VOP-treffit

VIRTANEN JUKKA 26.05.2013 18:10

Toissa viikonlopun treffit olivat mukava tapahtuma. Paljon kivoja karavaanareita hienossa kesäilmassa. Siitä huolimatta tai juuri siksi pari kommenttia: Rauno Helle piti upean esitelmän Marokosta. Esitys oli hyvin valmisteltu karttoineen ja kuvineen. Tälläsiä esitelmiä VOP-väki tarvitsee. Hyvin jäsenneltyä tietoa maasta, joka on useimmille vielä tuntematon. Valittavasti muilta luenneoitsijoilta oli valmistelu jäänyt kovin vähäiseksi. Tässä asiassa voisi VOP-johto vähän skarpata, eli vaatia ainakin selvät karttakuvat isolle kankaalle. Oma lukunsa sitten olikin turvallisuusesitelmä. Luennoitsija ei varmaan ollut huomannut, ettei salissa ollutkaan ensimmäiselle interrail-matkalle suuntaavia teini-ikäisiä vaan kokeneita ja varttuneita ulkomaanmatkaajia. Kaveri tuntui olevan aivan väärässä seurassa. Eniten kuitenkin huolestuin, kun hän esitteli itsensä monen tutkinnon ja viran lisäksi SF-Caravanin turva-asiantuntijaksi, jolle kuuluu myös paloturvallisuus. Ei kai tämä kaveri ole ollut mukana luomassa tuota hullua 4 metrin markiisisääntöä? Turvallisuus kuitenkin kovasti kiinnostaa ihmisiä. Olisiko esim. sellainen mahdollista, että kaikille VOP-jäsenille laitettaisiin kysely viimeiseltä viideltä vuodelta tapahtuneista varkauksista tai muista uhkaavista tilanteista? Päivillä sitten tehtäisiin yhteenveto kyselystä. Saataisiin ennen kaikkea tuoretta tietoa missä ja minkälaisissa tilanteissa turvallisuus on ollut uhattuna. Tätähän me tarvitsemme. Oikeaa tietoa eikä pelottelua.

JANHONEN MATTI 27.05.2013 12:56

Se on tuo ulkomaanmatkailu sellainen laji, että siinä ei ruudinhaju pysy kauan nenässä, jos sitä ei itse säännöllisesti tee. Ja mieluusti muutenkin kun vain ajamalla "uraa" Espanjaan ja takasin. Vaikka siltä väliltähän ne hurjimmat jutut on - jostain syystä.

STRÖM KARI 28.05.2013 16:37

Mitähän hullua tuossa 4 metrin markiisi säännössä on?

Käyttäjän lisäys viestiin 28.5.2013 klo 16:39:47 Perusteleppa Jukka

TOIVONEN KAIJA 28.05.2013 20:55

Otin viime viikolla, tai toissa viikollako se jo oli, kuvan Zatonin kämppiksellä Kroatiassa itävaltalaisten turvavälistä.... Sadekelillähän tuo on näpsää?

JANHONEN MATTI 28.05.2013 21:37

Noin sopii alueelle enemmän. Meillä taas suuremmista väleistä johtuen vähemmän, siinä se juju. Ja kun sopii vähemmän tulee maniakin vähemmmän.

Ja kun tulee mania vähemmän, niin taloudellinen turvattomuus kasvaa. Näin se talouden patarautainen laki toimii.

VIRTANEN JUKKA 29.05.2013 16:58

Onko missään testattu, että tuli leviäisi markiisin kautta toiseen matkailuajoneuvoon, niin että se syttyy palamaan? Muualla maailmassa ei liene tätä suuruusluokkaa olevia turvaväleja? Vaikea kuvitella, että suurissa camping-maissa, kuten Saksassa, Ranskassa tai Englannissa ei kukaan olisi huomannut, miten vaarassa kaikki ovatkaan. Jos testaustuloksia on, missä nämä turvavälit ovat perusteltuna, niin ok. Mutta jos niitä on ollut laatimassa tuo sama hysteerikko, niin halleluja!

Vielä VOP-päivistä yksi juttu. Me oltiin grillikodalla paistamassa makkaraa, kun nuori nainen tuli pyytämään ruokaa. Oli ollut laulukilpailussa, mutta ei tietenkään ollut tajunnut ottaa eväitä mukaan. Onneksi pystyimme "kerjäläistä" auttamaan, olisi kuulemma voinut maksaakin. Koska Rairanta on iso ja hieno alue, niin olisiko aivan mahdotonta, että edes treffeillä joku keikkaporukka järjestäisi vähän serviisiä?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.