Vaunulla Britteihin

JEROHIN MARKO 26.05.2013 20:51

Suuntana Wales, ajankohtana heinäkuu. Päällimmäisenä on mielessä se, täytyykö Calais-Dover välille varata etukäteen paikat? Miten aikaisin? Muutenkin kuulisin mielelläni kokemuksianne/ vinkkejänne tulevaa reissua ajatellen. Reisuun meillä on varattu kaiken kaikkiaan 4 viikkoa aikaa.

SILJAMÄKI ANTTI 26.05.2013 21:17

Torstaina Lontoossa Abbey wood leirintäalueella. Parin vkon päästä olen viisaampi kertomaan. Itse liityin Caravan Clubiin. Tuli tosi hyvä starttipaketti ja oikeus varata netin kautta paikkoja. Me ei ainakaan varata ylitystä Calaisista. Lauttoja menee tosi monta päivässä. Tavoitteena on kiertää saari ympäri.

VIRTANEN JUKKA 27.05.2013 15:59

Ei tarvitse varata lippuja. Laivoja menee tunnin välein. Hyvä vaihtoehto on mennä Dungerquen kautta Doveriin. On paljon rauhallisempi satama. Laivoja menee parin tunnin välein ja aina on ollut tilaa. Caravan Clubiin kannattaa liittyä, jos käy niiden alueilla. Sen voi tehdä ensimmäisessä paikassa. Jäsennumerolla on helppo kirjautua seuraavilla clubin alueilla, joita on pitkin maata aika paljon. Maaseudulla olevilla kämppäreilla ei ole usein mitään kioskeja tms saatika ravintoloita. Eli eväät kannattaa ostaa etukäteen. Samoin respat menevät aikaisin kiinni. Kovin myöhään ei kannata yöpymistä jättää. Tiet ovat kapeita ja ainakin TomTom on ollut usein sekaisin, koska vaihtoehtoja on paljon. Kunnon kartta mukaan! Ja sadevehkeet, koska siellä sataa tosi usein. Muuten kiva maa. Englantilaiset ovat ystävällisiä ja mukavan kohteliaita vieraille. Säännöt ovat tärkeitä. Jos esim. kämppärin keittiön siivousaika on (usein järjetön) klo 11, niin silloin sinne ei parane mennä. Saa kyllä haukut niskaansa.

SILJAMÄKI ANTTI 07.06.2013 23:25

Hei!

Lupasin kommentteja paikan päältä (Edinburgh). Tässä muutamia:

ei tarvitse varata ylitystä etukäteen, passintarkastusjono oli melkoinen, eli siihen menee aikaa Leirintäalueille sen sijaan on syytä tehdä varaukset etukäteen ole varovainen kiertoliittymissä ja katso tarkkaan kaistassa olevat suuntamerkit kiertoliittyymää lähestyessä alueiden hintaan sisältyy sähkö, pistokkeet Eu-standardin mukaisia -alueilla hyvät opasteet Caravan Clubi paikat aianki tosi hyvä tasoisia

Englanti on olut tähän mennessä mielenkiintoinen poikkeus Euroopan matkailussamme. Vielä vajaa kaksiviikkoa jäljellä.

Hyvää matkaa Englantiin!

JEROHIN MARKO 08.06.2013 00:02

Kiitoksia tähänastisista kommenteista, lisävinkkejä otetaan mielellään vastaan :)

HYTTILÄ ESKO 08.06.2013 17:28

Eihän niitä pakko ole varata. Mutta kun ostaa flex lipun jossa +/- 4 tunnin joustoaika pääsee ajamaan suoraan sisäänmenoon , ilman lipputoimistoon menoa. Lisäksi tuo varaus säästi meillä 50% lipun hinnoissa. Eli maksoi 250€ edestakaisin vaunu/auto yhdistelmältä jossa 2 henkilöä. Terveisiä Exeterin läheltä, 1.5 viikkoa oltu nyt englannissa.

http://www.poferries.com/tourist/content/pages/template/routes_dover_-_calais_routes_-_dover_-_calais.htm;jsessionid=BCEAB9043650B7C2CEF030400C62147A.tomcattourist2

HALINEN HARRI 08.06.2013 19:13

Esko! Mikä oli ylitysreittisi tuohon hintaan?

HYTTILÄ ESKO 09.06.2013 19:40

Calais> Dover ja toistepäin. Tilasimme jo keväällä nk flex matkan jossa nuo +/- 4 tunnin joustot. Jokin ennalta määrättylähtö olisi ollut vielä halvempi.

HALINEN HARRI 09.06.2013 20:12

Olen useanan kesänä ollut kanaalin rannalla ja katsellut ylittäjiä ja miettinyt että pitäisi joskus ajella saarelle ja sitten siellä. Aina on tullut mieleen että paljonkohan ylitykset maksaisivat, mutta koskaan ei ole tullut otettua selvää. Nythän tuo suunnilleen selvisi. Hinta on ihan kohtuusuhteessa esim. Puttgarden-Rödby väliin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.