bosniaan

MANNINEN JUHA 30.05.2013 11:47

hei.onko kellään kokemusta bosnian matkailusta,leirialueita kyllä sieltä löytyy,ja hinnat eivät ole kovin pahoja.mutta muuten onko se käymisen arvoinen maa,ajattelin että jos ajaisi bosnian kautta kroatiaan.

VIRTANEN JUKKA 30.05.2013 15:32

Kannattaa ehdottomasti käydä. Me ajettiin toissa kesänä Kroatian rannikolta Mostarin kautta Sarajevoon. Sarajevossa oltiin kolme päivää. Sieltä jatkettiin pohjoiseen Zenican kautta Pohjois-Kroatiaan. Mostarin sillan lähellä on maksullinen parkkialue. Piti vähän kysellä paikallisilta tietä. Sarajevossa on kohtuullinen camping-alue, josta pienen kävelymatkan päässä on ratikan päätepysäkki, jolla taas pääsee keskustaan. Nimi on Autocamp Oaza. Taksitkin on halpoja. Ratikka kulkee sitä tietä pitkin, mistä näytetään sotakuvia, joissa ihmiset pyrkivät sala-ampujien ahdistamina vettä ja ruokaa hakemaan. Vieläkin talojen seinissä näkyy ammusten koloja. Muuten kaupunki on rauhallinen. Varsinkin vanha turkkilainen osa keskustassa on viehättävä. Ainakin päätiet Bosniassa ovat hyviä. Ne kiertelevät paljon jokilaaksoissa, mitä vuoret ympäröivät.

MANNINEN JUHA 30.05.2013 17:32

kuulostaa aika hyvälle .täytyypä rueta miettimää asiaa.kiitos vinkistä

SILMUNEN HANNU 30.05.2013 17:46

Moi, olen nuo alla-olevat tekstit kirjoittanut jokunen vuosi sitten tälle palstalle!

t.Kaarina

"Itse Sarajevon kaupungin lisäksi kaksi erikoista kohdetta sen ympärillä:

-Sarajevon sotamuseo "Tunneli", Ratki Sarajevski tunel-muzej, sijaitsee aivan lentokentän länsireunassa, Ilidzan kaupunginosassa, omakotitalokadulla. Ei opasteita, taksin käyttö hyvä vaihtoehto löytää perille. Museo sijaitsee Kolarin perheen kodissa ja kellarissa, sillä heidän pihalleen päättyi Sarajevon piirityksen aikana, v1993 valmistunut salainen 800m pitkä tunneli, mitä pitkin piirityksen vuosina hoidetiin kaupunkilaisten ruoka, lääke, sairas ym huolto. Perhe itse pitää museota, myös pieni pätkä tunnelia kuljettavana. Mykistävä kokemus. Itse menimme sinne taksilla, minkä leirintäalueen pitäjä meille tilasi.

-Bosne-joen alkulähteet, Vrelo Bosne, sijaitsevat Ingmanin vuoren juurella, Ilidzan alueella. Hyvin kaunis sarajevolaisten suosima ulkoilualue. Virtaavaa vettä siellä ja täällä, puusiltoja, vanhoja lehtipuita, kävelypolkuja. Kuumana kesäpäivänä varsinainen paratiisi.

Neretva-joen yli, v.1566 rakennettu kaunis pieni kaarisilta tuhottiin Balkanin sodassa v1993, mutta on nyt saatu korjattua. Tuo legendaarinen silta vaikutti ainakin lämpimän kesäyön pimeydessä hyvin satumaiselta. Sillan mittasuhteet ovat kai erityisen onnistuneet ja sen sijainti on kaunis sekä kivi millä kävellään, on pehmeää ja sileää jalan alla. Jotenkin tuntui, kuin se olisi symboloinut koko Balkkanin mieletöntä sotaa, mutta myös tuonut esille jälleenrakentamisen ja selviämisen toivon. En tiedä, onko tunnelma päivällä turistien täyttäessä siltaa toinen, mutta yöllä se ainakin oli kovin puhutteleva."

MANNINEN JUHA 30.05.2013 18:28

kiitos vaan vinkeistä kyllähän nuo jutut kuullostaa lhan mielenkiintoiselta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.