Kerrankin naulan kantaan

OLLILA EERO 15.02.2013 11:06

Viestiketjussa ´Näytti tulleen uusi Finnlinesin tarjous` pitkien hintojen laskemisyritysten jälkeen Halinen tekee oivalluksen: ´Kyllä mantereella asuvilla on edullista kierrellä Euroopassa meihin verrattuna´.

Kuinka naulan kantaan osuitkaan. Seuraava kysymys kuuluu: onko siellä ´saarella´ pakko asua tai pitää matkailukalustoa?

Hanki paikka itsellesi ja/tai kalustollesi Unkarin Ujlengyelistä. Olet pelipaikoilla. Sen jälkeen on nopeaa ja edullista kierrellä Euroopassa.

Tässä vaikka esimerkiksi: Maaliskuussa Serbiaan, huhtikuussa käydään Suomen ´saarella´ hiihtelemässä. Toukokuussa Itävaltaan, Sloveniaan ja Italiaan, kesäkuussa Kroatiaan. Heinäkuussa täytynee jälleen käydä pohjoisella ´saarella´ PM-päivillä ja paluumatkalla Puolan FICCissä. Elokuussa Saksaan. Syksyn keikkakalenteri on vielä auki.

´Saarelaisten´ korvissa ohjelma saattaa kuulostaa kerskailulta. Suomi keikkoja lukuunottamatta etäisyydet ovat kuitenkin sellaisia, että esim. Oulusta lähtien ei olisi paljon Jyväskylää pitemmälle päästy! Eikä tarvitse laskeskella laivalippujen hintoja eikä pähkäillä mantereelle siirtymiseen kuluvaa aikaa.

Ja mikä mukavinta. Maalikylissä pyörimisen jälkeen on mukavaa palata Ujlengyeliin maaseudun rauhaan lepäilemään ja vaikka savusaunaa lämmittelemään.

YLITALO ASTA 15.02.2013 11:31

Millonkas unkarista on ollut italiaan tai ranskaan alle 400 km ollut ? :D:D:D

Budabest- berliini riepas 750 km. Budabest- paris melkein 1500km Budabest- rooma yli 1200 km budabest- Ateena noin 1450 km Puhumattakaan hollanista, belgiasta, espanjasta ja monesta muusta. Kaikki on niin suhteellista, mutta ei näy hirvittävän paljon olevan lähempänä suurinta osaa euroopasta.

T : Masi

OLLILA EERO 15.02.2013 12:06

Sinulta näyttää unohtuneen mainita etäisyydet Kapkaupunkiin, Johannesburgiin, Souliin jne.

Niin näyttää myös unohtuneen etäisyydet Balatonille, Wieniin, Zagrebiin, Ljublijanaan, Rijekaan, Belgradiin jne.

Saivarrella aina voidaan, ja joka paikasta on aina jonnekin ptkä matka. Mutta joka paikasta ei tarvitse laskeskella laivalippujen hintoja eikä kuluttaa aikaa pitkiin siirtoihin.

Eurooppa on iso manner ja sen keskeltä on laidolle pitkä matka.

SILMUNEN HANNU 15.02.2013 12:17

Jos pitäisin matkailukaluston Unkarissa, pitäisi tänne Suomeen ostaa toinen...taitaisi tulla aika paljon kalliimmaksi kuin laivaliput Eurooppaan...

Ja jotenkinhan sinne Unkariin pitäisi päästä, matkailukaluston luo ja takaisin, aikaa ja rahaa siihenkin menee.

Jaa että muutta sinne asumaan? Me kaikki leirintämatkailua harrastavat emme ole eläkeläisiä, vaan meillä on täällä työt ja lapset jne.

Ja eläkkeelle siirryttäessäkin on monilla täällä lapset ja lapsenlapset jne..Taitaa matkustaminen Suomesta Eurooppaan maksaa aika lailla saman kuin Euroopasta (vaikka sieltä Unkarista) Suomeenkin päin...siis jos asuu siellä, ja käy Suomessa tapaamassa useasti sukulaisiaan, tahi Suomesta käsin matkustelee Eurooppaan useammankin kerran vuodessa...

Se on tietenkin eri asia jos siellä haluaa asua siks että haluaa asua siellä, mutta että se matkustamisen takai tulisi halvemmaksi, niin sitä yhtälöä en oikein osaa todeksi näyttää.

t.Kaarina

YLITALO ASTA 15.02.2013 12:17

Joo ja helsingistä unkariin on kanssa matkaa, kas kun unkarissa harva asustaa jo ihan käytännön syistä. Joten ensiin lentokentälle sieltä unkariin lento josta taas sitten tuonne säilytyspaikkaan. Ja matka15 minuutia, nolla euroa tuonne unkariin?

T: Masi

P.s. Kaikki suomalaiset ei asu edes helsingissä.

HALINEN HARRI 15.02.2013 12:43

Voi kun tuo irvailu on helppoa! Et tainnut tajuta asiaa. Olemme syrjäseudulla eikä siitä rakas yhteisö hyvitä lomamatkoilla mitään. Otin vain esimerkin tässä tilanteessa missä ollaan. Parina vuonna olen käynyt juuri mainitsemillasi maisemilla.
Toisena vuonna oli kylpyläkylä Bocads ja toisena vuonna oltiin pustan reunalla Tisza-joen varrella Porozslossa ja tietenkin ei malttanut olla kiertämättä Balatonin kautta. Eli ei ihan vieras vaihtoehto ja talojenkin hinnat niin edullisia että itävaltalaiset ja saksalaiset ostavat niitä paljon. Kaverikin osti ja käytiin katsomassa, kyllä oli hyvä kauppa.
Halpalennolla + eläkeläiseduilla hänen "mökillä" käyntinsä maksaa suunnilleen saman verran kuin minun Mikkelissä käynti omalla autolla. Ja aikaakin menee matkoihin vain tunti-pari enemmän. Joten ihan asiallinen vaihtoehto niin kauan kun sinne kaveri pääsee reilulla satasella edestakaisin. (Asuu Göteborgissa).

Käyttäjän lisäys viestiin 15.2.2013 klo 12:48:55 Vielä selvennykseksi se että tähän mennessä hän on selvinnyt noin 120 eurolla lentomatkoista. Nyt en ole tutkinut mitä juuri nyt maksavat onko hinnat nousseet vielä Malevin konkurssin jälkeen. Göteborgista lentää Budapestiin useampikin halpayhtiö suoraan. Unkarissa taasen julkisilla (juna/bussi) liikkuminen liikkuminen on ollut ilmaista. Hän joutuu siirtymään lentoasemalta bussilla junalle ja tunnin junamatka + 10 km bussimatka. Helppoa kuin...

ANTTILA MARKKU 15.02.2013 13:13

Kyllä on suuri se määrä matkailijoita jotka ovat noiden asioiden ympärillä päätään pehmittäneet.Se ei ole niin poutapilveä sen lähtöpaikan tai oleskelupaikan siirto mantereelle.En pidä kovinkaan fiksuna vaihtoehtona jättää kalustoa säilöön mantereelle.Muistaakseni Nyyssönen pähkäili Volvon jättämistä portgaliin ja vajaan puolenvuoden välein lentäen vaikka ykkösluokassa kotimaahan.Siinä on semmosia viranomaisten keksimiä haittoja tälle suomeen rekisteröidyille ajoneuvoille ja henkilöille.Vaunu on helpompi jättää leirintä alueelle jos saa yönsä nukuttua varkaiden pelolta.Tosin se vaunukaan ei makaa ilmaiseksi vieraalla maalla.Ja menetetäänhän se katsastamattomuuden mukana se liikkuvuus joka on ainoa kannuste vaunun pidolle.Vuokra luukku ja henkilöauto on erittäin vahva vaihtoehto jo aika monelle.

HALINEN HARRI 15.02.2013 14:17

Mitä Markku tarkoittaa "pään pehmittämisellä"?

HAAPANEN TIMO 15.02.2013 16:28

Eerolla on vankat kytkökset tänne: http://www.akactanya.hu/index_fi.html Hieno paikka ja hienot palvelut.

Siellä lähistöllä on oma pieni suomalais- yhdyskunta, ja asiantuntevaa opastusta huoneistojen hankkimisesta saattaa Eerolta saada.

Mun mielestäni tämä avaus olisi oikein hyvää ja mielenkiintoista infoa jos avaaja pikkuisen raottaisi salaisuutta...

@timppa

SEPPÄLÄ MARTTI 15.02.2013 17:12

Eikös joku ole sanonut, että tää ei ole pers aukisten puuhaa?

ANTTILA MARKKU 15.02.2013 18:56

Tarkoitan pään pehmenemisellä sitä että vaikka kuinka pohtii asiaa ei saa ilmaista vaihtoehtoa tulokseksi.

HALINEN HARRI 15.02.2013 19:50

Mitä sinä saat ilmaiseksi? Aika vaikea on tehdä Hyvää Keski-Euroopan matkaa alle 3000 euron. Kyllä varmaan pääsee lähes polttoainekuluilla mutta kukapa sinne haluaa säästämään. Järkevästi voi kylläkin matkata ja etukäteen pohtia eri mielenkiintoisia kullekin yksilöllisiä vaihtoehtoja. Jollei sitä tee voi mennä seuramatkalle.

ANTTILA MARKKU 15.02.2013 20:37

Väkisin vetää sivuun aloittajan aiheesta.Saarelaisten kalliista euroopan matkailusta.Kyseessä oli kai säästö syistä muutto tässä tapauksessa Unkariin.

AHONEN KAI 15.02.2013 21:21

"´Saarelaisten´ korvissa ohjelma saattaa kuulostaa kerskailulta. Suomi keikkoja lukuunottamatta etäisyydet ovat kuitenkin sellaisia, että esim. Oulusta lähtien ei olisi paljon Jyväskylää pitemmälle päästy! Eikä tarvitse laskeskella laivalippujen hintoja eikä pähkäillä mantereelle siirtymiseen kuluvaa aikaa."

Eikös sieltä Unkaristakin suomessa hyppääminen jotain maksa, kovin moni suomessa asuva maksaa tuon matkan vain kerran vuodessa, minusta tuo vertailu ei ole kerskailua vaan hölmöyttä edes kirjoittaa moisesta.

Aamen

HALINEN HARRI 15.02.2013 21:55

Kai lue ketjua taaksepäin niin ymmärrät keskustelukokonaisuuden, yhdestä kommentista/vastauksesta saattaa saada väärän kuvan..

AHONEN KAI 15.02.2013 22:51

" ymmärrät keskustelukokonaisuuden"

Jos kommentoin aloituskommenttia ymmärrän aloituskommentin kommentointini.

Se mitä siihen tulee sen jälkeen on taas uuden kommentin paikka, johon ehkä palaan, mutta näillä mennään, lämmintä piisaa, +21,2°C

NYYSSÖNEN KAJ 16.02.2013 09:45

Markku ".Muistaakseni Nyyssönen pähkäili Volvon jättämistä portgaliin ja vajaan puolenvuoden välein lentäen vaikka ykkösluokassa kotimaahan.Siinä on semmosia viranomaisten keksimiä haittoja tälle suomeen rekisteröidyille ajoneuvoille ja henkilöille."

Tänä talvena jätin Volvon keskitalveksi Olhãon Campisimolle seisomaan 40 päiväksi. Tämä maksoi 2,84€ per päivä eikä siitä aiheutunut mitään hankaluutta. Ulkomailla olevaa Suomalaista autoa ei tarvitse katsastaa vaikka olisi kymmenen vuotta maailmalla. Katsastus on suoritettava kuukauden sisällä siitä kun auto on tuotu kotimaahan. Portugalissa auton pito on helppoa koska riittää että käyt puolivuosittain tankkaamassa Espanjan puolella ja säilytät kuitin tositteena ulkomaan matkasta, Olhãosta Espanjaan on n. 50 km. Tuo kesäksijättösuunnitelma on edelleen voimissaan muuta ei tapahdu vielä tänä vuonna.

Markku minä en nytten keksi minkälaisia viranomaisen keksimiä haittoja tarkoitat.

Sen aikaa kun auto vartioi meidän ruutua Olhãossa me tutustuimme ympäröivään maailmaan. Emmekä suinkaan lentäneet ensimmäisessä luokassa vaan laatuyhtiön turistiluokassa paitsi väli Amsterdam - Helsinki oli jokin AY - yhtiö. Muutaman päivän jälkeen jatkoimme matkaamme Singapore Arlines yhtiöllä jossa turistiluokassakin tuntee saavansa kuninkaallisen palvelun eikä niin korkeatasoisesta palvelusta voi kuvitellekaan edes Finskin ykkösluokassa. Suomessa tehtävän välilaskun etuja on että saa tavattua lapset ja lapsenlapsen sekä että matkavakuutus nollataan ja alkaa uusi matka.

No keskitalven kohteemme oli Bali. Katsotaan ensi talvena mikä se on se voi olla Bali ja lisättynä Malesialla ja tai Hong Kongilla.

eihän se tarkoita että kun saavut Iberian talvehtimiskohteesesi että siellä tarvitsee koko ajan olla. Keskitalvella on päiväntasaajalla lämpöisempää kuin Portugalissa. Meillä on tarkoituksena tutustua pala kerrallaan muuhunkin Euorooppaan kevään ja syksyn puitteissa joko matkoilla Suomeen tai Suomesta Matkailuautolla tai muulla pelillä.

AlgarvestaKaj

NOVA KAI 16.02.2013 12:19

Kyllä Eeron kirjoituksessa on järkeä, pitää vain olla työeläke kunnossa ja valmis uusiin ympyröihin. Unkari ja moni muu keskieuroopan maa olisi kelvollisia asuinpaikkoja. Laivahinnat ja ajokilometrit kallistuvat koko ajan, pistää ajattelemaan vaihtoehtoja. Valtion veropolitiikkaa voisi ensialkuun kiertää muuttamalla mökkiauton Viron kilpiin, syntyvällä säästöllä maksaisi sitten Virossa vaikka vuokran asunnosta. Matkailu avartaa, muutoksia suunnitellaan.

KUJANPÄÄ MARKKU 16.02.2013 15:23

Mielenkiintoista. Ei paha laisingan.

NIEMINEN RAIMO 16.02.2013 17:01

Onkos Unkarissa vilpoista talvella?Saarelta saarelle voisi sopia mulle.Esim; Tuosta yksiö 48.000€.Atlantin rantaan sata metriä,ja lämpöä piisaa. https://picasaweb.google.com/lh/photo/VXfHq3oWgpJk_rVidIs8SdMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink

@rami

NYYSSÖNEN KAJ 16.02.2013 17:17

Tässä Budapestin vilpoisuudesta tilasto tiedettä.

NIEMINEN RAIMO 16.02.2013 17:55

Juu ei paljon lämmitä Budan käyrät,pakkaselle painutaan.Kiitoksia vaan Kaitsu tiedosta.Korjaan tuota ylempää sen verran että yksiöt Vallessa alkaen 40.000€,eikä mennä pakkasen puolelle.

@rami

ANTTILA MARKKU 16.02.2013 18:30

Tuota asiaa en tiennyt ettei ulomailla olevaa suomeen rekisteröityä ajoneuvoa tarvitse katsastaa ennen kuin ajoneuvo palaa rekisteröinti maahan?Sehän huomattavasti helpottaisi esim. vaunun säilyttämistä mantereella.En kyllä aivan usko tuota väittämää koska suomi ei taida olla ainoa maa jossa ajoneuvo on säännölisesti tarkastutettava liikenne käyttöön.Toiseksi,jotta kotipaikka säilyy suomena on käytävä suomessa puolen vuoden sisällä matkalle lähdöstä.Myöskin lomakohde maasta on omat määräykset milloin pitää hakea oleskelulupaa.Monet vakuutukset vaativat matkan aloittamisen uudelleen ennen puolen vuoden määräajan päättymistä.Onhan noita sääntöjä vaikka mitä.Toisaalta kulkimen säilytys helposti maksaa vähintään sen minkä kuljetus suomesta maksaa.

NIEMINEN RAIMO 16.02.2013 19:30

Tuossa on jotain Unkarista. http://www.kotiunkarista.com/ Tätä ei sitten poisteta.

@rami

NYYSSÖNEN KAJ 16.02.2013 20:44

Markulle se mikä koskee kulkinta ei koske sen omistajaa

Algarvestakaj

PATOJA PEKKA 16.02.2013 22:47

Munchenin sijainti on optimaalisempi kuin Unkari

NYYSSÖNEN KAJ 17.02.2013 09:11

Maantieteellisesti Munchen on Euroopan keskipisteessä mutta jos säällä on väliä niin en sitä valitsis. Oma ratkaisuni on Algarve ja siellä Olhãon leirintäalue jolta on lyhyt matka lentokentälle 12 km. auton jättö kämppärille on edullista yli 6m auto maksaa 2,87€/päivä. Kesän yli jättöön on Olhãossa aidattu häkki jossa 12m auto makssa 2€ per päivä. Autolle ei ole Portugalissa määrätty puolivuots määräaikaa mutta Suomessa ei saa pitää ulkomailla rekisteröityä autoa yli pulta vuoota yhtämittaan. Henkilön edut jos pitkään ulkomailla. Suomen Kela edut kuten sosiaaliturva kuten sairaanhoito ja lääkkeet voivat katketa jos olet kahtena peräkkäisenä kalenterivuotena yli puolivuotta per kalenterivuosi ulkomailla. Tämä on suurin henkilöön menevä rajoitus. Parempi että et kerro menemisistäs ainakaan Kelalle.

Alla poiminta kolmen paikkakunnan keskilämpötiloista. Munchen, Faro ja Denpassar Bali Indonesia

HJELM ARTO-VEIKKO 17.02.2013 10:25

Säästäminen on taitolaji. En ymmärrä 70 kympin ostosta säästö perustein. Muuten voi olla vaikka kuinka hyvä hanginta.

t Jelmi

KUJANPÄÄ MARKKU 17.02.2013 10:36

Enemmän on puitteilla väliä kun säällä, paljon enemmän. Tuosta syystä en ainakaan kusenpolttamilla hiekkakentillä talvehdi kusenpolttamissa kulkineissa.

NYYSSÖNEN KAJ 17.02.2013 11:34

Siksikö olet kotia jämähtänyt? Jospa hankkisit sellaisen kulkimen jossa on toimiva WC. Jätäthän sen Qusenp...-vaunun kotiin osta uusi jolla voit matkailla.

PS! jos lämpötila olisi ainoa kriteeri niin paikka olisi nimenomaan päiväntasaajalla. katso kolmas taulukko edellisen viestini liitteestä. Edulliset lentoyhteydet ovat myös osa ratkaisua.

ANTTILA MARKKU 17.02.2013 11:51

Noinkohan yleisin tapa matkailukukimien omistajilla on kuseksia pitkin vaunun lattioita?Jos minulla kullinpää olisi kuin kastelukannun suukappale, istuisin vessanpytylle tuli sitä taikka tätä.Olen kokenut lähinnä loukkaavana puheet hinattavasta kusikopista.Mutta kukin tavallaan.

NYYSSÖNEN KAJ 18.02.2013 18:48

Näin taisi Modekin todeta. Toisille ulkomaan matkailu ei sovi lainkaan.

Algarvestakaj

NYYSSÖNEN KAJ 02.03.2013 17:11

Niin onhan se edullista kun voi lentää keskieuroopasta suoraan kohteeseen joka viikko saan tukun tarjouksia edullisista lentomatkoista.

HIETAVUORI JUHA 02.03.2013 18:18

Kujanpää tuntuu olevan tosi kiukkuisella päällä . Taitaa eturauhanen vaivata ?

SAIKKONEN ERKKI 29.03.2013 10:24

Hieno kirjoitus Ollilalta. Mutta eikös heti meitä viisatelijoita ilmesty kuvioon. Kuka on mitannut viivoittimella matkoja ympäri Eurooppaa, joku ei ole vielä päässyt eläkkeelle, jne. Kateuttakko????? Annetaan Ollilan toteuttaa kuvioitaan, muakin rupes kiinnostamaan.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.