Kiintoisat kohteet, Hollanti, Ranska (normandian maihinnousualue)

RUOTSALAINEN JUKKA 25.05.2013 20:31

Hei alan ihmiset, tänä kesänä suuntana Ruotsin ja Tanskan kautta Hollanti ja Ranska. Aikaisimmin olemme pääsääsääntöisesti pyörineet Saksan, Italian ja Itävallan suunnissa. Teemoina on ollut toisen maailman sodan paikat ja muut mielenkiintoiset paikat - viime kesänä mm. Auswitch.

Ranskan kielinen alue on ollut vähän kysymysmerkki kielen takia, mutta nyt sinne suunnistamme. Pääkohteena on Normandian maihinnousuun liittyvät alueet ja erityisesti nähtävyydet sekä Hollanti. Hollannissa tapaamme caravaanarituttumme, johon tutustuimme Oulun Ficc tapahtumassa, milloin se olikaan.

Teen etukäteistöitä, jotta "hyvät" nähtävyydet ovat tarkkaan tiedossa-niin myös nyt. Kuitenkin lähes poikkeuksetta parhaat vinkit ovat löytyneet täältä, aikaisemmin muiden kokemina. Yksi tällainen oli Kaarina Silmusen cinque terre - viiden kylän läpipatikointi Italiassa. Emme olisi ikinä tälläista löytäneet. Vielä kerran kiitos Kaarinalle.

Jaan itse myös kokemikset täällä, jotta niistä olisi iloa muille.

Tänään kävimme kartta- ja kirjaostoksilla liittyen Hollantiin ja Ranskaan.

Pyydän jälleen ajatuksianne mielenkiintoisista kohteista Hollannissa ja Ranskassa, erityisesti Normandian maihinnousualueella. Kaikki vinkit kelpaavat - on vain hyviä vinkkejä!

Ainakin Anne Frankin Talo on suunnitelmissa ja Pariisi.

Tässä muutama pohdintoni jo ennakkoon. Löytyykö Amsterdamista ja Pariisista hyviä keskustassa tai hyvien kulkuyhteyksien päässä olevia camping alueita? Entä Ranskassa viinitiloilla majoittuminen - mistä tietoa näistä.

Jos vain viitsitte, niin heittäkää omat ajatuksenne tänne.

Unohdin mainita, että mukana on 2 aikuista ja 17 v, joten intressi enemmän erikoisissa nähtävyyksissä ja paikoissa kuin "huvipuistoissa".

Kiitän kaikkia etukäteen,

Kesäisin terveisin Jukka

HALINEN HARRI 25.05.2013 20:56

Jukka jos olet kiinnostunut maihinnoususta koeta löytää (painos loppu) vaikka divareista tai kirjastosta Anthony Hall: Normandian maihinnousu D-day. Siinä kuvailtu koko maihinnousu alueettain. Paljon myös kuvia.

JANHONEN MATTI 25.05.2013 21:02

Tämä Boulognen alueen camping löytyy nyt tällaisen nettiosoitteen alta http://www.camping-indigo.com/en/paris-indigo-campsite Kesällä hintava mutta sen kerran kun Pariisissa ollaan niin..... Alueelta on hyvät yhteydet keskustaan. Bussi lähtee alueen portilta.

SOHLBERG JUHA 25.05.2013 21:39

2010 tehtiin sama reissu

Hollanti: Rotterdamin lähellä Kinderdijk...hieno kokonaisuus Hollannista

Ranska Camping Les Erables - lähellä Cap Blanc Nez Camping La Valle - Houlgate... tästä "ne alkaa" Camping Le Cormoran... tänne "ne" rannat loppuu Välissä on joka lähtöön paikkaa ja museota. Niille on paljon viittoja ja tankkeja yms on P-paikoilla... Musee America Gold beach (Amerikkalaisten hautausmaa), Musee memorial de Omaha, Pointe du hoc

Normandiassa oli helppoa edetä, koska maihinnousun alueiden tiekin on hyvin merkittynä.

Juha

JANHONEN MATTI 25.05.2013 22:32

Tästä linkistä löytyy Ranskan campig-alueet aluettain varsin hyvin. Ranskassa on erittäin paljon camping-alueita ja kannatta netistä katsoa ennakkoon kannattaako jollekin aluelle ylipäätään mennä.

http://www.campingfrance.com/

ARO PERTTI 25.05.2013 22:42

Hei Jukka ! Muutama osoite Amsterdamin leirintä alueista.Hollannissa on matkat niin kyhyeitä että uskon ettei tule vaikeuksia yleisten kulkuyhteyksien kanssa.

Koska olette lähdössä,itseläni on taskoitus lähteä liikenteessen heinäkuun toisella viikolla 9-11/7 paikeilla ja ensin suunnistan ainakin itään.Terkut Pp

http://www.amsterdamcitycamp.nl/?page_id=72

http://www.campingzeeburg.nl/

http://www.vliegenbos.com/

http://www.campingkartan.se/Amsterdam/

RUOTSALAINEN JUKKA 26.05.2013 12:03

Hei, "välikiitos" jo tässä vaiheessa kaikille vastanneille. Leirintäaluevinkit ovat hyviä! Lisää saa laittaa :)

Maihinnoususta kertovan kirjan sain ostettua tänä aamuna huutonetistä, joten sitä aletaan odottamaan.

Pertti: menemme ristiin. Sinä suuntaan tänne päin ja me " ohitsesi" etelään päin. Josko tiemme kohtaisivat maaperälläsi?

Jukka

HAAPANEN TIMO 26.05.2013 12:26

Viime kesänä heinäkuussa Anna Frankin talolle oli aamupäivällä arviolta kolmen tunnin jono. Meiltä jäi katsomatta, tunti seisoskeltiin, ja laskeskeltiin jonotusaikaa.

Camping Zeeburg on sijainniltaan paras. Junalla tai pyörällä keskustaan. Kartassa vinkkejä sinne.

http://goo.gl/maps/29cB9

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 26.5.2013 klo 13:51:37 Jäi kirjoittamatta, Netistä liput anne Frankin taloon, ei jonotusta: http://www.annefrank.org/en/Museum/Practical-information/Online-ticket-sales/

ARO PERTTI 26.05.2013 13:08

Hei Jukka ja Co ! :-)

Riippuu ajasta jolloin olette täällä ,ensiviikolla on suunnitelmissa Saksaan vierailu mutta sitten olenkin kotinurkilla heinäkuun 8 p.ään saakkka sen jälkenn enimmäkseen etelä-Suomessa..

Sinulle on oletettavasti turha kertoa että Ruotsissa kannatta käyttää karavaani alueita ,sekä hinnoittelut että ilmapiiriin vuoksi.

http://www.caravanclub.se/reseinformation/2012-04-08-12-52-26

Tanskassa niitä ei niin paljon ole mutta DCU-alueetkin ovat yleensä aika mukavia. Tässä kuitenkin DCK:on ja DCU:n osoitteet.Y.T. Pp

http://www.dck.dk/

http://www.dcu.dk/dcu-campingpladser-i-danmark/

HARJULAMPI JUKKA 26.05.2013 14:07

All The Aires France 4th edition for 2013-14. Kannattaa tilata.

HALME MARTTI 26.05.2013 14:25

Mikäli seuraat Anne Frankin jälkiä, niin melkein pakollinen paikka on Bergen-Belsen'in keskitysleirimuseo Bergenissä, jossa Anne kuoli. Siellä ei ole alkuperäisiä rakennuksia, ainoastaan jälkeenpäin rakennettu keskitysleirimuseo, jossa materiaalia Annesta. Hampurista ja Soltaun Heideparkista ei ole pitkä matka. Kesäkuussa 2006 kävimme siellä ja pääkohteena olevalla maihinnousurannikolla neljän tytön kanssa, joista yksi oli lukenut kaiken käsiinsä saaman aineiston Normandian maihinnoususta. Ensimmäinen kohde oli Utah Beach, jonne amerikkailaisessa Taistelutoverit sarjassa kuvattu 101 maahanlaskudivisioona nousi maihin. Aivan rannan vallin päällä on Camping Utah Beach, jolla olimme pari päivää. ystävällinen ilmapiiri ja mikä parasta, kiva uima-allas. Lähellä Utah Beachin maihinnousumuseo ja Sainte Marie du Mont'in kylä, jossa vakoilumuseo. Tämän kylän läpi 101 divisioona marssi heti alkuun. Kylän läpi ajetaan Utah Beachille. Mielenkiintoinen museo Sainte-Mere-Eglise kylän kirkon vieressä. Se kertoo erityisesti kyseisen 101 divisioonan vaiheista. Viereisen kirkon torniin juuttui laskuvarjonsa kanssa 6.6.1944 sotamies John Steel. Hän tekeytyi kuolleeksi ja säilyi hengissä monituntisen roikkumisen jälkeen. Hän oli vieraillut tapahtumapaikalla 1969. nykyäänkin kirkon tornissa roikkuu nukke laskuvarjonsa kanssa. Suurelle saksalaiselle sotilashautausmaalle La Cambe on haudattu yli 21.000 saksalaista sotilasta.Se ei sattuneesta syystä ole niin vaikuttava paikka, kuin amerikkalainen vastaava, mutta silti vierailun arvoinen.

LÖNNQVIST LEIF 26.05.2013 20:49

Hieman vierestä menee mutta Hollannissa on pari "kylää" jotka tunnetaan operaatiosta nimeltä Market Garden, Nijmegen ja Arnhem ovat paikkojen nimet. Arnhemissa sijaitsevaa liittoutuneiden hautausmaata hoitavat paikalliset koululaiset. Belgiassa Stavelot nimisessä "kylässä" (aivan Spa:n moottoriradan vieressä) on kiva kämppäri nimeltä Eau Rouge ja Stavelotin kylässä on Ardennien taistelun muistomerkkinä mm jenkkien puolitelaketjuvaunu nostettu jalustalle. (Kylä oli mukana ohjelmasarjassa Taistelutoverit) On muuten mielenkiintoista seutua tuo Ardennien reunusta. Lefa

Käyttäjän lisäys viestiin 26.5.2013 klo 20:50:05 Karkas perskeles kun piti liittää kuva

LÖNNQVIST LEIF 26.05.2013 20:51

Tässä tulee se kuva

RUOTSALAINEN JUKKA 29.05.2013 22:03

Hei, kiitos vastauksista.

Samaan viestiketjuun kysymys: mitä stelleplatz opasta suosittelette. Aion uusia tätä osaa "kirjastosta"?

Terveisin Jukka

JANHONEN MATTI 29.05.2013 22:26

Adac´n opas on ihan toimiva. Tulee paperikartat mukana josta voi katsoa sektoreitain numeroidut ja symbolimerkein merkityt stellplatz-alueet, jonka jälkeen voi kirjasta katsoa ao. numeron kohdalta mitä alue pitää sisällään, mikä on osoite ja alueen koordinaatit. Kartta on hyvä kokonaishahmotuksen kannalta.

SAVOLAINEN TOIVO 06.06.2013 17:38

Kolme päivää sitten tulimme vaimon kanssa Normandiasta ja ajoimme tie D514 läpi.Se kulkee aivan rannassa ja juuri siellä missä kaikki ensin tapahtui.On vaikuttavia muistomerkkejä ja museoita. Tieltä voi kivasti poiketa syvemmälle mantereelle historiallisiin kyliin. Kannattaa ehdottomasti käydä isolla muistomerkillä jossa on amerikkalaisten poikien hautausmaa.Museonä alakerrassa näytetään filmiä,mikä on tehty mukana olleiden toimittajien ja kuvaajien materiaallista,niin että yhtä aikaa seinälle heijastuu saksalaisten ja toisella puolen liittouneiden maihinnousu. On järkyttävääja vaikuttavaa nähdä kuinka ensimmäisiä liittoutuneiden poikia listitään rannalle kuin kärpäsiä. 53000 heitä sinne jäi. Mutta Eurooppa pelastettiin jälleen kerran.

Meillä oli tosi huono tuuri ilmojen suhteen Bretaniassa ja Normandiassa. 6vkoa siellä reissasimme ja 4 aurinkoista päivää. Sää niinkuin Suomessa lokakuussa. Mutta matkailu avartaa!

Käyttäjän lisäys viestiin 6.6.2013 klo 17:40:57 Piti vielä lisätä,että rannalla ei tarvitse huolehtia yöpymisistä.Alueella on cämppäreitä ja stellplazeja riittämiin.

RUOTSALAINEN JUKKA 06.06.2013 23:15

Hei,

edelliselle kirjoittajalle kiitos tästä tiedosta. Kirjoitit:

Kannattaa ehdottomasti käydä isolla muistomerkillä jossa on amerikkalaisten poikien hautausmaa.Museonä alakerrassa näytetään filmiä,mikä on tehty mukana olleiden toimittajien ja kuvaajien materiaallista,niin että yhtä aikaa seinälle heijastuu saksalaisten ja toisella puolen liittouneiden maihinnousu.

Onko sinulla antaa tähän tarkempaa tietoa: kylää, koordinaatteja tai jotain muuta.

Matka lähestyy reilun kolmen viikon päästä ja into kasvaaa. Ainoa ongelma on se, että töiden takia ei ole oikein riittävästä kerennyt tutkia asioita. No yksi osa ainakin meidän reissuja on se, että otetaan vastaan mitä tulee ja mennään joskus vähän sokkona.

terveisin

Jukka

HALINEN HARRI 07.06.2013 12:13

löysin paikkana aivan upean leirialueen. En kehu nyt sitä varustusta vaan itse tonttia. Se sijaitsee Calaisista heti kohta kun sen taajama päättyy Route Departementalen 940 varrella siellä rannan puolella. Paikan nimi on Le Fort Lapin os. Route Departementale 940 62231 Sangette. Katselin Googlesta mutta tien varressa ei näkynyt ainakaan isoa merkkiä leirialueesta. Tuon tien varteen on tullut kasvustoa ja aiemmin alueelle mentiin kaupungista pitkin rantakatua. Alue sijaitsee kanaalin korkean vallin reunalla merenpinnasta kymmeniä metrejä ja sieltä oli aivan upea näköala kanaalille josta oli kiva bongata laivoja ja niiden lasteja. Siihen aikaan isot pintaliitäjät tulivat parin-kolmen kilometrin päähän Calaisin satamaansa ja näki kuinka ne tulivat vauhdilla ja ryömivät maalle. Sisällä alueella oli vielä yksi saksalaisten betonibunkkeri aivan korkean vallin reunalla tuijottaen kohti Englantia. En tiedä missä kunnossa ko alue on nykyään mutta ainakin tiedot löytyi netistä. Tänä vuonna piti ajaa sinne katsomaan paikkaa mutta yhteensattumien vuoksi matkamme keskeytyi. Jos joku käy käy ko paikassa pyydän kertomaan missä kunnossa alue on sillä joko tänä tai ensi vuonna saattaa olla että liikun siellä.

Käyttäjän lisäys viestiin 7.6.2013 klo 12:16:42 Tämä campingfrance -linkki toimii hitaasti:

http://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=le%20fort%20lapin%20calais&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CCoQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.campingfrance.com%2FUK%2FFind-your-campsite%2FNORD-PAS-DE-CALAIS%2FPas-de-Calais%2FSANGATTE%2FCAMPING-DU-FORT-LAPIN&ei=QqSxUfyjB8Su4ASYqYHIDg&usg=AFQjCNFq0bgWAWrx5yYuICX3kKrYZPIvlQ

HALME MARTTI 08.06.2013 00:08

Anteeksi! Meinas tulla vastaus väärään asiaan.

Käyttäjän lisäys viestiin 8.6.2013 klo 00:18:02 Mitäs tässä oikein sekoillaan!

Jukka Ruotsalaiselle.

Colleville-sur-Mer kylässä on suuri amerikkalainen hautausmaa. Toistakymmentätuhatta marmoriristiä. Varsin vaikuttava paikka ja ehdottomasti käymisen arvoinen. En muista, oliko siellä elokuvateatteri. Arromanches'in kylässä on pyöreä elokuvateatteri, jossa seisotaan. Esityksessä panssarivaunut ja maihinnousualukset suorastaan vyöryvät päälle 360 asteen valkokankaalta. Elokuvaesitys oli hyvin vaikuttava kokemus ja melkein kaikilla oli sen jälkeen vähintäänkin kyynel silmäkulmassa. Olisiko kirjoittaja tarkoittanut tätä? Kylän edustalla on liittoutuneiden rakentamia ponttoonilaitureita ja kylässä on elokuvateatterin lisäksi maihinnousumuseo.

SAVOLAINEN TOIVO 09.06.2013 17:54

Ruotsalaisen Jukalle vielä. Se suuri monumentti jossa on museo yläkerrassa ja se elokuvanäytös ala- kerrassa on St Laurent Colleville sur merissä,lähellä edellä mainittua ameriikkalaista hautausmaata. Koordinaatit N49 20,90 W0 51,285.

HAAPANEN TIMO 09.06.2013 18:44

Hautausmaan matkailuautojen parkkipaikan koordit: N 49° 21' 26" W 0° 51' 5.8"

Kartta: http://goo.gl/maps/jgECx

Kuva otettu puolipyöreän rakennuksen edestä risteille päin.

@timppa

HALINEN HARRI 09.06.2013 20:16

Tuo hautausmaa on paikka jonne kaikki sotaintoilijat pitäisi viedä ja kierrättää siellä ja rannalla sekä eri rakennuksissa. Eikä se pahaa tee terveillekään, antaa taatusti ajattelemisen aihetta.

JANHONEN MATTI 09.06.2013 20:34

Tästä saa vähän sellaisen kuvan kun kysessä olis ollut vain amerikkalaisten suorittama maihinnousu. Ensimmäisessä aallossa englantilaisia ja kanadalaisia oli kuitenkin 73.000 tuhatta ja amerikkalaisia 58.000 miestä. Luvut vähän vaihtelee lähteittäin mutta noilla hujakoilla mennään. Näistä maahanlaskujoukkoja 3 divisioonaa. Merkittävän panoksen antoi myös Ranskan vastarintaliike joka katkoi viesti, rautatie- ja maantieyhtyksiä ja häiritsi merkittävästi saksalaisten huoltoa ja täydennysjoukkojen kuljetuksia. Normandian maihinnousue ei monilta osin ollut niin suuri menestystarina kun on annettu ymmärtää mutta voittajat kirjoittaa historian.

HALINEN HARRI 10.06.2013 12:26

Mm. tuota rantatietä ajaessa löytää noita Matin mainitsemien maiden hauta-alueita.

ROSSINEN EERO 16.04.2015 12:09

Herätetäänpä tämä ketju henkiin. Meillä on saman tyyppinen matkasuunnitelma tänä kesänä: Trawemundesta Hollannin ja Belgian kautta Normandiaan ja sieltä Pariisin kautta eteenpäin. Tähän osuuteen on käytettävissä noin viikko Juhannuksesta eteenpäin.

Aiemmat postaukset on tutkittu tarkkaan, mutta uudet vinkit ja kokemukset nähtävyyksistä ja yöpaikoista otetaan kiitollisuudella vastaan. Sotahistoria kiinnostaa, mutta yhtälailla kaikki muukin.

ARENS JAN 19.04.2015 23:34

Ennen Arnheimin vierailua, kannattasi katsoa elokuva "A bridge too far." Kannatta ajaa reittia operaation "Market garden" mukaan:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Operaatio_Market_Garden

Iso synti on ajaa myös Ypersista ohi, missä Hitleriä kaasutettiin !

http://www.ww1battlefields.co.uk/flanders.html

Jos Ypresissa ollan, sitten käydään jopa Oostendessa!

http://www.visitoostende.be/en/do/atlantic-wall/281#.VTQOZ-mJicx

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.