Matkaparkkeja kartalla

SILMUNEN HANNU 05.03.2013 20:29

http://goo.gl/maps/Olxgd

Hei, tässä linkki karttaan, missä selostuksineen lähes 50 käyttämäämme yöpaikkaa talvisilla matkoilla Euroopassa. Paikkoja tulee lisää sitä mukaan kun ehdin ja muistan niitä, meillä kun ei ole navigaattoria, niin joudun nämä hakemaan kartalta ihan todella:)

Markulle ja muille kiitos Balttian leirintäalueista, hassu sattuma, että olin tätä karttaa blogiani varten alkanut rakentaa aivan samaan aikaan kuin Markku omaansa!

Tämä linkki on siis jo blogissani, http://kaarinankaravaanikulkee.blogspot.fi, mutta huomasin että karttalinkki-päivitystä oli avattu kovin vähän, joten ajattelin laittaa sen vielä tänne, jos siitä olisi jollekin iloa/hyötyä.

t.Kaarina

AHONEN KAI 05.03.2013 20:36

"meillä kun ei ole navigaattoria"

Ihan vaan kysyn, onko tuo periaate vaiko elämäntapa?

SILMUNEN HANNU 05.03.2013 20:51

Vastakysymys, olettaen että sulla on navigaattori - Onko se, että sulla on navigaattori, periaate vai elämäntapa?:)

Miksi sen pitäisi olla jotain erityistä, erityisempää kuin matkailu tai retkeily? Se nyt vaan kuuluu osana siihen, kartanluku siis, ja se on meistä kivaa. Ei siinä mitään sen kummempaa ole, emme ole keksineet ainuttakaan syytä miksi meidän pitäisi hankkia navigaattori.

t.Kaarina

LAINE SEPPO 05.03.2013 20:55

Kysyisin muistatko onko tuo Saintes-Maries de la mer, Marseillen ja Montpellierin välissä oleva matkaparkki sellainen että sinne saa tai pääsee myös vaunuilijat ? kun enemmistö vissiin on vain autoille. En tuolla seudulla ole koskaan pysähtynyt vaan ajettu aina Leucateen. Paikka näyttää ainakin kartalla tosi hyvältä.

SILMUNEN HANNU 05.03.2013 21:04

Hei Seppo, isihen asvalttiosuudelle ei varmaankaan mahdu vaunut, ruudut ja tila on liian pientä, mutta sinne hiukan kauemmaksi, hiekkadyynien aluelle varmaan saa, en keksi mitään syytä etteikö voisi. Siellä riittää tilaa vaikka kuinka ja pohja on kuitenkin kovaa, siellä on aina paljon porukkaa!

Minusta paikka on sen arvoinen että koittaa! ja sitä paitsi, on isinä vieressä leirintäaluekin, mutta matkaparkki on hienoimmalla paikalla, suoraan rannalla, kun cämppäri on vasta matkaparkin takana!

t.Kaarina

HAATAJA LASSE 05.03.2013 22:07

Terve Kaarina. Tuo sinun bloki on aivan mahtava,kerrot siinä asiat juuri niinkuin itse näemme net.Sama vapaus on meille tärkeä,nyt kun meillä on bussista tehty matkailuauto niin luonne ehkä hiukan muuttuu matkailussa,mut vapaus säilyy.Bussi on täysin vapaa ulkoisista asioista kuten sähkö vesi ym ym.JA SAUNA.aina mukana.Jos olemme jossain parkilla ja tavataan Suomalaisia kulkijoita,niin varmasti tarjoamme saunan löylyt matkaajille.Se vapaus ei sitä mikään voi korvata.

SILMUNEN HANNU 06.03.2013 11:02

Kiitos Lasse, on hienoa kuulla, ettei blogin kirjoittaminen ainakaan aivan turhaa ole:)

Olisikin hienoa eksyä joskus teidän bussiin ja päästä saunomaan!

Sitten semmoinen kainovieno kysymys; kiinnostavatko tämmöiset selostetut matkaparkit kartalla ketään, että kannattaako mun lisäillä näitä kartalle ja/tai mainostaa tätä tekelettä vielä?

t.Kaarina

HAAPANEN TIMO 06.03.2013 18:41

Kuinka löydän Kaarinan kartalta paikkojen koordinaatit?

Klikkaa kohdetta, sen jälkeen ketjunpätkää, jotta saat pikkuruudun esiin. Pikkuruudun linkkiä pyyhkimällä löytyy merkki: II= tämän jälkeen alkavat koordit (Kuva mallina) 48.57479,9.580078 Pilkku eroittaa numerosarjat.

Koordien oikeellisuutta voi testata heittämällä ne mapsin hakukentään, kelpaavat sellaisenaan.

@timppa

NIEMINEN RAIMO 06.03.2013 20:03

Matkakertomukset on ihan jees.Samoin paikat kartalla,ei niistä ainakaan haittaa ole. Kerroit tuossa aiemmin että paikkojen löytäminen oli työlästä kun muuta kuin muistikuva paikkatietoa ei ollut.Taitaa nykyisin monessa Nokian puhelimen kamerassa olla tuo paikkatieto-ominaisuus.Jos ei satu olemaan muuta kameraa jossa GPS tieto tallentuisi kuvaan,tai jotain muuta laitetta esim data-loggeria jolla saisi paikat talteen.Nyt toki Canonin uudessa 6D kamerassa on myös GPS joka tallentaa suoraan kuvaan. Että tämmöistä.

@rami

SILMUNEN HANNU 06.03.2013 20:52

No enpä niistä nyt haittaa sentään kuvitellutkaan voivan olla...että ei tuo nyt kauheasti kannustanut :)

Enkä tarkoittanut valitta enkä että niiden kartalle laittaminen ongelma olisi, meinasin vaan sitä, että en siirrä niitä suoraan jostain tänne, vaan oikeasti haen joka paikan ja tarkennan sitten satelliittikuvasta niin tarkaksi, että saan nastan varmasti tasan oikeaan paikkaan..aikaa siinä vaan menee, ja jos ne paikat ei ketään kiinnosta, niin en turhaan käytä siihen aikaa..itse löydämme niihin kyllä seuraavaksikin:)

Mutta Timppa, miten ne mun paikat eroaa Markun paikoista, kun neuvoit, kiitos , miten niitä mun paikkoja saa laitettua talteen...??

t.Kaarina

AHONEN KAI 06.03.2013 21:18

"Sitten semmoinen kainovieno kysymys; kiinnostavatko tämmöiset selostetut matkaparkit kartalla ketään, että kannattaako mun lisäillä näitä kartalle ja/tai mainostaa tätä tekelettä vielä?"

Tuohon olisi pitänyt lisätä että "ainoastaan myönteiset kannanotot, vastakarvaan ei silitellä" ;))

Tätä kommentoin: "No enpä niistä nyt haittaa sentään kuvitellutkaan voivan olla...että ei tuo nyt kauheasti kannustanut :) "

Blogisi on hyvä, ja muukin kirjallinen antisi.

HAAPANEN TIMO 06.03.2013 21:22

Mihin talteen? Koordeja vai?

Muut kyllä löytäisivät ne paremmin jos koordit olisivat merkitty kohteisiin, siksi neuvoin miten ne kartasta saa kaivettua.

@timppa

SILMUNEN HANNU 06.03.2013 21:36

Tarkoitin sitä, että onko Markun karttaansa laittamilla ja mun laitamilla joku ero? En huomannut Markullakaan koordinaatteja, vai onko ne silelä jossain niin, etten älynnyt niitä? Ei tämä ollut arvostelu, vaan mukava jos neuvoit niitä, jotka tarvii koordinaatit niille, itse kuvittelin että ihmiset vaan siirtää ne omiinsa, ihan niin kuin minä ne siihen...siis en mä tiedä miten nvaigaattoriporukat toimii, olen itse vain tämmöinen tavallinen karttaihminen....:)

Kai, toki saa sanoa mielipiteensä joka suuntaan, mutta saanhan minäkin vastata..ja vastaan edelleen, että jos kukaan ei sano nistä olevan itselleen hyötyä, niin en sen tähden niiden tekemistä jatka, jos Raimo sanoo ettei niistä haittaakaan ole!:) Mutta kiitos kehuista, jos se ei nyt sitten myöskin ole väärin sanottu:)

t.Kaarina

NIEMINEN RAIMO 06.03.2013 21:40

No enpä niistä nyt haittaa sentään kuvitellutkaan voivan olla...että ei tuo nyt kauheasti kannustanut :)

Minkälaista kannustusta Kaarina kaipaa?

" ja jos ne paikat ei ketään kiinnosta, niin en turhaan käytä siihen aikaa..itse löydämme niihin kyllä seuraavaksikin:)"

Mitä vuodatusta tää nyt on ? Onko joku sanonut ettei paikat kiinnosta ? Sun paikat saa jokainen Googleen kirjautunut tallennettua "omiin paikkoihin" jokainen voi tallentaa suosikeihin,kirjanmerkkeihin ties minne.

"että en siirrä niitä suoraan jostain tänne, vaan oikeasti haen joka paikan ja tarkennan sitten satelliittikuvasta niin tarkaksi, että saan nastan varmasti tasan oikeaan paikkaan."

Yksi paikka on ainakin tuonne Guinean lahdelle livahtanut.

@rami

SILMUNEN HANNU 06.03.2013 21:55

Kannustuksella tarkoitin ihan vain tietoa siitä, että onko niistä paikoista ihmisille hyötyä.

Ei se ole mitään vuodatusta, kukaan ei ole sanonut , ettei ne kiinnosta, mutta kukaan ei ole sanonut että ne kiinnostaa. Ei tässä ole mitään erikoista eikä dramaattista eikä ihmeellistä, ihan silkkaa pohdintaa ja kyselyä, että palveleeko se mitä tekee, ketään, kun sitä en kuitenkaan itselleni tee.

Kiitos kun huomautit siitä oudosta paikasta, sen paikkamerkki oli kyllä juuri siellä missä piti, enkä ymmärrä mitä se tekstiversio teki siellä missä oli..paitsi että ne nastat haluaa välillä elää ihan omaa elämäänsä...NYt se on teksteineen Biarritzissa.

t.Kaarina

HAAPANEN TIMO 06.03.2013 22:00

No tottakai niistä on hyötyä. Kaikesta matkusteluun liittyvästä informatiosta on tietenkin hyötyä, varsinkin tälläisellä matkailupalstalla:))

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 6.3.2013 klo 22:10:28 No onhan niissä kartoissa se ero että Markku väsää kämppäreitä, ja niihin löytyy nettisivut joista ehkä selviää missä paikka tarkalleen on. Kuitenkin koordit ovat ainoa todella selkeä keino löytää paikkoja.

Mun mielestäni tässä ei kysymyksessä ole kilpailu, vaan yhteinen etu.

SAVOLAINEN TOIVO 07.03.2013 09:37

Kaarinalle

Kirjoituksesi matkoilta ovat todella hienoja,ja poikkeavat edukseen satojen jou- kosta. Niissä on selvästi kaunokirjallinen ote ja tyyli. Jatka ja kirjoita ja kuvaa!

Terveisin Kiitollinen lukijasi.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 07.03.2013 10:56

Kaarina: tuo sinun paikan kuvailu on aivan erinomainen asia. Kun liikuttaessa ei ole (ainakaan minulla) nettiyhteys käytössä, voi nuo paikat laittaa vaikka pisteinä kartalle ja numeroida ne. Lisäksi tarvitaan tulostettuna paperille sinun paikan kuvaukset. Näin paikat löytyy ilman naviakin. Vielä kun joku teksi niistä POI luettelon naveja varten (kaikilla kun ei ole Navigaattoria joka lukee karttaa)

Hommaa onistuu helposti ITN converterilla, jossa edit tilassa näkyy sama kartta

http://www.benichou-software.com/index.php?option=com_content&view=article&id=4&Itemid=2&lang=en

Itse teen noista Baltian Caravapaikoista POI ja CSV tiedostot ladattavaksi naviin. Paikkoja en pysty kuvaelemaan kun en ole kaikissa käynyt, mutta koordinaatit löytyy.

Karttojen käyttäjän kohdalla ongelma on koordinaattien esitysmuoto, nuo POI editorit kun tuppaa käyttämään mallia ast.desimaalit ja kartatat taas muotoa ast, min, sek.

Tosin kartoissa esiityy useimmat leirintaäalueet ainakin kyllin tarkoissa.

AHOLA JARI 07.03.2013 12:40

Kaarinalle erityiskiitos vaivasta ja paikkojen kuvauksista!

Tekniikka nörteiile jelppi:

1) GoogleMapsissa on KLM -linkki, jolla lataat nuo paikat .kml -tiedostoksi.

2) Avaat tuon tiedoston esim. ITN Convertterilla ja työnnät sen naviisi :))) Voit toki editoida noita Kaarinan ohjeita tässä välissä..

"Helppoa kuin heinänteko" - voit lukea Kaarinan ohjeet navistakin (ominaisuus riippuu navista)..

Kiitos vielä kerran :)

JANHONEN MATTI 07.03.2013 13:34

Siltä varalta ettei tulisi tehtyä päällekkäistä työtä lisään tähän vielä yhden linkin jonka takaa löytyy 5304 stellplatzia Euroopasssa.

www.promobil.de

Kun sivu avautuu niin klikkaa kohta Stellplätze auki ja siinä niitä on vara valita. Saksa on ryhmitelty liittovaltioittain mikä merkitsee sitä, että Berliinin, Hampurin ja Bremen nimen kohdalta avautuu vain kaupungin alue, ei ympäristö. Hakukriteerit voi asettaa itse kuten WLAN, sähkö, suihku jne. Pyöresää pallikassa jossa on matkaluauton kuva on aina lukumäärä kuinka paljon symbolin takaa stellplatzeja löytyy. Esiin ne tulee zoomaalla. Alaosaan taas avautuu yksittäistä aluetta klikaamalla tarkemmat tiedot alueesta ja kuvia.

Metkitkää tiedoksi ja käyttäkää hyväksi.

SILMUNEN HANNU 07.03.2013 13:52

Kiitoksia paljon kaikille kiitoksista ja palautteesta mikä kannustaa jatkamaan montaa asiaa!

Ja Matti, toki tiedän että noita erilaisia sivustoja, mistä matkaparkkeja aukeaa tuhansittain, on olemassa ja lukuisia. En kuitenkaan koe, että niilä ja tällä omalla pikkuisella kartallani on juurikaan tekemistä toistensa kanssa.

Ajattelin lähinnä, että joku voi päästä alkuun ja hajulle matkaparkeista näiden esittelemieni paikkojen sekä blogitekstini avulla, ja sitä kautta herää ehkä halu tutustua niihin enemmältikin kirjojen ja karttojen avulla, ja että nämä voisivat olla jollekin jo matkaparkkeja käyttävällekin olla iloksi....Monien yhteydessä kun on mielenkiintoinen kohde, selliane, josta voisi kirjoittaa kustakin ihan oman esitteleynsä nähtävyys-luetteloon..

Itse ajattelen myös että on toisinaan helpompi hakea ja hamottaa pienemmästä tarjonnasta, kuin tuhansien joukosta.

Markulle tässä yhteydessä isot kiitokset niistä Balttian paikoista! Itse ajattelin laittaa tälle omalle kartalleni Batiiasta muutamia hyväksi havaittuja ei-leirintäaluepaikkoja..ne varmaan ovat parempia tällä kartalla jos siellä toisella pidetään vain cämppärit!?

t.Kaarina

HÄMÄLÄINEN MARKKU 07.03.2013 14:32

"1) GoogleMapsissa on KLM -linkki, jolla lataat nuo paikat .kml -tiedostoksi."

Jari missä on tuo linkki?

Käyttäjän lisäys viestiin 7.3.2013 klo 14:34:30 Löysin sen linkin miltei saman tien.

AHOLA JARI 07.03.2013 15:09

No-nih.. vaikka 2 kirjainta meni ristiin mulla :o)

Hyvä, että löytyi.

AHJOS TIMO 08.03.2013 09:54

Mielestäni matkustajan omakohtaisiin kokemuksiin perustuvien sivujen olennaisin sisältö on kuvaus kussakin paikassa saadusta "käyttäjäkokemuksesta". Sen perusteella joku muu arvioi, kannattaako sinne mennä vai ei. Jos on kysymys paikasta, jonka koordinaatit, ajo-ohjeet ym. perustiedot on kuvattu kattavissa luetteloissa (ADAC, ACSI), mielestäni kokemusraportin laatijan ei kannata uhrata aikaansa sellaisten asioiden tarkkaan selvittämiseen. Koordinaatteja tärkeämpää olisi mielestäni sanoa paikan täsmällinen nimi, jolla lisätiedot kirjasta tai netistä löytyvät.

NIEMINEN RAIMO 08.03.2013 12:41

Näitä stellplatzeja on jos jonkinlaisilla tavoilla esitettynä netti täynnänsä. Linkissä on yksi tapa esitellä niitä mapsissa.Näissäkin esitetyissä paikoissa voi se viimeinen päivitys olla muutaman vuoden takaa.Joten paikkaa ei ehkä ole enään olemassakaan. Koordinaatit tässäkin on mukana jokikisestä paikasta,ja niinhän se minun mielestä täytyy ollakkin.Vaikkakin ne helposti saakin kartasta esille. Esimerkissä valtaosa paikoista on Saksasta,jonkinverran muualta. http://wohnmobilstellplaetze.wordpress.com/

@rami

AHOLA JARI 08.03.2013 14:03

Tässä ronkittuna @ramin linkin kuukelin karttalinkki. Siitä sitten .kml:nä imien talteen naviin, jos tarvii..

http://goo.gl/maps/xdLvs

VALTONEN MARTTI 08.03.2013 20:17

Kannan kannustukseni kekoon Kaarinalle!

ALASMAA MATTI 08.03.2013 21:11

Kuinka löydän Kaarinan kartalta paikkojen koordinaatit?

Näinkin koordit löytyy: Hiiren oikealla valitaan paikka kartalta, avautuvasta valikosta: mitä täällä on, koordit ilmestyy hakuriville.

HAAPANEN TIMO 09.03.2013 10:13

No voi sun perhana! Noin helppoa se on. Hyvä Matti!

@timppa

AHJOS TIMO 09.03.2013 10:44

Tuo Matti Alasmaan neuvoma keino näyttää kartalta aina sen paikan koordinaatit, jota kulloinkin osoitetaan. Siis ihan minkä tahansa paikan. Jotta sillä tavalla osuisi johonkin merkittyyn matkaparkkiin, pitää kartta ensin suurentaa niin isoksi, että varmasti osoittaa täsmälleen oikeaan paikkaan eikä vain jonnekin sen lähiympäristöön.

Varmemmin saa oikeat koordinaatit,jos valitsee merkityn kohteen ensin luettelosta ja poimii koordinaatit sitten selaimen osoitekentästä Timo Haapasen neuvomasta kohdasta pitkän rimpsun keskeltä.

Käyttäjän lisäys viestiin 9.3.2013 klo 12:51:35 Siis jos osoittaa jonkin merkityn paikan kuvaketta (pisaraa tms), siitä kohdasta ei tule "Mitä täällä on?"-toiminnolla sen paikan tarkkoja koordinaatteja, mihin kyseinen kuvake viittaa. Tulee sen paikan koordinaatit, missä kuvake on ja mitä osoitetaan. Esim. pisaranmuotoinen kuvake on kartalla kohteensa yläpuolella.

FREDRIKSSON REIJO 09.03.2013 21:56

Kertokaapas asiantuntiat miten saan kuvakkeen vaihdettua koko klm tiedostoon kerralla kun tuon sen kartalle. Kun tuon, se ottaa automaattisesti sen sinisen pampulan käyttöön. Tiedän miten saan yksitellen vaihdettua, mutta en jaksa 1000 kertaa sitä vaihtaa yksitellen. Kiitos tiedosta!

Käyttäjän lisäys viestiin 9.3.2013 klo 21:58:20 siis kml tiedosto kyseessä tietysti, toi painovirhepaholainen pääsi jälleen iskemään :)

HÄMÄLÄINEN MARKKU 02.04.2013 09:42

Nostetaan nämä matkaparkit taas kesän tullen ylös.

Täällä tahtoo hukkua tällaiset tärkeät asiat muun "sälän" joukkoon. Pitäsi olla linkki-hakemisto johon voisi tallentaa tällaiset tiedot.

Käyttäjän lisäys viestiin 2.4.2013 klo 09:45:19 Laitatko Kaarina ne Baltian epäviralliset paikat myös kartalle, vaikka samaan karttaaan, ellet tee uutta. Minun tekemällä kartalla kun on vain "virallisia"paikkoja.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.