaiset tekevät matkustusilmoituksen voi viranomaisilla olla jonkinlainen mahdollisuus tietää kuka missäkin on ja miten saada yhteys. Ei siihen mikään satelliittikanava auta.

Niin ja varmuuden vuoksi, olen viettänyt ja vietän toivottavasti tulevaisuudessakin n. kolmasosan vuotta ulkomailla enkä silti ajattele että minun pitäisi koko ajan saada nähdäkseni suomenkielistä telkkuohjelmaa. mot

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.