Ne alkoholi-ostokset Rostockin kulmilla

TOIVONEN KAIJA 22.05.2013 01:32

Loma alkaa olla lopuillaan. Pidetään sadetta Naumburgissa tosi söpön pikkukylän kulmilla mukavalla kämppärillä.

Laiva lähtee Rostockista Hesaan perjantai-aamuna 05.30. Aiotaan ostaa juomia auton kantavuuden mukaan tytärpuolen valmistujaisjuhliin ja muutenkin kesän naposteluun. Eli kuoharia ja viinejä. Olutta. Onko vinkkejä, missä kannattaa käydä?

Missä siinä Rostockin sataman kulmilla saisi sen myöhäisillan-aamuyön kulutettua? Onko siellä selkeät opasteet Transeuropalla lähtijöille? Huoks, taitaa tulla pitkä ilta!

Tietääkö kukaan, miten tällä vuorolla laivalla menee aamiais- ja muut ruokailuajat? Ei varattu mirään ruokapaketteja etukäteen. Voi olla, että laivaan päästyä painutaan nukkumaan, eikä aamiainen kiinnosta.

Vielä yksi kysymys: Vuosaaresta lähtiessä ei tilattu asuntoautoon sähköä etukäteen. Satamassa kuitenkin tarjosivat sitä. Miten mahtaa olla Rostockissa?

PATOJA PEKKA 22.05.2013 04:57

Juomat satamasta Sari Berner:n juomakaupasta. Ihan satama-alueella ja haulla tarvittaessa täältä tai myös googlella löytyy tarkemmat koordinaatit, mutta kyllä sen löytää helposti kun ajaa kylttien mukaan laivalle ja juuri ennen satamaa näkyy oikealla kädellä. Transeuropan tseckinniin matkaa 3-400 metriä.

Opasteet laivalle on selkeät ja satamassa on monia hyviä vaihtoehtoja yöpymiseen. Lähteekö Transeuropa todella klo 5.30 aamuyöstä??? Iltalähtöjä ne on minusta olleet?

Laivajonossa aikaa autossa tehdä illaksi hyttiin jotain iltapalaa, vaikka salaatti tms. Hytissä jääkaappi. Mutta teillä normaali-illan sijaan outo aamuön lähtö, niin enpä tiedä ruokailuaikatautuja.

Sähkön saa, kun ensimmäisessä laivaan jonotuspaikassa käy näyttämässä lippuvarauksensa toimistolla ja pyytää sähkön.

HAAPANEN TIMO 22.05.2013 05:36

Huomenta! Nykyään kun luen paikallislehden läppäristä tulee aamusellakin näitä sivuja kurkittua.

Kartassa näkyy ostospaikkoja: http://goo.gl/maps/53Xij

Bordershoppikin avasi sinne kaupan pari vuotta sitten. Suosi silti Kouvolan likan puljua, hinnoissa ei eroa.

@timppa

JANHONEN MATTI 22.05.2013 09:51

Sitä kuohujuoma saa vaikka näistä. Hansa-centeristä myös paistettuja siansorkkia jos niin kun maistaa. http://www.citti-park-rostock.de/ http://www.hansecenter-bentwisch.de/index.shtml Saari Bernerin toimipaikka Rostockissa toimii nimellä Easy-Marked ja on aivan satamassa.

Opasteet on selkät.

Citti on Warnov-joen länsipuolella tunnelin takana (tunneli on maksullinen, jotain 4 e/kerta)

Aikaa voi kuluttaa vaikka tutustumalla pieneen Warnemunden kaupunkiin joka on Warnov-joen suulla. Hieno 1200 luvulta peräisin oleva hieno kylpyläkaupunki. Googleta Waenemunde niin saa kuvat esiin. Kaupunkiin tutustumisen ajaksi ajaksi auton jättää vaikka Rautatieaseman vieressä olevalle Scandlinesin parkkipaikalle ja kävellä siitä vanhaan kaupunkiin. Parkkipaikalla on yleensä aina myös muita karavaanareita koska siinä on luvallista yöpyä.

Sähköä saa laivalta. Joskus vähän odotuttaa, että ehtivät vetää omat roikkansa mutta kyllä sitä saa. Toki sekkauksesta voi pyytää töpselin kuvan jo tuulilasille.

Tuota laivan ruokailuajoista ei tuolla aikatululla tietoa..

Käyttäjän lisäys viestiin 22.5.2013 klo 09:55:34 Po. Warnemünde

HÄMÄLÄINEN MARKKU 22.05.2013 09:52

Mainitaan vielä sen verran että, tuo Sari Bernerin Rostocin myymälä on nimeltään Easy Marked http://www.easymarked.de

Paikka on tuo Timpan kartassa oleva Sari Berner

NYYSSÖNEN KAJ 22.05.2013 10:46

Callen kauppa Rostock sieltä kannattaa ostaa oluet ja kuohuviinit, viereisestä ovesta pääsee Aldiin jossa taasen viinit ja väkevät ovat halvempia. Aldissa ei käy luottokortti. Calle on yksi liittymä no 5 Rostockiin päin Hanseparkista katsoen. http://www.calle.dk/Default.aspx?ID=13 Hansepark liittymä no 6 Callen kaupassa on hyvin laaja valikoima ja myymälä on suurempi tai samaa kokoa kuin lübekin Citti mutta muistikuvani puolesta halvempi. Callen myymälän varastokärryllä pääsee suoranna auton viereen lastaamaan isolle parkkialueelle.

KORPPI SEPPO 22.05.2013 12:36

Huomaa Rostockin lähtöselvityksen aukiolo. Nuo jälkimmäiset ajat:

Rostock > Helsinki pe 05:30 00:00 04:30

Eli lähtö 5.30 ja hyvässä lykyssä pääsee laivaan jo puolen yön jälkeen. No, joka tapauksessa odotus lähtöselvitysjonossa.

ARO PERTTI 22.05.2013 14:00

Saksassa voi myös katsella paikallisia kylien kauppoja kuten ALDI, PENNY ,EDEKA ,MINI MART ,WALMART JA MIKSEIPÄ LIDLiäkin ,kyllä joku tai jotkut näistä tavallisesti löytyy. Olueet tosin kannattaa hankia sataman lähistöltä Hansa-centteristä., ihan käytännöllisistä syistä.

Tosin Kaj N ja Matti jo tossa edellä kertoivat Hansa-centeristä ja sen kaupoista. Hansa-center avataan 7 aamulla jolloin kahviloissa ja leipomoissa on tuoreet leivät. ei ollenkaan hullumpi aamiaispaikka. :-)

TOIVONEN KAIJA 22.05.2013 14:44

Kiitos kaikille vinkeistä! Pasi on jo netistä selaillut hinnastoja.

Lähtöselvitys näyttää tosiaan alkavan puolilta öin. Oliskin tosi hienoa, kun sinne paattiin ja hyttiin pääsisikin jo kohta puolen yön jälkeen. Ettei tarttis sekoittaa unirytmiä loman lopussa, kun reissussa ollaan kuitenkin yleensä menty unille ennen puolta yötä. Vain muutamana iltana venynyt pidempään! Joku aamukuudelta unille olis aika ikävä juttu... Menisi koko perjantaipäivä ihan harakoille....

PATOJA PEKKA 22.05.2013 16:28

Kaija

Ei ole tarkoitus lannistaa, mutta laivaan ajo sujuu aika tuskastuttavasti ainakin päivä(alkuilta)lähdöillä.

Ensin odotellaan lippujen tsekkausjonossa ensitunnit. Sen jälkeen 4-5 tuntia ennen lähtöaikaa saadaa ajaa parikymmentä metriä eteenpäin koppien ohi seuraavaan jonoon odottelemaan.

Epämääräisen ajan kestävän jonottelun jälkeen johtoauton perässä letkana laivan viereen uuteen jonotuspisteeseen.

Pitkän odottelun aikana uskaltauduin hetkeksi herpaantua ja irroittaa otteen virta-avaimesta ja jalan kaasupolkimelta ja juuri silloin tuli hälytys, kun liivipukumies lopulta noin tuntia ennen lähtöaikaa taas johtoautoineen ilmestyi jostain nurkan takaa autojonon eteen viittomaan, että liikkeelle, liikkeelle ja kun en parissa sekunnissa ollut palokunnan valmiusasteen edellyttämällä tavalla käsimerkkien mukaisesti liikkeessä, niin jo tuli ukko autostaan ulos viittilöimään, että vauhtia vauhtia....

...eli pettymysten välttämiseksi varaudu myös siihen vaihtoehtoon, että saat istua kuskin penkillä täydellisessä hälytysvalmiudessa koko yön. Toki toivotaan, että tästä kuvauksesta huolimatta te heti lähtöselvityksen auetessa 24.00 ajatte siitä saman tien sisään laivaan nukkumaan....

JANHONEN MATTI 22.05.2013 16:56

Ompa minulle käynyt Travessa niinkin, että joskus puolenyön jälkeen pääsin ajamaan laivaa ja samantien ajatettiinkin laivasta ulos kentälle taas odottamaan laivaanajoa. Jotain kahden maissa pääsin vihdoin laivaan. Ja sitten iltapalalle! Se oli sitä aikaa se. Silloin tuli taas kerran vannottua, että ei koskaan enää tätä.

TOIVONEN MARTTI 22.05.2013 17:18

Superfastilta soittivat kerran Saksaan että laiva on puoli vuorokautta myöhässä, piti lähteä illalla mutta tulisi lähtemään vasta aamulla. Tultiin illalla satamaan ja paneuduttiin rauhassa nukkumaan. Kolmen aikaan kovaääniset herätteli että nyt checkiniin. Noustiin ylös ja tsekattiin itsemme sisään, ajettiin laiturille ja odotettiin kahdeksaan saakka aamulla, minä kuskinpukilla istuen ja valmiina heti lähtemään liikkeelle. Siinä valmiustilassa istuessa näin sitten laivan tulevan satamaan. Silloin otti päästä, olis voitu rauhassa nukkkua vielä muutama tunti kun kerran laivakaan ei vielä ollut tullut. Joskus yhdeksän jälkeen päästiin laivaan ja kerrottiin purserille että olis voitu vaikka nukkua rauhassa aamuun asti jos ei olis idiootit herättäneet.

No, ateriakupongit saatiin laivayhtiön pahoittelujen kera korvauksena viivästymisestä.

Niin ja varsin yleinen tapa laivoja lastatessa näkyy olevan että ensin ajetaan rekat ja pelkät perät kyytiin ja sitten viimeiseksi otetaan matkailuautot ja -vaunut. Joskus on päästy kyytiin ihan muutama minuutti ennen laivan lähtöä. mot

JANHONEN MATTI 22.05.2013 17:50

Karavaanarit on nimenomaan se joukko joka viimeksi pääsee laivaan - kuin tilkkeeksi. Siinä lastaushommassa ei ole järkeä tai ei ainakaan asiakasystävällisyyttä. Samaisena iltana jolloin puljasin laivaan ja laivasta pois lastaajat piti tunnin tauon 22.00-23.00 välisenä aikana. Se heille suotakoon. Tällöin olisi kuitenkin ollut tunti aikaa ajattaa pienemmällä porukalla omin voimin kulkevat vintille ja jatkaa puoliperien vetämistä laivaan kun ruokatunti oli ohi. Tunnissa kaikki henkilöautot ja matkailuauton laivassa ihan helposti. Sen vielä ymmärtäisi, jos kaistametreistä olisi ollut puutetta mutta siitä ei todella ollut kysymys. Ja sekin on nähty, että venäläiset autontuoja-amattilaiset pääsi autoinen laivaan jo ennen kymmentä siinä missä me värjöttelimme kentällä aamupuolelle yötä.

HAAPANEN TIMO 22.05.2013 17:55

Vannonut olen ja pitänyt valani. Jos on eturivissä siitä ei todellakaan uskalla juuri virta-avaimesta hellittää:)) Mukavampiakin tapoja viettää aikansa on.

Tuosta Sari Bernerin kaupan nimestä. Ylemmässä kyltissä on Suomen liput ja isolla teksti 'Ag. Sari Berner' Kyllä se silläkin nimellä löytyy.

Kuva kyltistä.

@timppa

NYYSSÖNEN KAJ 22.05.2013 19:03

Helppo han teillä tuo startti. Minun pitää ensin täyttää jarrujen paineilmasäiliö seuraavaksi jousituksen tankki ja lopuksi vielä kytkimen tehostimen ja oven aukaisun ilmatankit ja nehän menee tuossa ootellessa tyhjäksi eikä odotusta 2 minuttia pysty paljonkaan lyhentämään.

Tuo vaiva on ollut lähinnä Travemünden linjalla mutta ei ennenkuin tuli tuo yölähtö Rostockiin

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.