Viroon omalla asuntoautolla

KORIO KIMMO-PEKKA 31.03.2013 10:48

Kertokaa mitä varusteita Virossa tarvitaan asuntoautossa, olen kuulut että lisäksi mitä Suomessa vaaditaan heijastinliivit / henkilö, ensiapulaukku. Onko näillä vaatimuksia. Mikä on asuntoauton suurin sallittu nopeus. Saako Virossa yöpyä muualla kuin leirintäalueilla, esim. uimarannan pysäköintialueella. Olen koittanut netistä hakee vastausta mutta en ole oikein löytänyt.

HIETAVUORI JUHA 31.03.2013 11:00

Hanki Autoliiton " Autoillen Euroopassa ", sieltä löytyy kaikki neuvot .

HÄMÄLÄINEN MARKKU 31.03.2013 11:05

Kirjaudu Autoliiton sivuille http://www.autoliitto.fi/ karavanaaritunnuksillasi, niin löydät vastaukset sivulta Matkailu > Matkakohteet > matkustusopas > oma matkustus opas. Laita täpät hakuamiisi ruutuihin, niin löydä vastauksen.

Kopiota sivista en saa laittaa tänne ja ne olisivatkin liian pitkät.

Käyttäjän lisäys viestiin 31.3.2013 klo 11:06:45 Juha mainitsikin jo tuon "pakollisen" kirjan ulkomaille matkustaville.

REINI SEPPO 31.03.2013 17:14

Viestihaulla:"matkailua virossa"

Leirintämatkailu>Matkailu ulkomailla> Vopparien sivulla on lisää tietoa!

HYTÖNEN RAIMO 01.04.2013 11:00

Viron karavaanaritietous on nykyisin enemmän kuin hakusessa. Aiemmin VOPparien sivuilla oli hyvää ja asiallista tietoa, nyt ei. Vika sinänsä ai ole voppareissa, vaan maan omassa kehityksessä, joka suuren alkuinnostuksen jälkeen on vaiheessa kuinkas tässä näin kävikään?

Toisin sanoen ala ei osoittautunut helpoksi kultakaivokseksi, mikä on karsinut yrittäjiä rankalla kädellä.

Käytännössä Virossa on melko sama matkailuauto/-vaunu käytäntö kuin Suomessa (ja muissakin pohjoismaissa):

1) Yleinen taajamanopeus 50 km/h ellei toisin osoiteta, maantienopeus alle 3500 kg ajoneuvolla 90 km/h yli 3500 kg 70 km/h, moottoriteillä 110/90 km/h. Tämä tietenkin edellytyksellä, ettei liikennemerkein toisin osoiteta. Ajovalopakko kuten Suomessakin, promilleraja 0,2.

2) Matkailuautossa/vaunussa yöpyminen sallittu vain leirintäalueilla. Erikoisvarustuksesta (ensiapulaukku, huomioliivi jne.) tai kaasulaitteiden käytöstä ajon aikana ei mainintoja.

Lähde ProMobil –lehti.

HELLSTEN KARI 01.04.2013 13:10

Rohkenen useampaankin lähteeseen (mm. autoliiton eurooppa opas) nojautuen varovaisesti kyseenalaistamaan tuon kohdassa 2 väitetyn matkailuajoneuvon yöpymisrajoitteen. Joka tapauksessa ainakin me olemme yöpyneet Virossa ilman sakkoja myös muualla kuin leirintäalueilla.

http://www.visitestonia.com/fi/matkailumajoitus/leirintaalueet

HAAPANEN TIMO 01.04.2013 13:13

Ja prommilleraja on nolla. Useilla sivuilla puhutaan tuosta 0,2 rajasta, mutta nolla se on. Ei siis kestä olutta ruokajuomaksi jos heti on tarkoitus ajaa.

@timppa

SILMUNEN HANNU 01.04.2013 13:48

En myöskään minä ymmärrä mistä tuossa on kyse, ettei muka muualla saisi yöpyä kuin leirintäalueilla!

Ainakin me olemme menestyksekkäästi yöpyneet Virossa useammin ei-leirintäalueella kuin leirintäalueella, eikä kukaan koskaan ole asiasta meille mitään maininnut. Viime kesänä nukuimme Laon satamassa, siellä mistä lautat Kihnun saarelle lähtevät, ja maksoimme yöpymisestä satamavirkailijalla saman p-maksun, kuin muutkin yön yli autojaan satama-alueella pitävät. ON muuten loistava rauhallinen yöpaikka upeilla merimaisemilla, ja vartioitu läpi vuorokauden!

"Leirintäalueita on kansallispuistoissa ja suosittujen lomakohteiden lähistöllä. Kansallispuistoissa leiriytyminen on sallittu ainoastaan sitä varten osoitetuilla alueilla. Kansallispuistojen ulkopuolella villiä leiriintymistä suvaitaan."

Tämmöisen kohdan löysin Viron viralliisilta matkailusivuilta, otsikon leiriytyminen ja asuntovaunut-alta.

t.Kaarina

HYTÖNEN RAIMO 01.04.2013 18:15

Lähdehän oli mainittu. Tosin se perustuu vuoden 2012 tietoihin (tämän vuoden ohjeisto ei ole vielä ilmestynyt, lienee entiseen tapaan lehden no:ssa 6/2013).

Näyttävät olevan osin vanhentuneita.

PASANEN MIKKO 01.04.2013 18:52

Terve Leiriytymisen/yöpymisen ero? Kyllähän matkailuautoissa/vaunuissa voi yöpyä paikoilla, mihin yleensä auton voi laillisesti pysäköidä. Mitään ei vain saa nostella auton tai vaunun ulkopuolelle, tämä pätee yleensä euroopan maissa. Leiriytyminen tietenkin on sitten eri asia, siihen tarvitaan lupa, maanomistajilta yleensä.

HONKANEN JAAKKO 02.04.2013 16:55

Ketjussa olevien tarvikkeiden lisäksi autossa tulee olla vaahtosammutin,koolla ei väliä sekä 2 kpl pyöräkiiloja. Mutta mitään näistä kaikista tarvikkeista ei ole koskaan kysytty viimeisen 20 vuoden aikana vaikka -90 luvulla paperit syynättiin päivittäin ja sakotettiin vaikka mistä mahdollisesta niin kuin oli venäjälläkin tapana vaikka summat sillo ei ollu suuria 5 -20 mummonmarkkaa per kerta mut ottihan se aivoon etsiä pankkia alvariinsa kun ei sillo vielä kieltäkään ymmärtäny. Nyt on toisin poliisit sivistyneitä, asiansa osaavia ei turhan niuhottajia Ja muistakaa 0 toleranssi, sakot suuria Suomenkin mittapuussa,Eestiläiseltä voi yhdessä rattijuopumuksessa mennä jopa yli vuoden palkka että se tuntuu jo.

HONKANEN JAAKKO 02.04.2013 20:49

Vielä pitää jatkaa Kimmo- Pekalle kyllä voi yöpyä muuallakin kuin leirintäalueella.esim. Maardu:staTallinnasta itäänpäin aina Narva-Joensuuhun asti mahtavia luonnonsuojelualueita joissa merkitty tulenteko- telttapaikkoja hyvät kangastiet joten hyvin pääsee asuntoautollakin ja Hiiunmaa oma miljöö johon rakennettu pysäköintialueita ja merkitty leiriytyminen sallittu aivan meren ääressä itäpuolella hieno hiekka rannassa puhdas vesi mainioita uinti-auringonottopaikkoja. Ja turvallista kun sinne ei pääse kuin lautalla, vähän turisteja. Samoin hiiunmaan pohjoispuolella vanha satama alue sen vieressä hienot hiekkadyynit.

Minä itte -93 vuonna olin Vörstjärven rannalla uimapaikalla yötä eikä kukaan tullu yöllä häirimään aamulla kun lapset tuli kirkuen uimaan kaikki jähmetty paikoilleen kun näkivät ensimmäisen kerran elämässään asuntovaunun, Haapsalussa ei silloin ollu Pikseken leirialuetta illaksi päivän kääntyessä etsimme mihin yöpyä,näimme papin maalaamassa kirkkoa kysyimme mihin voi leiriytyä,hän ohjasi meidät ystävällisesti kirkon pihaan jossa oleilimme muutamia päiviä papin puolihoidossa, hän toi meille joka aamu oikeeta lehmänmaitoa ja kananmunia mikäs siinä oli ollessa.Minulla on paikasta valokuvia otin koska kukapa Suomessa uskoo että kirkon pihassa saa leiriytyä.Pappi asui kirkon toisessa kerroksessa,pihan Wc oli myös meidän käytössä.Viron puskaparkeista ei ole meillä kuin positiivisia muistoja

HIETAVUORI JUHA 03.04.2013 07:32

" Positiivisia muistoja ". Mutta se oli silloin se ajat on muuttuneet , eikä välttämättä parempaan suuntaan. Ainakin minä nukkuisin kovin huonosti jossain puskaparkissa Virossa ja muissa vanhoissa itäblokin maissa .

LÖNNQVIST LEIF 03.04.2013 10:52

Juhalle, oliskos asennekysymys? Avoimin mielin ja avoimin silmin kohtaamaan "uutta eksootista maailmaa", meikäläisten (vaimon ja allekirjoittaneen) kokemusten mukaan "rosvot ja ryövärit" pesivät Eestin "suurkaupungeissa". Kuten vaimoni tapaa sanoa Tallinna EI ole Eesti, se alkaa vasta noin 30 km Tallinnasta. Lefa

HONKANEN JAAKKO 03.04.2013 11:50

Juhalle ! Kyllä positiiviset muistot on meille ainakin ollut arkipäivää nämä 20 v ja viimeiset 10 yrittäjänä Virossa. www.esnankeidas.com , mutta tää oli minun mielipide kyllä ihmisillä vaikeuksia ollu Tallinnassa ja Parnussa mutta ne onkin niitä turisti rysiä ja siellä viihtyy myös rosvot, samoin Helsinki missä meidän autokin tyhjennetty totaalisesti kenenkään puuttumatta rosvojen askareisiin.

HIETAVUORI JUHA 04.04.2013 08:19

Moi vaan Kyllä siellä Esnankeitaalla on käyty , ketään ei ollut paikalla , maksu laitettiin siihen muovikanisteriin . Toivottavasti säilyi kun siinä pyörähti muutama autollinen paikkakuntalaisiakin. Tullaan ehkä tänä kesänä uudestaan . On tarkoitus lähteä Vilnaan tuossa toukokuun puolella . Hyvää kevättä vaan !

HONKANEN JAAKKO 04.04.2013 21:45

Kiitos käynnistä Esnassa , Tervetuloa uudestaan .Palvelemme 1.5 - 30.8 välisenä aikana syksyisin ja keväisin itsepalveluna. Koska silloin ei turisti liiku ei kannata palkata henkilökuntaa ,mutta tarjoamme mahdollisuuden yöpymiseen rauhallisessa ympäristössä.Kaikki ovat säilyneet,kylälliset käyneet tarkistamassa että kaikki hyvin. Täällä toimii ns.Naapuri valve , eletronisen valvonnan täydentäjänä.

GRANBERG PETER 17.04.2013 20:21

Tämä ei varsinaisesti liity Viron yöpymiseen mutta olin 2003 asuntoautomatkalla itäblokin maissa ja entisissä, kuukauden reissu syyslokakuussa jolloin leirintäalueet olivat suljetut. Yövyimme missä milloinkin, niityillä, metsäteillä,soramontuissa, ainoastaan Puolassa löysimme 2 vartioitua rekkapakparkkia missä yövyttiin pienta maksua vastaan. Reitti kulki : Viro Latvia Valko-Venäjä Ukraina Romania Bulgaria Turkki Kreikka Albania Serbia-Montenegro Bosnia-Herzegovina Slovenia Slovakia Puola Kaliningrad ( siellä oltiin 1 yö keskellä korpea metsässä , kukaan ei häirinnyt) Liettua ja takaisin Latviaan ja Viroon. 11050 km ja 28 vrk, 2 hengen miehistö.

Jos joku haluaa vinkkejä siihen suuntaanvoi kysellä sähköposti: peter.granberg@kolumbus .fi

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.