Onko kukaan juuri nyt tulva-alueilla ?

PAANANEN PAULI 04.06.2013 10:26

Matkasuunnitelmat muuttuivat viime hetkellä, niinpä läksin semmoista kyselemään mahtaako kukaan olla juuri nyt Keski - Euroopan tulva-alueilla ? Olisi hyvä tietää miten siellä matka etenee ?

Kävin Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan sivuilla lueskelemassa vakuutusehtoja, ja täytyy illalla lukea oman vakuutusyhtiön " piruntekstit " vielä uudelleen läpi, meinaan jos noi tulvareitit jostain syystä osuu kohdalle, tarkoitushan on ne välttää ? Ajosuunnitelmat on meillä ihan auki, mutta sunnuntai-aamuna on tarkoitus lähteä menemään Via Balticaa.

Terveisin : Arja

SILMUNEN HANNU 04.06.2013 10:44

En ole lehtiä ehtinyt lueskelemaan, joten olen tietämätön noista tulvista ja tulvareiteistä, mistä on kysymys? Itsekin ensi viikolla reissuun lähdössä...

t.Kaarina

Käyttäjän lisäys viestiin 4.6.2013 klo 10:49:04 No niinpä tietysti, juuri kun olin tämän näpytellyt, mieheni kertoi Passaussa tulvivan 12 metriä!! Minun pitikin laittaa tänne kuva , minkä keväällä pyöräretkellä otin Passaun uudesta matkaparkista....isinä tosin varoitettiin , etttä yöpyminen omalla vastuulla, tulva-alue.....huhuh...

PAANANEN PAULI 04.06.2013 14:13

meillekin tutuilta paikoilta !

Vuosia sitten koettiin aika paha tilanne Tsekeissä. Ajeltiin vuoristoalueella, oli kova rankkasade ja paha ukonilma + että satoi rakeita. Teki lähtemättömän vaikutuksen kun vuoristohotellin asfaltoitu parkkipaikka-alue lähti vyörymään alas tielle , rakeet piiskasivat tuulilasia, ja näkyvyys oli nolla. Valtava asfalttikasa ja hotellin pihakoristeet, polkupyörätelineet, kukkaruukut ja muu pihavarustus tuhannen säpäleinä suoraan edessä ! Lisäksi salama iski erään rakennuksen neonvalotauluun, josta oli seurauksena sähköjohtojen tielle putoamisen lisäksi, varsinainen ilotulitus. Kuski polki jarruja melko kiivaasti siinä kohtaa, oltiin nimittäin juuri ajamassa lankojen alta ! Paikka missä tämä tapahtui löytyisi matkapäiväkirjoista, mutta sen muistan kuinka ajoimme ( yötävasten ) pois tulva-alueelta parisataa kilometriä, ja väsytti niin, molempia kuskia ja kartturia, navejahan ei silloin vielä edes ollut !

Lisäksi kun lukee noita vakuutuslautakunnan korvauspäätöksiä, ei oikein innosta joutua tuonne tulva-alueille.

T: Arja

KATEISTO EERO 04.06.2013 14:23

Tulimme kaksi viikkoa sitten Espanjasta Ranskan,Saksan ja Ruotsin kautta Suomeen. Kolme vuorokautta ajoimme Ranskan läpi ja koko ajan satoi ja rankasti. Ei ollut mitään asiaa jokivarsien leirintäalueille.Yritimme valita reittejä, jotka eivät kulkeneet jokien varsilla, sillä kaikki joet tulvivat. Vielä Saksassakin Moselin alueella joet olivat ääriään myöten täynnä, mutta eivät vielä tulvineet. Kuva leirintäalueesta, jonka Saone-joen vedet olivat vallanneet. Normaaliveden aikana joen ranta sijaitsi puolen kilometrin päässä leirintäalueesta. Veden valtaamalta leirintäalueelta meidät ohjattiin kymmenen kilometrin päähän ylempänä sijaitsevalle campin-alueelle. Se ole ihan täynnä, eikä nurmikolle voinut ajaa, sillä auto olisi siihen jäänyt. Kohtelias isäntä otti kaikki vastaan jopa vieressä sijaitsevan asuntonsa hiekkapihalle, ja kertoi, että joen pinta oli kuusi metriä normaalia ylempänä.

SILMUNEN HANNU 04.06.2013 14:54

No huh, löysin niitä kuvia minäkin. Murheellista.

Ongelmat on meillä pieniä, pitää vaan miettiä ehkä uusiksi matkasuunnitelmat, toisilla murenee kodit...

Meillä tosiaan oli tarkoitus mennä pyöräilemään Unkari/Itävalta/Dolomiitit/Slovenia-akselille ja tutkia autolla Slovakiaa ja osia Unkarista mm.

Nyt ennustetaan ensi viikolla osan Slovakiasta ja Unkarista jäävän tulvien alle...

Pitääköhän ottaa käyttöön suunnitelmat B tai C, eli Rooma-Brindisi väli polkien via appia anticaa...tai Bretagnen kärjestä pyhiinvaellusreittiä alas joko rantoja myöten tai sisämaahan poiketen...vaan mikähän jokien tilanne siellä silloin..

Olen koko keävän seurannut pyhiinvaelluspalstoja, ja sekä keski että pohjois-espanjasssa on satanut todella rankasti koko kevään, polut mutavelliä ja sillat sortuneet...

t.Kaarina

EKOLA MARTTI 04.06.2013 21:33

Juuri saavuttiin Pärnuun Hollannista Berliinin ja keskipuolan kautta. Vettä sateli ajoittain ja joet oli täynnä mutta ei tulvineet,muuten ei ongelmia leirialueilla kun hiukan katsoi minne ajoi.Viikko kierrettiin saksaa alpeille saakka,mutta sitten lähdettiin Hollantiin pakoon sadetta ja kylmyyttä (pahimmillaan +3.4).Hollannissa oli hiukan paremmat säät, kahden viikon palelun jälkeen Pärnun lämpö tuntuu aivan mahtavalta t.Riitta ja Martti

KATEISTO EERO 05.06.2013 09:38

Kaarina. Samat mietteet meillä.. Tuo Unkari-Slovakia-reissu on pakko siirtää tuonnemmas. Tuosta em. Ranskan läpiajosta jäi vielä mainitsemasta raekuurot. Rakeet olivat lähes gokfpallojen kokoiset ja hakeuduimme muiden kanssa siltojen alle suojaan.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.