Torsö - Olhao

HÄNNINEN JUKKA 14.11.2012 02:01

Jåpas vihdoin ja vastoin ja käymisten kautta päästiin reissuun Tammisaari-Olhao alkaen Finnlinesin laivalla 03.11.2012 Hki- Trave. Botski myöhästyi lähdössä jo 3 tuntia ja perilläkin onnistui kapteeni Elon ja Hans Besättningin mokailun takia myöhästymään toiset mokomat. Yhden maissa aaamuyöllä sitten onneksi nopeasti valmistuneella baanalla viiden tienoilla olimme yöajon jälkeen perillä vetokoukun asennuspaikalla.

Osnabrückissa klo 08.00 maanantaina 05.11 , missä asennetuin sekä vetokoukun, että ilmajouset. Eteläsaksasta sitten 06- 08.11 ostin trailerin, jonka päälle kyöräsin Smart Coupe Fortwo pirssin. Rekisteröityä se traileri tuli sakskalaisiin kilpiin, kiitos Auli avusta ! Pari päivää siinä paloi. Traiskukin piti hakea aikakakaukaa Regensburgista yht 450km edestaas päästä. Ilman Auli Alakuljun suurenmaoisen ystävällistä apua; ei tuo olisi ilman hänen hienoa ainutlaatuista ystävällistä jelppiä hevin onnistunut. Janikin saa meiltä vasiten erityisen lämpimät kiitokset hienosta ja ystävällisestä avusta !

Eikun baanalle. 08.11.2012. Väleen kävästiin päivä tutuilla saksalaiskavereilla. Nollasin Ulmin kohdalla auton kulutusarvot. Näjetsen jossain sielläpäin silloin tuli perään roikkumaan Smart 800 kilolla ja traisku 220 kg:llä Mulhousen kautta Doleen, välillä yöksiminen Dolen lähellä jokivarressa ihan ok Stellplatsilla. jossain joenvarressa, Seurressa. Dolen kautta ajelimme Moulinsiin, hyvää nationalrouttea pitkin, ja kurvasimme kohti Clermont-Ferrandia 1. luokan tietä pitkin. Clermontista Millaun kautta rekkaparkkiin lähellä Beziers. Eikun Perpignanin kautta Barcelonan läpitte Vaalenciaan. Väleen nukusteltiin Ampostassa (en suosittele)..Älkääpä ikuna ostaa pläjäjäyttelette Reisemobil Bord Atlas - räpellystä, siinä vapaaparkkeja onnettoman vähän.. Mieluummin Camperstop tai mikä vaan muu. Valenciasta Cordobaan, jossain yövyttiin, aina paikka löytyy.viimeistään Cordoban keskustasta, bussiparkki; Cordobassa yötä Avda De Granadan isolla parkilla. Aekasin kun lähettiin, niin oltin Olhaossa tänään n. 15.30. Smartilla Vodafonen kauppaan ostamaan simkortit läppäreihin - Smartilla. Nyt perillä ja hyvää on elo, kesäisessä säässä tutulla paikalla. Lisukkeita kirjoittelen Kajtsua ootellessa.

ALAKULJU AULI 14.11.2012 09:19

Olkaapas hyvät! Kiitos teille! :)

Oli ilo teihin tutustua Leenu ja Jukka! Olitte oikein nuorekkaita. Meillähän oli oikein hauskaa pari päivää, ainoastaan vähän kiirre. Se viimehetken iltakävelykieros oli oikein mukava. :) Ja mikä parasta nähdä suomalainen karavaanari-Mauno mailmalla. Toivottavasti Mauno sai kissoiltamme hyvät ohjeet karavaanari-kissan elämään mailmalle.

Anteeksi, jos puhuin liikaa meidän matkoista. Olen vain niin kova juttelemaan. :) Oli todella mukava kuula teidän juttuja ja niitä olisin halunnut kuulla vielä enempikin. En ikinä väsy kuuntelemaan ja lukemaan ihmisten matkakertomuksia, jo niiden kuuleminen,lukeminen on suuri rikkaus.

Meillä on tuttavissa paljon kissaihmisiä ja heidän kanssa on tärkeä yhteinen puheenaihe muttei yhtään karavaanari tuttua. Te, Leenu ja Jukka olitte ensimmäiset ihmiset joiden kanssa puhuttiin karavaanari asioita enempi. :) Miten onkin mennyt noin? Emme ole kyllä erakoitakaan oleet. Olemme aina vaan liikkkuneet siellä missä ei ole suomalaisia karavaanareita, hassua. Olemme aina olleet tutuille ja sukulaisille ihmettelyn aihe kun olemme ihmisiä jotka haluaa kulkea ja nähdä uusia asioita. Kun yli 13 vuotta sitten karavaanareiksi ryhdyttiin niin olimme aika tietämättömiä. Olen hyvin paljon lukenut näitä sivuja ja täältä ohjeita ja matkakohde linkkejä hakenut sekä teidän joidenkin kuvia katsellut. Nyt vasta kesällä olen kirjautunut tänne ja uskaltautunut jotakin höpsöttää. Täällä hyvin monet olette minulle niminä hyvin tuttuja, niinkuin Leenu ja Jukkakin. Kiitos niistä ohjeista ja vinkeistä teille monelle! Kaarina, sinun Toscana kirjoituksia kulki viime reissulla kopioina mukana. Ei keretty kaikkia paikkoja kiertämään :)

Nauttikaa lämmöstä ja kesästä siellä!

Kaikkea hyvää sinne teille toivotavat, suomalaiset karvattomat- ja karvaisetkaravaanarit Saksan maalta :)

HÄNNINEN JUKKA 14.11.2012 15:16

Kiitos Auli positiivisestä kommentistasi. Kiva lukea tuonkaltaista mukavaa.

Eilen sitten tultiin Olhaon kämppärille Cordoban kautta. Hämmennystävää oli, ettei Smarttia ja traileria vedetellessä löpönkulutus ollut kuin 11,3. Laskettu km mittarin ja litrojen kautta.

Mauno jo kävi ulkona n. tunnin ja sitten mouraisi oven edessä sisäänpääsyä.

Kesäilmahan täällä on, nyt + 22 C

JANHONEN MATTI 14.11.2012 15:34

Jukka Jos siellä Karitaa tai Kalevia tapaat niin kerro terveisiä.

ESKOLA PENTTI 14.11.2012 17:52

Etkö sitten, Jukka, saanutkaan Smartille kuljettajaa, vaan jouduit viemään sen lavetilla?

HÄNNINEN JUKKA 18.11.2012 06:38

Olisin saanut kuljettajan Smartille, useampikin ystävällismielinen tarjoutui apua antamaan. Yhden kanssa jo asia syyskuussa jo alustavasti sovittiin, vaan mitään ei lyöty lukkoon eikä sovittu, paitsi että ilmoitan sitten kun lähtö alkaa olla tiedossa. Jostainhan oli aloitettava eikä suoranaista kiirettä ollut minulla, ja sille Smartin kuskillekin sopi koska tahansa, kunhan nyt viikkoa ennen lähtöä ilmoittelen. Sanoin jo eka ilmoituksessani maksavani matkasta kaikki kulut ja lentolipun Suomeen Algarvesta. Niillä näkymin olisi ollut myös tilaisuus käyttää korvauksetta sitä Smarttia jonnekin joulun seutuville, jolloin Leenu tulisi lentäen Suomesta. Vaan josjonnimmoista vastoinkäymistä alkoi tulla vastaan tasaiseen tahtiin ja lähtemistä oli lykättävä sen kymmenet kertaa.

Alkaen vetokoukusta, jota ei hyymeriini tahtonut sitten millään löytyä. Varastoissa niitä ei pidetä, senverran on pieni sarja mun hyymerimallia tehty. Olis pitänyt osata ottaa melkoisen millintarkat mitat, ja jos ne olisin osannut mitata,/ mittauttaa niin siltikin törmäsin siihen, että takuun koukun "istumiselle" olisin saanut vasta asennusliikkeen oman varmentamisen jälkeen. Siitä sitten 1-2 viikossa olisi koukku ollut asennettavissa. Tämä aika olisi ollut pakko Saksassa odotella. Soittelin, kyselin ja koetin löytää sen vetokoukun hiukka nopeamman valmistajan, ja lopulta löysinkin Firma SMV Ag Osnabrückistä. Ei tuntunut mielekkäältä lähteä pariksi viikoksi Smarttia kuskaavan kanssa 1-2 viikoksi pohjoissaksaan odottelemaan. Koukkuhan kuitenkin oli ihan pakko saada. Tämä SMV AG tekee koukkuja runkopituuden mukaan. Lisäksi vielä yllätyksenä reilusti alle muiden vastaavien hintojen. Ja vielä totesivat, että ilmajouset on asennettava, muuten tule isompaa remppaa hyvinkin pian hyymerin vakijousituksilla.

Sitten rupesinkin sitä traileria jahtaamaan. Kaikenlaisia oli kyllä tarjolla, vaan ei sopivaa. Joko liian pientä kantavuudeltaan, tai liian pitkiä kokonaispituudeltaan. Painoakin piti vähän funtsia ja tietty käsiteltävyyttä.

Oma kuvionsa oli siinäkin, miten junailla se traileri jonkunmaan kilpiin. Alunperin oli ajatus saada sekä hyymeri, että Smartti Algarveen, ja sitten pähkäillä jotenkin se traileri tilapäisesti yli talven portugeesikilville. Ennenkuin senkin asian koko byrokratian likipitäen mahdottomuus selvisi, niin aikaa tärvääntyi.

Vaimonkin lääkitykset saatiin viimein kuntoon ja eleleltiin loka-marraskuun vaidsetta. Sitten ihan tuurilla löysin ebay:sta tasan Smartille tai 1-3 motskarille rakennetun 220 kg omapainoisen, 1500 kg kantavan alle nelimetrisen alumiinista rakennetun kärryn. Tätä traileria valmistaa eräs pikkupaja sivuhomminaan. Heillä oli 1 jpl valmiina varastossa. Rahat pikana pankkiin, ja laivaan. Leenu pystyi ne muutamat sadat kilsat ajamaan perässä baanalla.

Pisteenä iin päälle sain vielä auton saksassa kilpiin ensi kevääseen asti.

Vatsahaavasta tms stressin seurauksesta varoittelen, ken tuohon rythyy alusta lähtien kaiken setvimään. Vaan ken vastaavaa suunnittelee, niin hyviä neuvoja ja apuja annan, nyt kun kuviot tulivat monen mutkan kautta tutuiksi. Helointa tietysti on lappaa kukkarostaa suunnilleen tuplahinta ja hankkia kaikki Suomesta liki kymppitonnia kalliimpaan hintaan. Mitäs siitä, eihän kukkaro koskaan ihan tyhjene, aina matti sentään sieltä löytyy ..

Anteeksi oli toisaalla julkisesti pyydettävä siltä, ken lupasi Smarttini Algarveen ajaa. Tämä kun jostain syystä koki tuleensa huijatuksi, kun en siinä viime hötäkässä ehtinyt/älynnyt imloittaa koko ruljanssista,ja kuljetustarpeeni peruuntumisesta. Enpäs vaan muiden huolien takia ehtinyt, mikä tietysti on vähän huono juttu. Vaan jälkiviisautta olisi pitänyt älytä ja osata käyttää aiemmin, edeltäkäsin ja vähän ennakoiden.

Joka tapauksessa sain tiedon, että tekoni oli raskaasti tuomittavaa laatua, härskiydessään veraansa vailla, palloa jalkaan vaativaa ja huijarin leiman sain otsaani. On se jossain täällä jossain ketjussa ja varsin perusteellisesti isoin kirjaimin, huutomerkein moneen kertaan peräkkäin toistettuna, Missä mielentilassa ja miksi, sitä en halua spekuloida enkä orgissa tätä mokaani tuominneita enempi noteerata. En tässä asiassa enkä juuri muissakaa. Nimerkin takaa se on kiva tuomita vasitenkin asiasta vain yhden osapuolen raivoon yhtyen, toista kuulematta. Niitä muutamaa arvostan, jotka sentään odottelivat minun vastaustani ja kannanottoani.

Liiketoiminnasta, huijaamisesta eikä minkään lupauksen lupauksen pettämisestä ei nyt vaan ole kyse (sovimmehan, että ilmoitan n. viikkoa ennen lähtöä, vaan siihenpä ei tullut tilaisuutta).. Huijariksi nimittelystä perusteitta en silti oikein tykkää - tosin ainahan osallistuville kantaa ottaville sattuu ja sammakoita lentelee milloin missäkin. Jotenkin kuvaavaa kuitenkin on, että täällä etuteltassa nimellään esiintyvät eivät tietääkseni ole isommin ärsyyntyneet, mitä nyt Veli kujis ryhtyi tapansa mukaan tyhjentävästi kertomaan; ei jaksa sajetta pidellä ...

Matille; terveisesi menevät perille jos mainitsemasi pariskunnan vaan tapaan

NIEMINEN ERKKI 18.11.2012 22:00

Mies pitää minkä lupaa. Älä selitä enempää, toimi.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.