Hei Kaarina !

KNAAPI JUHA 17.03.2013 13:32

Käyttäjän lisäys viestiin 17.3.2013 klo 13:36:48 Lähtipä kipakasti. Piti kysymäni kokemuksia lapinkoiran ulkomaanmatkailusta. Meillä kun samanmoinen ja olen tässä ihmetellyt, olisiko tuollaisesta lempeästä tyttökoirasta lainkaan talonvahdiksi. Lähiunnäö vierailta haluaisi rapsutuksia ja halauksia. Onhan koirissa tottakai yksilöllisiä eroja, mutta kuitenkin.

Miten on muuten viihtynyt pidempinä ajopäivinä? Missä pidätte koiraa ajon aikana? Koira varmaan haluaisi katsella myös ikkunoista ulos ja lattialla tulee aika varmaan pitkäksi.

SILMUNEN HANNU 17.03.2013 14:46

Moi Juha!

Samanlaiselta kuulostaa tuo teidän koiranne, kuin minkälianen meidän Hillakin on, leikkiä ja rapsutuksia haluaisin aivan kaikilta, yhtä lempeä kuin emonsa.

Nyt kuitenkin koirasta on tullut esiin semmoinen piirre, että kun me ihmiset olemme kotona, ja joku tulee pihallemme, tai vastaavasti kun olemme asuntoautossa ja joku tulee oven takse tai auton lähelle, ilmoittaa Hilla meille siitä välittömästi!

Eli vahtikoira silloin, kun vierellä on lauma mitä pitää vahtia.

Mutta silloin kun Hilla yksin on kotona tai autossa, ja me tulemme , ei se hauku tippaakaan, varmaan heittäytyisi rosvon jalkoihin rapruteltavaksi:)

Mutta yöaikaan sisään ei sen huomaamatta pääse kukaan, siitä olen melkoisen varma. Ja toisaalta, eihän osvo tiedä millainen on autossa oleva koira, varsinkin Suomen ulkopuolella sitä luullaan huskyksi lähes poikkeuksetta, ja nehän tiedeätän ärhäköiksi otuksiksi!:)

Hilla matkustaa turvavöisää, mitkä on sen valjaisiin kiinnitetty, ja asuintilan neljän hengen ruokaryhmän selkämenosuuntaan ikkunanpuoleisella penkillä, niin, että se pystyy katselemaan maisemia ikkunasta, mitä se tosi mielellään tekee, laittaa etutassut pöydälle ja tarkkailee terhakkaana maailmaa. Välillä turvavyön hihna on ollut niin pitkä, että pääsee lattialle varjoon nukkumaan, mutta useimmiten se nukkuu isinä penkillä kerällä, kun maisemia on tarpeeksi nähty.

Olemme yrittäneet pitkinäkin ajopäivivä tehdä lenkkejä siihen tahtiin, että koira tyytyväisenä jaksaa matkustaa, vähintään ollaan juostu huoltiksen pihaa rsitin rastiin ja Hilla on jahdnanut hiiriä...Juuri tammikuussa kotimatkalla todettiin, että koiran myötä olemme entisestään löytäneet uusia jänniä paikkoja, kun ajopäivien yöpymietkin ollaan siirretty moottoriteiltä pikkukyliin, kun niissä on niin paljon kivampi tehdä koiran aamu-ja iltalenkit!

Meillä juuri tämä matkustaminen oli se, miksi koiran hankintaa jahkattiin yli 10 vuotta, mutta yllättävän yksinkertaiseksi se on osoittautunut. Toki on paikkoja, mihin kaupunkikävelyllä ei voikaan noin vaan poiketa, kirkot ja museot, mutta hyvin monessa ravintolassakin Hilla on asiallisesti pöydän alla makoillut. Ravintolakäyntejä ennen olemme aina yrittäneet sen väsyttää pitkällä lenkillä tai hajujen perässä kulkemisella, ja istten kun meillä on tapan matkaparkkielämä ja nähtävyydet katsellaan "ei leirintäalueelta-käsin", niinollaan voitu ensin tehdä kaupungilla porukalla kävely, ja sitten viedä Hilla autoon, ja palata itse vaikka museoon tai kirkkoon tms.

Ja kaikenkaikkiaan nää lapinkoirat tuntuvat olevan aika helposti sopeutuvainen rotu?!

Kysele lisää jos tulee jotain mieleen!

t.Kaarina

KNAAPI JUHA 17.03.2013 15:06

Jep; kiva tietää. Meidän Nalle on ollut purjeveneellä ulkomailla seitsemän - kahdeksan kertaa ja autollakin kolme kertaa. Kovasti on sopeutuva ja mukava matkakumppani.

Olen miettinyt, että pitäisi varmaan pyytää joku vieras vähän auton ovia repelemään, kun Nalle on yksin autossa. Olisi kiva tietää, olisiko vahtikoiran luontoa yhtään tippaa. Toisaalta rosmo kyllä saattaa jättää väliin auton, jossa koira nakyy ja kuuluu, vaikka ei vihaiseltakaan vaikuttaisi. Olen myös ostanut teippikuvat auton ulkoseinään. Kuvissa on musta Schäferi mutta olen ajatellut, ettei rosmo välttämättä ole tutustunut kaikkiin mustiin koiriin niin läheisesti.

VALTONEN MARTTI 17.03.2013 17:51

Mielenkiintoinen tarina Kaarina, mutta.... huskyko melkoisen ärhäkkä...? Ei kait ? Rotuanalyyseissäkin sanoo "vailla vahtikoiran vaistoja." "Erittäin sosiaalisia ja ystävällisiä."

Sen sijaan sillä ihanalla Hillalla lienee kyllä hyvät vahdinvaistot.

Oikaiskoon joku jos olisin pahasti väärässä.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 18.03.2013 10:05

Kiinnitin Martti huomioni samaan asiaan ja se pitää paikkansa. En vaan tohtinut oikaista vähäisellä kokemuksillani koirista, vasta kolmekymmentä vuotta kennel- ja koirakokemusta, enämpi isoista vahdeista, kaksi schäferiä ja yksi leonbergin koira.

Käyttäjän lisäys viestiin 18.3.2013 klo 10:09:55 Niin ja Juhalle, jotta noiden isojen ronttien kanssa cruisailtu ympäri Eurooppaa ja yleensäkin koirat perheenjäseninä aina mukana, ilman, että niistä olisi ollut sen kummempaa harmia kuin hammasharjan mukana olosta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.