Pyörällä pitkin Tonavaa (Passau - Wien) - onko kokemuksia?

HEIKKILÄ ISMO 09.05.2013 08:44

Onko tällä alueella paljon leirintäalueita/stellplatseja - mitkä suosittelette? Mikä osuus Donauradwegistä on erityisen kaunis? Muita kokemuksia :)

SILMUNEN HANNU 09.05.2013 14:00

Hei, pari viikkoa sitten poljimme läpi Passaun , tulimme BayrischeWaldista, Zwieselistä, ja jatkoimme eteenpäin Inn-jokea, mikä Passaussa yhtyy Tonavaan.

Passaussa on mainossa paikassa Stellplatz, aivan joen varrella. Emme sitä itse nyt käyttäneet, kun fillareilla olimme liikenteessä (meillä auto odotti kaksiviikkoisen pyöräretkemme ajan Zwieselin leirintäalueella).

Mielenkiintoinen ja maisemiltaan vaihteleva oli pätkä, minkä ensin Inn-jokea ja sittemmin Saltzach-jokea Burghauseniin poljimme; oli sekä kyliä, metsiä, kalliota ja valtavan laaja lintujensuojeluvesistö mm. Burghausenissa jäimme pariksi tunniksi juuri ennen kaupunkiin laskeutumista olevalle näköalapaikalle (pieni kiva kahvio ja yleiset vessat sekä laaja p-paikka) ihailemaan joen toislella puolen aukeavaa satumaista maisemaa minkä pitää sisällään euoropan pisimman linnan.

Tonavaa olemme polkeneet Krems-Melk välisen pätkän erään toisen pyöräretken yhteydessä, ja se oli äärimmäisen kaunis! Jylhiä korkeita kallioita, viiniviljelmiä sekä kuvankauniita pikkukyliä. Ainakin melkissä oli leirintäalue aivan joen partaalla, ja varmaan niitä Tonavan varrella aika tiuhaan on.

Kesällä tuo pyöräreitti on todella suosittu, eikä sillä etenimen ole aina joutuisaa. (Jos siis haluaa edetä reippaasti, saattaa suosituimmilla pätkillä turhautua) Kaupunkien kohdalla jopa hyvinkin tukkoista ja tarkkuutta vaativaa, sillä väkeä on liikenteessä tosi paljon. Ruokailua ja majoitusta on tarjolla tiuhaan ja niistä on silloin tällöin pyörätien asvalttiinkin maininnat kirjoitettu. Logistiikka pela siis kaikin puolin; paluumatkan voi helposti hoitaa junalla tai vaikka jokilaivalla!

Itsellä on ajatuksia ollut siitä, että josko joskus koko reitin Tonavan alkulähteilä Mustallemerelle polkisi, mene ja tiedä, riittääkö innostus joen seurailuun vai alkaisiko ahdistaa noin pitkällä pätkällä:)

t.Kaarina

Käyttäjän lisäys viestiin 9.5.2013 klo 14:06:08 Voi laittaa jonkun kuvan myöhemmin, mutta just nyt en ehdi hakea!

HEIKKILÄ ISMO 14.05.2013 21:51

Kiitos matkakertomuksestanne! Tämä lisäsi vielä intoamme lähteä siihen suuntaan pyöräilemään :)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.