Autolla Eurooppaan

NENONEN SOILI 13.06.2013 16:19

Miten tarkkaan laivoilla katsotaan auton pituutta? Meillä on 7.28 cm muistaakseni pituus Forterossa. Hyviä vinkkejä matkan varrelle jos tour de France määränpäänä jollekin etapille.

JANHONEN MATTI 13.06.2013 20:43

Oma käsitykseni on, että kannattaa ilmoittaa varatessa auton todellinen mitta. Aika harvoin autoja mitataan mutta jos mitataan niin sitten mennään varmaan mittanauhan mukaan. Ja mittauksessa huomioidaan myös polkupyörätelineen mitta. Laivayhtiö kun myy kansimetrejä. Painolla ei ole merkitystä.

Eri yhtiöillä on erilaisia hintakategorioita auton mitan ja auton korkeuden mukaan. Esim. Finnlinesillä on < 6 m ja > 8 metriä Eckeröllä yli 7 m Scandlinesillä Tanskan salmissa < 6 m ja > 6 m. jne.

Itse en koskaan ole mittaukseen joutunut mutta kerran oli Helsingborgin lippukopilla niin tiukka täti, että vaati rekisterikirjan todetakseen, että auton virallinen mitta on 598 senttiä, Selvästi harmitti moinen havainto,

HALINEN HARRI 06.07.2013 17:17

Minulle kävi 80-luvulla Norjan vuonoylityksessä siten kun oli alle 5 m mittahinta (henkilöautot) ja 5-8 m. Autoni oli Pilote 498 cm ja yhtä korkea kuin isommat matka-autot. Eivät uskoneet kun vaadin "lastenlippua" vaan mittasivat. Kyllä selvästi olivat pettyneitä. Seuraavana vuonna oli hinnoittelu alle 5 m, 5-8 m, matkailuautot alle 8 m jne. Nopeita oppimaan.

KERÄNEN KAUKO 06.07.2013 20:48

Toissa kesänä tulivat Trawemúndessä samaan laivaan ne kuuluisat Irlantilaiset pitkine vaunuineen. Siinä oli mahdoton pulina ja pölinä, kun satamahenkilökunta mittasi kaikki heidän kulkupelinsä. Ja niin sieltä asteli paksu-ukko ja latoi lisää rahaa pussistaan :) Yrittivät varmaan pienemmillä mitoilla. Olen sitä mieltä, että jos pitää alkaa pihtaamaan metristä, niin jättää matkan tekemättä. Se metrin pihtaaminen voi koitua paljon kalliimmaksi loppupeleissä.

TENLEN SAULI 06.07.2013 22:29

Öresunbroen sillalla rahastaja kysyi auton mittaa, kerroin että alle 7m. Katseli jonkin peilin kautta, josta ilmeisesti näki mitan, mutta vastaus kelpasi. Todellinen pituus oli 6850. Eli kannattaa varautua että mitta tarkistetaan.

MILLASKANGAS JARI 07.07.2013 00:42

Tallinkilla määräävä tekijä tuntuu olevan korkeus. Eli mennäänkö henkilöautojen vai rekkojen sekaan. Vaunut ja autot +2,4m menee rekkakanelle, mutta pituutta ei mitata. On siis moraalinen kysymys maksaako +12 metreistä vai ei.

Kannattaa kuitenkin huomata että tämä on oma henkilökohtainen kokemukseni, enkä vastaa seurauksista jos jonkun muun kohdalla käy toisin.

Tervesin lastenlipulla matkaava 14m.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 07.07.2013 10:39

Aikoinaan kun kuljimme Nalle Sisulla joka oli 7,4m pitkä, tiedustelin siitä laivayhtiöltä. Vastaus oli mikäli laivassa on ylibookkkausta katsotaan ensin ne joilla on mahdollisesti väärät mitat ja ja mitataan ne jos vääriä mittoja löytyy laitetaan ne hakemaan udelleen paikkaa (eli voi jäädä pois kyydistä). Jos ei ole ylibookkausta ja lastausta valvova perämies huomaa ylipitän kaluston hän mittauttaa sen ja pistää hakemaan uutta lippua lisämaksun kera, on matkustajan ongelma jos ei ehdi sen jälkeen lastaukseen.

Tämän jälkeen olen aina ilmoittanut todellisen mitan. Joskus sanoivat ettei pyöräteline vaikuta mittaan, mutta tänä kesänä sanoivat Finnlinesillä toisin joten otin sen pois kun raja oli 6m ja auto on ilman telinettä 5,99m pitkä.

Korkeudesta vielä, kun olimme kerran tulossa alkoviautolla Tallinnasta yritti poika ohjata meidät yläkannelle, jossa lastaussillan vieressä oli 3m korkeudesta ilmoittava merkki. Olimme kuitenkin varanneet yli 3m paikan. Sanoin pojalle automme korkeuden olevan 3,1m ja jos hän vastaa vahingosta, niin ajan yläkannelle. Emme sitten ajaneet yläkannelle vaan korkeaan tilaan.

JANHONEN MATTI 07.07.2013 11:54

"Joskus sanoivat ettei pyöräteline vaikuta mittaan, mutta tänä kesänä sanoivat Finnlinesillä toisin joten otin sen pois kun raja oli 6m ja auto on ilman telinettä 5,99m pitkä".

Itsellä sentilleen sama juttu. Kun laivayhtiö myy kansimetrejä niin kyllähän se vaikuttaa. Kevään reissulla otinkin rannassa pyörät sisälle ja käänsin koriin intektroidun pyörätelineen sisään jolloin mitta jäi alle 6 metrin. Ihan hyvän tuntipalkan siitä 10-15 min hommasta sain.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.