Puola idästä länteen missä käydä?

HÄMÄLÄINEN MARKKU 15.05.2013 16:25

Tavasin täältä kaikki jutut Puolasta jotka löysin, mutta en löytänyt oikein mitään kiinnostavaa kohdetta.

Olisin kiitollinen kaikista vinkeistä joko nettiosoitteen tai karttalinkin kera taikka ilman. Suden pesä ja Auschwitz eli Oświęcim on käyty ja Wieliczkan suolakaivoksen tiedän.

Kai siellä muutakin nähtävää riittää?

Toruńissa täytynee poiketa, entä muuta, ei kai sota kaikkea hävittänyt?

Käyttäjän lisäys viestiin 15.5.2013 klo 19:45:13 Meni tuo suunta väärinpäin, vaan haitaneeko tuo. Po.lännestä itään.

TUOMINEN PEKKA 15.05.2013 16:49
Kesällä 2011 Puolan poikki mennen tullen ajeltiin ja aika vaikuttava turistikohde oli Malbork´in linna. Maailman suurin tiilirakennus ja Unescon suojelukohde. Paljon katsottavaa ja ihmeteltävää. Muistaakseni vajaat 100 km Sopotista matkaa. Nimellä varmaan netistä jotakin tietoa löytyy, en ole tarkistanut. Brita
HALMEENMÄKI JUHANI 15.05.2013 20:54

Jep, Malbork on käymisen arvoinen paikka, ja Gdanskista helppo kohde.

KUJANPÄÄ MARKKU 15.05.2013 23:22

Jep. Jonkunoloinen kämppäri vieressä, joen toisella puolella.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 16.05.2013 09:05

Malbork´in linna jää vähän reitiltä sivuun kun tarkoitus on käydä Saksin Sveitsissä ennen Puolaan menoa. http://www.saechsische-schweiz.de/en/saxon-switzerland.html

Tosin kysyvä ei tiedä minne eksyy.

SILMUNEN HANNU 16.05.2013 13:19

Wroclawin kaupunkiin päädyttiin eräällä pyöräretkellä ja vaikutti hyvin mielenkiintoiselta, historiallista keskustaa ja näyttävää kasvitieteellistä puutarhaa koluttiin päivä, ja toistekin voisi mennä.

Muuten itseäni Puolassa kiinnostaa Tatra-vuoristo ja järviseutu koillisessa, minne joskus olisi kiva mennä melontartekelle.

Eikö viime Caravan-lehdessä ollut juttu Sudeeteista, itse kaipailin siihen karttaa, jotta olisin saanut paikoista jotain tolkkua.

Tuommoisen allaolevan linkin löysin, missä myö juttua Sudeettien seudun tarjonasta.

http://www.savot.fi/Reportaasit/13221020.html

Tuolla Saksin Sveitsissa olimme kuukausi sitten pari päivää ja pari vuotta sitten pyöräilimme alueen läpi. Muutama pöytävuori on tullut huiputettua, ja niille kiipeäminen on kyllä antoisaa, joskin toisille hiukan haastavaakin; polut voivat olla todella jyrkkiä, tikkaita ja portaita ja kalliohalkeamia pitkin kavutaan kaukaa katsoen luoksepääsemättömien kallioden halki huipulle, mistä aukeaa jylhät maisemat kauas joka suuntaan!

Königsteinille taitaa päästä ylös myös hissillä, joten kiipeilyrajoiteiset pääsevät sieltä nauttimaan maisemista.

Bastei sopii myös kaikille, ja on todella näyttävä kalliomuodostelma, ja myös mitä ilmeisimmin todella suosittu retkikohde, mikäli parkkitilojen määrä mitäänasiasta kertoo...kauimmaiset p-paikat ovat parin kilometrin päässä ja niiltä on kuljetus Basteille... Suosittelen joko hyvin varhaista aamua tai myöhäistä iltaa, jos ei rakasta ruuhkassa ja jonossa kävelemistä! Ja paikka on aina auki, myös parin euron hintainen linnoitus-kierros (suosittelen todella), sillä sen voi maksaa lippaseen lipunmyyntikojun sulkeuduttua. Itse kuljeskelimme siellä ainakin pari tuntia ja nautimme erikoisista vaikutelmista. Elben suuntaan olevia näköalapaikkoja ei myöskään kannata unohtaa, ja Basteille voi kävellä suoraan sen alapuolella joen varrella olevasta pikkukylästä, onkohan Grynbach. Ylhäältä päin näytti siltä, että kylässä on parkkitilaa asuntoautoille ainakin. Muutoin tuolla seudulla ei p-paikkoja liikoja ole eikä matkaparkkeja, ja on pätkiä, joilla on todella vaikea löytää minkään näköistä levikettä edes hetkenkään pysähtymiseen saatika auton takaisin kääntämiseen. Eli turha kuvitella keittävänsä joen ääressä päiväkahvit, muualla kuin leirintäalueella! Königsteinissa on kiva alue rannalla, joskaan uimaan ei pääse.

Ja tarkkana myös sen suhteen, etä millä puolen jokea ne paikat ovat, joihin haluaa mennä; siltoja ei ole montaa ja lautat palvelevat vain jalan ja fillareilla kulkijoita.

Ja vielä yksi vinkki, Bastein vieressä on jännällä paikalla ulkoilmateatteri, luonnon amfiteatterissa, varmaan hieno kokemus, vaikkei itse ollakaa päästy siitä nauttimaan.

t.Kaarina

HÄMÄLÄINEN MARKKU 16.05.2013 15:18

Kiitos tähän astista, lisääkin saa tulla. Onko tietoa kuinka usein tuolla Elblagin kanavalla menee laivoja? Löysin paikan jossa voisi mennä katsomaan laivaa kuivalla maalla. http://goo.gl/maps/P5cbU

http://www.youtube.com/watch?v=XtYettdzCtM http://en.wikipedia.org/wiki/Elbl%C4%85g_Canal

EKOLA MARTTI 16.05.2013 18:18

Kesällä 2011 käytiin Bialowiezan kansallipuistossa itä-puolassa katsomassa visenttejä ja Romanovin suvun metsästysmajaa. http://www.embassyofpoland.fi/luonto/bialowiezan-kansallispuisto/ Samalla reissulla osuttiin Czestochowan kaupunkiin jossa yksi katolisen kirkon pyhiinvaelluspaikkoja,vaikuttava paikka jossa olisi voinut viettää enemmänkin aikaa. http://fi.wikipedia.org/wiki/Cz%C4%99stochowa.Mukavaa matkaa teille,me lähdemme viikonlopulla Puolan läpi Saksaa tutustumaa sen tarjontaan.

OLLIKAINEN EILA 29.05.2013 00:48

Hei Markku,

Autoliiton vuonna 2007 julkaisemassa kirjassa "Via Balticaa Puolaan ja Eurooppaan" on useita upeita Puolan kohteita, mm Mannerheimin Varsova, Kielce - Mannerheimin viimeinen työpaikka Puolassa, Lublin ja Sandomierz Ovat hienoja kaupunkeja maan itäisemmällä puolella. Kopernikuksen kaupunki Torun on vaikuttava. Suolaterveyskylpyläkaupunki Ciechocinekin puiset suolatornit ovat jännittävä näky. Vanha saksalaiskaupunki Poznan on myös suositeltava.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.