Kansainvälinen leirintäkortti?
KNAAPI JUHA
21.02.2013 12:20
Tämä juuri ilmestynyt ABC -kirja kertoo, että tämä Kansainvälinen leirintäkortti on "lähes välttämätön, koska se vaaditaan useimpien maiden leirintäalueilla". Huom. sana vaaditaan.
Onkos se nyt ihan totta, että portilta käännyttävät ilman tuollaista korttia? Jos sen etu taas perustuu siihen, että passia ei tarvitse jättää vastaanottoon, niin pitääkö tuokaan paikkaansa. Schengen -maissa kun sujuvasti ilman passia matkailee, niin mitäs sinne vastaanottoon jätetään, jos passia ei ole? Niin että mikäs se 10 / 20 euroa maksavan kortin hyöty oikestaan sitten on?
NYYSSÖNEN KAJ
21.02.2013 12:35
Minulla on respassa "panttina" ihan vaan SFC-jäsenkortti joltakin vuodelta. Hyvin on kelvannut.
Taitaa olla ainoa poikkeus tuo FICC-ralley jossa suorastaan vaaditaan sitä kansainvälistä sen tarjoaman vastuu vakuutuksen takia.
JANHONEN MATTI
21.02.2013 12:56
En ole koskaan tarvinnut moista korttia.
SF-Caravanin kortti on riittänyt tai ei mitään.
Meidän jäsenkortissa oleva vankkurien kuva herättä joissa virkalijoissa hymyilyä.
Aattelevat vissiin, että jokin Suomen mustalainen olen, mutta ihmeen on vaalee.
Meidän jäsenkortissa pitäsi muuten olla ulkomaanmatkaajia ajatellen
-liiton nimi englanniksi
-maininta englanniksi siitä, että kysessä on jäsenkortti
Eikä olisi pahitteeksi jos siinä olisi Suomen lippu peittämättömänä.
Myös lyhenteet FIA JA FICC pitäisi näkyä selvemmin. Nythän ne on kun vesileimoja.
Nykyinen jäsenkortti on tehty enempi takahikiän miehille kun kansainväliseen käyttöön.
KUJANPÄÄ MARKKU
21.02.2013 13:02
Tuossa kortissa on passin numero joka respoissa yleensä riittää kirjautumiseen ilman etukäteismaksua.
TOIVONEN MARTTI
21.02.2013 13:08
Mulla on joskus runsaat 10 vuotta sitten hankittu leirintäkortti. On siitä hyötyä!
Nimittäin respassa kun laittavat nenän alle paperin että kirjoita tuohon osoitteesi ja minä kirjoitan huonolla käsialallani niin kukaan ei saa mitään selvää. Luettelet sitten 'Pääskyvuorenkatu' -nimen kirjaimet espanjalaiselle tms ulkomaan elävälle!
Mutta kun annan tuon vanhan leirintäkortin ja sanon että 'katos tosta' niin kaikki sujuu hienosti!
Kukaan ei korttia koskaan ole kysynyt. Joskus jätän sfc-kortin tai ACSI-kortin illaksi respaan jos jonkun haluavat.
Ei taida kannattaa hankkia.
mot
HIETAVUORI JUHA
21.02.2013 13:21
Kyllä ne tuolla Ruottissa ainakin " pakottivat " tuon uuden kortin hankkimaan viime kesänä . Muuten eivät olisi alueelle laskeneet . Kun ei viitsinyt enään sinä päivänä ajellakaan niin tuli kortti ostettua .Niin tämä " Camping Key Europa ".
ANTIKAINEN ESKO
21.02.2013 13:22
Tässä linkissä
http://www.campingcardinternational.com/
sanotaan, että tällä kortilla saat alennusta 1700:lla leirialueella 27:ssä maassa. Ellen ole voinut käyttää Camping-shekkejä tai ACSI-korttia, olen käyttänyt kv. korttia.
HIETAVUORI JUHA
21.02.2013 13:34
Eskolle
Kyllä meillä tuokin on mutta kun ei kelvannut Ruottalaisille .
HALME MARTTI
21.02.2013 13:37
"Lainkuulaisena" tyyppinä olen pitänyt mukanani voimassaolevaa kansainvälistä leirintäkorttia. Toissasyksynä kun retkeilimme Saksassa kuukauden ja yhtä yötä lukuunottamatta majoituimme kämppäreillä, mulla oli ilmoittautuessa kädessä passi ja tuo leirintäkortti. Poikkeuksetta olivat kiinnostuneet siitä leirintäkortista.
Meillähän pitää olla mukanamme joko passi tai virallinen henkilökortti.
Näyttää se kyllä muutenkin hyvin toimivan tuo leiriytyminen, kuten kommenteista näkyy. Taitaa siis olla makuasia, miten menettelee.
Juhalle (Knaapi) Suosittelen korttia sen vastuuvakuutuksen perusteella. Jos vaikka satut kaatamaan hyllyn kämppärin porsliinikaupassa (ei vähäisintäkään viittausta norsun suuntaan) niin ymmärtääkseni vastuuvakuutus saattaa sen korvata. Arvaan ja melkein tiedänkin, että äärimmäisen taloudellisena henkilönä olet juuri sen kohdan jättänyt pois kotivakuutuksestasi:)))))
HAAPANEN TIMO
21.02.2013 18:02
Meillä on tullut tuon Ruotsin takia pakolliseksi hankinnaksi pohjoismainen kortti. Nyt se on muuttunut koko euroopan käsittäväksi CKE-kortiksi
http://www.camping.fi/template_page1.asp?sua=2&lang=1&s=161
Kokemuksia ei ole kuin viime kesältä, mutta hyvin se kelpasi passin sijasta.
Muuta korttia en tule hankkimaan, tuo toimii euroopassa, ja jää pois se riitely Ruotsissa.
@timppa
ps. samanlainen vakuutuskin siinä on, jos sillä merkitystä on.
Käyttäjän lisäys viestiin 21.2.2013 klo 18:05:46
Näköjään 2500 kämppäriä on siinä mukana:
http://www.camping.fi/template_page1.asp?sua=2&lang=1&s=500
STRÖMMER HEIKKI
25.02.2013 21:01
No me käytiin viimeksi reissussa 2011. Käytiin Kroatiassa Italian kautta koukaten, kun emo ei ikuna ollut päässyt kondoomilla melomaan. No mekin auliisti esittelimme kansainvälistä leirintäkorttia, mutta ihan muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta halusivat aina passin pantiksi, joten meille ei ainakaan selvinnyt ko. kortin tarpeellisuus. Enkä meinaa enää jatkossa hankkia.
LINDBLOM ALF
25.02.2013 22:31
Kaikki kortit ovat kevyttä matkatavaraa, mitä sitä turhaan miettii mitä tarvitsee ja mitä ei. Kaikki vain mukaan, aina joku kortti alueella kuin alueella kelpaa. Jos joku kortti tuli turhaan hankittua, niin mitä sitten?
VIRTA REIMA
26.02.2013 13:28
Viime kesänä kun tarjosin molempia siis tuota uutta Eurooppalaista korttia ja kansainvälistä leirintäkorttia ( CCI) niin joka kerta halusivat sen kansainvälisen kortin. Mutta näin niissä paikoissa joissa me leiriydyimme, Balttia , Slovakia. Unkari, Saksa Italia.... .Varsovassa lukivat tiedot mielellään CCI - kortista mutta eivät ottaneet "kaniin".
HALTTUNEN TEUVO
26.02.2013 17:32
Syksyllä 2011 Portugalin Camping Evorassa sai vuorokausihinnasta 2 € alennusta kansainvälisellä kortilla. Pitempään asuvalle antoivat saman SFC- kortillakin.
Silloin kortiton hinta oli 8 € / vrk sisältäen 10 A sähkön ja langattoman netin.
AHJOS TIMO
27.02.2013 17:31
Kävin tänään ostoksilla Autoliiton toimistossa. Ostetuksi tuli mm. "ADAC Stellplatzführer 2013". Sen mukana tuli ilman eri maksua ADAC CampCard, jonka sai kirjoittaa itse omalle nimelleen. Sen oikeassa ylänurkassa on Camping Key Europe -logo. Sivustolla http://campingfuehrer.adac.de/campingkarten/ kerrotaan, että ADAC CampCardilla saa samat alennukset kuin CKE:llä. Tietenkään siinä ei ole tapaturmavakuutusta, kun kortti sisältyy kirjan hintaan (Autoliitosta ostettuna 16,90), mutta eiköhän se CKE-logo kuitenkin vapauta 16 euron hintaisen CKE-kortin pakkolunastukselta Ruotsissa.