Bretagne ja Normannia niemimaat?

SAVOLAINEN TOIVO 18.03.2013 08:22

Käyttäjän lisäys viestiin 18.3.2013 klo 08:27:54 Taisi tulla pelkkä otsikko viestiin.

Mutta tarkoitus oli kysyä veljiltä kokemuksia ja paikkoja noilta niemimailta. Ajatus on lähtä reippaan kuukauden päästä seikkailemaan kyseiselle alueelle ja tulla pois Belgian ja Pohjois-Saksan,Tanskan ja Ruotsin kautta.

Vihjeitä ja vinkkejä vastaan otetaan,kiitos.

JANHONEN MATTI 18.03.2013 12:07

Hyvät kohdealueet olet valinnut. Perillä on nähtävää ja koettevaa jos jonnin laista ja matkalle voi rakentaa vaikka kuinka hyvän tutustumisohjelman. Kevään sää voi joskus olla ongelma niillä seuduilla jos sen sellaisena kokee. Tuosta Normandista hieman jonka paremmin tunnen. Sehän tunnetaan maihinnoususta mutta on Normandia on paljon muutakin. Normandia jakautuu maanteiteellisesti kahteen osaa. Pohjoisosa on korkea ja eteläosa taas matala. On jyrkkiä kalliorantoja ja hienoja hiekkarantoja, vihreitä niittymaisemia ja suuria omenatarhoja josta siideriä ja Calvadosta tehdään. Maihinnousupaikkojen lisäksi yksi tunnetuimnmista nähtävyyksistä on Mount Saint Michelin. Ensimmäisen vuosisadan aivan lopussa perustettu luostari. Näin keväällä sinne tuskin on hiveää ryysistä mutta kesällä siihen saa varautua. Joka suuria catetraaleja haluaa nähdä niin Rouenissa on sellainen. Caenissa taas on Caen La Memorial = rauhanmuseo joka esittelee Normandian maihinnousua vaikuttavalla tavalla. Ja yhtä vaikuttavia on ne valkoisten ristien rivistöt jotka kertoo siitä todellisuudesta jota jännitys- ja sotafilmeissä ei kerrota. Cherbougissa voi tai pitää poiketa, jos ei muuten niin toteamassa sataako siellä. Silloin kun itse kävin, sade ei tuottanut pettymystä.

Tässä linkki noista Ranskan camping-alueista Niitä on karttapohjassa yli 11.000 tuhatta niin, että kyllä on vara valita. Karttapohjan logiikka on se, että joka klikausella se menee yhä pienempiin aluekokonaisuuksiin ja lopuksi voi valita muutaman alueen väliltä. Muitakin hakutapoja toki läytyy ja pitää huomata, että valtaosa alueista on sellaisia joita en suosittele. Ne on liian "ranskalaisia". www.campingfrance.com

Ja kun Ranskassa liikkuu on vähän vaikea olla törmäämättä maksullisiin teihin. Tästä löytyy tietoa niistä. www.autoroutes.fr

Jos asia kiinnostaa ja reitille sopii niin tämä kohde Hollannissa on avoinna ainakin toukokuun puoleen väliin saakka. http://www.keukenhof.nl/

HAKULINEN JOUKO 18.03.2013 15:43

Viime kesänä liikuttiin samoissa maisemissa. Tässä edullinen leirintäalue lähes keskellä kaupunkia: CAMPING DES BORDS DE L'AURE BAYEUX, http://camping-bayeux.fr/index.php?id=642

ANTTILA MARKKU 18.03.2013 19:09

Muuten hyvä mutta kaksiakseliset kielletty.Taitaa olla niin ahtaat paikat ettei vaunua pysty käsittelemään kuin työntämällä.

KATEISTO EERO 19.03.2013 10:20

Vierailimme pari kesää sitten Normandian maihinnousupaikoilla. Tukikohdaksemme otimme varsin kodikkaan leirintäalueen nimeltä Reine Matilde, mikä sijaitsi noin neljän kilometrin päässä maihinnousupaikoista, ja pyörillä pääsi kätevästi historiallisille paikoille ja museoihin. Osuimme samaan aikaa hautamuistomerkille amerikkalaisten veteraanien kanssa. Olivat silloin nuoria miehiä 18-21- vuotiaita. Veteraanit, joiden kanssa keskustelin hetken, olivat nousseet, maihin Point du Hoc- jyrkänteeltä. Aika vaikea paikka ja suuri joukko sotilaita sai surmansa jyrkänteellä. Myös yli yhdeksäntuhannen amerikkalaissotilaan hautarivistöt oli vaikuttava näky. Saksalaisten hautausmaa oli vähän sivummassa, heitä kuitenkaan unohtamatta.

SAVOLAINEN TOIVO 19.03.2013 14:48

Kiitoksia ystävät edellisistä. Tuo Normandia ja maihinnousurannikko on yli 10 vuot- ta sitten tullut pikaisesti käytyä ja vaikuttua kokemuksesta,mutta vieläkin tahtoisin sitä nähdä ajan kanssa.

Bretagne sensijaan on aivan outo niemimaa,mitä kirjallisuudessa olen siihen törmännyt. Kuulisin siitä kokemuksia,jos mahdollista.

Terveisin T.J.S.

HALINEN HARRI 19.03.2013 14:57

Sinne Normandian maihinnousukohteisiin mekin vielä ensi kuussa. Suosittelen kirjaa Anthony Hall: Normandian maihinnousu D-day. Lainasin sen aluksi kirjastosta mutta ystävällisen karavaanarin avulla sain ostaa kirjan jyväskyläläisestä divarista parilla kympillä. Ko. kirjassa on maihinnousun suunnittelutaustat sekä itse maihinnousu kuvattu kultakin alueelta tunti tunnilta. Kohtuullisen paljon myös kuvia. Olen käynyt siellä jo useamman kerran mutta näillä kunnon tiedoilla vasta ensi kertaa. Vetää paikanpäällä hiljaiseksi.

SAVOLAINEN TOIVO 19.03.2013 15:39

Olen lukenut paljon eri yhteyksissä tuosta historiallisesta maihinnoususta,minkä seurauksena me voimme nyt vapaasti matkustaa.Siellä muistomerkin alakerrassa esitetään aito elokuva,jonka ovat kuvanneet molempien puolien sotakuvaajat.

Joka sinne muistomerkille menee kannattaa katsoa se dokumentti. Se valkoisien ristien määrä siellä nummella on vaikuttava,mutta kun näkee, miten ensimmäiset aallot maihinnousuveneistä purkaantuu ja pojat lähtevät nousemaan ylöspäin hiekalla.

Niitä jää sinne hiekalle kuin kärpäsiä . n.15 vuotta sitten kun katsoin siellä tuon aidon dokumentin,joka isolle kankaalle oli ajettu niin,että puoli kangasta näytti liittoutuneita ja toinen puoli saksalaisia yhtäaikaa. En unohda sitä vaikutusta koskaan.Salissa oli ehkä n.100 ihmistä ja kun tulim- me sieltä ylös kaikki itkivät.

HAARAKANGAS ALLAN 19.03.2013 16:24

Upeita nahtävyyksiä Ranskan länsirannikolla. Pari kertaa on vuosien saatossa tullut käytyä ja voisi sitä mennä kolmannenkin kerran.....

Allu vaari

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.