Kumpaa kautta kroatiaan

SEILISTÖ RAMI 27.05.2013 10:07

Tallinnan kautta olisi halvempi laivamatka ja näkisi uutta. Ruotsin kautta olisi tutun turvallista mennä, mutta ne maisemat ja suorat on nähty ja laiva, lautat maksaa huomattavasti enemmän... Mitenkä olette ajanut Puolan läpi/kauanko siinä menee jos vaikka jäisi yöksi Suwalkiin ja siitä aamulla lähtee alaspäin. Asuntoautolla liikkeellä ja kaksi lasta, että täytyy taukojakin pitää... Finnlines olisi helpoin, mutta niiden hinnoittelu on ihan metsässä..

PASANEN MIKKO 27.05.2013 10:47

Terve Jos olisin lähdössä (taas) sille suunnalle, menisin Baltian kautta, eli ensin Tallinnaan ja siitä Via Balticalle. Jos ei kiirettä, väliyöpyminen ennen Suwalkia. Puolassa jos nähtävyyksiä kiertelee, menee helposti viikko, 'läpiajossa' lienee pari päivää, olen joskus ajanut päivässäkin! Se on kyllä aika haasteellinen tapa, en suosittele. Via Balticaa on ihan mukava 'körötellä' verrattuna Ruotsin läpiajoon.

HYTÖNEN RAIMO 27.05.2013 12:26

Itse menisin edellisen vastaajan tavoin Baltian kautta. Monelle uudet maisemat ja (pää)tietkin ihan kohtuullisessa kunnossa, osa jopa paremmassa kuin Suomessa. No Puolassa voi olla toisin, mutta hyvää vauhtia sekin on paranemassa.

Turvallisuudessa ei juurikaan eroa läntiseen reittiin - aika monessa tapauksessa sekin riippuu paljolti omista ratkaisuista (tai typerehtimisistä). Ja polttoainekin on noilla itäisillä mailla selvästi edullisempaa.

UUSITALO MARKO 27.05.2013 12:53

Puolan läpiajoon kannattaa varata ainakin kaksi yötä. Esimerkiksi Suwalki - Częstochowa väli on noin 500 kilometriä, mutta aikaa siihenkin kuluu helposti kymmenisen tuntia ilman turhia pysähdyksiä. Ja siinä ajassa näkee hyvin runsaasti rekkojen peräpäitä ja vastaavasti peileistä rekkojen etupäitä. Ja kun katsoo vasemmalle, näkee rekkojen kylkiä. Jos uskaltaa vilkaista oikealle, saattaa hyvällä tuurilla nähdä vilauksen maalaismaisemasta, mutta useimmiten tutkan kanssa kyttäävän poliisin.

Eli ääni läntisemmille reittivalinnoille.

HJELM ARTO-VEIKKO 27.05.2013 14:52

Poika ajoi pari kesää sitten Berliinistä Tallinnaan pääsääntöisesti öisin parikertaa, yhdet sakot aiheesta.Itse olen ajellut Puolan kautta ainakin kuus kertaa,ei mitään murheita. Varsovassa hieno vanha keskusta. Krakovassa samoin.

t Jelmi

NÄRHINSALO ANTTI 27.05.2013 15:41

Ääni Via Balticalle! Koko retken löpöt on halvemmat kuin laivaliput ja tiet pääosin hyväkuntoisia. Puolan läpiajoon menee väkisinkin vuorokausi ja jos taukoja pitää muuten kuin pakolliset tankkaukset niin parikin. 6 kertaa ollaan Baltica ajettu alas ja ylös ja parin viikon kuluttua mennään taas. Sinne vaan, hyvä siellä on körötellä :)

VIRTANEN SARI 27.05.2013 16:33

Via Baltican kautta me lähdemme 4.6 Kroatiaan.

SEILISTÖ RAMI 27.05.2013 22:34

Via baltikaa ruvetaan suunnitteleen ja Puolan ohitus viikonlopulle niin rekkoja vähemmän tiellä... 3 viikkoa tarkoitus olla reissussa, kaippa siinä kerkiää löhöönkin ettei mene ihan ajamiseksi. Mihin leirintäalueelle Kroatiassa? Uima-allas olisi mukava. Jättimäiset rahastus keskukset ei kiinnosta, vaan joku pienempi alue merenrannasta olis mieluinen.

KORPPI SEPPO 27.05.2013 23:45

Tuossa http://goo.gl/maps/Brgjy on yksi mahdollinen reitti. Kaikilla mainituilla paikkakunnilla tai läheltä löytyy kämppäri. Myös jonkun verran väleiltä, jos nuo päivämatkat eivät ole sopivia.

Luonnikasta reissua

JANHONEN MATTI 28.05.2013 09:18

Tästä linkistä avautuu "vaikka mitä" Kroatiaa koskien mm. camping-alueet. http://croatia.hr/en-GB/Homepage

Sikäli hyvä, että siinä on aktiivinen kartta aluejaolla josta aluetta klikaamalla pääsee aina suoraan alueelle vaikka Istrialle tai Dalmatiaan, joista voi katsella sopivaa kohdetta.

Tässä yksi hyvä ihan rannassa oleva camping Sibenikissä jonka lähellä on nmm. nämä KRKA:n luonnonpuiston putoukset. http://en.campingsolaris.com/camping On hyvä uima-allas ja toki voi uida myös meressä.

Kroatiaan menijöille tiedoksi, että Kroatia on käytännössä kaksoisvaluutan maa. Kuna on se virallinen mutta Euro käy käytännössä joka paikassa (ei joukkoliikenteessä) ja jos euro se niin sitten pankkikortti.

TOIVONEN KAIJA 28.05.2013 16:20

Kyllä sinne Kroatiaan mennessä kannattaa saman tien vaihtaa kunia. Oltiin juuri melkein 3 viikkoa siellä ja mies kuvitteli, että eurot käy taatusti joka paikassa. Just! Eka kämpääri Krk-saarella, Camping Jezevac: rantakahvilassa kävi vain kunat, kaupassa kävi kunien lisäksi luottokortit ja isommassa ravintolassa kunat ja eurot!

Tiemaksut hoitui kyllä euroilla ja Visa-kortilla. Sekä Visalla että debit Mastercardilla oli aika roisit käteisnostopalkkiot. Kannattaakin ottaa euroja mukaan ja vaihtaa paikan päällä.

Sitten oma kommentti tuohon KRKA:n puistoon: kolmisen kilsan päässä toiselta sisäänkäynniltä on Autocamp Marina. Sinne voi kävellä tai vaikka osallistua kämppärin kokopäiväretkiin (noin 43e) Marinan pojalla on taksi. Otettiin siltä kyyti portille ja kierroksen jälkeen käveltiin takaisin kämppärille.

http://www.infoadriatic.com/krka/krka_02.shtml Maksettiin toukokuussa Marinassa 12e/yö. Niin ja se taksikyyti

Käyttäjän lisäys viestiin 28.5.2013 klo 16:21:30 muoks! Työt häiritsee ;) Taksi siis maksoi 4e. Oltaisiin voitu soittaa myös paluukyyti, mutta haluttiin katsella ja kuulostella lintuja tien varrella!

JANHONEN MATTI 28.05.2013 17:41

Kuten edellä sanoin, Kroatia on käytännössä kaksoisvaluutan maa. Saksassa on esim. paljon paikkoja - jopa isojakin liikkeitä - joissa luottokortti ei käy ja onhan niitä täällä meilläkin.
Kortin käyttöönotosta kun päättää yrittäjä.

Rahan vaihtaminen on bisnes ja toimii periaattella, että vaihtaja maksaa molempiin suuntiin vaihdettaessa.

KRKA:n piutouksille voi mennä myös niin, että ajaa moottoritieltä Skradinin kylään, josta pääsee pienellä paatilla koskelle. Kylässä on iso parkkipaikka rannassa. Alue on maksullinen, vartioitu ja sillä voi myös yöpyä.

1.7.2013 Kroatista tulee EU:n jäsen ja siitä se harmonisointi alkaa!

HAAPANEN TIMO 28.05.2013 18:18

Minä olen rahanvaihdon kannalla. Näissä maissa joissa epävirallisesti kelpuutetaan euroja on se kurssi aina ko. myyjän eduksi asetettu. Asia selviää laskimella nopeasti. Virossa ennen oikein huvitti toopet turistit kun maksoivat euroilla itsensä kipeäksi, eivätkä edes huomaneet.

Forexsin kanta-asiakas saa takaisinvaihdon aika mukavasti, jos ylipäänsä kannattaa takaisin vaihtaa. Mulla on nytkin Puolan lottipäitä matkaa odottelemassa.

Olen jopa saanut viime kesänä pikkuisen enemmän niitä kuin saisin nyt. http://www.valuuttakurssit.org/euron-kurssi-vs-pln.html

Kunassa olisi asia toisinpäin, nyt saa enemmän kuin viime kesänä. http://www.valuuttakurssit.org/euron-kurssi-vs-hrk.html

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.