Asuntoautolla Ranskan alppitielle

PUUMALAINEN JARKKO 12.05.2013 19:38

Lähdemme ensi kertaa asuntoautolla Ranskaan ja haluaisimme myös käydä katsomassa alppimaisemia. Automme on 7m pitkä ja painoa n. 3900kg. Kävimme muutama vuosi sitten Saksan alpeilla ja Dolomiiteilla henkilöautolla ja jotkut tiet olivat tosi korkeita serpentiiniteitä joissa olisi asuntoautolla ollut melko vaikeaa ajaa. Kaipaisin asuntoautoilijoiden kokemuksia Ranskan alppiteiltä?

Kertokaa kokemuksia matkaparkeista? Travemunden ja Pariisin hyvät matkaparkit kiinnostavat. Onko kukaan ollut Travemunden Cittimarketin parkissa?

Matkakuumetta alkaa jo olla, lähtö Helsingistä 30.5 ja koko kesäkuu aikaa lomailla :)

HAAPANEN TIMO 12.05.2013 20:05

Kartassa Traven seudun Platzeja ym.

http://goo.gl/maps/Pmzb0

@timppa

HELLE RAUNO 12.05.2013 21:27

Tuossa 3 viikkoa sitten, kun palasimme talvireissulta, yövyimme: Ajamme Cittiin, missä tankkaamme auton. N53° 5132” E10° 3718”. Sitten onkin vuorossa Bernerin kauppa satamassa. Kyllä alkaa autossa olla purkkia ja purnukkaa.Yövymme Kowitzgerkin vapaaparkissa, n.8 km. satamasta. Vieressä iso P-paikka. Iltakävely rannalle. Oikein kauniita rakennuksia, ja yksi tornitalon rumilus. N53° 5833” E10° 5237”. 7€. Peruspalvelut, sähkö 0,5€/kWh.. Lähellä satamaa ja oikein rauhallinen paikka. Luulen että se kaupan piha on levoton paikka.

Mitä noihin alppiteihin tulee, niin kyllä niistä selviää, kunhan vaan malttaa ajella hissukseen ja riittävän pienellä vaihteella. Nyt ei enää liene liukkausongelmiakaan.

Luanikast`reissuu !!!

HELENIUS TEEMU 13.05.2013 10:03

Viime kesänä tuli Alppiteitä ajettua neljän maan alueella pari viikkoa, ihan hieman pienemmällä autolla. Auton koon kannalta ei ongelmaa, osa viimeisistä huipuista on rajattu max3500kg.

Jos on märkä keli niin ei kannata jäädä noususssa jyrkille 7%-> levähdyspaikoille kuvamaan maisemia. Voi olla vaikea ainakin etuvetoisella päästä matkaan. Alastullessa kannattaa tosiaan mahdollisimman paljon käyttää konetta, nimimerkillä viime kesänä Transitin kuskin puolen jarrupala "syttyi" palamaan Grossglockenerilta alas tulessa :)

Varsinkin suosituilla alppiteillä saa katsella hienoja autoja ohittamassa, kun Porschet ja Ferrarit kiskoo serppenttiiniä tosissaan...

Voin kyllä suositella noita teitä, on ne upeita!

LEPPIKANGAS MARKKU 13.05.2013 14:15

Upeita ovat maisemat, tiet riippuen kunnosta. Col du Calibier on yksi maisemiltaan hienoimmista, mitä itse olen kulkenut. 2011 ajettiin viimeksi ja Ranskan ympäriajon (pyörillä) takia juuri pinnoitettu. Nousee 2645 metriin, jossa pieni levähdysalue. Piccolo San Bernadino on myös hieno johtaen Aostan laaksoon, josta pääsee, jos maksaa, Mont Blanc-tunnelin kautta pohjoiseen Chamonix nurkalle. http://www.alpen-journal.de/alpenservice/alpenpaesse.html näiltä sivuilta saat päivittäiset tiedot alppisolien avoinnaolosta.

-Leppis

SAARIOINEN LEO 13.05.2013 15:29

Hienoa siellä on, ja katsottavaa riittää. Ehkä kuitenkin pitää varautua huonoihinkin keleihin. Meillä oli viellä v. 2010 kesäkuun puolenvälin jälkeen lunta ja räntä sadetta. Samaten 2012 heinäkuussa oli vuorilla kunnon lumimyräkkä, jouduttiin yöllä kolmen aikoihin lähtee säätä karkuun... rupes tien pinnta jäätään, eikä tietenkään ketjuja.(nyt on). Tuossa kuvat kun eukko ajelee kauppakassilla Val d Iseren huipulle ja ukko autolla perässä. korkeus 2770m.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.