Algericas ja Gibraltar

SEPPÄLÄ JARMO 05.11.2012 20:59

Tarkoitus olisi jättää auto leirintäalueelle muutamaksi päiväksi ja lähteä tutustumaan Gibralttariin, Ceutaan ja ehkä käymään Marokon puolella. Olen katsellut http://www.campingsureuropa.es/index_en.html aluetta, mutta löytyykö parempia vaihtoehtoja joista olisi helppo kulkea bussilla tai polkupyörällä satamaan ja Gibralttarille. Matkalle on tarkoitus lähteä vasta keväällä, mutta suunnitelmia täytyy tehdä jo nyt.

PATOJA PEKKA 05.11.2012 21:43

Gibraltarin edustalla on iso parkkis, jonne matkurin voi jättää kylällä käynnin ajaksi. Algecirasissa satamassa on paljon parkkitilaa, jos sieltä käväisee afrikan mantereella. Auton turvallisuus on tietenkin oma kysymyksensä. Satamassa on myös maksullinen alue ja siellä voisi olettaa auton koskemattomuutta vartioitavan ainakin teoriassa. Ceutasta Marokon puolella käynti ilman autoa ja vain parin päivän pituisella retkellä ei oikein toimi. Ei siinä ihan rajan läheisyydessä ole mitään paikkaa missä "piipahtaa". Tarvitsee enemmän aikaa ja kulkuvälineen, että pääsisi Marokossa jotain kiinnostavaa näkemään.

SEPPÄLÄ JARMO 06.11.2012 08:10

Kiitos vastauksesta! Juuri turvallisuuden takia jättäisin auton mielummin jollekkin läheiselle camping alueelle. Ja aikaa löytyy tarvittaessa kyllä lisää. Voi olla, että täytyy jättää Marokko käymättä ja tutustua vain Gibralttariin ja käydä Ceutassa. Jotenkin vaan ei kiinnosta lähteä asuntoautolla Marokon puolelle. Voihan se mieli vielä muuttuakkin.

SILMUNEN HANNU 06.11.2012 11:21

Onko Gibraltarilla lentokenttää?

Me ollaan jätetty istanbulissa ja Roomassa asuntoauto lentokentän maksulliseen vartioituun parkkiin ja lähdetty ensimmäisessä kaupungille metrolla pariksi päiväksi ja Roomasa pyöräretkelle Via Appia Anticaa myöden keskustaan.

Toimivat hyvin ja helposti!

MIkä sua siinä asuntoautolla Marokon puolelle menossa arveluttaa? Muutaman päivän autoretkellä näet jo jänniä paikkoja!

t.Kaarina

HALME MARTTI 06.11.2012 13:03

Yksi vaihtoehto on jättää auto esim. Fuengirolan leirintäalueelle ja osallistua Aurinkomatkojen opastettuun Gibraltarin retkeen. Tekevät retkiä myös Marokkoon! ja Granadan Alhambraan. Aurinkomatkojen yhteystiedot löydät esim. fuengirola.fi nettilehden mainoksesta. Ottavat mielellään mukaan muitakin, kuin heidän lennättämiään. Gibraltarilla on lentokenttä. Se on poikittain aivan raja-aseman jälkeen ja lentoliikenteen aikana ajorata suljetaan, koska kone pyyhältää ajotien poikki. Parkkialue saattaa olla. Itse olen jättänyt henkilöauton joka kerta La Linean puolelle ihan kadun varteen ja aina sydän syrjälläni palannut sen luo. Kertaakaan ei ole murtauduttu. Sitäkin tapahtunee ja asuntoauto olisi paikallisille varkaille ehkä liiankin houkutteleva kohde. Eihän siellä Gibraltarissa mitään erityistä nähtävää ole, mutta kuulunee niihin "pakollisiin" kohteisiin kuitenkin.

Käyttäjän lisäys viestiin 9.11.2012 klo 22:22:34 http://www.e-lehdet.com/fuengirola.fi/201 2/33/fuengirola_3312.html Täytyy hieman vetää takaisin. Näyttää siltä, että Aurinkomatkat myy Marokon matkaa kansainvälisenä retkenä. Ei haittaa, jos englannin kieli on hallussa. Muistelin, että AM tekee itse retkiä Marokkoon. Kysymällä sekin asia selviää. Eivät näytä Gibraltarin ja Alhambran retket olevan nekään niitä halvimpia, mutta ilmeisesti hyvin opastettuja. Jos halvemmalla haluaa päästä Gibraltarin retkestä, niin heti raja-aseman jälkeen Gibraltarin puolella on retkitarjontaa runsaasti. Siellä on neljän hengen takseja. Minäkin olin sellaisella ja tankerolla turistienglannilla selvittiin. Meitä oli kaksi ja toiset kaksi muunmaalaista samassa taksissa. Isompia tippukiviluolia löytyy Nerjasta. Seuraa viittoja Cuevas de Nerja. Omat vierailuni Gibraltarilla liittyvät vuorotteluvapaavuoteen 1999. Silloin Espanjan rajapoliisi Quardia Civil jarrutti "hieman" Gibraltarin liikennettä. Parhaimmillaan suomalaiset voinhakijat odottivat autoineen neljäkin tuntia Gibraltarilta poisajoa. Siksi jätin autoni aina La Linean puolelle.

Käyttäjän lisäys viestiin 9.11.2012 klo 22:32:56 http://www.e-lehdet.com/fuengirola.fi/2012/33/fuengirola_3312.html

jokohan tämä onnistuisi

JANHONEN MATTI 06.11.2012 14:33

Gibraltarilla käydessä on hyvä parkki vain hieman ennen lentokentän puomia menosuunnassa oikealla. Iso P-merkki, http://maps.google.com/maps?ie=UTF-8&hl=fi&tab=wl

Kohdalla bussipysäkki josta pääsee Gibralatariin ja tarvittaessa Eurooppa-pistelle saakka jossa buusi käy kääntymässä. Tosin eihän siitä ole pitkä matka kävellenkään. Kannattaa käydä tankkaamassa siinä kentän Gibraltarin puoleisella laidalla olevalla huoltoasemalla.

HAARAKANGAS ALLAN 06.11.2012 17:39

Halmeen Martin toteamukseen siitä, että kulkimen voi jättää Fuengirolaan ja mennä suomalaisen matkatoimiston järjestämällä bussikyydillä Gibikselle tai Marokkoon, sanoisin hyväksi vaihtoehdoksi.

Erinomainen opas on ollut retken vetäjänä ja bussimatka sujunut rattoisasti kuunnellen oppaan erittäin asiantuntevaa kertomusta retken kohteesta historia- ja nykytietoineen.
Helppo, turvallinen ja hinta-laatu suhde hyvä. Suosittelen kokemuksen suomalla valtakirjalla.

Allu vaari

SEPPÄLÄ JARMO 06.11.2012 18:58

Kiitos kaikille vastauksista. Tämä matkatoimistojen järjestämä bussikyyti tuntuu todella hyvältä vinkiltä. Taidetaan käyttää sitä. Silmuselle tiedoksi katselin sinun tänne lähettämiä kuvia Marokosta ja ne oli kyllä hienoja. Kiitos niistä. Itse kuitenkaan taida vielä uskaltaa autoilemaan Marokon puolelle ehkä sitten toisella kertaa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.