Avoin karttapohja

NIEMINEN RAIMO 27.02.2013 08:02

Avataan uusi osio tälle,ettei tuo Matin tietulliketju mene sekaisin. Google maps yhteiskäytössä näyttäisi onnistuvan,Yhteiskäyttäjän toimiva s-postiosoite vaaditaan. Tuossa linkissä on karttapohja,jos aukeaa. http://goo.gl/maps/kaZPq Sen ei tarvitse olla julkinen,jokainen s-posti osoitteen toimittanut voi sitä muokata,lisätä paikkoja ym ym.Kartann www-osoite on jossain oltava saatavilla. Jonkinlainen logiikka on oltava.Esim vapaaparkit Suomessa,Euroopassa jne Missään tapauksessa pelkät koordinaatit ei riitä,muutakin tietoa paikasta täytyy olla.Kuvia ja muuta tietoa paikkoihin voi lisätä mielinmäärin. Haapasen Timpan odottaisin alkavan tätä hommaa vetämään. Tämänkaltaiset toimet vaatisivat tältä varsinaisen sivuston pitäjältä jonkinverran aktiivisuutta,muutakin kuin viestien poistamista.

@rami

ANTTILA MARKKU 27.02.2013 11:59

Heti kättelyssä sanoisin etää se matkaparkki Mustalahti on ensinnäkin väärässä paikassa.Osoite saattaa olla oikein en nyt saa haettua kartasta osoitetta.Ne palvelut ovat sen venesataman yrittäjän hommia.En tunne asiaa tämän enempää.Siinä on vieressä seuraavat liikennevalot vasemmalle kohti Näsinneulaa särkänniemen parkkialue.Kuinka sinne vois yöksi majoittua....ei kokemusta,mutta ilmeisesti mahdollista.Kyseessä oleva matkaparkki on luultavasti tarkoitettu olevan entisen Kesoil aseman pihassa.

NIEMINEN RAIMO 27.02.2013 13:47
Heti kättelyssä sanoisin etää se matkaparkki Mustalahti on ensinnäkin väärässä paikassa

Kyllä Mustalahti ja siellä asuntoautoille tarkoitettu alue on juurikin oikeassa kohdassa.(katso kuvat). Mustassalahdessa olevan vierasvenesataman omistaa T:reen kaupunki ja sitä hoitaa ja rahastaa kahvila Korte.Jos lähdet satamasta kohti Särkänniemeä joudut eittämättä kääntymään ensimmäisistä liikennevaloista oikealle.Särkänniemen yksi p-paikka löytyy sieltä,Paikka oli joskus nuorison suosiossa,eli pimppirallia ajettiin iltaisin.Tuskin kaksinen paikka yöpymiseen. Entisen Kesoilin rannassa kilsan verran Vaasaan päin Särkänniemestä ei ole minkään valtakunnan stellplatzia nyt eikä koskaan ollutkaan.Siinä on venesatama jossa voi toki yöpyä.Eiköhän tuo Mustanlahden tilanne selviä kun päivä pitenee.

@rami

Käyttäjän lisäys viestiin 27.2.2013 klo 14:09:08 Soitin tämän Mustalahden sataman tiimoilta Matti Joelle joka on satamapäällikkö Tampereella.Vastaus oli: tätä nimenomaista paikkaa voi karavaanarit käyttää yöpymiseen ja se olisi toivottavaakin.Pysäköintiin oikeuttava lappu haetaan Kahvila Kortesta ja kaikki vierasvenesataman palvelut on myös karavaanareiden käytössä.Se mitä mikin maksaa selviää varmaan paikan päällä.Jotta käyttäkää hyväksenne kun Mansessa ja Särkänniemessä liikutte ja haluatte täällä yöpyä. näillä mennään @rami

ANTTILA MARKKU 27.02.2013 15:42

Sori,Nyt kun tarkkaan katson sitä karttaa niin se paikka onkin tuossa laiturin päässä missä ne höyrypaatitkin on laiturissa.Tuota en tiennytkään että tuossa on mahdollista yöpyä.Siihen kahvilan kylkeen kesällä kokoontuvat moottoripyörä porukat viettämään alkuiltaa.

HAAPANEN TIMO 27.02.2013 18:17

Rami, mun täytyy kieltäytyä tuosta hommasta, aika ei riitä. Balttian hommaan lupauduin sillä ajatuksella että kyse on kämppäreistä. Niitäkin kertyisi varmaan sata, hankala olisi pitää ajan tasalla. Mapsi on kyllä loistava väline tälläisiin.

Mun täytyy opetella tuo yhteiskäyttö, aivan kujalla olen siitä toistaiseksi.

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 27.2.2013 klo 18:19:25 Markkuhan on sen Balttian jo aloittanut. Vasta avasin jutun.

NIEMINEN RAIMO 27.02.2013 19:54

OK Timppa! Ymmärrän kyllä että aikasi ei riitä.Heittelen tähän Mapsiin paikkoja silloin tällöin kun jossain käyn ja kun jostain paikasta on riittävästi infoa,Nimenomaan pelkkiä Stellplatzeja Suomesta.Ei ainuttakaan leirintäaluetta.Ensinnä siitä syystä että en niistä pidä ja toiseksi niistä on kyllä tietoa riittävästi. Yhteiskäyttö on yhä edelleen mahdollinen jos joku halukas löytyy. @rami

AHJOS TIMO 27.02.2013 21:29

Jos tämä hanke koskee vain Suomea, kannattaisi jatkaa keskustelua osastossa "Matkailu kotimaassa".

NIEMINEN RAIMO 28.02.2013 22:49

Jos tätä ensinkään voi miksikään hankkeeksi kutsua.Mutta nyt tämä ei kuitenkaan koske enään pelkästään Suomea.Päivitin kartan siihen malliin että jos vain sulle Timo A sopii niin pidän tämän täällä.Sopiiko ?

@rami

AHOLA JARI 01.03.2013 14:33

Tuolla karavaanari.org.ssa on ollut jo vuoden ajan Reissuparkki-hanke Suomen osalta google-karttoineen.. Kohteiden lisäyksissä/editoinnissa on muutama "päällepäsmäri", jotta ei hajoisi alkuunsa..

http://karavaanari.org/index.php/board,111.0.html

Jos haluat jakaa tietosi sinne tai täydentää omiasi, eikun rekisteröitymään. Vastaasti ajokaivoista löytyy..

Niin, miksi ei täällä SFC:n siipien alla kehitetä vastaavia? Osaajia ja tietäjiä löytyy kyllä ..

AHJOS TIMO 01.03.2013 14:44

Ajattelin vain, että harva hoksaa etsiä kotimaan tietoja osiosta "Matkailu ulkomailla".

Käyttäjän lisäys viestiin 1.3.2013 klo 15:07:22 Niin, ja miksi aloittaa homma alusta, jos toiset ovat sitä jo tehneet aika pitkälle? Tietysti olisi parempi, jos kerätty aineisto olisi liiton eikä kenenkään yksityishenkilön sivustolla, mutta niinhän monet hankkeet on saatu käyntiin, kun organisaatiot ovat niin passiivisia.

HAAPANEN TIMO 01.03.2013 16:43

Olisiko Rami, järkeä jos Ruotsia myös meinaat, tehdä yksi karttapohja jossa olisi kaksi linkkiä, toinen tänne kotimaahan ja toinen naapuriin. Menee sotkuun jos paikkoja on siellä täällä. Aika isoksi meni tuo Markun kartta, siitä tätä pohdin jos olisi maittain, mutta yhdellä pohjalla. Huono ei ole Markun sydeemi, en sillä ollenkaan.

@timppa

NIEMINEN RAIMO 01.03.2013 19:13

Timppa! Ruotsi on aikalailla ratkaistu.Kun tuon ainoan Ruotsin paikan avaa niin siellä on linkkinä,onko nämä nyt Ruotsin tielaitoksen paikkoja,jotain sinnepäin. Ruotsin osalta jatkosa vain ne paikat jossa itse olen ollut. Suomestakin pääosin vain paikkoja jossa itse olen ollut.Ei mitään koordinaattijonoja.Näillä kriteereillä tämä tuskin kovin isoksi paisuu. Alunperinhän tämä avaus oli vain siksi kun saitilla tiedusteltiin kartan yhteiskäyttömahdollisuutta.Eikä siihen nyt näitä yhteiskäyttäjiä ole ilmaantunut.

@rami

JANHONEN MATTI 03.03.2013 11:56

Tein eilen kevään matkaan liittyen vähän vastaavaa suunnittelua mitä Timot, Raimo ja kumppanit tuossa Google mapin kautta ovat tehneet, mutta AutoRouten karttapohjalle.

Oma filosofiani on, että kukin matka muodostaa oman ohjeellisen reittisuunnitelmansa, jonka vien karttapohjaan (laskee samalla välimatkat). Tämän jälkeen tuon karttapohjan "päälle" erikoismerkit, kuten camping, ruoka, kauppapaikat jne tarvittavassa laajuudessa. AutoRouten karttapohjaan voi myös kirjoittaa omia muistilappuja jos tarvetta ilmenee. Kartapohjassa itsessään on valmiina kymmeniä erilaisia poi-pistelajeja joita voi nostaa karttapohjaan esiin. joko yhden kerrallaan, vaikka huoltoasemat tai kaikki. Kaikkiaan niitä on ohjelmassa n.1,5 miljoonaa. Suuri osa tosin on karavaanarin kannalta täyttä digi-saatetta. Kohteen koordinaatithan taas löytyy hetkessä kohdetta karttapohjalta hiirellä osoittamalla.

Camping-alueiden tai stellplatzien koordinaatit tai osoitteet pidän navissa, johon niitä vuosien myötä on tallentunut merkittävä joukko. Tallentamani camping-alueet ole mitään pelkkiä poi-pisteitä pallon pinnalla, vaan tiedän mitä perillä odottaa. Kevään reussullekin piti lisätä naviin vain kaksi uutta camping-aluetta yksi Mostarista ja toinen Budapestista (Heller). Ja jos ohjeellinen reitti muuttuu, kuten joskus tapahtuu, niin mukana oleva camping-kirja on täynnä toinen toistaan parempia alueita.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.