Stellplatzien salaisuuksia?

KNAAPI JUHA 03.03.2013 20:21

Tilasin Reisemobilin Bordatlaksen ja olen sitä tässä tutkiskellut. Retkeilyautolla jos liikkuu, niin vessat ja suihkusysteemit ovat tärkeät, koska autossa on hyvin pieni WC ja suihkua ei ollenkaan.

Zeichenerklärung elikkä takakannessa oleva merkkien selitys kertoo, että merkki: WC tarkoittaa Sanitäreneinrichtungen ja toisella kotimaisella Sanitary facilities.Mahtaako tuo merkki näin ollen sisältää vessan lisäksi myös suihkumahdollisuuden.

Joissain Stellplatzeissa ei ole WC -merkkiä ollenkaan ja siitä voisi arvata, ettrei se olisi meitä varten.

Joissakin taas on pelkkä WC -merkki ja kysynkin, mahtaako se noin käytännön kokemusten mukaan sisältää myös sen suihkun?

Sitten on nimittäin vielä erikseen joidenkin paikkojen tekstissä mainittu esim. Dusche 1 euro tms.

Jos arvelee omaan käyttöön soveltuvan ainoastaan nuo paikat, joiden tekstissä lukee tuo suihku erikseen, jää käyttökelpoisten paikkojen luku todella vähäiseksi.

Onko käytännön kokemuksia?

JANHONEN MATTI 03.03.2013 21:07

Mielenkiintoinen kysymys. Stellplatzeja on hyvin monenlaisella varustuksella joista on osa on niin vaatimattomia, ettei niiden milestäni pitäisi olla luetteloissa lainkaan ja sitten on taas niitä jotka ovat hyvää camping-tasoa. Joskus on tulllut sekin mieleen, että onkohan tänne välittynyt stellplatzeista aivan liian ruusuinen kuva. Osalla stellplatzeilla kun on tarkoituksena vain houkutella asiakkaita käyttämään vaikka jonkun liikkeen tai ravintolan palveluja. Ei se homma niin pyyteetöntä ole kun annetaan ymmärtää.

Itse käytän ADAC:n Stellplatz Fûhreria ja siinä on kyllä symbolein kerrottu alueen palveluvarustus. Jos on suihku niin on suihkun merkki ja ja jos wc niin on myös vessa. Mutta pelkät symbolit ei vielä kerro missä kunnossa ne on.

Itse tsekkaan sen onko alueella "Servicestation Fûr Wohnmobile" merkki = jätesäiliön kuva, eli saa vettä ja voi jättää sekä harmaat että ruskeat vedet. Onneksi stellplatzeja on ainakin Saksassa niin paljon, että on vara valita minne menee.

PASANEN MIKKO 03.03.2013 23:11

Terve Niinä muutamina kesinä, mitä olemme ajelleet tuolla Euroopan 'ärjänteillä', on nuo stellpltzit ja niiden palvelut jääneet käyttämättä. Parhaimmillaan esim. Saksassa kun niitä on tiuhassa, on 'meinattu' jäädä, vaan joku seikka aina kuitenkin on päätöksen muuttanut, ja etsitty täyden palvelun camping. Siltikin, vaikka tarve ollut vain yöpyä. Totutuista tavoista ei haluaisi tinkiä, jolloin esim. kunnon suihkumahdollisuus on tarpeen. Varmaankin, kun valikoi, tasokkaita stellplazeja on, mutta ovatko ne sitten hinnoittelultaan paljonkaan edullisempia, kuin kaikki matkalaisen palvelut tarjoava camping alue? Matilla varmaan on kokemusta ja näkemys tähän seikkaan.

AIRIKKA ISMO 04.03.2013 00:09

http://www.promobil.de/stellplatz-145.html

Katoppa tuolta..............Suihku ym. systeemit mainittu aika selvästi???

KNAAPI JUHA 04.03.2013 11:48

Tuo Promobilin systeemi näyttää ihan hyvältä. Minä jo tilasin Bord Atlaksen, enkä taida enää toista isoa opasta tilata.

Vertailin noiden kahden tietoja muutamalta paikkakunnalta. Vaikuttavat olevan jonkin verran ristiriitaisia.

YLITALO ASTA 04.03.2013 12:17

Bord atlaksen paikkatiedot ovat suurimmalta osalta käyttäjien ilmoituksia missä paikka on ja mitä siellä on. Aika paljon on virheitä, kun kukaan ei tarkasta onko tiedot paikansa pitäviä ja vanhat lisätään aina luetteloon ilman että tarkastetaan onko se vielä olemassa. Näitä paikkoja on tuossa kirjassa paljon saksan ulkopuolelta Kun taasen Adac stellplattz furherin kaikki paikat on heidän tarkastajansa tarkastamia ja sitten tiedot pitävät paikkansa paremmin. Ja Promobilkin haluaa ennen paikan hyväksymistä usemman mielipiteen sekä valokuvan paikasta. Sieltä ne erot tulee.

T: Masi

KATEISTO EERO 04.03.2013 14:36

Reisemobile TOP-plätze Stellplatzit ovat hyvätasoisia ja sijaitsevat usein lähellä kylien keskustoja. 2013 katalogissa on 75 top-platzia. Kirjasen saa ilmaiseksi. Hinnat ovat useimmiten alle kymmenen euroa per yö.

HAAPANEN TIMO 04.03.2013 18:37

Kämppärit ovat pääsääntöisesti kaukana kaupungeista. Stellplatzit ovat lähempänä, mutta kyllä suihkut aika harvinaisia ovat.

Bord Atlastaksen käyttäjänä tuota Masin ajatusta leiriytyjien ilmoittamista paikoista ihmettelen. Toki niitakin siellä on, nehän ovat ilman mitään palveluja olevia puskaparkkeja.

Valtaosa, taitaa 90% paikoista olla jonkun ylläpitämiä, mitkä millaisillakin palveluilla varustettuja. Sanomistahan siitä tulee ellei paikka vastaa kirjan kuvausta.

@timppa

YLITALO ASTA 04.03.2013 19:04

Timo lueppa se bord atlas kunnolla, siellä on aivan postitettava kaavake sitä varten että voit ilmoittaa sinne paikan. Ja sitten ne ihmiset ilmoittelee kaiken maailman ravintolan pihoja sinne, on suihkut wc sun muut. Mutta kun paikalle menet, niin jos et syö ravintolassa, niin antavat lähtöpassit.Samoin kauppojen parkkipaikkoja ja wc ilmoittavat jos sellainen sattuu kaupassa olemaan, tosin ne kaupat on usein illalla kiinni. On näitä muitakin tämmöisiä teoksia missä on ihmisten ilmoittamia paikkoja ja näissä tahtoo olla ne suurimmat virheetTuossa on aloittajalle yksi hyvä sivusto stellplazein etsintään.http://www.campercontact.nl/

HÄNNINEN JUKKA 06.03.2013 19:46

Vanha viisaus: mene Rastsättelle ja pyydä suihkua. Se käy kielitaidottomaltakin käsielein. Maksaa 2,50 +- euro. Puikkaa Ausfahrtin tienhaarassa ja etsi kirkko. Yövy rauhassa kirkon parkkipaikalla.

SILMUNEN HANNU 06.03.2013 19:54

Joo, se on muuten totta, että niitä suihkuja on siellä moottoriteiden taukopaikoilla yllättävän paljon, ja ihan käypäsiä! Testattiin niitä aika monta ekalla asuntoautoreissulla, kun oli talvi eikä isinä vuokrapelissä ollut kunnollista suihkumahdollisuutta..sen jälkeen on tosin suihkuteltu vain omassa biilissä:)

t.Kaarina

HAAPANEN TIMO 06.03.2013 20:13

Tyytyväisenä Bord Atlaksen käyttäjänä protestoin Masin näkemystä. Luuletko että laittavat koordit kadunmiehen ilmoituksen perusteella tarkastamatta niitä?
Entä kuinka erottelevat ne paikat jotka sopivat myös vaunuilijoille? Meinaatko että paikat joista ei saa päivitystä pysyvät kirjassa iäisyyteeen?

Suurin osa Platzeista ei missään nimessä ole käyttäjien ilmoittamia, vaan samoja vessa-, ja vesihuollolla varustettuja oikeita paikkoja jotka ovat suunnilleen samat joka kirjassa.

http://www.bordatlas.de/

@timppa

KNAAPI JUHA 18.03.2013 15:24

Tutkittuani pitkään noita ACS:eja ja Bordatlaksia ja Stellplatzführeritä ja Campingführereitä olen luonut itselleni jonkinlaisen käsityksen asiasta.

Netissä kun operoi, voi ilman mitään führereitä etsiä Googlesta esim: Stellplatz Berchtesgaden tai Camping Berchtesgaden riippuen siitä, haluaako leirintäalueelle vaiko ei. Vastauksia tulee tarjolle kokonainen leegio ja niissä on mukana kyllä sitten koordinaatitkin. Osa on samoja kuin niissä führereissä ja osa on vallan muualta löytymättömiä. Siis ihan vaan paikannimellä.

Nettiin taas pääse WiFillä (ainakin monilla) leirintäalueilla, kirjastoissa, McDonaldseilla, asemilla, hotellien auloissa ym. ym. tarvitsematta hankkia kalliita ja eksoottisia datayhteyksiä prepaid systeemeillä.

Jäikö minulta jotain oleellista huomaamatta?

JANHONEN MATTI 18.03.2013 16:56

Ei. Olet huomannut hyvin oleelliset asian. Silloin kun on Google käytössä hakusanosta riippuu mitä löytää, mutta aina löytää enemmän kun tarvitsee.

Tätä taustaa vasten olen joskus rohjennut ihmetellä sitä "asevarustelua" mitä asiassa tehdään.

HAAPANEN TIMO 18.03.2013 17:02

Näinhän asia on. Kuitenkin tahtoo olla niin että juuri kun nettiä tarvitsisi, ei sitä löydy kirveelläkään.

Onko se nyt niin hirveä arsenaali jos hankkii ACSI:n ja esim. Bord Atlaksen. ACSI on aivan ehdoton, minä en ilman sitä suostu lähtemään mihinkään, ei tarvita nettejä ja enemmän kämppäreitä kun missään kirjassa.

@timppa

JANHONEN MATTI 18.03.2013 20:51

Kirjat on minullakin mukana. Timolla käytännössä samat tiedot ACSI tiedostona. Tällöin ei ole nettiyhteydestä rippuvainen. Netti kun ei ole itsestään selvyys tuolla maailmalla. Kirjoissa on aina joko osoite tai koordinaatit ja navi töihin. . Kirjoista voi myös päätellä mitä kohteelta voi odottaa. Pelkän paikan nimen ja koordinaattien perässä en aja metriäkään.

WILHELMSSON LEIF 18.03.2013 21:54

Mulla on nuo kaikki navissa (Garmin) ei tarvitse kirjoja se kertoo mitä on lähettyvillä. Campingit, stellplazit ACSI, Promobil, Bordatlas, ja paljon muuta.

SILMUNEN HANNU 18.03.2013 23:46

Mitä sä teet Leif jos tuo koneesi menee epäkuntoon!? Meinaan jos olet laittanut kaikki kortit sen varaan...?

t.Kaarina

BERG LEIF 19.03.2013 09:29

Meillä kirjoja ja paperikarttoja ovat suunnittelu- ja reittivälineitä. Navi ainoastaan apuväline ja harvoin käytössä.

WILHELMSSON LEIF 19.03.2013 11:05

No kaikkihan voi mennä rikki jopa moottori.

Kortit ja esim. ACSI kirjat jotka seuraa kortin mukana on hansikaslokerossa muiden karttakirjojen kanssa ihan turvassa. Mutta nä stellplazit imuroiin tuoreet naviin kuvien kera ennnen kun lähden.

Taas jos sattuis navi hajoamaan niin kirjan löytäää lähemmmästä kioskiista tai ADACin konttorista, Toistaiseksi on toiminut hyvin ja onhan niitä koneita myytävänä tuolla Euroopassa ja yleensä edullisemmin kun täällä.

HAAPANEN TIMO 19.03.2013 15:54

Tiesittekö ACSI:llä voivan tehdä reittisuunnittelua samaan tapaan kuin Autoroutella. Selkeä suomenkielinen sydeemi. Karttapohja tosin ei ole kaksinen.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.