Karavaanari tarvikeliike

STENGÅRD JANI 31.03.2013 12:28

Hei!

Pohjois-Saksassa (tai mahdollisesti Tanskassa) on kuulemma joku matkailuautoilijoiden "pyhiinvaelluspaikka" eli joku iso karavaanariliike... Onko jollakin mahdollisesti tietoa osoitteesta/liikkeen nimestä ?

Terv. Mari S

JANHONEN MATTI 31.03.2013 13:07

Näitä "mekkoja" on melkoinen määrä. Tämän "mustan kiven" ympärillä lienee eniten neliöitä. http://www.obelink.de/

Tämän ooiteen alta taas löytyy yli 80 liikettä mm. yksi Hampurin pohjoispuolella. http://www.fritz-berger.de/Home.6.0.html

Ja tässä on vain osa.

IPATTI VEIKKO 31.03.2013 17:32

Käys sivulla www.koti.mbnet.fi/pes1tol. Siel on paljon muutakin

KNAAPI JUHA 31.03.2013 21:01

Kysyjä kysyi isoa karavaanariliikettä Saksassa. Mitenkähän tuossa Ipatin numerorivissä käy ilmi, mikä on iso liike? Katselin tuota laskentataulukkoa ja jäin ihmettelemään, mitä sillä tekisi.

Tarvikeliikkeitten otsikolla löytyi loputon rivistö numeroita, jotka eivät minulle sanoneet mitään. Koordinaatitkin ovat kummallisia. Toisena rivissä on joku ALRO ja sen Latitude on 47,64 ja Longitude 16,13. Ensimmäiset kaksi numeroa ovat ilmeisesti pituus- ja leveysasteita. Entäs pilkun takaiset desimaalit? Niiden kai pitäisi olla minuutteja, mutta ovatko ne? Vai ovatko kenties kirjoitusasunsa perusteella tulkiten asteitten sadasosia? Missä sitten ovat minuuttien osat? Ei kai tuolla tarkkudella mjitään tarvikemyymälää Saksasta löydä?

Leirintäaluelista oli kyllä samaa tasoa. Englannista löytyy 5061 leiri ntäaluetta, mutta mistä hitosta tietää, mitä ne tarjoavat matkailijalle?

STENGÅRD JANI 01.04.2013 00:23

Juuri näin. Kaipaamme selkeitä tietoja jostain hyväksi/isoksi kokemastanne karavaanariliikkeestä (kuten tuossa jo ainakin yksi sellainen tulikin...), mistään laajasta listasta ei kannata alkaa etsimään. Sama juttu leirintäaluevinkkien kohdalla, kyselin Ranskan Rivieran campingalueita, jotka itse olette hyväksi kokeneet, ei mitään listoja kaikista niistä... terv. Mari S

REINI SEPPO 01.04.2013 10:31

Voitte ainakin yrittää "herra Ipatin" listasta vaikka kopioimalla jonkin liikkeen nimen ja goolettaa ,niin päästää ko liikkeen sivuille. Juhalle , jospa ollaan lähellä ,tuossa Veikon loputtomassa numero sarjoissa,onnistua!! Jos näitä" taikanumeroita" saisi naviin/goole maps:iin niin ne näkyis sitä mukaan kun ajelee. Suurentamalla tulisivat näkyviin. Veikko taitaa olla meitä pidemmällä? Hyvät listat ,vai onko jollain muulla samaa määrää em.tarvikeliikkeitä Eu alueella varustettuna koodinaateilla

JANHONEN MATTI 01.04.2013 11:20

Minkään koordinaatin perässä ei kannata ajaa metriäkään ellei tiedä edes suunnilleen mitä perillä odottaa. Filosofia on se, että haetaan jotain tiettyä kohdetta jolla on osoite ja koordinaatit eikä niin, että ajetaan koordinaattin mukaan ja perillä on jotain.

Etsiminen on Internet-aikaan tätä Esimerkinä Fritz Bergerin liike hieman Hampurin pohjoispuolla http://www.fritz-berger.de/fbonline/__shop__/page/Filiale_Quickborn_Main/detail.jsf

Ja tämä taas eteläpuolella http://www.fritz-berger.de/fbonline/__shop__/page/Filiale_Winsen-Luhe_Main/detail.jsf

Sivuilla on koordinaatit ja osoite. Näkee myös mitä palveluita on mm. sen onko asennuspalvelua jne.

KNAAPI JUHA 01.04.2013 11:34

Mitenkäs Seppo Reini lähtisit hakemaan tarvikeliikettä esim Goslarin kaupungista. Listassa taisivat liikkeet olla aakkosjärjestyksessä ilman sidettä paikkakuntaan. Jos nyt sieltä yläriviltä aloittaa googleen näppäilemään kauppoja ja katsoo, missä osoitteessa ne sijaitsevat, menee siihen koko lailla aikaa. Jos sitten taas noitten koordinaattien mukaan lähtee ajelemaan, on hajonta aikalailla suurta. Minulla ei ole arvosanaa navigaatiossa, mutta tiedän, että yksi leveysminuutti on 1852 metriä ja jos paikka annetaan täysin minuutein ilman osia, on löydetty ruutu niin iso, ettei sieltä umpimähkään ajelemalla sitä liikettä löydä.

Vielä pahempi on tilanne siellä Englannissa niiden 5061 leirintäalueen osalta.

Avaas nyt Reini pikkusen tuota tietämystäsi, minä kun en varmaan riittävästi osaa.

IPATTI VEIKKO 01.04.2013 13:34

Kaikki keräämäni listan paikat on tarkistettu AutoRoutesta Saksan kartalta postinumeron - postiosoitteen ja katunumeron mukaan.

VALLIUS MARTTI 01.04.2013 13:58

Eiköhän näitä vanhemman polven käyttäjiä ole niin paljon että on helpoin tapa kirjoitaa osoite navin niin tietää paikan kartalla etukäteen noissa kordinateissa kun on helpo erehtyä muodoissa ja musakin ja ei tarvitse tietokoneen kansa niitä syötellä sekin on oma osamisensa."" Tämä kommenti on juuri sen tietokone tumpelon kommenti.Hyvää kevään jatkoja

IPATTI VEIKKO 01.04.2013 16:37

Koordinaatit ovat myös muodossa xx xx xx , näin ei tarvitse käyttää asteen - minuutin ja sekunnin merkkejä. Autoroute hyväksyy kaikki kolme liitteen esittämää muotoa. Vielä on yksi muukin muoto jolla koordinaatin voi kirjoittaa, mutta se ei liene vielä käytössä. Voi laittaa myös hkl viestiä

KNAAPI JUHA 01.04.2013 16:50

Hei Ipatti !

En minä ole väittänyt, että osoitteissa mitään virhettä olisi. Kyselen vain, miten tuota Ecel-taulukkoa pitäisi käytännössä käyttää.

Kerro nyt vaikka Ipatti, miten Sinä sitä käytät.

REINI SEPPO 01.04.2013 17:09

Otin summittaisen koodinaatin ja liikkeen nimen ja tulos oli: Fritz Berger Freizeitmarkt - Caravan Company Categories: [Add] Heinrichstr. 7 12207 Berlin Neighborhood: Steglitz 030 76803425 http://www.fritz-berger.de

Joten koodinaateissa ei mitään hämärää ole! Se että jos Juha etsit ilman noita Veikon /muiden koodeja SE on työlästä! Mainitsi n juuri edellisessä että mitenkä saatais noi siirrettyä mapsiin tai naviin että ne olisivat sen tien/kaupungin kohdalla . Minulla ei ole mitään ymmärrystä koodinaateista , eikä paljon muustakaan, mutta halu oppia on pirun moinen. Veikko jo taisikin valottaa noitten käytöstä ja Hänellä on sitä tietoa joka ainakin minulta puuttuu ja monelta muultakin. Vaikka tämä on menossa pois aiheesta ,niin yllytän Ipattia kouluttamaan porukkaa vähäsen" seitsemän veljeksen" tyyliin....

IPATTI VEIKKO 02.04.2013 14:38

Jos olet Autorouten käyttäjä, voit hakea ko excel tiedoston suoraan AR:ään ja kaikki tiedoston esittämät paikat tulevat näytölle. Saat jokaisen paikan tiedot myös näkyviin. Ei se ole sen yksinkertaisempaa.

Käyttäjän lisäys viestiin 2.4.2013 klo 14:41:32 AutoRoute 2013 eli viimeisin on paras hommaan, se on paljon monipuolisempi kuis aiemmat. Eikä maksa paljoa hiukka alle 50 ecua.

AHONEN KAI 03.04.2013 03:06

Tuo numerosarjahumppasi on perseestä, ei palvele kuin omaa aktiviteettiäsi, jonka ylläpitäminen ehkäissee dementiaa, joten jatka ihmeessä, matkailun kannalta täyttä fuulaa ;)

Ja jos jollekin jäi mieleen jotain, niin kyllä vaan taas helpotti ;)

IPATTI VEIKKO 03.04.2013 12:10

Listan tiedot ovat Saksalaisesta luettelosta ja listassa on paikan nimi - osoite - postinumero - kaupunki - mahdollinen www osoite. Lisäksi paikan koordinaatti kolmessa eri muodossa. Näitä jos et osaa laittaa naviin niin otaksun lukutaidon oleva puutteellinen. Tai jos sä haluat sen asteen - minuutin - sekunnin merkin, niin en käytä niitä koska AR hyväksyy molemmat kaikki muodot.

Sä voisit fiksuna miehenä näyttää mallia miten sä ilmoittaisit asian. Mutta ethän sä sellaista voi tehdä.

REINI SEPPO 03.04.2013 17:56

Hatun nosto Veikolle joka yli 80V antoi meille karavaanareille listan tarvikeliikkeistä, Olisiko joku toinen siihen pystynyt? Se jos ei osaa käyttää noita numerosarjoja EI ole Veikon vika! Eli lukemalla erityisen huolella Veikon vastauksen Ahoselle: Kolmannelta riviltä alkava lause, se selittää jo paljon. Jos ymmärsin oikei nuo voidaan siirtää AR/tai naviin ja ne näkyvät kartalla sitä mukaa kun liikkuu tai suunnittelee reittiä. Alkup.kysyjälle : Vaikka rönsyilyäja yli kuumenemista onkin ,voit linkkien kautta katsella hinta tasoa niistä liikkeistä jotka matkallesi sattuu. Knaapin Juhalle: Avautuuko se eka linkki jotekin oudosti sinun koneella? Mulla ne näkyy ihan oikeina koodeina. Sinulla oleva tietämus noista asteista ym. muusta ,eivätkö jo ensimmäiset numerot kerro ollaanko aasiassa vai ameriikassa kysyy tyhmä?

FREDRIKSSON REIJO 03.04.2013 21:09

Kyllä näin on. Listahan on paras mahdollinen. Voit käyttää omalle naville sopivaa muotoa koordinaateissa. Sen listan voi myös kukin muuttaa omaan naviin sopivaan muotoon, jolloin ne on aina mukana saatavilla omassa navissa. Voit käyttää vaikka XLS / ITN-Converter:ia siihen. Helppo saada esim. Tomppaan sopivaan muotoon.

AHONEN KAI 04.04.2013 01:28

Otsikon vastauksena minulle kelpaa näiden viimeisen kuukauden aikana omia listojaan ja paikkavinkkejä julkituoneiden selkeät selvitykset mitä mistäkin löytyy.

Nostan Hankkijan lippalakkia näille kaikille ketkä ovat harrastaneet tätä harrastusta kaikkien hyväksi selkeällä ja hyvin hahmotettavalla tavalla.

Itse olen näköjään fakkiutumassa oman matkailuni kanssa niin että osaan kulkea Andaluciassa, Algarvessa, Marokossa, ja Kanarialla ja sinne / sieltä ilman karttaa edestakaisin,muista maista omat tietoni ovat kovin vajavaisia.

Silti parahin Veikko, nuo kopioimasi numerosarjat joista itse olet aikanaan kokenut muutaman promillen verran yhden etelänretkesi aikana on tyhjänpäiväistä paskaa, jolla ei ole mitään virkaa karavaanimatkailussa.

FREDRIKSSON REIJO 04.04.2013 13:47

"osaan kulkea Andaluciassa, Algarvessa, Marokossa, ja Kanarialla ja sinne / sieltä ilman karttaa edestakaisin"

""tyhjänpäiväistä paskaa, jolla ei ole mitään virkaa karavaanimatkailussa"

MUILLE KARAVAANAREILLE !

TOIVONEN MARTTI 04.04.2013 14:55

Mutta Reijo, onhan se hienoa että joku sentään tietää mikä on tarpeellista karavaanimatkailulle ja mikä ei. Me kokemattomat vaan kuvittelemme ties mitä mutta tosikunkut tietää paremmin meidänkin puolestamme. Hieno homma! mot

HAAPANEN TIMO 04.04.2013 15:18

Nyt täytyy sanoa että Veikon tarvikeliikeluettelo on hyvin helposti käytettävissä, itse tein siitä tulosteen. Kämppäreistä olen eri mieltä, mutta tämä on hyvä.

@timppa

LAINE LASSE 05.04.2013 14:49

Kiitos Ipatin Veikolle! Latasin taulukon AutoRouteen ja tallensin sivun nimellä Saksan_campingkaupat. Nyt voin siitä katsoa reittini lähelle osuvat kaupat helposti. AR:n "nuppineulaa" klikkaamalla löytyy ko. kaupan osoite ja muut tiedot.

Tuon listan keräämiseen kuluisi itseltäni jokunenkin tunti. Kaikki eivät varmaankaan osaa käyttää taulukkolaskentaohjelmia ja/tai AutoRoutea. Ehkä siinä syy jonkin verran liian negatiiviseen arvosteluun.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 05.04.2013 16:06

Nuo on vissiin kaikki "Fritz Berger" myymälöitä tai edustuksia.

JANHONEN MATTI 05.04.2013 17:20

No nyut on miesten hyvä lähteä Eurooppaa kiertämään kun on
navissa yli 10.000 camping-aluetta, 5.500 stellplatzia ja muutama tuhat caravantarvike-kauppaa. Kun noita juomamarkettejakin on Saksassa ainakin 500, niin kukahan keräsi niiden koordinaatit niin ei tarvitse kuivin suin ajella ja etsiä camping-alueitta, jotka joskus on ollut olemassa. Noista 10.000 camping-alueesta ainakin puolet on sellaisia johon ei kannata mennä ja ihan sama stellplatzeilla. Osasta on jäljellä vain koordinaatit.

Paljon hyödyllisempää on tietää missä fiiun foordin tai mersua korjaaamo on kun, missä on joku camping tao stellplatz. Ne on ongelmista pienimmästä päästä kun autoon tulee vika, joka pitää korjauttaa tai saada varaosa.

Ei kaikki ole kultaa mikä kiiltää - Keski-Euroopassakaan!

AHONEN KAI 07.04.2013 00:33

"Nyt voin siitä katsoa reittini lähelle osuvat kaupat helposti. AR:n "nuppineulaa" klikkaamalla löytyy ko. kaupan osoite ja muut tiedot."

Ihan uteliaisuuttani kysyn: mihin tuota tietoa tarvitset? aiotko käydä nuo kaikki rompekaupat bongaamassa?

Käyttäjän lisäys viestiin 7.4.2013 klo 01:57:55 Joista osa on luokkaa kioski, osa kaikenkattavia kauppoja, kaikki kuitenkin sen saman logon alla ja "nuppineulan" arvoisia.

Edelleen mieltä että tyhjänpäiväistä eläkeukon puuhastelua oman päivänsä piristeeksi, nykyään jo warettanut intternetistä kopioitavia kohteita luotettavammista lähteistä kuin aiemmin, kuitenkin pelkät numerosarjat kohteesta kuin kohteesta ovat ilman oheistietoa syvältä perseestä.

Hyvältä tuntui taas olla mieltä ties monettako kertaa ;))

HÄMÄLÄINEN MARKKU 07.04.2013 11:45

"Paljon hyödyllisempää on tietää missä fiiun korjaaamo "

Tuolta löytyy Fiat matkailuauton huollot http://fiatcamper.com/palvelut/fiat_camper_assistance#

HAAPANEN TIMO 07.04.2013 13:45

Garmin ABC-haku löytää hakusanalla Fiat, esim. Hampurista kymmenisen korjaamoa.

@timppa

HÄMÄLÄINEN MARKKU 07.04.2013 14:19

Kertooko Garmin myös sopiiko noihin matkailuauto? Tuo Fiat Camper sivuston mukaan niiden listalla oleviin paikkoihin oleviin sopii matkailuauto sisään.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.