Viron tuliaiset

RYYTTY PEKKA 26.04.2013 21:18

Mistä kannattaaa ostaa tuliaiset Tallinnasta parin päivän reissulla. Vinkkejä yöpaikoista siellä. Onko myös jollain tietoa minkä verran saa tuoda savukepaperia? ELI tuliaiset (viinakset/oluet ) sekä yöpyminen lähi maastossa. Monta maata reissattu, mutta pieni epäilyksen aukko kyytee muuhun Eurooppan nähden ?????

TUOMINEN PEKKA 26.04.2013 22:40

Tallinnassa kaikki on "kallista" mutta mitä kauemmas mennään niin hinnat putoaa. Tietääkseni savukepapereissa ei ole rajoituksia. Haapsalussa Pikseke Camping ainakin ja Piritan satamassa voi matkailuajoneuvossa yöpyä turvallisesti.

BT -
RAINETSALO KARI 29.04.2013 00:22

"Verolliset tuotteet

Tupakkaverolain mukaan verollisia tuotteita ovat

sikarit ja pikkusikarit savukkeet "piippu- ja savuketupakka savukepaperi muu tupakkaa sisältävä tuote (= tupakasta kokonaan tai osaksi valmistettua poltettavaksi, sieraimiin vedettäväksi, imeskeltäväksi tai pureskeltavaksi tarkoitettua tuotetta, jota ei lueta edellä mainittuihin tupakkatuotteisiin. Muuksi tupakkaa sisältäväksi tuotteeksi katsotaan mm. nuuska ja purutupakka.)"

Edelläoleva on kopioitu tullin sivuilta. Siispä myös tuo savukepaperi on verollinen tuote. Miksi riskeerata? Alkomahoolia saa EU maista tuoda omaan käyttöönsä vapaasti. Siinä tulee meille karavaanareille vastaan ensimmäiseksi kaluston kantavuus. Matkailuvaunussa ja matkailuautossa ei kummassakaan ole satojen kilojen kantavuutta!. Tallinna on kalliimpi kuin muu Viro. Kaikesta huolimatta sataman alkoholimyymälöiden hinnat ovat maan edullisimpia. Superalko--- Livikon myymälät yms. Alkoholimyymälöitä satamanseudulta löytyy pilvinpimein. Hinnat vaihtelevat (mutta eivät kovin paljoa) Me olemme kaluston kanssa viettäneet Virossa vuosien saatossa jo kuukausia. Maa on pieni. Pärnusta (Konse puhkeküla) tai Haapsalu (Camping Pikseke) on vain noin 100 kilometrin ajomatka Tallinnaan. Molemmat tasokkaita leiripaikkoja. Minua on varoitettu useasti. "Miksi sinä sinne Viroon lähdet ryöstettäväksi ja raiskattavaksi". Aika kuluu. KUKAAN EI RYÖSTÄ............. KUKAAN EI EDES RAISKAA!! Kysymys kuuluu :Lähdinkö 30 vuotta liian myöhään matkalle?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.