Leirintäkortista

HAUTAMÄKI MATTI 29.04.2013 11:58

Lähdemme autolla talveksi eurooppaan. Mikä leirintäkortti on soveliain. Vaihtoehtoja on useita ja mahdollisuus väärään kortin valintaan "ilmeinen".

TOIVONEN MARTTI 29.04.2013 12:29

Tuo on kyllä vähän kuin kysyisi: "Vaimon mielestä minun pitäisi laihtua. Mikä housukoko olisi minulle sopiva?"

Jos tarkoitat semmoista leirintäkorttia jonka campingalueet vaatisivat niin Euroopassa pärjää Ruåtsia lukuun ottamatta ilman mitään yleiskortteja. Monet pitävät tosin erillisen kortin etuna sitä ettei tarvi jättää passia respaan. Mulla ei ole ollut mitään haittaa siitä että passi on ollut muutaman tunnin respassa. Täytyy kyllä myöntää että mulla on mukana myös vanha kansainvälinen leirintäkortti, kymmenisen vuotta sitten vanhentunut. Kun respa kysyy osoitetta annan sen ja sanon että kopioi tuosta, jos kirjoitan sen erilliselle paperille ei kukaan saa edes mun tikkukirjaimista selvää.

Jos taas mietit alennuskortteja niin mun mielestä ACSI on ainut järkevä. Sen mukana saat kirjat joista löytyy suuri määrä alennusalueita koordinaatteineen ja muine tietoineen. On sitten matkalla helppo katsoa löytyykö lähistöltä sopivaa aluetta. Kämppärillä sitten maksat kirjan ilmoittaman hinnan joka on muualla paitsi ehkä Portugalissa aika mukavasti halvempi kuin tavallinen matalan sesongin hinta. En suosittele campingshekkejä kun silloin pitää etukäteen sijoittaa rahaa eikä kuitenkaan tiedä tulevatko kaikki käytetyiksi. Täällä sitten tavaratorilla kaupitellaan käyttämättä jääneitä.

mot

Käyttäjän lisäys viestiin 30.4.2013 klo 08:39:29 Jos kysyjä hiukan kertoisi enempi siitä miten aikoo reissun tehdä olisi vastaajilla helpompi homma.

Jos on tarkoitus esim. ajaa suoraa päätä Fuengirolan kämppärille ja olla siellä koko talvi ei paljon kortteja tarvitse eikä niistä ole iloa.

Melkein sama jos aikoo viipyä samassa paikassa aina pari viikkoa - kuukauden, silloin tulee halvemmaksi käyttää kämppäreiden pidempiaikaisille tarkoitettuja alennuksia.

Jos vaihtaa paikkaa muutaman päivän välein kannattaa käyttää esim. tuota ACSI -korttia ja valita alueet sen mukaisesti.

Jos on niin tarkka suunnittelemaan että miettii koko reissun yöpymisineen etukäteen voi tietty ajatella myös campingshekkiä ja sen korttia mutta silloin pieninkin muutos suunnitelmaan voi sotkea koko homman.

Sekä kansainvälinen leirintäkortti (CCI) että campingkeyeurope (CKE) ovat kuulemma myös alennuskortteja euroopan leirintäalueilla. Kuinka suuria alennuksia niillä saa ja mitkä ovat alennusta antavat alueet, sitä ei taru kerro.

Kortit pitävät sisällään myös jonkinlaisen vakuutuksen mutta kaikilla on tietty reissussa myös erillinen matkavakuutus joten tuon merkitys voi olla marginaalinen.

Käyttäjän lisäys viestiin 30.4.2013 klo 08:50:28 Jatketaan vielä senverran että katselin muutamia leirintäalueita jotka löytyy kun hakee tuolta CCI:n sivuilta ison matalan sesongin alennuksen perusteella. Espanjasta löytyi esim. Roca Grossa joka kuulemma antaa matalan sesongin aikana 40% alennuksen CCI-kortilla.

Kämppärin omilta sivuilta löytyy kuitenkin tieto että matalan sesongin alennus on 40% ilman että puhutaan mitään mistään kortista. Niin ja varmuuden vuoksi on myös tieto että vain yksi alennusperuste kerrallaan.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.