koira mukana Eurooppaan

COLLIN PIRKKO 25.02.2013 20:36

Mitä neuvoja antaisitte, kun olemme ensi kertaa menossa Italiaan koira mukana asuntoautossa, miten on raivotautirokotuksen kanssa, pitääkö se olla annettu alle vuosi sitten vaikka yleensä se on voimassa 2 vuotta. Entä sitten ecinokokki lääkkeiden anto, kun palaa Suomeen. Mistä saa eläinlääkärin leiman passiin?

TERVO JARI 25.02.2013 20:48

Ookko lukenu ?

http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet/ajankohtaista/?bid=2849

http://voppari.com/index.php?id=50

Tuosta ensalkuun . . .

Lisää sit jos ei noista valakene . . .

Käyttäjän lisäys viestiin 25.2.2013 klo 21:04:41 Ps.

Laita yksityisviestiasetus päälle, tällähetkellä sinulle ei voi lähettää yksityisviestejä.

Asetuksen saat kytkettyä päälle kun kirjauduttuasi sisään vasemmalle ylös tulee Omat tiedot, klikkaa sitä ja laita "täpit" ruutuihin . . .

Heleppoo kuin heinänteko . . . Tammikuussa . . .

KORPPI SEPPO 25.02.2013 22:37

Mitä kautta palaatte Suomeen?

LINDBLOM ALF 25.02.2013 22:41

Koiran kanssa ei ole ongelmia. Meillä oli aiemmin 2 mäykkyä, nykyisin yksi, aina ovat olleet matkalla mukana. Hieman rajoittaa leirintäalueiden valinnassa. Italiassa eteenkin on hyvin paljon rajoituksia, Kannattaa katsoa etukäteen mihin pääsee. Saksassa ja Itävällassa sekä Kroatiassa koira on pääsääntöisesti tervetullut. Raivotautirokotus kannatta pitää kunnossa, ei sitä kylläkään kukaan tarkista. Ecinokokki-lääkkeet on hyvä hankkkia jo Suomesta ennen lähtöä, voi sitten eläinlääkärin valvonnassa sen tuuppaa koiran kurkusta alas. Ei missään tapauksessa pidä tulla koiran kanssa takaisin Suomeen ilman tätä lääkettä, koska sen myötä loppuu meiltä raakojen marjojen syönti metsästä jos huonosti käy. Leiman koirapassiin saa mistä tahansä eläinlääkärivastaanotosta. Sopivin aika lienee 2 - 3 päivää ennen paluuta Suomeen, liian aikaisin annettu on kylläkin pykälien mukainen mutta ei välttämättä tarkoituksenmukainen.

VALO MIKKO 26.02.2013 08:30

Ekinokokkoosi napit täytyy antaa 1-5 vuorokautta ennen maahantuloa, eli vähintään vuorokausi, enintään viisi.

Yks tabletti per 10kg.

Esim. Eestistä saa tabletit vähän edullisemmin.

KIVIOJA HANNU 26.02.2013 09:09

Kuten Alf tuossa mainitsikin on monia leirintäalueita joissa varsinkin sesonki aikana, on koira kielto, kannattaa olla tarkkana ja ilmoittaa jo tulo vaiheessa respassa, että mukana on koira. Olemme kerran Innsbruckissa joutuneet lähtemään tuon takia pois, joskin olisimme saaneet olla seuraavaan päivään. Samoin monet alueet rajaavat koirien lukumäärän (yleensä kaksi). Lisäksi on isompia alueita, jossa on koirallisille oma kaupungin osansa, esim. Europa Camping Venetsian lähellä (Lido). Oli toimiva ratkaisu. Eläinlääkäreitä kannattaa kysyä leirintäalueen respasta, he yleensä osaavat neuvoa lähimmän. esim. Tallinnassa hinta oli 10 €, ja Saksassa Kielin kanavan varrella ei maksanut mitään, molemmissa oli omat tabletit mukana. Koskaan ei ole missään kysytty koiran papereita, mutta kerta se olisi ensimmäinenkin. Seurauksia en viitsi ajatella. Vuosikymmenet takaperin menin Katajanokalla Finnjettiin tervehtimään tuttua radiosähköttäjää, mukanani oli kaksi samojedinkoiraa, juuri laivaan asuessani kysäsin muina miehinä tullimiehiltä onko mitään ongelmaa, jos vien koirat mukanani laivaan. Ei, sen kun vie vaan, mutta takaisin tullessa koirat menee kolmen kuukauden karanteeniin. No ajat ovat onneksi muuttuneet tuosta, mutta paperit kannattaa aina olla kunnossa.

HAMARA MATTI 26.02.2013 10:57

Raivotauti- eli rabiesrokotuksen lisäksi täytyy ehdottomasti olla myös vasta-ainetutkimus tehtynä ja siitä todistus mukana. Koiran passissa pitää olla merkintä kaikista vaadittavista rokotuksista ja lääkityksistä ja passia kysytään varmasti Ranskan puolella Englantiin mennessä ja jos sitä ei ole, niin ylitys tyssää siihen. Ekinokokkipillerin antamisessa on eri maissa eripituisia aikoja, minkä sisällä maahan pitää saapua, mm. Ranskasta Englantiin mennessä pilleri on annettava saman vuorokauden aikana Ranskan puolella. Kannattaa hyvissä ajoin ennen lähtöä keskustella Suomessa eläinlääkärin kanssa asiasta ja ottaa muiden maiden eläinlääkärien osoitteet navigaattoriin. Pillerit voi saada Suomessa eläinlääkäriltä, mutta kyllä ne on muissa maissa viisainta antaa eläinlääkärin syötettäväksi, niin hän samalla merkkaa tiedon passiin ja voi hyvällä omallatunnolla saapua kohdemaahan.

PASANEN MIKKO 26.02.2013 12:26

Terve Niitä on aika 'tumpeloitakin' lääkäreitä tuolla matkoilla sattunut tuon ekinokokkitabletin antamisessa. Toissa vuona päätimme meidän Rikulle suorittaa tuon operaation Saksassa ollessamme Rhein joen rannalla erään kylän campingilla. Vastaanottoa hoiti pariskunta, lääkäri ei noinvain saanutkaan Rikua ottamaan sitä pilleriä, jolloin rouva haki asuntonsa puolelta pätkän koiranmakkaraa jonka avulla 'tohtori' yritti ja yritti makkaraviipaleitten avulla sitä tablettia siinä kuitenkaan onnistumatta. Meillä oli onneksi mukana Rikun lempijuustoa, jonka avulla sitten itse saimme lääkärin seuratessa annettua sen tabletin. Mutta, mutta, kun tohtori siinä kuittaili Rikun passia, oli naurussa pidätteleminen, kun hän siinä samalla popsi sen rouvansa tuoman koiranmakkara patukan suihinsa! :-) No ei kai siinä mitään, kuulemma ihan hyviä makkaroita..........

COLLIN PIRKKO 26.02.2013 19:52

Palaamme Ruotsin kautta takaisin Suomeen.

COLLIN PIRKKO 26.02.2013 19:54

Kiitos asiallisesta viestistä!

KÄMÄ JUHA 26.02.2013 20:13

Tiivistelmä eviran sivuilta....

Tunnistusmerkintä Eläimen on oltava tunnistusmerkitty mikrosirulla tai selkeästi luettavalla tatuoinnilla.3.7.2011 alkaen ainoastaan mikrosirumerkintä hyväksytään tunnistusmerkinnäksi. Raivotautirokotus Eläimen on oltava rokotettu raivotautia vastaan .....Rokotus on annettava vähintään 21 vrk ennen tuontia.Uusintarokotuksessa ei vaadita 21 vrk:n varoaikaa, jos rokotus on annettu ennen edellisen rokotuksen voimassaolon päättymistä. Suomessa tällä hetkellä käytössä olevat raivotautirokotteet ovat voimassa rokotteesta riippuen kaksi tai kolme vuotta, jos rokotus on annettu yli vuoden ikäiselle eläimelle. Vasta-ainemäärityksiä ei tarvitse eu-maihin Käsittely ekinokokkoosia vastaan... http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet/tuonti_ja_vienti/eu-jasenmaat__norja_ja_sveitsi/koirat__kissat_ja_fretit/usein_kysyttya_ekinokokkilaakityksesta/ Lemmikkieläinpassi Eläimen mukana on oltava lemmikkieläimen todistus (ns. lemmikkieläinpassi), jossa on eläimen tunnistusta koskevat tiedot sekä eläinlääkärin tekemä merkintä voimassa olevasta raivotautirokotuksesta ja heisimatolääkityksestä (osat I-IV ja tarvittaessa osa VII).
VIRTANEN JUKKA 27.02.2013 17:49

Vasta-ainetodistusta ei enää vaadita edes Englantiin. Sirutus ja passi ovat ehdottomia. Punkki-ja ekinokokkoosilääke sinne piti ottaa aikaisintaan 24 tuntia, mutta enintään 48 tuntia ennen laivan lähtöä. Nyt taitaa punkkilääke olla jäänyt pois ja ekinokokkoosissa olla samat säännöt kuin Suomessa eli 1-5 vrk. Olemme käyneet samalla eläinlääkärillä Dungerquessa kummallakin Englannin matkalla, ja hän kyllä tietää mitä tarvitaan. Eläinten tarkitus kuuluu laivayhtiöille, eli lippua et saa, jos koiran paperit eivät ole kunnossa. Englantilaiset pitävät koirista. Ne pääsevät lähes poikkeuksetta esim. ravintoloihin, ainakin terasseille. Leirintäalueilla on yleensä omat lenkkipolut ja ulkoilualueet koirille. Irlannissa ollaan kuin Suomessa. Mihinkään ei tahdo päästä koirien kanssa. Muualla Euroopassa, myös Ruotsissa ja Saksassa suhtaudutaan suvaitsevasti koiriin. Toisaalta koiratkin ovat hyvin käyttäytyviä, kun ovat tottuneet olemaan ihmisjoukoissa. Sitten kannattaa huomioida, että koiranpaskat pitää aina poimia, varsinkin leirintäalueilla ja joka maassa. Myöskään kaduille tai muualle näkyviin niitä ei saa jättää. Tässä on suomalaisilla paljon oppimista.

KUJANPÄÄ MARKKU 27.02.2013 18:27

Anteeks vaan, mutta pidän koirojen matkailuttajia hieman 'hauskoina'

PASANEN MIKKO 27.02.2013 18:38

Terve Markku, 'valaise' nyt jotenkin tuota luonnehdintaa! Tuota "hauskoina" toteamusta mielelläni tulkitsisin myönteiseksi. Varokkin, jos tässä täytyy todeta, että "kyllä minä niin mieleni pahoitin"! ;-)

KUJANPÄÄ MARKKU 27.02.2013 19:03

Noo, onhan koirojen haltijatkin koiraihmisiä, niinkus sanotaan.

Mikä eläin-ihminen sitte kukin haluis olla. Minä mieluiten ihan ihmisiksi käyttäytyvä ihmis-ihminen.

Koiranpaskaa taas kivasti keväthangilla. Puolustelkaa koiraihmiset sitä.

HJELM ARTO-VEIKKO 27.02.2013 20:46

Asiaton viesti.

Hännisen haukku cd. ei rokotuksia ja helppo ulkoiluttaa vaikka taskussa.

t Jelmi

COLLIN PIRKKO 28.02.2013 12:27

Tuo sinun viestisi ei mitenkään vastannut kysymykseeni "koira mukana Eurooppaan". Odottaisin asiallisia vastauksia, kiitos!

Käyttäjän lisäys viestiin 28.2.2013 klo 12:29:30 Viestini oli tarkoitettu Markku Kujanpäälle.

TOIVONEN MARTTI 28.02.2013 12:35

Tuota kujanpäätä pännii nykyään joku, ei siltä juuri asiallista viestiä ole tullut pitkään aikaan mihinkään asiaan joten ei pidä odottaa liikoja eikä loukkaantua sen jutuista. mot

KUJANPÄÄ MARKKU 28.02.2013 16:27

Juu ei kannata.

NYYSSÖNEN KAJ 28.02.2013 18:13

No kiinassa lemmikkiä ei kannata antaa ravintolan hekilökuntaan kuuluvalle hoitoon ellei halua sitä itse syödä kommentein että maistuiko tuomanne koira hyvältä.

Mistä tietää että Kiinalaiset eivät olleet ensimmäiset asukkaat paratiisissa? Kiinalaiset eivät olisi syöneet sitä omenaa vaan sen käärmeen!!!!

ALAPETERI HANNU 02.03.2013 20:44

Koira aina mukana caravaanimatkoillamme! Ei mitään ongelmia, kun koirapassi on kunnossa ja asianomaiset rokotukset ym.muuttuvat tiedot saamme vuosittain rokotuskäynnillä eläinlääkäriltämme. Samoin lääkkeet mukana ja itse paras laittaa tabletit koiran suuhun eläinlääkärin valvonnassa.Siihen ei kannata luottaa, etteikö koiran papereita tarkistettaisi. Kuljimme n. 10 vuotta ja sitten Unkari tulli halusi katsoa koirapassin yllätyksemme. Olimme tosin kuulleetkin , että Unkarin tulli on tarkka. Vahdit vain mukaan matkalle! Tuula Alapeteri

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.