Huhtikuun lopulla saksaan ja ehkä Ranskaan.

TENLEN SAULI 02.04.2013 23:30

Vuorotteluvapaalla ollaan ja mieli halajaa Eurooppaan. Ruotsin läpi ajellaan ja Saksa kovasti kiinnostaa, kun pari autoa on sieltä haettu ja maa näytti mukavalta. Suunnitelmana on ajella patotien kautta Amsterdamiin, siitä alaspäin moselille ja ehkä Ranskaan provenceen. Takaspäin tullessa romantishe strasse, ja juhannukseksi ehkä kotiin. Kaikenlaiset vinkit tuolla reissanneilta ovat tervetulleita, täällähän sitä tietoa on paljon. Autoillen Euroopassa tilattu, campingplats fuhter harkinnassa, jos saan sen naviin imuroitua. Ja tänään mietin että tarvitaanko pyörätelineeseen raidallinen kyltti? Paljon on kysymyksiä mielessä, eli antaa tulla vaan tarinaa...

Sape

ANTTILA MARKKU 03.04.2013 11:14

Mistä menet yli ruotsiin ja ruotsista tanskaan? mistä tuo patotie alkaa tanskasta saksan kautta tullessa?Ovatko ne kukkameret nähtävissä sen patotien kautta kulkiessa.Van Goh museo kai myös kuuluu Amsterdamin käyntiin?Nim.toukokuun 14 lähtevä.Amsterdamista mieli tekisi rantaa myöten maihinnousualueelle josta leiri muutamaksi päiväksi Pariisin liepeille.Siitä jotain kautta saksaan.Mielellään jostain viinimaistajaisten kautta jos sais edes jotain ymmärrystä noihin viineihin.Sitten oman jännäyksen antaa kun ranskalaisia viinejä en muista paria kertaa enempää maistaneeni.

TENLEN SAULI 03.04.2013 16:28

Naantali-kappelskär .Tanskaan siltaa pitkin, ja Saksaan Rödby- Puttgarden lautalla tai sitten vaan tanskan kautta. Eipä noissa reiteissä isoa hintaeroakaan ole. Cittimarketista eväät, ja sieltä kohti patotietä. Katsos Googlen kartasta, niin se patotie näkyy kyllä hyvin, n.60 km Amsterdamista pohjoseen. Siitä eteenpäin ei vielä palvoo oo mietitty.

Käyttäjän lisäys viestiin 3.4.2013 klo 16:30:45 Kai siellä jossain on tulppaneja tuohon aikaan. Joku mainitsi paikan Keukenhof.

LÖNNQVIST LEIF 03.04.2013 17:16

14.04 aamulautalla Naantalista Kappelskäriin, E-4 läpi Ruotsin, lautalla Helsingborg - Helsingör, Själlannin ja Fyn saarten yli Jyllantiin Pohjanmeren rannikkoa alas Elbe- joelle yli/ali ennen Hampuria ja taas rannikkoa pitkin aina Dunquerkiin asti. Tässä meidän suunnitelma. Päiväetapit sillai sopivan mittaisia +/- 300 km. Lefa

HAAPANEN TIMO 03.04.2013 17:43

Jos menet Puttgardeniin, niin mun mielestäni ei kannata ajaa Cittiin. Laajemmat valikoimat satamassa. Katso kartta: http://goo.gl/maps/L4vsw

Amsterdamissa mun mielestäni kaupungissa käyntiä silmällä pitäen paras kämppäri on Zeeburg. Kartta: http://goo.gl/maps/q8OXL

Junalla tai pyörällä tai junalla sekä pyörällä pääsee sieltä mukavasti keskustaan. Uskomatonta, mutta keskustassa voi olla vaikeaa saada pyörä parkkiin.

@timppa

ANTTILA MARKKU 03.04.2013 19:11

Sillä minäkin tuota patotietä kyselin ettei tarvitsisi ajaa Hampuriin josta pääsee joen yli kohti rannikkoa.Siinä on ennen Hampuria yksi ylityspaikan mahdollisuus.En vielä ole avannut auto routea katsoakseni mahdollista lisä tietoa paikasta,voi olla että siitä menee joku paatti yli mutta saako auton yli se ei selviä.Ei tarttis käydä Hampurin kautta.Saako siellä Amsterdamissa pyörän junaan kivuttomasti?Toisaalta ihmettelen syytä mennä lautalla tanskasta saksaan jos on menossa pohjanmeren rannalle?

Käyttäjän lisäys viestiin 3.4.2013 klo 19:14:37 Kuinka olette saaneet osoitteet kirjoitettua naviin?Vaikeuksia on jo osoitteen kanssa auto routessa.

KIVIOJA HANNU 03.04.2013 19:41

24 toukokuuta lähtö Naantalista, eka yöpyminen on tarkoitus tehdä Tanskassa ennen Rödbytä (vaihteeksi tuon kautta, normaalisti Koldingin), sieltä Amsterdamiin (myös sitä patotietä ajateltu), sitten Haagin ja Rotterdamin kautta Belgiaan (Kentin kuuluisat alttaritaulut), Calais ym. paikkoja, Normandiassa vietetään muutamia päiviä ja sitten kesäkuun alkupuolella Le Mont Sant Michelen luostarisaari (vaimon tasa vuotiskymmenet siellä). Seuraavaksi La Rochelle. Siitä eteenpäin hiukan avoimena, joka tapauksessa Juhannukseksi kotiin Tallinnan kautta. Yöpymisiä on välillä enemmänkin, myös reitti voi muuttua, jos säät ovat ihan mahdottomat (no juu, tuo Ruotsin kautta pysyy, kun on liput tilattu). Markulle Hampurin yläpuolella menee Elben yli lautta, tulimme sitä kautta viime kesänä. Vaimon mukaan maksoi 17 ja ½ €, maksuin keräsivät lautassa. Googlen kartalla kun tarpeeksi suurentaa se näkyy. Näyttää näkyvän myös Autoroutessa. H + M + Rakki

HAAPANEN TIMO 03.04.2013 20:16

Juu, se lautta on Glückstad-Wischafen väli. Hollantiin menoon se tekee kierroksen pienillä teillä, mutta mikäs siinä.

Pieni lautta, maksu kerätään vasta lautalla suoraa auton ikkunasta.

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 3.4.2013 klo 20:23:22 Markulle. Jos Kielin suunnasta Hampuriin tulee, tie menee suoraa Elbe-tunneliin eikä Hampurista tiedä mitään, Bremenissä on että huiskahtaa.

Pyörän vienti junaan käy erittäin helposti, ajaa sisään.

JANHONEN MATTI 03.04.2013 20:27

Jos on aikaa ja haluaa sitä tappaa niin tuo Elben ylitys laitalla sopii siihen. Muuten siinä ei ole oikein ajatusta, ellei ole tunnelikammoinen ja pelkää Elbe-tunnelia.

VALO MIKKO 03.04.2013 20:57

Jos nestemäisiä eväitä haette kyytiin (on toki ruokaakin), Puttgadenin satamasta seuraava pikkukaupunki Burg auf fehmarn. Sieltä löytyy kauppoja, helppo asioida pääsee oven viereen parkkiin.

Löytyy myös isohko akvaario, monimetrisiä haita ynnämuuta.

Kannattaa ajella myös pienempi patotie Lelystadiin ja sieltä rantaapitkin Adamiin, näkee enemmän(vettä) kun kakskaistainen tie.

Pohjoishollannissa on tuollainen kämpinki jos vettä haluaa katella, aukioloajoista ei hajua.

http://www.lauwersoog.nl/

Hollanti on munmielestä tosihyvä autoilumaa, tiet samettia, kaikki ajaa nätisti, eikä pahoja mäkiä;)

Käyttäjän lisäys viestiin 3.4.2013 klo 21:00:38

ANTTILA MARKKU 03.04.2013 20:59

Ei se vaikeata ole Hampurin kautta meno,Katselin vaan kartasta että tuolta Bremenhaven kohdalta vois ehkä oikasta tonne Groningen kohdille mennessä kun takaisin varmasti ajetaan Hampuriin.

LÖNNQVIST LEIF 03.04.2013 22:19

Tämä Mikon cämppäri Lauwersoog näyttäisi olevan avoin 1.1 - 31.12 välisellä ajalla. Hyväksyvät näköjään useita erimerkkisiä kortteja, niin camping kuin luottokortteja. Lefa

AHONEN KAI 04.04.2013 01:52

"Jos menet Puttgardeniin, niin mun mielestäni ei kannata ajaa Cittiin. Laajemmat valikoimat satamassa. Katso kartta: http://goo.gl/maps/L4vsw"

Tuolta löytyy loistava liha- ja kalatiski ja vihannekset tulevat lähituottajilta, kananmunat ovat villien kanojen munia, Citti on pelkkä viinakauppa.

TOIVONEN MARTTI 04.04.2013 09:20

Heti Elben toisella puolella on myös pieni vaatimaton stellplatz aika mukavalla paikalla jos haluaa yöpyöä siellä tienoilla. Ja lähistöllä on tosi paljon mukavia pikkuteitä pyöräiltäväksi. mot

JANHONEN MATTI 04.04.2013 09:27

Kai kävele joskus sinne Cittin perälle asti. Ruokapuoli on siellä ja hyvä onkin, joskaan ei halvimmasta päästä. Mutta laadussa löytyy.

AHOLA JARI 04.04.2013 10:12

Niinhän piti olla stellplats, mutta ei osunut silmiin vaikka navigaattori näyttikin..

HAAPANEN TIMO 04.04.2013 15:34

Luulisin sen platzin siinä olevan, palvelujahan siinä ei ole, joten sitä ei ehkä helposti huomaa. http://www.promobil.de/stellplatz/Stellplatz-an-der-Elbfaehre-Wischhafen-4200.html

Promobilin koordit vievät vihreän nuolen kohdalle. http://goo.gl/maps/V22H7

@timppa

TOIVONEN MARTTI 04.04.2013 16:28

Vihreän nuolen kohdalta hiukan rantaanpäin oleva parkkipaikka, siellähän näkyy olevan yksi matkailuauto/paku ja pari henkilöautoa. Iltaisin tulevat lähilaitumen lehmät ihmettelemään olisko noista lypsäjiksi... mot

ANTIKAINEN ESKO 04.04.2013 21:55

5.4.2013 avataan kahdeksan (8) vuoden remontin jälkeen Rijksmuseum, yksi Euroopan hienoimmista taidemuseoista. Kirjoit Googleen Rijksmuseum. Suosittelen käyntiä siellä! Eikä kanava-ajelukaan hullumpi rentoutumishetki ole! Mainittiin jo van Gogh -museo. Käynnin arvoinen.

HALME MARTTI 08.04.2013 13:03

http://www.mosel-islands.de/ Viininmaistajaisia tarjoaa kuvankaunis Moselin laakso. Sopii hyvin paluumatkalla Ransakasta Saksaan. Tällä kämppärillä oltu kaksi eri kertaa. Nyt viimeksi syksyllä 2011. Fazerin sininen suklaalevy sai jopa tiukkailmeisesen hoitajatädin hymyilemään meille ensimmäisen kerran. Kämppäri on saaressa Treis-Karden nimisessä pikkukylässä. Hyvä kauppa kämppärin yläpuolella mäen päällä. Viinivalikoimaa riittää kiitettävästi. Jos lähdet kävelemään kämppärin puoleisen kylän pääkatua, tulee pian oikealla vastaan Knaap's Weinstube (vahvasti epäilen ystäväni Juha Knaapin suvun omistavan paikan). Ravintolassa hyvää ruokaa ja samassa viinimyymälä, josta voi ostaa hyviä Moselinviinejä. Niitä voi myös maistaa. Mekin joimme ensin ruokailun yhteydessä ja ostimme lähtiessämme laatikollisen mukaan. Ulosmyyntihinta huomattavasti edullisempi kuin tarjoiluhinta. Koko Moselin laakso on täynnä vastaavia "pyydyksiä". Ranskasta ei muuta löydäkään, kuin hyviä viinejä. Esim. Bordeaux'in punaviinit ovat erinomaisia. Se mikä itselle maistuu on sitä parasta viiniä. Edelleen jos valkoviini maistuu ja haluaa nähdä kuvankauniita maisemia Moselin/Reinin lisäksi, oiva kohde on Alsac'in viinialue Ranskassa Colmarin kaupungin lähellä tai vieressä. Sielläkin viinireitin varrella on viinitilojen myymälöitä, joista saa maistiaisia ja voi tehdä ostoksia.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 08.04.2013 15:45

Täytyy laittaa taas tyrkylle omasivu, josko sieltä löytäsitte jotkin matkan varrelle.

http://www.saunalahti.fi/hamal0

KNAAPI JUHA 09.04.2013 12:04

Kraatarille tiedoksi:

Vaatimaton kun olen, en ole tahtonut mainostaa ja levennellä, mutta onhan minulla omistuksessani ihan itsellänikin. Ei tarvitse suvun omaisuudessa riippua kiinni.

Työelämään kuului hyväpalkkainen virka, jonka tuloilla muutaman viinitilan ja kartanomuseon sai hankittua. Tätä nykyä vain Mersulla ajellaan niiden väliä vähän sesongista ja viinilaaduista riippuen.

Ellet ole erityisesti kuivien viinien ystävä, voisin suositella Sinulle tiettyjä Spätlese -tyyppejä. Niissä on rypäle koottu yöhallojen jälkeen makeutuneena ja johan on tulos hyvää ja suunmyötäistä.

Suosittileisinkyllä, että tutustuisit paremminkin siihen mainitsemaasi viinitilaan. Kerrot vain mayordomolle terveisiä minulta, niin varmaan maistiaisia ja sopiva alennuskin löytyy.

Käyttäjän lisäys viestiin 9.4.2013 klo 12:15:10 Kraatarille terveisiä Pyhätunturilta. Siellä aurinko paistoi ja laskettelurinteet luistivat. Eilen tultiin kotiin.

HALME MARTTI 09.04.2013 15:06

Kiitos Juha terveisistä! Ei taida Moselin laaksosta saadakaan oikein kuivaa valkoviiniä. Mainitsemaasi pakkasta saaneista rypäleistä tehtyä viiniä tuli maistettua. Nyt en kuolemaksenikaan muista sen nimeä. Cochemista eräästä katutasoa alempana olevasta viinimyymälästä sitä ostettin. Tarjosivat maistiaisia ja ostimme pari kapeaa ja korkeaa pulloa. On tavallista viiniä melkoisesti kalliimpaa. Nuo Keski-Euroopan ihmiset osaavat näköjään hyödyntää paleltuneetkin rypäleet. Mahtaisikohan tulla paleltuneista perunoista hyvää pontikkaa? Kokeilkaapa joskus Espanjassa matkaillessanne ottaa ennen ateriaa oikein kuivaa sherryä. Se on niin pahaa, että oikeastaan aika hyvää. Tio Pepe ei mielestäni ole tarpeeksi kuivaa. Sitä kuuluu juoda pieni lasillinen hyvin viileänä. Kysykää tarjoilijalta "vino fino". Kanarialla eivät oikein ymmärrä, kun itse juovat mieluummin hieman makeampia juomia, kuin sherryn (jerez) kotimaakunnassa Andaluciassa. Muutama vuosi sitten yritin Inglesissä suositussa Tango nimisessä tapasravintolassa tilata kuivaa sherryä. Sitä ei heillä ollut. Sanoinkuvaamaton pyhäinhäväistys sanoisi joku andalucialainen ravintoloitsija.

TENLEN SAULI 09.04.2013 22:38

Hyvät kämppärit, katsottavat paikat, kivat kylät, kertokaa lisää kokemuksianne. Ja onko ne tuppaanit kukassa toukokuun alkupuolella.

JANHONEN MATTI 09.04.2013 23:16

Tästä näet Keukenhofin tulppaanitiedot.

http://www.keukenhof.nl/

Kevät on ollut kylmä joten lienevät normaalia myöhemmässä sielläkin.

PASANEN MIKKO 10.04.2013 09:32

Terve. Muutama vuosi sitten toukokuun alun kukkaloistoa Hollannissa.

LÖNNQVIST LEIF 10.04.2013 10:31

Sauli, mikäli maltat odottaa viikon verran tulet saamaan sen hetkistä tietoa tulppaaneista. Kuten tuossa aikaisemmin jo kerroin meillä lähtö 14.04. aamulla Naantali - Kapellskär, joten olen laskelmien mukaan ollaan Keukenhofissa viimeistään 20.04. Lefa

TENLEN SAULI 10.04.2013 15:36

Vielä pitää malttaa, sillä lähtö menee varmaan toukokuun alkupäiviin. Hyvä jos kertoisit kuulumisia matkaltanne.

LEPPIKANGAS MARKKU 10.04.2013 18:42

Teimme vuosi sitten kukkamatkan, joka oli todella hieno. Silloinkin kevät oli myöhässä mutta nähtävää riitti. MA-lehdessä on ollut kertomus matkasta ja siellä on tieto myös tämän vuotisesta kukkaparaatista. Kannattaa sijoittua reitin varteen, nähtävää ja tuoksuja riittää! Liitteinä tarina ja kuvat.

ANTTILA MARKKU 11.04.2013 16:47

Minulla ei windous kykene avaamaan ohjelmaa.Saatko kuvat Jpg kuvina?

ESKOLA PENTTI 12.04.2013 09:15

Markku, lataa koneellesi ilmainen suomenkielinen Libre Office, niin (muutkin) hommat alkavat toimimaan. Eikä maksa mitään!

TOIVONEN MARTTI 12.04.2013 10:34

http://www.download.fi/tyopoyta/toimisto/openoffice.cfm

ANTTILA MARKKU 12.04.2013 13:08

Kiitoksia Eskola,tota mulla ei vielä olekkaan.Aukes kuvat leikepöydälle.Alkaa vaan läppärissä olla käynnistysvalikossa niin paljon tavaraa että reilu minuutti menee jo siihen että tulee tervehdystekstit.Saisko tolla kaapattua kämppärin kotisivun koneelle jotta ei tarttis avata nettiä tietoja katsoakseen.Meinaan että ottasin muutaman kämppärin valmiiksi joista sitten tarpeeseen valitsisi.Sitä Pariisin lähellä olevaa kämppäriä en ole vielä saanut kartalle.Kuten en myöskään Amsterdamin kämppäriä.Sinne kun pitäs mahtua 13m yhdistelmällä.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 12.04.2013 13:37

Tuon kotisivun tallentaminen käy sujuvasti selaimella, sieltä vaan valitsee tallenna sivu, niin tallessa on. Ainoa ongelma tulee ettei alasivut tule samalla, vaan linkit alasivulle osoittaa nettiin eivätkä aukea ilman nettiyhteyttä.

ESKOLA PENTTI 12.04.2013 14:25

Markku, minkä kämppärin kotisivua haikailet?

HAAPANEN TIMO 12.04.2013 15:41

Tuosta kartasta näet mun mielestäni sijainniltaan parhaan kämppärin Amsterdamissa: http://goo.gl/maps/imBv0

Vaunu mahtuu kyllä. Ajaisin sinne kartassa olevilla koordeilla, koska navilla on mahdollisuus erehtyä tien kulkiessa miltei kämppärin päältä. Löydät kämppärin, muttet tietä sinne.

Tuolla toisessa keskustelussa Fugen kämppärillä oli vähän samankaltainen tilanne.

@timppa

ANTTILA MARKKU 12.04.2013 20:51

Tuo Haapasen linkki oli jo korvan takana,muttei kaapattuna koska linkki toimii vain nettiyhteydellä.Siellä Pariisin keskustan läheisyydessä joku linkitti kämppärin josta yhteydet keskustaan.mulla on tuo uusi ACSI kirja ja kortti jota en kuitenkaan ole oppinut käyttämään.Minun on mentävä kartan perusteella kirjanopastamalle kotisivulle jotta saisin edes tiedot mitä siellä on tarjolla palveluita.

PASANEN MIKKO 12.04.2013 21:12

Terve Tarkoitatko Markku Pariisin 'lähellä' olevalla Camping du Bois de Bolgnea? Jos, niin voin kertoa, että siellä on hyvät palvelut, ravintola, kauppa, hyvät sostilat. Ainoa häiritsevä joessa olevan patorakennelman aiheuttama kohina. Portilta bussit keskustaan, me on ajeltu polkupyörillä puiston läpi Champ Elyseen päähän, 4km. http://goo.gl/maps/zxPdS

ANTTILA MARKKU 13.04.2013 07:22

Siitä on kysymys.

Käyttäjän lisäys viestiin 13.4.2013 klo 07:32:17 Ans,kattoo.Käytiin eilen kattomassa 3h+k kerrostalo luukkua.Hyvältä vaikuttas,mutta tällä suunnittelemani ja jo osin hankintoja aiheuttaneen reisun hinnalla saisin keittiön kaapistot ja koneet uusittua.Katotaas joudunko hiljaa poistumaan taka vasemmalle ilman vaimon 60v reisua.

HAAPANEN TIMO 13.04.2013 09:29

ACSI- kirjassa ei ole kuin muutama kämppäri. Tilaa DVD, nettiä et silloin kämppäreitä hakiessasi tarvitse. Reilut 8500 paikkaa. https://www.vicarious-shop.com/cart.php?keep_https=yes

@timppa

TENLEN SAULI 16.04.2013 00:09

Asuntoauto tarvis hakea talvisäilytyksestä, uus vesipumppu tilata ja vappuna startata matkaan. 30 m3 puita klapittaa ennen, ja sitten vaan lomailla. Kyllä, mä suosittelen vuorotteluvapaata kaikille teille :D

ANTTILA MARKKU 16.04.2013 10:10

Tilasin sen DVD:n,katotaas nyt onko siitä tämmöselle pöljälle apua.Tuo hinta ei ole niin suuri etteikö sitä vois ostaa vaikka muuten vaan.Uskon kyllä että sitä vielä tarvitaan lähi aikoina.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 18.04.2013 11:29

Tuossa CampingCard ACSI 2013 kirjassa ei ole kuin osa ACSI leirintäalueista. Sen sijaan ACSI Campinggids Europa 2013 kirjoissa (2 kpl) ovat samat samat alueet kuin DVD:llä. Silti niillä kirjoilla ei tee käytännössä mitään jos on PC käytettävissä. DVD:llä on huomattavasti enemmän tietoa. Kirjoissa on vain tiedot mitä palveluita alueella on ja alueen koordinaatit, ei kuvia. Tilasin kirjat ja totesin turhaksi.

LÖNNQVIST LEIF 20.04.2013 19:36

noin tunti sitten kirjattiin sisään De Bouwte nimiselle kämppärille tässä Groeningenin kupeessa. Aurinko paistaa, lauha merituuli puhaltaa niin että sekin vähä tukka mitä on jäljellä on vaarassa lähteä mukaan, lämpöä näyttäysi Solkun kupeessa olevan 15,5 C varjon puolella. Kukat jos jonkinlaiset ovat lisääntyneet tienvarsilla tultaessa täänne ja ilmeisesti ylihuomenna ollaan Keukenhoofissa josta lähetän kuvia kunhan saan ne koneelle. Näin meillä Hollannissa. Lefa

TENLEN SAULI 20.04.2013 19:43

Eli siellä on kevät jo päällä. Hyvää reissua teille, perässä tullaan.

ANTTILA MARKKU 21.04.2013 09:36

Katkerana totean että keittiöremppa on tärkeämpi kuin 14.5 aikomani vaimon 60v matka.Arvaa harmittiko?Toisaalta sitten seuraavalla kerralla mennään.Hyvää matkaa.

LÖNNQVIST LEIF 23.04.2013 17:44

Keukenhof on vielä edessäpäin mutta tältä näyttää tulppaanipellot noin 2 tuntia sitten Alkmaarin ja Den Helderin välillä. Tulppaanit ovat ilmeisesti parhaimmillaan ensi viikolla mikäli sää pysyy tällaisena. Lämpöä solkun kupeessa noin +18C

ESKOLA PENTTI 23.04.2013 17:57

Paremmalta näyttää, kuin meillä täällä koti-Suomessa! Pidähän meidät, maallikot, ajan tasalla!

LÖNNQVIST LEIF 23.04.2013 19:49

Tulee tapahtumaan.

TENLEN SAULI 23.04.2013 22:45

Kiitos Leif! Me starttaamme ensi viikolla perään. 30m3 klapihomma on vähän lykännyt lähtöa. Tanään kesäkoti haettu talvisäilösta ja katsastettu huomautuksitta. Nyt alkaa pakkaaminen ja kuume alkaa olla jo kova. Vielä ehditte antaa vinkkejä mukaan...

LÖNNQVIST LEIF 23.04.2013 23:59

Tervetuloa Sauli, täällä on kevät kauneimmillaan, hanhilla poikaset ja nokikanat makaavat ja hautovat, nähtiin tänään joutsenpariskunta pesällään. Vaikkei tulppaanit vielä kuki täysillä on täällä tätä kukkaloistoa aivan tarpeeksi, narsissipellot keltaisina ja valkoisina sekä, yllätys yllätys hyasinttipellot sinisinä, sinipunaisina, vaaleanpunaisina ja valkoisina, haisu on huumaava. Huomenna A:damiin kanavaristeilylle sekä Voolendamiin syömään paikallista versiota fish and chipsistä. Edamista hieman juustoa mukaan, ei kuitenkaan keon alimmaista. Mikäli aika antaa myötä koitetaan myös poiketa Keukenhofissa katsomassa teemanäyttelyitä jotka tänä vuonna ovat englantilaiset puutarhat. Lefa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.