Hyvä reittiselostus Espanjaan

HALINEN HARRI 04.03.2013 15:01

Viimeisimmässä Olé -lehdessa oli hyvä reittiselostus ajomatkalta aina tuonne Aurinkorannikolle saakka. Selostuksesta sai selville ajomatkat, yöpymispaikat ja lisäksi mm. kertyneet kustannukset. Ja kaikki ilman matkanvarren rauniokuvauksia. Kiitokset Grönroosin Matille! Vahinko, ettei ko. lehti ole luettavissa netistä, mutta 8,5 eurolla sen saa lehtipisteistä. Hyvää loppukevättä sinne tai taidatte jo kääntää keulan kohti pohjoista ellette ole jo matkalla!

Käyttäjän lisäys viestiin 4.3.2013 klo 15:26:59 Niin ja samaisessa lehdessä on parikin mainintaa tv-produktiosta suomalaisista jonka kuvausta ei ollut tehty ravintoloissa. Ohjelma olikin espanjalaisten tekemä.

GRÖNROOS MATTI 04.03.2013 20:44

Kiitos, täällä vielä pidetään sadetta 15`lämmössä. Paikalliset onnellisia kun kasvit saavat lisää kosteutta pitkän kuivan kauden, kova tuulisen ja viileän, mutta aurinkoisen talven jälkeen. Ajamaan lähdemme kohti pohjoista maalis/huuhtikuun vaihteessa.

Hyvää kevättalvea Leena ja Matti

HALME MARTTI 04.03.2013 21:30

http://www.la-rocheliere.com/suomi.htm

Grönroosien jutun jälkeen mielenkiintoinen majatalo-/hotellisuositus Vouvray'n kylässä lähellä Tours'in kaupunkia Loiren laaksossa. Mainio majapaikka, jos vaikka Loiren linnat kiinnostavat. Olimme muutamia vuosia sitten tässä Anneli Tulkin hotellissa kaksi yötä. Hän opasti meidät lähellä sijaitsevalle luomuviinitilalle ostoksia tekemään. Kylässä on lukuisia viininviljelijöitä ja lähes kaikilla on kotimyyntiä.

KNAAPI JUHA 04.03.2013 23:42

Ei pihassa mitään camping-autoja näkynyt ?

HALME MARTTI 05.03.2013 10:47

Ei näkynyt. Periaatteessa tilaa olisi saattanut olla ainakin yhden verran. Kysele omistajalta vaikka s-postilla. Majoitustilan alakerrassa oli iso aamiaishuone, jossa myös hella ja iso jääkaappi asukkaiden käytössä. Sitä en muista, oliko alakerrassa WC tiloja ja suihkua. Huoneissa ne luonnollisesti olivat. Piha oli aidattu korkealla muurilla. Rauhallinen paikka, mitä nyt kuvassa näkyvän kirkon kello muutaman kerran jymähteli aamuvarhaisella. Rva Tulkki oli hyvin ystävällinen, mm. neuvoi suht. edullisen rengasliikkeen, kun meille sattui rengasrikko, sekä kertoili lähiseudun nähtävyyksistä ym.

GRÖNROOS MATTI 05.03.2013 19:40

Tässä vielä meidän kirjoitus omilta kotisivuilta, mistä osaksi otettu tiedot menomatkan edistymisestä Ole lehteen. .

JANSSON JUHANI 05.03.2013 19:54

Missäköhän hintaluokassa tämä La Rochelie hotelli oli? Katsoin nettisivut , mutta siellä hienotunteisesti oli jätetty hintatiedot pois. Eikä booking.comikaan tuntenut paikkaa. Ja en viitsinyt kirjoittaa suoraan hotellillekaan koska meidän matkat ovat vielä täysin arvausasteella. Paikkahan näytti kivalta.

HALME MARTTI 06.03.2013 11:48

Hinnat löytyvät kun avaat kyseisen huoneen selostuksen, eli klikkaat huoneen nimeä. Kahden hengen halvin taitaa olla siinä 95 EUR paikkeilla. Me asuimme aikanaan halvimmassa kahden hengen huoneessa ja se oli oikein hyvä. Alakerran aamiashuoneen jääkaappiin sai jättää eväitä.

Käyttäjän lisäys viestiin 6.3.2013 klo 12:32:54 Jäi mainitsematta, että tämä on valkoviinialuetta. Jos satutte löytämään Alkosta Vouvray nimistä kierrekorkkipullossa olevaa valkoviiniä, niin se on kotoisin tästä kylästä. Hra Tulkki kertoi silloin, että hän oli saanut Alkolta toimeksiannon hankkia heille kylän valkoviiniä. Sanoi tehtävän olevan vaikea, kun Alko maksaisi vain parisen euroa pullollisesta ja siellä ei oikein ole niin halpaa viiniä, ei edes tukkumyynnissä. Jonkinlaista kuitenkin löytyi. Nyttemmin taitaa olla jo poistunut Alkon valikoimista. Onnistuin itse loppuvuodesta löytämään pari pulloa. Eli kun talvehtijat lipittävät siellä Espanjassa Mercadonan litran pahvipaketissa olevaa yhden euron viiniä (kammottavaa juotavaa), ei tästä kylästä niin halpaa löydy. Hintaluokka tilamyymälöissä siinä 5-8 EUR/pullo.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.