Leirintäalueita Virossa?

KNAAPI JUHA 25.02.2013 12:05

Löytyneekö jostain hyvää valikoimaa koosteena? Ulkomaanmatkailupalstan hakukoneelta on koottavissa kyllä hyviä paikkoja mutta aikas selaamista se vaatii.

Virosta saa erilaisia turistikarttoja, joissa on muutamia alueita mutta hyvin paljon myös puuttuu. Lisäksi eri kartoistaq puuttui eri alueita.

Tammen Tiekartasto Eurooppa, ei ole löytänyt Virosta ainuttakaan camping -merkkiä. Autoliiton uusin Autoillen Euroopassa suosittelee nettiosoitteita camping-estonia.ee ja fi.camping.info/viro. Molemmista löytyy kyllä alueita, mutta ei lainkaan kaikkia.

Esim. Esnan Keidas ja Marjan Maja puuttuvat molemmista. Toisesta näkyi puuttuvan Konsekin Pärnusta. Haapsalusta taisi puuttua Pikseke mutta Piibelehe löytyi.

Peipsijärven pohjois- ja länsireunalta löytyi ainoastaan muutama alue ja niitähän siellä kyllä on.

Acsin Campinführerissä taas on sellaisia, jotka osittain muualta puuttuvat. Esim. Esnan Keidas siellä on.

Tietäiskö joku, onko noilla "puhketalu" "kylalisten maja" ja "turismitalu" pääsääntöisesti mahdollisuus yöpyä matkailuautolla?

LÖNNQVIST LEIF 25.02.2013 13:54

Ensimmäisellä vironreissullamme yövyttiin useammassa puhkekylässä ja turismitalussa. Syytä kuitenkin ottaa yhteyttä ennalta, esim matkan varrelta ja tiedustella tilannetta kaikkiin paikkoihin ei nimittäin välttämättä sesonkiaikaan mahdu. Kuva eräästä turismitalun puutarhasta Pärnun golfrataa vastapäätä

HÄMÄLÄINEN MARKKU 25.02.2013 14:00

Tuo Viro on hieman ongelmallinen karavaanrin kannalta. Tuolta saat parhaiten tietoa

http://www.eestimaja.fi/

Olen laittanut omalle sivulleni Tomtomiin ladattavan POI tiedoston jossa on kaikki ne paikat jotka ovat ilmoittaneet karavan leiritymisen olevan mahdollista Baltian maissa. Ottaako paikat vielä vastaan vai ei en tiedä, tiedot olen kerännyt ne eri lähteistä.

http://www.saunalahti.fi/hamal0/

Pikat voi muuntaa eri navigaattoreille joko POI Edit

http://www.poiedit.com/

tai ITN Converter ohjelmalla joka näyttää edit tilassa kaikkipaikat kerralla kartalla.

http://www.benichou-software.com/index.php?option=com_content&view=article&id=4&Itemid=2&lang=en

Paikkoja on alueesta riipuen parista kolmesta usempaan kymmeneen.

Tiedosto on tehty sitä varten jos tarvitsee hakea yöpaikkaa lähistöltä ollessaan jossakin. Sen sijaan jos suunnittelee jotakin reittiä ja haluaa yöpaikat matkalle, suosittelen katsomaan tuosta tiedostosta sopivan ja hakemaan lisätiedot netistä vaikka Googlella, tai ACSI:n DVD:ltä. Eestimajasta saanee myös pienen oppaan.

HYTÖNEN RAIMO 25.02.2013 16:09

Tuolta löytyy - kun aikansa hakee: http://www.viroweb.com/

Voppareilla oli aiemmin melko hyvät tiedot Viron (ja muunkin Baltian) leirintäalueista, mutta näyttävät kadonneen jostakin syystä bittiavaruuteen.

Toisaalta Viro on karavaanarimatkailijan kannalta vielä niin tuore alue, että se hakee vielä omia muotojaan. Itsenäistymisen jälkeinen alkuinnostus oli kova, mutta tarjonta paljolti vanhanaikaista, joka ei osoittautunut ehkä odotetuksi kultakaivokseksi- Nyt yritetään uusin eväin, joiden riittävyyden näyttää aika.

Kyllä siellä paikkoja on, mutta taso on ehkä turhan vaihteleva, eikä aina kovinkaan sopiva länsimaiseen tasoon tottuneelle. Mutta maassa maan tavalla.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 25.02.2013 16:32

Tuollakin on (vain) muutama paikka http://www.camping-estonia.ee/

HONKANEN JAAKKO 25.02.2013 18:12

Virossa ei ole kaiken kattavaa karttaa- esitettä Caravanpaikoista, olen monena vuonna puutteesta keskustellut Viron valtiollisen matkailujärjestön kanssa tuloksetta. Yksityiset katalogien tekijät pitää ilmoitushinnat niin korkeana ettei Virolaisella yrittäjällä yksinkertaisesti ole varaa laittaa niihin ilmoitusta, koska Caravaanareita liikkuu niin vähän. Sitäkin ihmettelen kun katsomista ja rauhaa maassa on yllinkyllin Suomalaisia pelko vielä painaa, ei täällä sen turvattomanpaa ole kuin Suomessakaan, elintaso vielä Suomea paljon edullisempi. Ja erilaiset palvelut esim. autonkorjaus 20 - 35 euro tunti, Hieronta kokonainen tunti 13 euroa. pari esimerkkiä. Museoihin pääsee 1,50 - 3 eurolla, Tu¨rin kukkamarkkinoille sisäänpääsy 2 euroa ei mitään pysäköinti maksua samoin Janedan talupäiville. Meni mihin tahansa Suomessa pulita 10 euroa parkkimaksua vähintään. Puhumattakaan yliaktiivisista lappu- Liisoista kaupungeissa.Mikkelissä käydessäni vahingossa jäi auton perä 20 cm suojatien päälle hinta 40 euroa.

Käyttäjän lisäys viestiin 25.2.2013 klo 18:19:18 ASCI luettelossa siksi vähän alueita, koska he käyvät joka vuosi tarkastamassa paikat, oltava dokumentit esittää kuka vie ja mihin? , Jätevedet, Jätteet - niiden erottelu alueella. Saniteettitilojen puhtaus, ym.ym.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 25.02.2013 19:46

Vielä yksi ongelma jonka Jakkokin tietää varmaan.

Jos alueella ei ole kioskia ei alue saa kuin yhden tähden vaikka muuten täyttäsi vakka viiden tähden vaatimukset. Monet, varsinkin suomalaiset, kun kuvittelee tähtiluokituksen jotenkin liittyvän siisteyteen tai viihtyvyyteen.

http://www.camping-estonia.ee/Leirintaalueluokitustietoa

Jos alueella ei ole kuin yksi tähti, tai sitä ei ole luokiteltu, mutta siitä huolimatta paikka on hyvä ja siisti, monet suomalaiset eivät silti uskalla mennä alueelle.

Virossa jos missä ei luokituksella ole välttämättä mitään tekemistä paikan viihtyvyyden tai siisteyden kanssa positiivisessa mielessä, siellä on paljon viihtyisiä ja siistejä alueita. Testatkaa, pääseehän alueelta, tai paikasta pois jos se ei miellytä.

HYTÖNEN RAIMO 25.02.2013 23:28

Kiitos Jaakko palautteesta.

Eikä aikaisempi ollut suinkaan moitteeksi Sinulle, Esnasta on aina saanut asiallisen palvelun ja kohtelun.

Hymyillään kun tavataan.

HOLMSTRÖM JAANA 26.02.2013 00:06

Tällaista tilannetta juuri tarkoitan kun kaipaan painettuja esitteitä, kirjasia, missä olisi koottuina esimerkiksi Baltian leirintäalueet. Tietojen löytäminen on minullekin ollut ongelmallista. Toinen ongelmakohta on Euroopan reuna-alueet. Autoliiton kirjat ovat tosi hyviä mutta karavaanaritietoutta niissä ei ole.

SÄÄVÄLÄ-RASILA MARJA 26.02.2013 12:45

http://www.kauppa.autoliitto.fi/epages/AL.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/AL/Categories/%22Kartat%20ja%20oppaat%20ulkomaat%22/Matkailuoppaat

SILMUNEN HANNU 26.02.2013 13:24

Jaana, balttian leirintäalueista ei varmaan kannata kenenkään koota kirjaa tässä vaiheessa, kun tilanne elää hurjasti koko ajan; kirja olisi vanhanaikainen jo painosta tullessaan. Ja sama tilanne on näissä Euroopan reuna-alueilla, missä leirintäaluematkailu on vasta nostamassa päätään.

Itse olemme Balttiassa käyttäneet yöpymiseen paljolti kansallispuistojen ja luonnonsuojelualueiden p-paikkoja; ne ovat yleensä sekä kaunilla että rauhallisilla seuduilla, ja aamu-tai iltakävelyä varten polku on heti siinä oven edessä. Vesiä ja vessaa olemme tyhjentäneet/täyttäneet huoltiksilla.

Euroopan reuna-alueilla hotellien/motellien/pensionaattien pihat toivottavat ainakin asuntoautolla liikkujat yleensä mielellään pihalleen korvausta vastaan, ja Albaniassa yövyimme lähes missä vain, kun paikalliset vakuuttivat sen olevan turvallista.

Mitä kaikkea tarkoitat karavaanitietoudella? Leirintäalueethan ovat myös auto/moottoripyörä/polkupyörä-matkaliasten tarve, mutta en ymmärrä, että niitä mitenkään voisi/kannattaisi sotkea kirjaan, mikä esittelee nähtäyvyyksiä, sillä niitä=leirintäalueita on Euroopassa miljoona, ja olisi aika hullua alkaa muutaman leirintäalueen mainosmieheksi ottamalla vaikka nyt autoliiton kirjaan reitin varrelle jokunen hassu alue - silloinhan kirja toimisi niiden maksettuna mainoksena, muiden lähistön alueiden kustannuksella.

Itse koen selkeänä että leirintäalueet on omissa kirjoissaan, michelin-ruokapaikat omissaan ja nähtävyydet omissaan. Jokainen rakentaa niistä sitten itselleen sopivan kokonaisuuden.

t.Kaarina

HOLMSTRÖM JAANA 26.02.2013 19:14

Ensinnäkin kiitos Kaarina tiedoista Baltian leirintäalueiden tilanteesta. Olemme useana vuotena suunnitelleet matkaa Baltiaan mutta se on jäänyt kun tietoja leirintäalueista on ollut hankala saada eikä aina ole ollut etukäteistietoja hotelleista yms. joiden parkkiksella voisi yöpyä. On turhauttavaa ajaa monta kymmentä kilometria suuntana joku hotelli jonka parkkipaikalle ei sitten saa yöpyä. Sillä muulla karavaanari tietoudella tarkoitan esim. tietoja ympärivuoden auki olevista kämppäreistä etelä-Ranskassa ja tietysti muuallakin. Etelä Ranskassa emme uskalla enää yöpyä aireilla, sen verran hyvin meidät on peloteltu rosmoilla ja onhan siellä moottoriteiden varreilla rosvoista varottavia kylttejä. Taas olemme ajaneet montakymmentä kilometriä harhaan vain todetaksemme että ympäri vuoden auki oleva lr-alue onkin kiinni. Ja yö joutuu.... Eihän koskaan voi niillä seuduin olla varma että tiedot sitten pitävät paikkansa mutta säästäisi se kartturin tuskaa joka plaraa epätoivoisesti sitä fuhreria kun olisi jotain etukäteistietoja auki olevista alueista. Tämä siis koskee talvimatkailijoita. Tai tietoja ruokapaikoista jonka itse on kokenut hyviksi, ei välttämättä mitään Michelin paikkoja. Ja sellaisia Euroopasta löytyy. Me ajamme Ranskassa itäisempää route Verdeä osittain sen vuoksi että matkan varrella on Bressen aire josta saa edullista ja hyvää Bressen kanaa, linturuokien ystäviä kun olemme. Se toinen reitti olisi route de Soleil, nämä me tiedämme. Hyvä esimerkki kaipaamastai karavaanari tietoudesta on Helminauha kirja jota on luettu moneen kertaan. Tällaista omakohtaista kokemusta karavaanarimatkailusta kaipaan Miten olisi, Kaarina, etkö kokoaisi omista kokemuksistasi kirjan? Artikkeleitasi on ollut ilo lukea lehdestä mutta mukavaa olisi että ne olisivat saatavilla kirjana jota voisi aina tutkailla kun tarttee tietoja.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 27.02.2013 16:40

Tuossa on nyt Baltiaan karavaanareille majoittumis paikkoja :) http://goo.gl/maps/u3P44

Päivittelen noihin kevään aikana lisää tietoa.

Käyttäjän lisäys viestiin 27.2.2013 klo 16:42:18 Klaipeidan ja Palangan alueet ainakin näkyy puuttuvan, mutta lisätään jahka ehditään.

ALASMAA MATTI 27.02.2013 18:29

Markku tämänkin voit lisätä siihen kartalle: http://www.sammuli.ee/ 58.338317,25.58924 Muutama km Viljandista järven toisella puolella. Kymmenkunta caravanpaikkaa, hyvä sauna.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 27.02.2013 18:36

Lisätään, olemme nimittäin myös olleet tuolla Sammulissa :)

HONKANEN JAAKKO 27.02.2013 18:39

Eesti Caravan aluetta ei ole enää, samalla paikalla ! Lesispea 3 Vosu Ivica Ednasecsky perenaisena. +372 545 01 522 e.mail. info@lepispea.eu www.lepispea.eu

Marjan majassa ei Marja ole enää sen omistaa nykyisin Virolaiset mutta homma jatkuu samalla paikalla..

ESNANKEITAAN puhelin numero vaihtunut 2 vuotta sitten. UUSI Numero. + 372 53 470938 Näin ne elää Viron Caravan alueet, vaihdoksia ja muutoksia tulee vuosittain

Käyttäjän lisäys viestiin 27.2.2013 klo 18:42:11 Lukihäiriö yllätti mut onneks huomasin heti. Vosun osoite. LEPISPEA 3 VOSU. 45501.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 27.02.2013 18:52

Kiitos Jaakko nyt on nuo korjattu.

REINI SEPPO 28.02.2013 11:19

http://www.joulumae.ee (urheilukeskus) Edullinen ,rauhallinen ja siistit peseytymistilat! Voi nostaa pyörän ja ajella maasto reittejä tai vain kävellä. Sijainti lähellä via Bailticaa. Viimeksi oli ruokailu mahdollisuus,tään hetken tilannetta en tiedä! Markku Tässä on ideaa!! Jos vielä saatais Veikko kaatamaan muutama säkki koodinaatteja karttapohjalle ja ne asettus oikelle paikolle! Honkasen Jaakolle sanoisin acsi systeemistä että on toimiva ja kehittyvä ! Eikä läheskää joka paikka ole luxusta, löytyy vaatimattomia ,mutta siistejä paikkoa! Sen jokainen valitsee tiedon mukaan joka esitteessä on. Ja kaikki palvelut toimii niin kuin on luvattu!

KNAAPI JUHA 28.02.2013 11:36

Viime kesänä löysin sattumalta Otepään ja Suur-Munamägi alueita kulkiessani ihan uude n leirintäalueen Röygen kirkolta kilometrin verran koilliseen. Viitassa lukee Plaani ja Haanja. Aluetta ei ole (vielä?) missään oppaissa. Katuosoitetta en ole löytänyt, en myöskään koordinaatteja.

Alue löytyy osoitteessa www.tindiorutalu.ee netistä. Tarjolla on iso huoltorakennus, jossa on myös majoitusta lammen rannalla. Sauna ja kylpytynnyri. Nurmikkokenttä useita hehtaareja. Omistajan omakotitalo on ihan vieressä. Isännällä on myös poroja ja strutsifarmi. Englanti on puhekielenä ellei vieraiulija satu rääkkimään eestiä.

Yöpyminen maksoi 15 euroa.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 28.02.2013 15:55

Tindioru turismitalu lisätty kartalle.

HAAPANEN TIMO 28.02.2013 16:44

Hämsä puhketalu, myös Vörun lähellä kaakossa. Koordit: N 57°48'24'' E 27°1'20''

http://hamsa.ee/31

Aivan OK paikka, käynyt en ole viiteen vuoteen, mutta nettisivujen mukaan toimii kuten ennenkin. Sähkökaapin kuvakin viiden vuoden takaa, asiallista työtä.

@timppa

TUOMINEN PEKKA 28.02.2013 19:24

Kun Vörun lähellä liikutaan niin Kubija Hotelli on myös hyvä yöpymiskohde. Tasaista nurmikenttää mäntymetsikön reunassa, uimarannan vieressä. Hotellin kylpyläpalvelut käytettävissä kohtuuhinnoin. Noin vuosi sitten uudistettu kylpyläosasto ihastutti ainakin meitä viime kesänä. Monta erilämpöistä saunaa ja erilämpöisiä altaita. Vörun keskustaan ehkä noin 5 km.

- Brita -

Ai niin, meinasi unohtua: 2 kpl hirsisaunoja myös !

KNAAPI JUHA 28.02.2013 19:30

Nyt on Hämäläisen Markku ryhtynyt toimeen, joista pitäisi kunniamerkki jakaa.

Paljon on uutta tietoa ja nimenomaan sellaista tietoa, jota en ole mistään muualta löytänyt.

Liittomme pitäisi tukea juuri tällaista toimintaa ja tallentaa jonnekin Baltian matkailu -sivustolle kaikkien löydettäväksi.

HAAPANEN TIMO 28.02.2013 20:11

Tindiorun Koordit N57°43'34'' E26°56'16'' Siinä on helkkarin hienot paikat ympärillä, jääkausi on tehnyt ihmeellisiä temppuja. Viron syvin järvi on aivan Viron korkeimman kukkulan lähellä.

Aivan kämppärin vieressä näkötorni. Ööbikuorun paäsee kävelemään läpi ja näkee Elgin Antsun satavuotiaan saunan todella merkillisessä paikassa. Markun karttaa zoomamalla ilmestyy näkyviin Ööbikuoru Kämping, luulen ettei Ants sitä enää jaksa vetää.

Forellipaikan lähellä on hiekkapenkassa vesioinas joka on toiminut vuodesta -39 ja pumpaa veden omalla paineella ilman ulkoista energiaa 5000 litraa vettä päivässä parinkymmenen metrin korkeuteen.

http://www.youtube.com/watch?v=56bhzGUD7B0

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 28.2.2013 klo 20:16:30 Sanoinkin väärin, tämä vesioinas on rakennettu -02 ja pumppaa 9500 l päivässä 25 metrin korkeuteen, ja tämä kaikki veden omalla energialla.

HOLMSTRÖM JAANA 28.02.2013 21:10

Nämä kaikki tiedot ovat tosi hyviä. Jos joku kokoaisi ja tekisi niistä tiedoston, niin siinähän olisi hyvä alku Eestin leirintäaluekartastolle, joko digitaalisesti tai mieluiten painettuna. Kuka niitä enää kesällä löytää kun tietoja tarttis.

TOIVONEN MARTTI 01.03.2013 08:49

Hienoa nähdä tuommoinen toiminnassa, hauska olisi vielä nähdä itse systeemi! Mietin aikanaan kovasti tuommoisen rakentamista kasvimaan kastelua varten mutta silloin kuvittelin sille aika paljon hitaampaa tahtia ja pidempää 'iskua'.

Vaan jäi toteuttamatta kaikenlaisten muiden projektien takia niinkuin monet muutkin mielenkiintoiset asiat.
mot

HÄMÄLÄINEN MARKKU 01.03.2013 10:23

"Kuka niitä enää kesällä löytää kun tietoja tarttis. "

Jos sinulla on läppäri, niin pistä osoite talteen ja kun olet paikassa jossa löytyy wlan, niin hoit selata paikkoja.

Laitan paikat myös ladattavaksi Tomtomiin tuonne minun sivulle, jahka lista on valmis.

http://www.saunalahti.fi/hamal0

Sieltä ne voi ladata omaan naviin ja/tai muuntaa ne itselle sopivaan muotoon.

HAAPANEN TIMO 01.03.2013 16:47

Tässä videon oinaassa on kaksi 'mäntää' siksi kiivas tahti, ja virtaama on reipas videossa. Vanhalle isäpapalle aikoinaan näytin omaa videotani niin pari tahtia kuultuaan sanoi että tuon täytyy olla kaksimäntäinen, ei kuullut ekaa kertaa moista.

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 1.3.2013 klo 17:18:24 Martti! Tuossa hieno: http://www.youtube.com/watch?v=nFZYD05I29s

NIEMINEN RAIMO 02.03.2013 09:17

Markku! Ne paikat tuolla Virossa jossa on www linkki eivät aukea ainakaan minulle ei edes Chromella.Jos olet linkin liimannut text tai rich text tilassa pelkästään kenttään,niin ei se ainakaan mulla toimi.Sen saa toimikaan kun liimauksen jälkeen maalaa sen tekstin ja sen jälkeen linkistä aukeavaan kenttään liittää sen osoitteen uudestaan.

@rami

HAAPANEN TIMO 02.03.2013 09:44

Muokkaa->Rich text->ketjunpätkästä aukeaa Ramin tarkoittama kenttä. Linkki sinne ja se muuttuu aktiiviseksi.

@timppa

HÄMÄLÄINEN MARKKU 02.03.2013 09:56

Mietinkin kuinka saan tehtyä linkin tuohon osoitteeseen, mutta en tullut katsoneeksi tuota Rich tekst mahdollisuutta. Enkä olisi kuitenkaan reagoinut tuohon ketjunpätkä hyperlinkki-ikoniin ilman ohjetta.

NIEMINEN RAIMO 02.03.2013 10:27

Laitetaan oikein kuvallinen ohje jos joku muukin haluaa karttoja tehdä ja aktiivisen linkin luominen ei onnistu.

@rami

KNAAPI JUHA 02.03.2013 14:30

Pikku juttu noista Saaremaan lähes vierekkäisistä campingeistä päätien varressa. Katsoimme toissa kesänä ensin sitä Mändjalaa ja se vaikutti sellaiselta ankealta 70 -luvun tuotteelta. Olismme halunneet sinne lähinnä sen takia, että se näytti olevan rannalla. Hiekkapohjaista kangasmetsää oli tarjolla.

Ei suuremmin houkutellut ja tulimme takaisin Tehumardiin, jossa oli lammen rannalla uudehko huoltorakennus ja siistit nurmikot. Paikalta löytyi kielitaitoista väkeä ja paikka oli kaikin puolin miellyttävä.

Alueitten väliä vain muutama kilometri.

Tehumardissa on myös päätien varrella suuri muistomerkki. En muista juhlittiinko Neuvostoliiton sankareitten voittoa vaiko saksalaisten Saaremaan joukkojen viimeistä tappiota. Siihen oli tuhottu viivyttämään jääneitten saksalaisten jäännökset. Olivat uskoneet, että omat tulevat vielä noutamaan, mutta Saksan sodanjohdolla oli sihen hetkeen varmaan muita ja isompia pulmia kuin joku jäännösjoukko Saaremaalla. Valokuvat maantieltä muistuttivat Raatteen tietä paitsi ettei ollut talviaika.

HAAPANEN TIMO 02.03.2013 15:54

Suure töllu Puhkekylä: http://www.suurtoll.ee/pictures.php?link=83&fid=20120313225719

N 58°17'3'' E 22°33'5''

@timppa

HYTÖNEN RAIMO 02.03.2013 16:55

Kyllä minun koneellani tuo viroweb aujeaa kuten pitääkin (Windows 8 ja Explorer 10). Sivut sinänsä ovat hieman vaikeaselkoiset, eli pitää olla tarkkana löytääkseen hakemansa.

Yksi keino tutustua tarjontaan on klikata esillä olevasta Viron kartasta aluetta, jolta on palveluja hakemassa. Sen jälkeen välitaan sen yläpuolella olevasta luettelosta majoitus- ja leirintäalueet, joista edelleen valitaan iinnostavat kohteet.

Se, ovatko kaikki niissä mainitut kohteet toiminnassa on kokonaan toinen juttu, mutta siitähän ei voi syyttää muita kuin alueiden pitäjiä. Tietysti jos toiminta on loppunut, kaikki yrittäjät eivät jaksa tai muista siitä ilmoittaa, vaikka yleisöpalvelun kannalta se olisi hyvinkin järkevää ja tarpeellista.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.