Puolan läpiajosta kysymys

SILMUNEN HANNU 15.06.2013 12:17

Hei vielä!

Ollaan viime aikoina ajettu Puolaa vain suunnassa Berliini-Varsova-Suwalki, mutta nyt pitäisi ajaa mahdollisimman nopsaan Tallinnasta Sloveniaan. Mikä on Puolaa siihen suuntaan ajaneiden koemus iätisemmistä reiteistä viime ajoilta...onko suurta merkitystä ajaako ihan idästä vaiko keskemmältä?

Ei tässä mitään kiirusta asialla ole, vasta satamaan ajetllaan, laiva lähtee 13.30 hesasta tallinnaan:)

t.Kaarina

Käyttäjän lisäys viestiin 15.6.2013 klo 12:19:08 Saattaa hyvin olla, että tätä kysymystä on jauhettu palstalla monen monta kertaa, mutta olen ollut tarkkaamaton sen suhteen, sorry:)

Käyttäjän lisäys viestiin 15.6.2013 klo 12:20:50 Niin, ja kun lähtö venyi työasioiden takia = reissun aika lyheni, tuli tarve päästä nopsemmin sinne, minne mennään pyöräilemään...

JANHONEN MATTI 15.06.2013 13:06

Riippuu vähän siitäkin mihin osaan Sloveniaa olette menossa. Mutta ns. itäinen reitti kulkee Suwalki-Bialystok-Lublin-Preszow-Presov-Kosice-Mickolc(HU)-Budapest-Maribor (SLO)-Ljubljana.

Keskeltä mennään Suwalki-Varsova-Katowice-Zilina-Bratislava-Wien (sivuten)-Graz-Maribor-Ljubljana.

Vain vähän aikaa sitten asiasta oli täällä keskustelua. Runsas kuukausi sitten tulin Kroatista itäistä reittiä ylös. Tallinna Suwalki ok, Suwalki- Miskolc vaihtelevaa, uriakin on. Mickolc-Budapest-Balaton-Maribor hyvää moottoritietä. Miskolcin lähellä olet muistaakseni käynytkin pyöräilemässä. Aivan kaupungin kohdalla suuria marketteja josta voi tankata ruokatarpeita. Slovakia, Unkari ja Slovenia vaatii vignetin joita saa huoltoasemilta. Slovakian ja Slovenian vignetti on tarra ja Unkarin vignetti on huoltoaseman kassakuitti johon on merkitty auton rekisterinumero. Siksi rek. ote vignetin ostoon mukaan.

Hyvää matkaa.

HALINEN HARRI 15.06.2013 19:32

Voi kuinka hyvä selvitys Matilta reitistä jonka hän oli ajanut n kk sitten. Yksinkertainen on kaunista!

Käyttäjän lisäys viestiin 15.6.2013 klo 20:31:34 Siis uskonpa että jos jotain poikkeavaa sillä "ongelmaisemmalla" osuudella Unkari - Suwalki olisi ollut Matti olisi raportoinut (esim. poikkeuksellisen vaarallisesta liikenteestä).

JANHONEN MATTI 15.06.2013 21:27

En kokenut sitä liikennettä niin, siksi en siitä maininnut. Tottahan tarkkana pitää olla mutta niinhän pitää aina olla ja etenkin oudossa liikenneympäristössä. Jos jostain pitäisi mainita niin ne lukuisat poliisipartiot jotka siellä valvoo liikennettä. Lisäksi tietenkin on peltipoliiseja lähinnä taajamien yhteydessä ja siviilipartioita, joita ei edes huomaa. Vaikka ajelinkin tapani mukaan "nopeuden harmaalla aluella" ei poliisien puuttumiskynnys lauennut.

Jotenkin tuli sellainen tunne, että poliisit vain "näytti lippua" eli täältä pesee jos ette aja ihmisiksi.

HAARAKANGAS ALLAN 16.06.2013 10:18

Hyvä tapa ja oikea asenne poliisilla. Eli ennalta ehkäistään eikä vain kerätä rangaistuksia ja rahaa....

Vuosia sitten Slovakiassa oli sama meininki eli poliisit olivat todella näkyvissä.

Allu vaari

LAINE MARKKU 23.06.2013 17:23

Tulimme tällä viikolla matkailuautolla itäistä reittiä pohjoisen suuntaan. Siinä on välillä aika huonoka tieosuuksia ja tiet ovat kapeita ja paljon liikenneöityjä. Ehkä harmittavinta on, jos haluaa liikkua nopeasti, se että tiet kulkevat kylien läpi. Muutama sata metriä välillä 70 km/t ja sitten taas kylä 50 km/t ja melkein joka toisessa kylässä on tutkakamera, jonka navigaattori tosin ilmoittaa.Maisemat ovat mukavia mutta leirintäalueita on aika harvassa. Esimerkiksi Slovakiassa järven itäpuolelle karttaa merkityt leirintäalueet eivät olleet käytössä, toinen oli kausipaikkalaisille ja toinen ei käytössä. Joten jatkoimme matkaa Puolaan ja yövyimme Magyar hotellin suljetussa pihassa yön ja nautimme hyvän illallisek hotellissa sopuhintaan.

SEILISTÖ RAMI 24.06.2013 13:00

Missä kunnossa tämä pätkä on? Suwalki-Varsova-Katowice-Zilina-Bratislava-Wien Jos Wien olisi määränpää niin tuotako reittiä sinne kannattaisi kurvata. Vai Ostrava- Brno kautta?? ja missä kunnossa siellä tiet?

KUJANPÄÄ MARKKU 24.06.2013 15:21

Zilinan tienoot ovan mäkisiä pikkuteitä, tosin kivoja kiemurrella jos on aikaa, muuten menisin Brnon kautta.

HAAPANEN TIMO 24.06.2013 15:39

Aika pienet tiet siellä Zilinan nurkilla verrattuna Ostravan kautta menoon, koko matka motaria.

Itse samoja seutuja katsellut kun ajamme Krakovasta Zakopaneen ja sieltä Ostravasta joko Wienin seudulle tai suoraa Prahaan. Sinne Zilinan tielle ei taideta mennä. Krakovaan meinattiin ajaa E77 koska se on meille ajamaton tie.

Teiden kunto selviää kohtalaisesti kuukkelin äijällä, muutaman sadan kilsan välein kun katselee. Kuvissa näkyy päiväys, jos viime kesänä on tie ollut hyvä, ei se vielä nytkään huono ole.

Ostrava-Brno tie 1 kuva 6/11 http://goo.gl/maps/e4QQ0

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 24.6.2013 klo 15:40:07 Markku olikin tällä välin samoilla linjoilla.

JANHONEN MATTI 24.06.2013 16:07

Katowice - Bohumin on A1/E75 tietä ja on kunnossa. A1-tietä kannattaa ajaa Bohumiin saakka josta kääntyy 67-tielle. Väli Bohum-Zilina kannattaa ajaa reittiä Bohumin-Karvina-Cesky-Tesin-Zilina- Reitin pituus 105 km. Sen verran asia kiinnosti itseäkin, että "ajoin" välin Bohumin-Zilina Google Mapsin kamerakuvin muutaman kymmenen kuvan otoksella reitiltä ja ihan ajettavassa kunnossa tie näyttää olevan. Aika paljon on aivan uutta tietä kun siitä viimeksi kuljin joskus 5-6 vuotta sitten.

VALO MIKKO 29.07.2013 23:15

Yllä on paljon asiaa... Pari kysymystä silti.

Ollaan ajamassa syyskuun alussa Versoixiin Sveitsiin. Minkälainen väli on Varsova- Ostrava- Brno? Lähinnä tien kunto ja nopeus kiinnostais, jäi muistiin viimekesältä Praha-Brno väli liiankin hyvin. Alkumatka Varsovaan on tuttua alkukesältä.

Brnosta eteenpäin Itävaltaa Saksaa ja Sveitsiä, luulis olevan ok....?

Peltikuoriaisella ajellaan.

HAAPANEN TIMO 30.07.2013 18:35

Ostravan jälkeen paukutus alkaa jo paljon ennen Brnota, itse tulin Ciezynistä Puolasta yli joten en tiedä koko sitä ( Ostrava -Brno) väliä.

Ohituskaista on parempi, jos kuoriainen kulkisi niin kovaa ettei tarvitse välillä mennä sisemmälle niin kyllä se siitä. Brnon jälkeen Prahan suntaan on tietyötä paikoittain, muttei hidasta paljoa. Tieto parin viikon takaa.

@timppa

VALO MIKKO 30.07.2013 23:04

Kiitos. Näin vähän arvelinkin. Täytyy varmaan ajella Varsovasta suoraan Saksaan ja sitä pitkin Sveitsiä kohti, tulee vaan paljon samaa reittiä kuin alkukesästä ja aiempina vuosina. Ei vaan jaksa sitä pykimistä ja paukutusta. Ajelin viimeks piennarta pitkin, kun 120-130 ei tunnu riittävän vasemmalla kaistalla. Aina joku hiillostaa...

JANHONEN MATTI 31.07.2013 10:21

Tuon Bronon seudun voi kiertää ajamalla etelämpää.

Varsova-Katowice-Zilin-Bratislava-Wien-Salzburg-Munchen-Bregenz-Zurich-Lousanne-Vesoix. AutoRoute antaa matkaksi Tallinna-Versoix yhteenä 2734 km. Matkasta voi vielä nipistää hieman pois mutta sen hintana joutuu kyllä huonomille teille.

VALO MIKKO 31.07.2013 23:21

Tuossahan näyttäs olevan sopiva reitti. Pidetään tuota runkona menomatkalla. Vaikka harvoin onnistuu suunnitellut reitit, tulee aina poikettua jossain.

Mutta kaippa se on tämmösen matkailun plussapuolia.

Eikä ole edes kiire 31.8 lähtö Tallinkilla ja 6.9 olla viimeistään Versoixissa.

Kiitos jälleen avusta. Ei olis itelle tullu mieleenkään tuolta ajella.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.