VENÄJÄN LIIKENNE

SUUMÄKI HEIKKI 04.01.2013 20:06

Katselin netistä videopätkiä venäjän liikenteestä. Erilaisista kolareista olsi ollut viisi tuntia ( katselin 10 min.) Katsellun perusteella, tuntuu siltä, etten venäjälle taida lähteäkkään. hekuli

HÄKLI HANNU 04.01.2013 20:13

Imatralla voi nyt tehdä kuivaharjoittelua.

TERVO JARI 04.01.2013 20:17

Syy ja seuraus . . .

http://www.ipcmax.com/product_info.php?products_id=2344

Käyttävät ton tyyppisiä kameroita jotta jos "sattuu", niin onpa todistusaineistoa sattuneesta raastuvassa . . .

Tollasen hankin ens kesäksi tallentaan reissua . . . Jollei tule vastaan vielä parempaa . . .

LEHTOVIRTA PETRI 08.01.2013 13:46

Mull on ollut kesästä lähtien tuulilasissa tällainen,

http://dx.com/p/720p-wide-angle-car-dvr-camcorder-w-4-led-ir-night-vision-hdmi-sd-slot-2-5-tft-lcd-73819

Tilasin laitteen Yhdysvaltalaisesta verkkokaupasta. Paketti tuli Honkkarista jo reilun parin viikon odottelun jälkeen. Hinta alitti juuri sopivasti postituskuluineen tullirajan (vuonna 2012), joten toimituksessa ei ollut ihmeempää byrokratiaa. Tämän vuoden alusta tietysti tulli pitää maksaa.

Se syö normaaleja SD-muistikortteja ainakin 32 GB saakka, käytännössä mulla on siinä ollut kesästä saakka 8 GB kortti joka mainiosti riittää normaalikäyttöön. Resoluutioita on valittavissa kolme erilaista ja myös kuvanopeutta voi säätää 24/sec alaspäin. Korkeimmalla laadulla yksittäisten klippien kesto on noin 45 sek ja tiedostokoko 128 kB (tiedostomuoto AVI). Käytännössä olen pitänyt siinä asetuksina korkeimman mahdollisen. Klippejä on sitten helppo sopivalla ohjelmalla koostaa ja pilkkoa miten haluaa.

Laitteen mukana tulee imukuppikannatin, joka on tuntunut pysyvä tuulilasissa siitä lähtien kun sen siihen on kerran tällännyt. Varressa on kaksi niveltä, jolla sen saa soviteltua sopivaan asentoon tuulilasin kaltevuudesta riippuen. Kamera kiinnitetään jalkaan pikakiinnityksellä, joten sen poisotto on helppoa. Mukana tuli pitkähkö (3.5m) virtajohto tupakansytytinliitäntään.

Laitteessa on lisäksi pieni irroitettava akku, jonka avulla kameraa voi käyttää myös ilman ulkoista sähköä. Varsinaisesti ajon aikana käytettäväksi akusta ei ole, niinpä se on syytä pitää aina kytkettynä ajossa ollessa. Mutta apua siitä on esimerkiksi silloin, kun haluaa tarkastaa asetuksia tai katsoa tallennettuja filmipätkiä. Suuntaamista ja asetuksien laittoa auttaa laitteen sisäänrakennettu 2,5" värillinen LCD-näyttö.

Laitteen toimintaperiaate on hyvin yksinkertainen. Se tallentaa jatkuvasti muistikortille minuutin videoleikkeitä ajon aikana. Tupakansytytinliitäntään kytkettynä laite käynnistyy auton käynnistyessä ja sammuu muutaman sekunnin viiveellä auton sammuttamisen jälkeen. Laite tallentaa näitä videoklippejä koko muistikortin täyteen ja kortin täytyttyä alkaa korvaamaan niitä uusilla vanhimmasta alkaen. Kun jotain mieleenpainuvaa tapahtuu, painetaan laitteessa olevaa tallennusnappia, jolloin sillä hetkellä menossa ollut videoklippi ja sitä viimeksi edeltänyt klippi lukitaan, jotta niitä ei ylikirjoiteta.

Laitteen kuvauskulma on noin 120 astetta joka on varsin riittävä. Kuvanlaatu on myös nettivideokäyttöön ja hintaan nähden varsin ok, joskaan ei mitään GoPro -tasoa. Sisäänrakennettu mikrofoli (jonka herkkyyttä voi toki säätää) on varsin herkkä poimimaan kaiken autossa kuuluvan räpellyksen äänet. Miellyttävää on myös laitteen sopeutuminen erilaisiin valaistusolosuhteisiin, kuten ajettaessa auringosta varjoon ja takaisin. Tällöin kamera "hakee" ehkä sekunnin verran uutta tasapainoa, mutta sen jälkeen kuva on taas hyvää. Laitteessa on myös infrapunaledit, jotka valaisevat lähitienoota pimeällä, mutta täytyy myöntää että niiden teho ei valaisemattomalla tiellä ole mitenkään hämmästyttävä. Mutta epäilemättä peura ajovaloissa jää filmille, jos sikseen tulee.

Toistaiseksi ole säilyttänyt kameraa autossa paikallaan, ulkotiloissa ja näyttää vielä toimivan parinkymmenen asteen pakkasien jälkeenkin. Hinta oli sen verran edullinen, että jos ei yhtä pakkastalvea kestä, niin ostan sitten uuden (paremman).

Hyviä puolia:

edullinen ei tarvitse huomioida päivittäisessä käytössä mitenkään melko pieni, ei juuri herätä huomiota tuulilasissa kuvanlaatu siedettävä

Huonoina puolina:

käyttöpainikkeet melko epäselvästi merkitty, meni pari ekaa päivää niiden toimintalogiikan tajuamiseen

Näitä näyttää saavan myös "Suomesta", eräästä tunnetusta suomalaisesta nettihuutokaupasta - toimitus tosin taitaa tällöinkin tapahtua Aasiasta. Hakusanalla tuulilasikamera.

HAAPANEN TIMO 09.01.2013 19:56

Mulla on tuo Niceview. Turhaa ostin täältä, kuvittelin kameran olevan laadukkaampi kuin nuo 'epäilyttävän' halvat. Melko samantasoinen näyttäisi olevan kuin sun kamerasi. Niceviewissä voi valita muutamasta vaihtoehdosta kuinka pitkiä pätkiä ottaa. Laturi antaa häiriötä radioon, mutta vanha Noksun kännykkälaturi korjasi asian.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.