Euroopan reissun kustannuksista

TOIVONEN KAIJA 16.06.2013 11:58

Blogin kuvittaminen on vielä kesken, mutta eilen listasin 5 viikon "pakollisia" kustannuksia. http://kaijapasila.blogspot.fi

Laivamatkoihin meni puolet potista. Moottoritiemaksuihin ja sellaisiin meni oikeastaan vähemmän kuin mitä olin odottanut. Leirintäalueet oli näin kevätkaudella edullisempia kuin kesällä. Ruokakuluja ei olla laskettu, mutta olisihan sitä pakko syödä Suomessakin.

Käyttäjän lisäys viestiin 16.6.2013 klo 14:40:11 Päiväkirjan osalta kuvitus valmis. Vielä puuttuu leirintäalueiden esittelykuvia. Niin ja lintukuvat, joiden käsittely vaatii hiukan enemmän kuin nuo turistiräpsyt!

JANHONEN MATTI 16.06.2013 18:32

Tuota luokkaahan tuollaisen viiden viikon matkan matkan kustannukset on. Meidän laivaliput oli mennessä 513 e sis. ruokailut ja palatessa 164 e sis. ruokailut.

Oman kevätmatkani joka suuntautui myös Kroatiaan mutta sillä erotuksella, että menimme laivalla Traveen ja palatessa tultiin Unkarin, Puolan ja Baltian maiden kautta Tallinaan josta Viikingillä Helsinkiin. Alustava kustannusarvio oli 3.350 euroa sis. ruokalut laivalla, ravintoloissa ja ruoka- ja juomaostokset autoon. Budjetti meni hieman yli kun noita juomia tuli ostettua hieman kotitarpeeksikin.

Joskus on noita matkan kuluja tullut räknättyä vielä jälkikäteenkin mutta nykyisin tyydyn yksinkertaiseen kustannuslaskentaan. Matkalle nostetaan käteistä 1000 euroa ja loput palvelut ostetaan Visalla. Ilman käteistä en matkalle lähde. Matkan kulut on siten tonni + Visa-laskut. Yllättävän hyvin tämä käteinen/Visa jako kuukauden matkalla ja meidän käyttäytymistottumuksilla toimii.

KATEISTO EERO 17.06.2013 10:20

Kevätmatkamme lämpimään johtikin Kroatian sijasta Espanjaan. Lähtö Helsingistä 30.3 jäiden seasta kohti Travemündea. Laivassa sääennustuksia tutkiessamme todettiin, että Kroatiassa ainakin kymmenen seuraavaa päivää oli koleaa. Joten Travemündesta nokka kohti Ranskan Välimerelle. Viileätä oli sielläkin ja jatkoimme kohti Barcelonaa. Costa Bravalla tuli kesä vastaan, joten jäimme Kataloniaan ja lähelle Valenciaa kuukaudeksi.Rannikolla oli miellyttäviä pikku kyliä, joissa hyvät pyörätiet kuten Pineda del Mar ja Peniscola. Tietysti Barcelona Gaudi-puitoineen piti nähdä. Leirintäalueilla oli kova kilpailu saada asuntoautoja alueille, joten hinnoissa kilpailtiin. Yleisesti hinnat pyörivät 8-10 euron paikkeilla.Pari sadepäivää sattui kuukauden aikana ja lämpötila keikkui kahdenkymmenen asteen paremmalla puolella. Polttoainekustannukset saatiin pidettyä pieninä, koska mennen tullen tankattiin 125 litran tankki täyteen Luxemburgissa hintaan 1,14e/lit. Espanjassa markettien kylmäsasemilta sai dieselia 1,24e. Tankillisella köröteltiin 1500 km 7,7litran keskikulutuksella. Takaisin meidän oli tarkoitus tulla Gdyniasta Helsinkiin, mutta Finnlines ilmoitti viime tingassa, ettei sieltä ole tänä kesänä henkilökukjetusta, joten saimme karavaanari plus paluualennuksen Kapellskärista Naantaliin. Tulimme Suomeen 16.5. ja kerroin ystävilleni matkalla, että tulemme Suomeen, kun voimme tuoda kesän tullessamme. Ja niin siinä kävikin. Kustannuksia: Laivamatkat 360e+125e+92e=577e. Polttoaine 5500km matkalla 424 litraa eli 523 e. Majoituksiin meni 480e. Muita kustannuksia kuten pääsymaksut ja junaliput: 32 e. Yhteensä ilman aterioita kuuden viikon matkan hinnaksi tuli 1612 e.

TOIVONEN KAIJA 17.06.2013 11:08

Me ollaan näköjään noviiseina tuhlattu rahaa ihan hulvattomasti; jotenkin tuo Helsinki-Rostock ja paluu samaa reittiä tuntui helpoimmalta. Ei voitu edes varata paluumatkaa samalla kertaa, sillä ei oltu ollenkaan varmoja, viihdytäänkö Euroopassa koko viisiviikkoinen.

Seuraavalla kerralla, riippuen tietty siitä, paljonko meillä on aikaa käytettävissä, voidaan harkita muita vaihtoehtoja! Nyt suunniteltiin jossain vaiheessa paluuta Via Balticaa, mutta se tuntui aika rankalta vaihtoehdolta. Ehkäpä syyskuun pari lomaviikkoa käytetään Baltian kierrokseen.... Sittenhän sitä tietäisi, millaista siellä on reissata!

Käyttäjän lisäys viestiin 17.6.2013 klo 11:10:31 Niin, lähinnä Puolan hulvaton rekkaliikenne hirvitti ;) Toisaalta taas surkeat kelit sai meidät viivyttelemään Kroatiassa.

JANHONEN MATTI 17.06.2013 13:20

Ettekä ole! Noilla kieppeillä hinta viiden viikon matkalla pyörii. Pirkka-matkat on sitten asia erikseen.

HALINEN HARRI 17.06.2013 14:55

Minä kun olen laskenut kustannuksia Euroopan matkalle on lopputulemana ollut se että jos: Lähtökohtana on Manner_Eurooppa (eli Saksa. Siis mahdollinen kustannus Saksaan on itse valittavissa. Meillä on ollut yleensä matka Traveen. Sitä en ole huomioinut kuin rahan menona. Senhän voi valita itse ajaako vai lepääkö Saksaan mennessä. Hinta levosta on selvästi kalliimpi. Sitten ne kulut 4-6 viikon matkalla siellä Euroopassa jakautuvat siten että 1/3 menee polttoaineeseen, 1/3 leirintään ja 1/3 ruokailuun. Halvimmalla arvioin pääsevän kun kuhunkin varaa 500. Normaalisti taitaa mennä noin 700 per kolmannes joskus enemmänkin. Siis kaksi henkeä ja vajaa 8 m auto. Käytämme hyviä leirialueita eikä aina jakseta tehdä itse ruokia.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.