kesäkuun 9 kroatiaan

MANNINEN JUHA 24.04.2013 09:39

kesäkuun alussa lähdetään balttian kautta kroatiaan niin olisi yksi kysymys.kun kroatiassa pitää 48 tunnin sisällä rekisteröityä poliisilaitoksella ,niin hoitaako leirialueelle kirjautuminen sen asian ,kuten hotelliin mennessä.hyvää kesää kaikille kulkijoille,missä sitten liikuttekin.

PASANEN MIKKO 24.04.2013 10:37

Terve Me ei ainakaan olla erikseen käyty missään ilmoittautumassa. Varmaankin hoituu camping alueitten saapumisilmoituksissa, samoin, kuin hotelleissa.

http://formin.finland.fi/public/Print.aspx?contentid=68506&nodeid=15735&culture=fi-FI&contentlan=1

MANNINEN JUHA 24.04.2013 10:58

kiitos vinkistä aina oppii jotain uutta.

LAIHO HANNU-PEKKA 24.04.2013 12:43

Leirialueet, hotellit, yksityisten zimmer frei/apartmann ja muut majoituslaitokset hoitavat rekisteröinnin. On hyvä tietää, että jopa ystävän pihassa majoittuvan on käytävä ilmoittautumassa paikalliseen matkailutoimistoon. Kyse on lähinnä valtion intressistä saada turistivero perittyä. Turistivero on yksi Kroatian valtion tärkeimmistä tulonläheteistä ja verosta saavat osansa myös kaupungit ja kunnat. Ystäväperheen pihassa majoittuvan kannattaa myös hoitaa maksu, koska joskus on tilanteita, joissa "ystävälliset naapurit" käyvät informoimassa turistitoimistoin väkeä kylällä asuvista vieraista. Maksamattomat turistiverot lankeavat muuten korotusten kera paikallisille. Turistivero koskee myös kroatialaisia eli kun joku pääkaupungissa asuva viettää kesäänsä rannikolla, hänellä on vain käytössään vuosittain vain tietty määrä "verovapaita" päiviä. sen jälkeen pitää maksaa muutama kuna päivässä. ( 1 euro on noin 7,60 kunaa).

LEPOLA SAKARI 24.04.2013 13:02

Juhannuksen jälkeen on myös tarkoitus lähteä kohti Kroatiaa balttian kautta. Perillä ajateltiin olla heinäkuun alussa jolloin Kroatiasta tulee EU:n jäsen. Eiköhän nämä rekisteröintivelvoitteet poistu vapaan liikkuvuuden myötä.

TOIVONEN MARTTI 24.04.2013 14:36

"Eiköhän nämä rekisteröintivelvoitteet poistu vapaan liikkuvuuden myötä." Tuskin. mot

VEHANEN ANTTI 09.05.2013 16:34

Olemme lähdössä 10 kesäkuuta kohti Kroatiaa via baltikkaa pitkin. Olisin lähinnä kiinnostunut leirintäalueesta mihin kannattaisi mennä Rijeka ja Krk saaren alueella ja majoittua muutomaksi päivaksi.

Käyttäjän lisäys viestiin 5.6.2013 klo 21:23:25 Kiitoksia vastanneille, lähtö onkin jo kohta.

TOIVONEN KAIJA 11.05.2013 13:17

Krk-saarella Camping Jezevac oli toimiva. Kävelymatka ihastuttavaan vanhaan kaupunkiin. Siistit, uudet huoltotilat. Pieni kauppa, rannassa grillibaari ja ylämäessä iltaisinkin auki oleva ravintola. Me tykättiin!

Siellä on paljon slovenialaisia kausipaikkalaisia ja niiden leirin etutelttoineen, katoksineen ja kesäkeittiöineen oli hiukan epäsiistejä.... Mutta eipä ne haittaa!

TOIVONEN KAIJA 11.05.2013 14:05

JOS haluaa tutustua Krka National Parkin vesiputouksiin (lähellä Sibenikia), kannattaa tulla Autokamp Marinaan! Tästä on 3 kilometriä puiston yhdelle sisäänkäynnille. Kämppärin omistajien pojalla on taksi, jolla päästiin eilen sujuvasti portille. Järjestävät kyllä tästä kokopäiväretkiäkin, jotka maksavat kyyteineen ja lounaineen 44€. Me mentiin mieluummin keskenämme, sillä haluttiin kuvata rauhassa.... Kukaan ei olisi kestänyt odotella, kun sommitellaan kuvakulmia ;)

Illalla syötiin Marinan ravintolassa. Pasi yritti puolisalaa kuunnella kännykästä Suomen peliä. Isäntä viritti television näyttämään ottelun suorana ja Marina toi mulle Suomen lipun, jonka joku aikaisempi matkalainen on jättänyt muistoksi. Me oltiin ihan myytyjä!!! Nyt niillä on muistona virallinen Leijona-paitakin :)

Tää on tällainen pieni maalaiskämppäri. Huoltorakennus on siisti ja toimiva. Ei mitään luksusta, mutta jäädään vielä neljänneksikin yöksi! Wi-Fi toimii.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.