Reseptinurkka

AHONEN KAI 20.03.2013 16:09

Huolestuneena kotimatkan turvallisuudesta tilasin fangylooraan toimitettavaksi PahviSaulin, sen kun laittaa jousitetulle jalustalle seisomaan keskelle tuvan lattiaa ja avaa Hekiykköstä sen verran että tuulenvire saa PahviSaulin liikkumaan eläväisesti ei murtomies uskalla lähestyä kulkupeliä kun havaitsee sisällä liikettä.

Oviin asennutan ns. pienoismikrokytkimet jos kuitenkin voro päättää yrittää hyökätä PS:n kimpuun, pienoismikrokytkimen saatua lähetettyä langattomasti infoa rosmon saapumisesta kytkeytyy aipädi päälle salaisessa paikassa auton uumenissa ja alkaa toistamaan kovalla volyymillä viime uudenvuoden puhetta.

Kuormaliinojen vetoa auton ympäri ulkopuolelta ikkunoiden kohdalta olen myös harkitsemassa, 48 numeroiset saappaat on aina parkissa ollessa Omnistor-portaiden vieressä ulkosalla, samoin 38 senttimetrin halkaisijainen koiran juomakuppi kera norsun reisiluun.

Ohutta ampulankaa vetelen ovenkahvoihin, saattavat rosvot kuvitella että oven sisäpuolella on dynamiittilataus, ja näin valitsevatkin sellaisen kohteen jossa latausta ei ole.

Parempi puppugeneraattorikin on hankintalistalla ;))

Nyt kaljalle Mackersiin, 1,25€/pint, +24,1°C puolipilvistä, Playa del Ingles GC

HALINEN HARRI 20.03.2013 16:23

Kai Ahonen ilkelee heille jotka ovat joutuneet murron kohteiksi.

JANHONEN MATTI 20.03.2013 16:30

Tuohon PahviSaulin pelotusvoimaan en usko, muta se puhe, se tepsii. Sitä ei rosmon hermot kestä. Aina sellainen mitä ei ymmärrä, luo epävarmuutta.

HALINEN HARRI 20.03.2013 16:38

Jos on joutunut murron kohteeksi KAIKKI mahdolliset keinot kannattaa tutkia jotta välttyisi toiselta kerralta. Sivistynyttä olisi kertoa vaihtoehtona vaihtoehtoiset keinot toisten tarjoamien yksinkertaisten ehdotusten haukkumisen asemasta. Saisiko ehdottaa korkeampaa tasoa keskusteluun?

JANHONEN MATTI 20.03.2013 17:41

Itse olen joutunut pari kertaa rosmojen kohteeksi. Lähinnä huonoa tuuria. Silti en näe Kain juttuja irvailuna. Jos jätetään pois autoa vartioiva susikora laskuista niin eipä ole keinoa estää ihmisistä tyhjän asuntoauton murtoa jos rosmo/rosmot on sitä mieltä, että tuonne mennään. Se johtuu siitä, että m-auton ja vaunu on yksinkertaisesti "himmeli", jonka seinään saa viidessä sekunnissa miehen mentävän reiän pelkillä hierojan varusteilla. Jos ette usko niin katsokaa ikkunoiden ja luukujen salpoja. Ne on tehty vain rehellisiä ihmisiä varten. Eivät ole edes hidaste. Ammattirosmo evakoi tärkeimmät autosta muutamassa kymmenessä sekunnissa.

Näitä keinoja olen oppirahojen maksun jälkeen yrittänyt noudattaa. -auto ei saa olla väärässä paikassa väärään aikaan -ja jos on niin jompi kumpi meistä on autossa -auton on paikassa jossa rosmon kiinnijäämisen/kuvatuksi tulemisen riski on olemassa (tämäkään ei estä huumehörhön tunkeutumista. -varastamisen arvoinen on omissa liiveissä/vaatteissa mukana -ja ne arvokkaammat mitkä ei sovi taskuihin on poissa näkyvistä -taukopaikolla ja kauppojen pihassa auto sellaisessa paikassa, että sen seuraaminen on sisältä/teranssilta mahdollista (ei onnistu aina) -jos alueella on muita karavanareita niin parkkiin niiden sekaan - ei takimmaisen nurkaan.

HALINEN HARRI 20.03.2013 18:11

No Matti mitä tuollainen kirjoittelu ja panettelu sitten on oikealta nimeltään? Onko se sitä nykyistä kehittynyttä karavaanarihenkeä?

JANHONEN MATTI 20.03.2013 18:30

En minä siinä mitään erityistä panettelua näe. Mailmankiertäjän hyvin johdonmukaista tapaa suhtautua epäsuoran ironisesti kaikenmaailman hilavitkuttimiin siinä kyllä ilmeni. Sarkasmia se ei ole kun siitä puuttuu"uhri". PahviSauli ei käy uhrista. Mutta voihan olla, että minä en vain ymmärrä?

NYYSSÖNEN KAJ 20.03.2013 18:38

No mikä olisi se karavaanari henki jos ei oma henkikulta? Taitaa olla myytti ajalta kun karavaanati oli uhanalainen vähemistön edustaja 2000 populaatiolla.

Mutta totta puhuakseni pitääpi pyytää EU-finanssi keskuksesta täyskokoista Kyproksen Finanssiministetin kuvaa autoon.

Portimaostakaj

HALINEN HARRI 20.03.2013 19:07

Tarkoitan kaikenkaikkiaan suhtautumista myös muissa kirjoituksissa muihin asiaan littyviin henkilöihin tai asioista kyseleviin. Aloittajalta katoaa suhteellisuudentaju kun joku kysyy ko asioista. En voi pitää minkään nimisenä huumorina/sarkasmina tai asiatietona. Kai se vika on minussa kun inhottaa tuollainen käytös.

LIIMATAINEN HANNU 21.03.2013 18:09

Huumoriahan ovat myös sarkasmi ja ironiakin, jos niitä osaa oikein käyttää. Ja huumori, kaikissa muodoissaan on elämän yksi mauste, joskus kirpakka, toisinaan mieto ja mausteinen, nautinnon lisääjä lusikoitavassa sopassa.

Asennekysymys, miten huumoriin suhtautuu, toisen eläjän huumoriin. Omahan on aina hyvää, sehän tiedetään. Kuulemma Saddamkin oli huumorveikko, joskus vain hermostui ja ampui huonon huumorin esittäjän. Ammuttu oli tietenkin itse syyllinen tapahtumaan, mitäs esitti sitä huonoa huumoria. Saddaminkaan tarvinnut ihan kaikkea sietää! ;-)))

Kai Ahosen kanssa meillä sellainen linnarauha että minä en vittuile Kaille ja Kai puolestaan hillitsee ... mieltään minun suhteen? Hyvin menee ja menköön!

SALONEN MARKKU 21.03.2013 18:21

Kaihan jo tilaili sitä haukkurasiaakin, että eiköhän kaikki kohta ole hanskassa, kun saulikin on matkassa.

HALME MARTTI 21.03.2013 18:54

Huomioni kiinnittyi Kaitsun kirjoituksessa olevaan vakavaan virheeseen. Väittäisin, että Mackersin olut ei ole pintin kokoa. Korkeintaan puoli litraa, ellei normaali 0,4 litraa. Sitten minua ottaa siinä baarissa erityisesti päähän se, että oven päällä mainitaan kyseisen olutannoksen maksavan 1 EUR. Nyhtävät siitä kuitenkin peräti 1,25 EUR. Tämän johdosta asetinkin kyseisen juottolan henkilökohtaiseen boikottiin 12.2 alkaen. Boikottini jatkuu ainakin seuraavaan matkaan asti. Ja meillä täällä entisellä pääkaupunkiseudulla on muuten parempi ilmakin. Eilen ja tänään aurinko paistanut pilvettömältä taivaalta, Inglesissä vain puolipilvistä.

AHONEN KAI 21.03.2013 21:36

No laajojen empiiristen tutkimuksieni mukaan olisin mieltä että Sara täyttää sen puolen litran kolpakon piripintaan jolloin päästäisiin lähemmäs sitä pinttiä, kun 1 pint = 0.568 l

Tuosta maininnasta 1€/kalja on monet täällä olijoista raivoissaan, kun rosvoavat sen 25 senttiä siitä ylimääräistä. Tuossa yksi matkalainen kertoi makselleensa sitä euroa kaljastaan monta päivää, ja kun kerroin korotuksesta hän ymmärsi miksi tarjoilijoiden naamat olivat ns. "norsunvitulla"

Itseänikin tuo jurppii sen verran etten kyllä ennen juhannusta taida mokomaan paikkaan nokkaani pistää enää montaa kertaa, josko tuolla marraskuulla kattelis taas, tai vaihtaisi kokonaan kuparipannun 3,50€/0,5 litraisiin

Täällä paskat kelit jatkuu, tänäänkin taas muutama pilvenhattara, ei paista ei, +23,9°C ulkona, sisällä +26,1°C

Tinttoakin joutuu temperoimaan jääkaapissa jotta tavoittaa +18°C tarjoilulämpötilan. Dekantoimisen jälkeen potullinen pitää hotaista huiviin vilkkaasti.

Tämä turistin duuni on vaativaa ;)

NYYSSÖNEN KAJ 22.03.2013 12:04

"Tinttoakin joutuu temperoimaan jääkaapissa jotta tavoittaa +18°C tarjoilulämpötilan. Dekantoimisen jälkeen potullinen pitää hotaista huiviin vilkkaasti."

Euroopan mantereen puolella ei tuota ongelmaa ole. Niin Cava, olut ja viinit ovat takateltassa säilytettynä oikeassa tarjoilulämpötilassa koko päivän.

Portimãossakaj

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.