Rengasmatka Unkariin

JUHELA JUKKA 19.04.2013 18:37

Matkasuunnitelma kesäk. 2013: Ruotsi - Tanska - Saksa - ? - Unkari (Balaton) - ? - Puola - Baltian maat ja Tallinnasta Helsinkiin. Asuntoauto on alle 3500 kg, mutta luulenpa tulevan 100 kg ylipainoa helposti. Puntaroidaanko näitä autoja usein?

? maat ovat Slovakia, Tsekki, Itävalta. Pitäiskö välttää jotain näistä?

Tarvitaanko tuolla matkalla niitä kukkahattutyttötarroja? Saksan taajamatarra on jo. Onko dieselöljy suunnilleen samanhintaista noissa maissa.

Tanska-Saksa tullee olemaan Gedser-Rostock siinä 9.6. tienoilla. Pitääkö varata matka etukäteen vai pääseekö noilla lautoilla tavallisesti suoraan jonottamatta?

Kiitos etukäteen kommenteista.

HALINEN HARRI 19.04.2013 19:13

Älä ainakaan vältä Itävaltaa, se on kaunis ja puhdas maa. Itse olemme ihastuneet Tonavan varrella olevaan campingiin, Schlögenin kylässä jonka terasseilta voi seurata liikennettä Tonavalla. Se on Saksan rajalta muistaakseni parikymmentä kilometriä rajalta pitkin joen oikeaa reunaa. Siis Passausta jokea alaspäin. Joki seuraa alaspäin mennessä koko ajan tien vieressä jonne on kauniita maisemia ja matkan varrella pikku kyliä.
Passaussa käyvät monet risteilyalukset kääntymässä ja ohittavat tuon leirialueen mennen ja tullen, reitin toisena päänä saattaa olla esimerkiksi Budapest. Löytyy varmaan google haulla: Terrassencamping Schlögen. Itävallassa on noita terassicampingejä vaikka kuinka paljon. Alueella on peruspalvelut, kohtuullisen hyvä ravintola, muutaman tunnin päivässä aukioleva kauppa (ainakin ns. kesäaikana). Varsinaisia kauppa- ja ostosmahdollisuuksia ei ole ihan lähellä joten on hyvä varata tavaraa kaappeihin. Vieressä on hotelli joka on itävaltalaisten suosiossa varsinkin viikonloppuisin joten siellä saattaa olla myös hyvää ruokaa. Päärakennuksen alapuolella yläterassilla on makeimmat näköalalliset leiripaikat, uima-altaalle ja huoltorakennukseen joka on päärakennuksen alakerrassa lyhyt matka. Emme ole olleet tuolla lomaaikana, mutta usean kerran toukokuussa. Nykyään paikka on kuin kotiin menisi.

Käyttäjän lisäys viestiin 19.4.2013 klo 19:16:55 Tässä linkki: http://www.ecamping.at/kempy-horni-rakousy/eferding/103-terrassencamping-schlogen?l=en&

Kartasta näet että alue on jyrkässä Tonavan mutkassa jossa varsinkin rahtialukset kulkevat hiljaa ponnistellen kohti Passauta.

Käyttäjän lisäys viestiin 19.4.2013 klo 19:20:37 Vielä koordinaatit jotka on syytä laittaa jo ennen Passauta N 48°25'24" E 13°52'4" Passau keskikokoinen kaupunki jonka läpiajossa on syytä kuunnella tarkasti GPS:ää.

PASANEN MIKKO 19.04.2013 19:29

Terve Tuosta autojen punnituksesta ei ainakaan näillä palstoilla ole suuremmin kertoiltu. Silmusen Kaarina on joskus tuosta maininnut. Ei liene kuitenkaan kannata 'tahallaan' lastata niin paljon, että ylittyy. Tiemaksu tarroja kyllä tarvitset, jos moottoriteitä ajelette (Itävalta, Tsekki....) Unkarissa maksu rajalla. Villi arvaukseni tuosta lauttavarauksesta, tuskin etukäteen varausta tarvinnee, vähän aikaa kylläkin tuohon ajankohtaan joutuu odottelemaan. Viimeksi (pari vuotta sitten) kun noilla seuduilla ajellut, polttoaine lähes samalla tasolla, kuin Suomessakin.

VALORANTA JUHA 19.04.2013 19:44

Saksassa nähnyt pari kertaa puntarilla auton ja vaunun.Itäisellä reitillä ei ole näkynyt puntarmiehiä.Balaton hyvä paikka olla vaikka pidempään,ei vielä kesäkuussa isompaa häslinkiä.

VALO MIKKO 19.04.2013 20:46

Tsekissä kannattaa välttää Praha-Brno väliä. Käyristä betonilaatoista tehty moottoritie "vähän" jumputtaa.

Melkein joka maassa joutuu ostamaan motarimaksun, lisätietoja autoliiton sivuilta. Käy nämä samat tunnukset.

Budapestissä on ihan ok kämpinki erittäin hyvällä paikalla keskustassa.

http://hallercamping.hu/finn.html

PASANEN MIKKO 19.04.2013 21:19

Terve Joopa, niinkuin kaima edellä, se E65 on kyllä ikävää 'pyykkilautaa'. Ajelimme tosin vain Bratislavasta Unkarin puolelle, jossa tie muistaakseni parani. Siinä raja-asemalla suoritetaan se Unkarin tiemaksu, toissa vuona se oli oikeastaan vain rekisteröinti, jolloin tarraa ei tullut, mutta paperi kuitti, joka on hyvä pitää tallessa.

HIETAVUORI JUHA 19.04.2013 22:38

Hanki se uusi Autoliiton " Autoillen Eurooppaan " aapinen . Siinä on tuoreet tiedot ei tarvitse arpoa vuosia vanhojen tietojen kanssa . Kaikki muuttuu nykyisin joka vuosi , ja yleensä hankalemmaksi ja kalliimmaksi . Mutta ei muuta kun reissuun vaan !

KERÄNEN KAUKO 06.05.2013 10:18

Koska on kirjanen päivitetty?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.