Euroopan tulvista vielä uudelleen

SILMUNEN HANNU 08.06.2013 16:41

Otanpa tämän aiheen vielä uudelleen esille, josko nyt lukemassa olisi muitakin, kun me kolme edelliseen keskusteluun osallistunutta...:)

Eli, onko kellään tietoa Euroopan tulvien laajuudesta tällä hetkellä ?

En löydä mistään ohjeita siitä, että mille alueille matkustamista pitäisi välttää, ettei aiheuttaisi haittaa paikallisille eikä itselleen.

Budapestiin tulvahuippu on vasta edessä, Brandenburgissa lienee sama tilanne. Entä Hampuri ja sen ympäristö, riittääkö vettä vielä Pohjanmereen saakka?

Onko tulvivia jokia Tonavan ja Elben lisäksi muita, entä niiden sivuhaarat? Mitenköhän noiden jokien ylitys onnistuu vai pitäisikö kaikkialle noiden jokien tienoille matkustamista välttää?

Tämmöisiä mietteitä herää, kun tarkoitus oli lähteä ensi keskiviikkona pyöräretkelle Unkari/Slovenia/Itävallan tulviva nurkkaus-linjoille ja sitä ennen Slovakiaa ja osaa Unkari asuntoautolla kiertämään...eli suunnitelmat menevät uusiksi, mutta miten..

Eihän tässä ole kyse kuin lomasta, toisilla on romuna koti ja toimeentulo, mutta turistin euroja varmaan kaivataan siellä, minne voi matkustaa, toisaalta ei missään nimessä halua lähteä keskelle tulvia...

t.Kaarina

Käyttäjän lisäys viestiin 8.6.2013 klo 16:23:20 http://yle.fi/uutiset/saksassa_tulvatilanne_jo_kansallinen_katastrofi/66797...

Tuollaisen uutisen löysin äsken, mutta kysymyksiä on silti paljon, liekö niihin vastauksia olemasakaan...Jotenkin silti kuvittelisin, että viranomaiset voisivat antaa jonkun suosituksen vältettävistä alueista...

Käyttäjän lisäys viestiin 8.6.2013 klo 16:32:06 http://www.meteoalarm.eu/?lang=FI%20

Sitten löytyi tuommoinen, keltaiset on potentiaalisesti vaarallisiia kelejä, oranssit vaarallisia ja punaiset hyvin vaaraallisia...mutta tulvia ei esim ole merkattu mihinkään..eli täysin puutteellienen sivusto...

HÄNNINEN JUKKA 09.06.2013 18:39

Senverran voi päätellä, että matkanteossa saattaapi löpöä palaa ja aikaa vierähtää kun Bundeswehrin ajoneuvokolonnat kyöräävät yhä lisää sotilaita ja hiekkasäkkejä tulva-alueille. Baanat ovat vielä ajokelpoisia, mutta hyvin ruuhkaisia ja Staussa matelemista on varmasti tiedossa ainakin muutama päivä - jollei sitten sada vielä lisää..

GRANBERG ANDERS 09.06.2013 20:17

meillä lähtö torstai iltana hel- trav ja sitten tarkoitus ajaa 9 tietä Saksassa ja jatka Itävallan kautta Pisaan. jos joku on jaanut nyt tulva aikana tai tulee ajaa ennen viikoloppuasama reitiä tai oisttain olisi kiva sada tieto tänne.

ARO PERTTI 10.06.2013 00:34

Kyllä kannattaa seurata uutisia tarkkaan.Tonava virtaa Mustaanmereen ja yläjuoksuilta lähtenyt vesi siis on matkalla Mustallemerelle Budapestin Belgradin ja Bukarestin kautta.Eikä vesi matkalla häviä ,se on varmaa.

Elbe taas virtaa Pohjanmereen monen suuren kaupungin kautta ja Hampuri on yksi niitä.Kartasta näkee mitkä muut kaupungit ovat vaarassa ja kartasta myös näkee miten alavaa on maasto näiden jokien ja sivujokien varrella.

Se on hyvä vihje siitä mihin vesi on menossa, sateita on myös luvassa maanantaina keski-Eurooppaan, joten ei tilanne siitä ainakaan parane. Jukka H myös kirjoitti siitä että saa odottaa liikenne ruuhkia ja pysähdyksiä muuten liikennekelpoisilla teillä.

Eli tarkkana pitää olla ainakin vielä pariviikkoa eteenpäin Saksan paanoilla.Lykkyä tykö teille jotka olette lähdössä. :-)

Käyttäjän lisäys viestiin 10.6.2013 klo 00:37:54 Niin ja tuskin sitä mitään erityisiä tulvakarttoja löytyy jos tämä on pahin tulva sitte 1878 jälkeen niin ei kukaan mitään erityistä tulvasivua julkaise.Uutiset ovat oletettavasti varmin tietolähde. :-))

HANNUS ARI 10.06.2013 07:03

Tuolta voi seurata tulvatilannetta: http://floods.jrc.ec.europa.eu/

VIRTANEN SARI 10.06.2013 08:05

Ajelin mennä viikolla itä-puolasta alas slovakian kautta unkariin.Budapestissä ei vielä perjantaina ollut mitään tulvia,sillat jokilaivoihin oli jäänyt vähän veden alle.

TENHO TIMO 11.06.2013 17:21

Saksan säätilanteesta kattavan kuvan sivulta www.wetter.com

timotee
HAAPANEN TIMO 11.06.2013 18:38

Ja myös http://www.wetter.de/

@timppa

SILAS JANNE 14.06.2013 23:17

Hei Ajoimme tänään Puttgardenista Hampurin ohi Hollantia kohti ja ylitimme Elben. Ainoa tulva oli kaksivuotiaan Arttu-pojan jalkatilassa, sillä mehupullo oli vuotanut. Vettä ei satanut ja lämmintä oli parisenkymmentä astetta. Jatkamme ensi viikolla Englantiin tai Irlantiin, jos vaikka siellä sataisi :) Terv. Janne

SILMUNEN HANNU 15.06.2013 00:32

Hei ja kiitos kaikille viesteistä, infosta ja keskustelusta!

On ollut niin kiirusta, etten ole ehtinyt oikein juttuihin mukaan. Huommenna yritetään ehtiä reissuun lähteä, ja mennään kuitenkin sinne Slovenia, Kroatia, Italia-nurkkaukseen pyöräretkelle, lienee tulvista vapaa nurkkaus:)

OIkein hvvää ja iloista keäsä kaikille!

t.Kaarina

GRANBERG ANDERS 17.06.2013 11:19

ajoimme launtaina reitti travemunde berliin munchen elben kohdalla oli vielä hiekkasäkkejä tien varessa ja puusta näki etä veden pinta oli ollut yli 1 m korkeampi silloin varmasti vettä tiellä nyt kuitenkin kaikki OK sitten jatkoimme innsbrukin ja brennerin kautta italian joka puolella oli vettä pellolla ja ojissa mutta ei ongelmia teiden suhteen muutta kun ruhkat.

VIITANEN JORMA 17.06.2013 15:19

Viime viikon keskiviikkona ajoimme Garmisch-Partenkirchenistä Muncheniin, ja siitä Nurnbergiin moottoritietä. Ei tulvamurheita. Jatkoimme Bayreuthiin ja siitä Hofin kautta Leipzigiin. Moottoritie, hyvä kunto, ei tietöitä juurikaan. Eikä tulvamurheita.

Noin 40-60 km Berliinin eteläpuolella ylitettiin Elbe. Moottoritiellä ei ollut vettä, sen renustoille oli kasattu hiekkasäkkejä, ympäröivät pellot täynnä vettä suurilla alueilla. Ja palomiehet vapautuivat veden nousuun. Ajoimme reitin 11.-12.7.2013.

Pahimmat tulva-alueet ovat olleet Passan lähellä Deggendorfissa, Stuttgartin lähellä, Wurzburgin seudulla, ja on varmasti muitakin paikkoja. Kannattaa katsoa esim ADACin nettisivustoa, jonne päivitetään asiaa koskevaa tietoa jatkuvasti. Samoin saksalaisten lehtien - esim Bild- nettisivustolla on asiaa koskevia uutisia koko ajan.

Vältimme ajamasta Hampurin liepeillä, koska Elbe laskee sinne, ja moottoritie eivät normaalin vesitilanteen aikaakaan ole korkealla Elben yläpuolella.

HALMEENMÄKI JUHANI 23.06.2013 09:56

Eipä näkynyt tulvista jälkeäkään Wurtzburgissa eikä Stuttgartissa enää viime viikolla. Lenkki Koblenz-Innsbruck-Verona-Saltzburg ja takaisin ajettu, yhteensä noin 2.500 km eikä vettä muualla kuin juomapullossa sekä perjantain vastaisena yönä ukkosen kera. Yksi ainoa 5 km Stau, oli siis hyvä tuuri mukana.

LAINE MARKKU 23.06.2013 17:03

Viime sunnuntaina Budapestissa vesi oli laskenut alle uhkaavan tason. Itäänpäin ajaessaamme moottoritietä ja koilliseen pienempää tietä kuten ei myöskään Puolan puolella ollut mitään ongelmia veden suhteen.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.