YLE ON PERSIISTÄ

PATOJA PEKKA 27.02.2013 01:35

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288543699385.html

1600 kertaa 170 € (TvFinlandin vuosimaksu) on aika iso summa! Ja 1600 kertaa jokaisen ylevero siihen päälle! YLE Ylimieliselle tästä huolimatta palvelu nollaan! Hävytöntä ylimielisyyttä.

Luuleeko naiivi Ylen hallintoneuvosto, että euroopassa jokaiselle on tarjolla nopeat laajakaistayhteydet liikkuvaan kuvaan? Ei ole!

170€ nyt tietysti säästyy, mutta haluan vapautuksen myös yleverosta, koska nyt viedään veronsa Suomeen maksavalta kaikki loputkin Ylepalvelut. Ei toimi täällä ADSL kuten teknologia suomessa ja katsoo se matkaajakin tv:tä mieluummin tv:stä kuin pc:n näytöltä - jos edes siinä näkyisi...

SF-Caravan ry - mitä sanoo asiaan yhdistyksemme? Ei mitään, vai?

PALM PEKKA 27.02.2013 07:07

Pitää muuttaa Ahvenanmaalle siellähän ei YLE-veroa tarvitse maksaa. Koskeneeko tuo myös rannikkokuntia, en tiedä. Ihmeellistä tasapuolisuutta kuitenkin. ITE

KORPPI SEPPO 28.02.2013 13:21

Kohta säästyy tuo 170€.

http://yle.fi/yleisradio/ajankohtaista/yle-areena-palvelee-jatkossa-yha-paremmin-ulkomailla-asuvia-suomalaisia-tv-finlandin

NYYSSÖNEN KAJ 28.02.2013 13:32

Eipä Ahvenanmaalla ole näkynyt muuta kuin FST:n ja Ruotsin TV:n kanavat.

Mutta nythän asia helpottuu jos vain olet seurannut noita Suomalaisia sateliittikanavia niin kesällä voit myydä Sateliittivehkeesi tarpeettomina pois.

RAUTAVUORI JORMA 28.02.2013 21:04

No ei välttämättä kannata myydä vehkeitään pois (ei edes satelliitisellaisia)!

Reilun parin viikon päästä Astralta nähdään taas Formulat, Hotbirdiltä Ylen radiokanavat kuuluu yms, mutta jos ei tarvitse niin lautasethan joutaa pois.

Käyttäjän lisäys viestiin 28.2.2013 klo 21:06:11 t, se puuttui!

Käyttäjän lisäys viestiin 28.2.2013 klo 21:22:37 Ja sitäpaitsi jos satelliittilautanen on asennettu katolle, niin ei ole ihan pikku juttu irrottaa sitä ja myydä pois.

LAINE RAIMO 01.03.2013 09:04

Kyllä YLE on poistanut ne radiokanavat sieltä Hotbirdistä jo vuosia sitten.

PALM PEKKA 01.03.2013 12:19

Eihän se FST ole YLENn eihän ja kyllä Ahvenanmaalla näkyy Suomen kanavia ja ilmaiseksi. ITE

WILHELMSSON LEIF 01.03.2013 13:10

Jos sekaanun tähän soppaan minäkin.

FST on YLEn ja lupamaksu muistaakseni 220 euroa vuodesta siis ei ilmaista.

HALINEN HARRI 01.03.2013 16:40

Silloin kun satelliitti oli ainoa mahdollinen tv-lähetysten järkevä välitystie ulkomaille ei Yleisradio ja kaupalliset toimijat olleet kiinnostuneet kehittämään/hoitamaan ko. mahdollisuutta vaan annettiin koko välitystoiminto ulkomaisen toimijan käsiin. Yritin saada jo 80-luvun lopulla perusteluja Yleltä toiminnalleen, mutta sieltä tulleet vastaukset olivat vain kysymyksen väistelyjä.
Puhelimitse ei tietenkään päättäjiä kiinni saanut ja ja teknisen puolen toimihenkilöt eivät osanneet toimintatapaa ja Ylen valintoja perustella. Näin jälkikäteen on helppo nähdä kuinka silloin olisi pitänyt toimia. Saa nähdä käykö nykyisille Ylen ulkomaan-tavoitteille samoin. Kyllä joku suuri toimija valtaa nopeat yhteydet sen jälkeen kun liikkuva tietomäärä alkaa olla riittävän suurta että tukkeutumista ja häiriöitä liikenteessä alkaa esiintyä.

TUPPURAINEN PETRI 01.03.2013 21:19

"YLE ON PERSIISTÄ"

Totta. Saisivat lopettaa koko laitoksen. Eihän siellä ole mitään katsottavaa ;) Vero eurot menevät todellakin aivan turhaan väkisin ylläpitoon :( :( :(

ANTTILA MARKKU 01.03.2013 23:22

Älkää nyt koko aikaa marisko.Yle lähettää hienoja kotimaisia ja ulkomaisia sarjoja sekä ihan hyviä puheohjelmia.Joskus jopa miljoona luvun saavuttavia katsojamääriä.Hyviä ruotsalaisia dekkareita esim."Miehet jotka vihaavat naisia"ja siihen jatko sarja"Tyttö joka leikki tulella"Kotimaisista viimeisin "Pirunpelto"ja sitä ennen esim."Taivaan tulet".Te vaan poraatte kun koko ajan ette saa hunajata.

Käyttäjän lisäys viestiin 1.3.2013 klo 23:24:26 Nuo ulkosuomalaisten lähetykset ovat enempi tuntematonta aluetta.

PATOJA PEKKA 01.03.2013 23:59

"Nuo ulkosuomalaisten lähetykset ovat enempi tuntematonta aluetta" niin näyttävät olevan, mutta sinua on helppo tässä asiassa sivistää: Niitä ei enää tule olemaan!!!

Maailma kehittyy koko ajan parempaan ja parempaan ja tosiasiassa YLE huolehtii vain siitä, että kehitys on taantumusta - Karavaanarimatkaaja nautti vuosikausia maailmalla Suomen ohjelmista, mutta eipä tarvitse enää Suomen Ylelle maksettavan pakkoveron vastineeksi muusta iloita kuin BBC:n lontoonmurteen uutisista, saksankielisistä ohjelmista ja italialaisesta viihdeohjelmistosta. Mihin v**ttuun me koko YLEä tarvitaan - paitsi keventämään lompakkoamme yleveron verran. "Koko kansan julkisen palvelun yleisradio-yhtiö" on historiaa ja kansalla Yle tarkoittaa vain niitä, jotka ovat Suomen valtakunnan alueella suomen kansalaisia. EU yhdentää jäsenmaiden välistä vapaata ihmisten ja tavaran ja palvelujen liikkuvuutta ja murtaa maiden välisiä raja-aitoja kaikilla elämän alueilla ja Suomen Yle rakentaa kaiken liikkuvuuden kitkaksi korkeita rajamuureja kiusatakseen ulkomailla olevia EU-Suomalaisia niin, etteivät ainakaan suomalaisuudessaan pysy kiinni television kautta. Yle on persiistä.

VÄLIAHDE JUSSI 02.03.2013 07:47

Minä en myöskään kannata meidän rahojen kantamista ulkomaille. Kyllä minä ainaskin halua kattoa tuon Pirunpellon TVstä, enkä mistään netistä. Suomessa on koulutettu paljon nuoria tuollekin saralle,aloittajan milestä työttömäksikö?Kyllä minä ainakin siinäkin mielessä maksan tuon veron kirkuen. Kotimaiset sarjat ja elokuvat mulle kyllä käy.Persijestä on tommoinen puhe että. lisää työttömiä toimittajia tänne kaivataan. Perseestä koko aloitus.

HALINEN HARRI 02.03.2013 10:56

Asiaan liittyen: Canal Digital siirtyy toiseen järjestelmään jolloin vanhoilla laitteilla (vaikka olisi parittamaton kortti) ei kuvaa ilmesty.

RAUTAVUORI JORMA 02.03.2013 11:29

"Kyllä YLE on poistanut ne radiokanavat sieltä Hotbirdistä jo vuosia sitten."

Totta, se onkin Thor mistä Ylesat 1 ja 2 tulee.

ANTTILA MARKKU 02.03.2013 11:43

Noin arvioitavaksi paljonko luulette euroopan alueella liikkuvan sellaisia suomalaisia jotka käyttävät anteenia apuna nähdäkseen tai kuullakseen ylen lähetyksiä?Yhä vähemmän suomalaiset ovat ilman nettiyhteyttä maailmalla josta seuraa radiosingnaalin lähettämisen tarpeen väheneminen.Paljonko YLE:n pitäisi satsata 100-200t ihmisen palvelemiseksi pitkin maapalloa?

HALINEN HARRI 02.03.2013 13:12

Minä ilmottaudun satelliittikatsojaksi sekä kotona ja halvalla yhdistelmällä myös matka-autossa. Suomessa satelliittiantennin asennus on usein ongelma kun alueemme ovat usein "metsän keskellä". Esim Saksassa jossa satelliitti kuuluu melkein jokaiseen autoon/vaunuun pidetään puusto matalampana ainakin suuntaan E 19,2 astetta.

PATOJA PEKKA 02.03.2013 20:15

Markku, ei Yle mitään "satsaa" ulkomailla oleviin isoja summia. Asiakkaita on 1600 ja hinta on 170 eli 272.000 euroa on Ylen tulot, ohjelmat Ylelle ilmaisia tai siis jo Suomen maaperällä olevien palvelemiseksi tuotettu. Palkkalistoilla luulisi olevan max yksi henkilö (?) laskuttamassa ja vastaamassa tiedusteluihin niin eiköhän noista tuloista vielä sen jälkeen olisi jäänyt roiskeet satelliitiajan vuokraamiseksi.

TV Finlandin lopettaminen kertoo vain päättäjien asiantuntemattomuudesta. Suomessa nettiyhteydet pelaa ja on nopeita, mutta toisin on maailmalla, etenkin karavaanareilla, käytössä on sim -kortti eikä nopeudet silloin riitä liikkuvaan kuvaan!! Yle selittää korvaavansa TV Finlandin netin Areena -palvelullaan, mutta se on sitä asiantuntemattomuutta: mitä v**ttua karavaanarit sillä Areenalla tekee, kun ei käytännössä ole palvelu teknisesti käytettävissä. Ei kelpaa 170 euroamme, mutta ylevero kyllä kelpaa sen eteen kun ei meille ulkomailla oleville tarvitse antaa yhtään mitään. Persiistä on Yle....

TOIVONEN MARTTI 02.03.2013 21:48

Jos Pekka asut etelässä pysyvästi et kai joudu maksamaan yleveroa? Jos taas et asu taidat olla suuren osan vuodesta Suomessa ja silloinhan katselet telkkua kotomaassa ja on oikein että maksat yleveron.

Jos olet halukas maksamaan 170 satelliittilähetyksistä kannattaisi varmaan harkita etelässä hankkiutumista sellaiseen paikkaan missä on nopea laajakaista käytettävissä, joko kämppärin wlan-yhteyden tai paikallisen kiinteän verkon kautta. Silloin voisit katsella Areenan kautta samoja ohjelmia kuin satelliitista olisit katsonut eikä hinta varmaan ole enempää kuin 170 ekua.

Muuten komppaan tuota Väliahteen mielipidettä: ei ainakaan mun maksamalla yleverolla saa viedä telkkuohjelmia ympäri maailmaa sinne jostain syystä harhautuneille suomalaisille. Jo se että voi katsella suomalaista tarjontaa Areenan kautta on iso asia, tyytyköön siihen jos haluaa samaan aikaan nauttia sekä kotomaan tarjonnasta että etelän auringosta.

mot

HALINEN HARRI 02.03.2013 22:29

Siis ei suomalaisille mitään palveluja ulkomailla? Seuraavaksi oman kotikunnan ulkopuolella kaikki 100 %:sesti omavastuiseksi, esim. sairaudenhuolto? Vai rajattaisiinko tuo ihan vain kotikatuun tuo korvattavuus? Ei luulisi moisten mielipiteiden kuuluvan mm. matkailuun liittyville sivuille.

Käyttäjän lisäys viestiin 2.3.2013 klo 22:40:58 Tuo 1600 on luku vain yhteyskorteista. Henkilöluku on toinen, on hotelleja joihin tuo TV-Finland on tullut satelliitin kautta. Pelkästään suomalaisten suosimissa keskittymissä Espanjassa on jatkuvasti suomalaisia parhaimmillaan yli 10000 kerralla. Tosin kaikki ei mene sinne tv:tä katsomaan, varsinkin kun Yleltä unohtui ulkolaisia ohjelmia ostaessaan saada myös tekstitetyt välitysoikeudet. Täytyy tyytyä pelkästään suomalaisiin tuotoksiin. Ja jos ne suomalaiset olisivat laadukkaita niitähän olisi helppo myydä maailmalla. Eivät vaan mene oikein kaupaksi. Nyt kun katselu laajenee netin puolelle yhteysnopeuksien nousun myötä alkaa pikkuhiljaa myös noita ulkomaisia tulla esim. Areenaan. Mutta kukapa siellä auringossa tarvitsee niin paljon televisiota kuin talvella täällä pimeässä ja pakkasessa - sarvikuonojen maassa. :))

LAINE RAIMO 03.03.2013 09:19

TV Finlandin lähetysten lopettamisen myötähän poistuu myös kanavalta ilmaiseksi näkynyt teksti teevee. Sen katselemiseen ja radion kuuntelemiseenhan ei tällä hetkellä tarvita mitään maksukorttia. Ja tuo tvfinlandin lähetyshän tulee niin voimakkaana, että se näkyy joka puolella Eurooppaa.

Kyllä on sikamaista. Ensin korotetaan tvlupamaksua ja sitten poistetaan kaikki palvelut ulkomailla olevilta karavaanareilta. Niin se netin kautta tuleva areenahan ei toimi juuri millään leirialueella saati sitten vapaaparkeissa.

NYYSSÖNEN KAJ 03.03.2013 12:02

Kokeilin tuota Arenaa Vodafone mokkulalla katsomalla äsken eilisen pääuutisen ykköskanavalta. Uutisen kesto oli 14 min, käytetty yhteys: Vodafone prepayd 2Mb siirtonopeudella, siirron aikana vastaanotto vaikteli 30 kb/s ja 1,6 Mb/s välillä nopeutena ilmaistuna.

Lopputulema. 14 min Arenaa 68,2 MB mikä tekee tunniksi muutettuna 292,2 MB

Rahana katsomisen hinta. Aikapohjainen Prepayd: per tunti 1 € Megapohjainen Prepaud per tunti 4,71 €

Eli jos tahtoo TV:tä mokkulalla katsoa niin liittymä on silloin Aikapohjainen.

Tietysti voihan sitä olla vaikka kaksi SIM korttia toinen Arenaa varten ja se ensimmäinen netisssä surffaamiseen ja siellä roikkumiseen.

Prepayd SIM kortin hinta on 5€

PS! TV:n katseluun voi olla parempiakin liitymätyyppeja kuin tämä 2 Mb Prepaid korttinen.

Algarvestakaj

HALTTUNEN TEUVO 03.03.2013 14:05

Koti-Suomeen voisi jättää tietsikan, jota ulkomailta ohjataan nauhoittamaan halutut ohjelmat ja lähettämään ulkomaille. Kuka osannee näppäilyn?

NYYSSÖNEN KAJ 03.03.2013 14:16

"Koti-Suomeen voisi jättää tietsikan, jota ulkomailta ohjataan nauhoittamaan halutut ohjelmat ja lähettämään ulkomaille. Kuka osannee näppäilyn? "

MINÄ!

Tässä näpyttelyn tulos, eikä edes tarvitse jättää sitä omaa PC:tä kotona päälle, Saati että Windows niin kauan edes pysyis päällä.

Yleisradio http://areena.yle.fi/tv

MTV3 + muutama muu http://www.katsomo.fi/

HALTTUNEN TEUVO 03.03.2013 20:58

On ohjelmia, joita ei lähetetä ulkomaille. Vastaanottava apparaatti tulisi sijaita kotimaassa. Postin katsoja voinee pönkittää kotitietokonetta tarvittaessa ja nettiyhteys ulkomailla ei voine olla, hintasyistä, mokkulan kautta.

Toisaalta, ennenkin on oltu reissussa ilman suomalaisia tv- näkymiä.

AHONEN KAI 03.03.2013 23:10

On olemassa ohjelmia, joilla voit muuttaa IP-osoitteesi näyttämään suomalaiselta, jolloin voit ulkomailla katsella ohjelmia joita ei näytetä suomen ulkopuolelle.

PATOJA PEKKA 08.03.2013 00:21

Millaisia käytännön kokemuksia on tuosta TVkaistasta hitailla gsm-yhteyksillä (eli lataus omalle kovalevylle yöaikaan, kun toiveita saada riittävästi kaistaa liikkuvaan kuvaan9 ?

JANSSON JUHANI 08.03.2013 19:47

Me asutaan Espanjassa ja meidän nettiyhteys oli Vodafonen usb-mokkulalla. Joskus se oli nopeampi , joskus hitaampi. Mä panin asetuksiin latausnopeudeksi 1mb flash. Ja homma toimi hyvin , niin että pani ohjelmat lataukseen. Kuva oli siedettävä ja latausnopeus meni suunnilleen niin , että tunnin ohjelman lataus kesti noin tunnin. Tässä Vodafonessa oli vielä se ongelma , että kuukauden latauskatto oli 10 Gb. Suurkuluttajallehan se ei riitä. Meille kyllä yleensä.

Itse asiassa tänään saatiin uusi wi-fiin perustuva nettiliittymä, missä nopeus riittää ja latauskattoa ei ole. .

VEIJOLA ESA 08.03.2013 21:50

Käykää kaikki karavaanarit antamassa haiseva vastalause ylelle tässä osoitteessa. http://yle.fi/yleisradio/ajankohtaista/yle-areena-palvelee-jatkossa-yha-paremmin-ulkomailla-asuvia-suomalaisia-tv-finlandin

PATOJA PEKKA 09.03.2013 00:04

Sinne meni....

"Areenan verkkojakelussa olevien ohjelmien määrä on lisääntynyt ja verkkojakelun tekniikka on kehittynyt" "Areenan kautta Ylen sisällöt ja palvelut ovat tarjolla kaikille ulkosuomalaisille ympäri maailman"

HÖPÖHÖPÖ!!! Ylen on sitten myös ruvettava maailmanlaajuiseksi teleoperaattoriksi!! EI yhteydet ulkomailla riitä liikkuvaan kuvaan!! Yöaikaan voi yrittää, mutta kun areena ei mahdollista yölatausta talteen omalle kovalevylle, niin uutisenne oikea ilmaisu on korjattava muotoon:

"Hurskaasti tarjoamme teoreettista areenapalvelua ulkosuomalaisille ja piutpaut välitämme siitä, ettette pysty sitä teknisesti hyödyntämään siellä maailmalla. Ei meitä kiinnostakaan teitä palvella millin vertaa vaan hurskastella mukapalvelullamme, jolla ette tietenkään tee yhtään mitään. Olettehan silti muistanut yleveronne maksaa!"

Nokia Wonder Land Finlandian adsl -yhteydet toimii Finlandiassa - EI yleisesti maailmalla!! Areenanne on ihan yhtä tyhjän kanssa!

AHONEN KAI 09.03.2013 01:26

Tuo nettimokkulan kautta saamani tv-kuva on ollut virheetöntä vuosien ajan, mutta karavaaniveljillä siinä riittää moitittavaa.

Operaattori jolla kattava verkko, ja itsellä hyvä mokkula on ainakin itselläni taannut virheettömän kuvan laadun suomalaisten ohjelmien katselussa ulkomailla talvikausina jo vuosien ajan.

Aiheesta on kirjoiteltu satoja ruudullisia, mutta aina siinä joku mättää joillakin.

Ihan kokeeksi katsoin äsken uutiset Areenalta, ei pätkinyt eikä nykinyt.

Eikä sillä operaattorillakaan ole ollut itsellä väliä, käyttänyt kolmea eri firmaa ja aina on vehkeet pelittäneet.

VÄLIAHDE JUSSI 09.03.2013 09:32

En moiti Yleä varsinkin nyt kun se tuo vakituisia työ paikkoja meekeläisille nuorille Pitäsi vissiin näiden ulkomaan matkailijoiden perustaa oma radioyhtiö jotta he saisivat mieleistään näkyvyyttä. DNA mokkulasta luulen ettei, sekään pelaisi siinä heidän TV ja Radiokanavassaan.

LAINE RAIMO 09.03.2013 09:40

Hyvä Pekka! Olen täydellisesti samaa mieltä tuosta Areenan palveluista. YLE on persiistä!

RAUTAVUORI JORMA 23.03.2013 19:03

Ei se tänään ole kun näyttää Heleniuksen ottelun suorana! Ja näkyy ulkomaillakin.

Käyttäjän lisäys viestiin 23.3.2013 klo 22:44:31 No on se tänäänkin YLE sieltä /c:stä! Eipäs näykään vaikka joku ravikilpailu muutama tunti sitten näkyi!

NYYSSÖNEN KAJ 23.03.2013 20:06

Täällä ulkomailla näkyy että kevät on paljon pitemmällä kuin YLE kanavilla. Se näkyy ilman TV:täkin on se Ash holesta.

PS! mikä se yle on? Liikennöitsijä Algarvessa?

RAUTAVUORI JORMA 23.03.2013 22:47

Mikä se ash hole on? Tuhkaluukku!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.