Åre & Leirintä

RUOSTELA RAUNO 03.02.2013 13:37

Onhan tästä ollut keskustelua ennenkin (luettu on) mutta josko päivitettäisi tilanne nyt tämän hetken mukaan.

Eli, onkohan jollain nyt viime/tämän talven tietoa Åren alueen leirintäpaikoista ja jos sinne nyt aikoisi viikolla 8 niin mitenkähän mahtaa olla tilan kanssa (onko esim. ennakkovarausmahdollisuutta).

Netistä löytyi nyt ainakin Duved ja Ristafallet Camping. Onko kokemusta tai muuten vaan tietoa paikoista, esim. paikkojen tilat yleensä ja miten pääsee helpoiten rinteisiin?

Rauno

JOONA MIKA 07.02.2013 19:18

Hei

Viime talvena olimme hiihtolomaviikolla Åressa. Camp Duved:ssa, Duved:n kylässä, on ihan hyvä paikka leiriytymiseen. Ei luxuspaikka mutta ei mikään huonokaan.

Leirintäalueen parkkipaikalta (kääntöpaikka) on skibussi kuljetus koko Åren alueelle. Ei tarvitse autoa liikuttaa välttämättä ollenkaan. Päivisin Åren keskustaan, iltaisin ajaa koko alueen läpi (Duved-Tegelfjäll-Åre-Björnen). Ilmainen kun on hissikortti ostettuna.

Lähin rinne n. 500m päässä (pieni lastenrinne, josta yhetys isompaan), kauppa n. 400m päässä leirintäalueelta.

Paikan varasimme sähköpostitse, muistaakseni 350Skr/ yö.

Leirintäalueella normipalvelut, keittiö, sauna, kuivaushuone, WC:t-ei valittamista. Alla osoitteita, joista selviää lisää

http://www.skistar.com/Global/Destinationer/Are/Kartor/Pistkartor/ARE_Pistkarta_2012_Eng.pdf

http://www.skistar.com/fi/Are/Laskettelu/Hiihtobussit/

http://www.campduved.se/

Mika

RUOSTELA RAUNO 24.02.2013 21:30

Kiitoksia lisätiedoista. Paikka on nyt sitten nähty ja koettu ja ihan hyvähän toi näytti olevan noine peruspalveluineen. Hinta oli 320 Skr/yö sisältäen sähkön.

Eipä siellä lähistöllä taida kovin paljon muita vaihtoehtoja caravaanareille olevan. Tosin näytti siellä Åre Björnenin parkkipaikalla joku kyllä yöpyvän sillä auto oli samalla paikalla ainakin 2-3 päivää etuikkunat peitettyinä ja iltaisin näytti agregaattikin pärisevän. Kyllähän siinä parkkipaikallakin muutama yö voisi mennä jos kukaan ei hätistele tai aja pois, tosin leirintäalueen sauna oli kyllä poikaa illalla!

Melkoinen varuste ja rättishow tämä talvimatkailu asuntoautolla kolmen muksun ja kahden aikuisen kanssa kyllä on mutta onpahan sitä sitten jotain muisteltavaa jälkeenpäin niin itsellä kuin lapsillakin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.