Google Mapsin toimivuus Saksassa uhattuna

AHJOS TIMO 08.03.2013 14:32

Lähetin tänään Tarvikkeet -osastoon viestin, jonka siirtäisin tänne, jos se olisi mahdollista. Se koskee nimittäin suomalaisista vain niitä, jotka aikovat käyttää Google Mapsia Saksassa. Microsoft on haastanut Googlen siellä oikeuteen patenttirikkomuksesta. Pahimmassa tapauksessa Google Mapsia ei voisi enää käyttää saksalaisista IP-osoitteista. Tarkemmin: http://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/etuteltan-puheet/tarvikkeet/?x26558=94609177

Google Mapsin karttoja voi kyllä ladata ainakin Android-laitteilla muistikortille, jonka jälkeen näkee kyllä oman sijaintinsa kartalla ilman nettiyhteyttäkin. Sen olen käytännössä testannut, mutta reittiohjeiden haku ei toiminut ilman nettiyhteyttä. Epäilen, että itse tehtyja tai muiden tekemiä "omia karttoja" paikkamerkintöineen ja selityksineen ei voi ladata etukäteen muistikortille.

TOIVONEN MARTTI 08.03.2013 15:35

Mutta eikös tuon pitänyt koskea vain saksalaisista ip-osoitteista tapahtuvaa karttojen hakemista. Kun ajat Saksan läpi ja käytät vaikka abroadbandilla tai soneran simmillä omaa läppäriä on kyseessä ei-saksalainen ip ja kartan pitäisi lataantua aivan ok.

Mää mittän tiärä. mot

AHJOS TIMO 08.03.2013 15:39

Ehkä niin, mutta jos käyttää Saksassa Wlania vaikkapa camping-alueella tai Mäkkärissä, niin silloin IP-osoite on saksalainen.

Käyttäjän lisäys viestiin 8.3.2013 klo 15:43:19 Eikö karttojen hakeminen ulkomailla Abroadbandilla tai Soneran SIM-kortilla tule hurjan kalliiksi?

NIEMINEN RAIMO 08.03.2013 20:02

Epäilen, että itse tehtyja tai muiden tekemiä "omia karttoja" paikkamerkintöineen ja selityksineen ei voi ladata etukäteen muistikortille.

Eikös tuossa Matkaparkkeja kartalla Aholan Jari selvittänyt noita "omien karttojen" ynnä muiden siirtoja.Juuri siirsin noita paikkoja AutoRouteen.Edm osiossa ohjeeksi tarjoamaani linkkiä ja sieltä olevat stellplatzit menee Routeen kivuttomasti näkyviin tulee paikan nimi ja koordinaatit. Ihan sama vaikka nuo konvertoimasi tiedostot siirrät muistikortille tai kannettavalle kiintolevylle,muistitikulle,puhelimeen mihin tahansa josta ne tarvittaessa ulos saa.

@rami

AHJOS TIMO 08.03.2013 22:33

Asensin ITN Converterin ja yritin kokeeksi muuntaa yhden 527-kilotavuisen .kml-tiedoston MS AutoRouten tuntemaan muotoon. Lopputulos oli vain 117-kilotavuinen axe-tiedosto, jonka AutoRoute kyllä lukee ja osaa paikantaa sisällön Saksaan, mutta ohjelman näyttämässä sisällössä ei ole mitään järkeä. Ilmeisesti tein jotakin väärin.

PELTONEN YRJÖ 09.03.2013 08:25

Em määkän mittän tiärä... Mutta muiststelen, että mulle on rapsahtanut Abroadbandilta 0,59 euron lasku jokaista siirrettyä megatavua kohti.

Ja aina olen saanut kustakin maasta paikallisen IP-osoitteen Abroadbandin yhteistyöoperaattorilta. Saksassa näitä yhteistyöoperaattoreita on ollut viime aikoina neljä ja niiltä saa mobiililaajakaistan saksalaisen IP-osoitteen. Paitsi rajalla voi joskus onnistua nappaamaan IP-osoitteen myös naapurimaasta, ainakin teoriassa.

Tosin en ole Abroadbandia paljoakaan käyttänyt, kun monesti löytyy ilmaisia tai ainakin edullisempia ratkaisuja. Abroadband on hyvä olla mukana kaiken varalta, jos vaikka jossain maassa läpikulkumatkalla jysähtää pakollisen tarve päästä nopeasti nettiin.

Jos viivyn maassa pitempään, hankin älypuhelimeen (Nokia N9) paikallisen prepaid-simin nettiyhteyksineen, jos sellainen on kohtuullisesti saatavilla. Voin käyttää puhelinta myös langattomana tukiasemana muidenkin läppäreille ja älypuhelimille vaikka Google Mapsin nojatuolimatkoihin ja Skypeen.

Käyttäjän lisäys viestiin 9.3.2013 klo 08:28:07 Tämä siis vastauksena Toivosen Martille, joka viesti on ylempänä.

TOIVONEN MARTTI 09.03.2013 10:03

No sepäs harmi jos se toimii noin että puhelin tai läppäri saa saksassa saksalaisen ip-osoitteen josta sitten on kai suodatettu tuo googlemapsi pois.

Muuten voisin itse kirjoittaa täysin saman viestin kuin Yrjö, sillä poikkeuksella tosin että mulla on puhelimena reissussa Galaxy Tab eikä Nokialainen. Mutta käytössä on kohdemaassa yleensä paikallinen prepaidsimmi (espanjassa yleensä carrefourin) ja tabletti on tukiasemana läppärille.

Muuten mun tapani matkailla voi olla hiukan erilainen kuin mitä täällä monilla. En tee etukäteen mitään valmista suunnitelmaa jota pitäisi sitten noudattaa. Joskus on ollut suunnitelmana esim. käydä katsomassa Briaren kanavasilta ja sitten ajaa yli Millaun sillasta, molemmat mielenkiintoisia paikkoja. Muu osa reissusta on sitten muotoutunut matkan edetessä. Niinpä mulla ei välttämättä ole käyttöä GoogleMapsille sinne ennalta merkittyine paikkoineen vaan tabletin navigointikartat (Navigon Europe) riittää.
mot

HAAPANEN TIMO 09.03.2013 10:10

Reissun päällä on hankalampi keksiä mielenkiintoia paikkoja kuin kevään mittaan kotikoneelta. Siksi merkitsen hirveän määrän paikkoja oletetun reitin varrelle, niissä sitten käydään tai ei.

Suurta osaa saksalaisia varmaan harmittaa sekin kun joku keksi kieltää katunäkymät mapsista.

@timppa

AHJOS TIMO 09.03.2013 10:50

Pari päivää sitten juuri katselin Münchenin katunäkymiä. Kyllä ne ainakin siellä toimivat, mutta eivät kovin pitkälle kaupungin ulkopuolelle ainakaan Salzburgin suuntaan menevällä moottoritiellä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.