Nettioperaattorit Espanjassa

KEMPPAINEN OLAVI 30.10.2012 18:58

Löytyisikö joltakin vielä hyviä ehdotuksia tällaisen täppärin käyttöön pariksi kolmeksi kuukaudeksi. Olen saanut heikohkot esittelyt Fuengirolan Masmovilista ja Hitsistä.

TOIVONEN MARTTI 30.10.2012 21:53

En tiedä mitä tarkoitat tuolla Fuengirolan Masmovililla mutta eikös siellä kämppärillä ole tällä hetkellä ilmainen langallinen netti? Ainakin viime viikolla naapurivaunuun oli vedetty nettiä varten piuha ja kämppärin respan kaveri sanoi että se on tällä hetkellä ilmainen ja jos ja kun se tulee maksulliseksi on se jotain 20 ekua kuussa mikä on tosi halpa.

Itse käytän epsanjassa Carrefourin prepagoa joka maksaa ekun päivässä. Nopea ja toimiva. Sitä suosittelen, 100 megaa nopeaa yhteyttä päivässä ja kun on sen käyttänyt se hidastuu mutta ei katkea. On kyllä tosi hidas. Sain juuri Carrefourilta tarjouksen ladata 35 euron verran krediittiä hintaan 25 ekua. Ei paha. mot

KEMPPAINEN OLAVI 31.10.2012 09:25

Asumme kerrostalossa. Masmoviliä kaupataan Centro Finlandiassa kuukausisopimuksin ja Hits:iä Hispanian talossa prepaidina. Näiden olennaisia eroja ajattelin kysellä. Mielellään otan vastaan myös ylläolevia uusia vinkkejä. Puhelimenkäyttömme lienee niin vähäistä, että prepaidin osto ei ole kannattavaa. (25 eurolla 20 euroa puheaikaa!)

HALTTUNEN TEUVO 01.11.2012 10:42

Juuri katsoin Camping Fuengirolan nettin nopeuden, sen maksuttoman.

ENGLUND TOM 01.11.2012 12:28

Moi, ostin kuukausi sitten Movistar prepaid ja toimii hyvin !Mokkula oli 24€, simkortti 2,50€ ja käyttö maksaa 15€ kuukaudessa! Nopeus ei kelpaa Skype puheluihin mutta sähköpostiin ja surffaamiseen se kelpaa hyvin ja toimi kaikkiallla.Minäkin kyllästyin leritäalueiden nettiin kun se toimi välillä ja välillä ! Nyt olen Portugalissa ja käytä Wodaphone prepaid 29,90 mokkulan kanssa ja kuukauden vapaa käyttö! Terv Tomppa

HALTTUNEN TEUVO 06.11.2012 18:42

Nyt on netti ekapäivää maksullinen Fugessa, 19 €/kk. Nopeus tipahti.

HALTTUNEN TEUVO 10.01.2013 21:12

Mittasin juuri Camping Fuengirolassa nopeuden: Sisään 460 kbps, ulos 110 kbps. Taitaa elokuvien lataukset olla alkaneet autoihin?

AHONEN KAI 11.01.2013 00:33

Minulla tuo Masmovil, latasin 150€ ennen saaristoon lähtöä, en ole katsellut mitä on kulunut, nopea on ja toimii, ja säilyy ensi talveenkin ilman uudelleen avausmaksuja, lisää saa ladattua netistä tai postista.

KEMPPAINEN OLAVI 16.01.2013 15:52

Käytimme HITS:in prepaidia täppärissämme, parikymppiä riitti kuukaudeksi Aamulehden pikaselailuun, karavaanaripalstan ja sähköpostien lukuun. Masmovil vaati pankkitiliä tai luottokortin tietojen antamista, mitä emme pitäneet turvallisen. Carrefourilta jäi palvelu tutkimatta. Kirjoitelkaahan vielä, jos löytyy uusia kokemuksia, koska niin me kuin monet muutkin ovat taas matkalla mainittuun maahan. Gracias

HÄNNINEN JUKKA 22.01.2013 10:51

Jos sitä nettiyhteyttä tarvitsee tärkeiden asioiden hoitamiseen ja uutisten vilkaisun, ja matkan aikana aikana noiden "välttämättömiin" yllä mainittuihn päivittäisiin lyhytaikaisiin nettiyhteyksiin melkeinpä minkä tahansa Euroopan maan pöheikössä, niin hankkimalla Abroadband - nettitikun, niin maksaahan se enempi kuin suojaamattomat wlanit, halvin nettitikku tai mäkkärin haku. Ja vaikka mäkkäreitä on jevrooppa väärällään, niin ei niitä silloin löydy kun tarvis tulee. Pörrää sitten niitä yhteyksiä etsimässä piirongilla ja löytyyhän se ilmainenkin yhteys lopulta. -Jos siinä mäkkärissä on parkkipaikalle yltävä wlan, kaikissa vaan ei ole, ei. Abroadband on johonkin verrattuna vähän saakelin kallis, mutta lähes ilmainen, jos sitä tarvitsee vain välttämättömien asioiden hoitoon. Tais olla Timppa, joka laskeskeli, että häneltä löytyy se päivittäinen noin se iltsikan hinta, postin lukuun, pankkiasiain hoitoon ja vieläkin jää joku sentti vajaaksi siitä iltsikan hinnasta . Abroadband - nettitikun avulla. Maasta kuin maasta, paikasta riippumatta. On sen edut ja haitat monenkin tiedossa, vaan yhteys joka maasta ja joka pöheiköstä vaivaton ja pominvarma. Joillekin se on silti aivan toivottoman kallis... Ken aina kätösen ulettuvilla olevan Abroadbandin hankkii, niin häneltäpä säästyy pitkä sentti ja iso sen vieläkin halvemman yhteyden hakemisessa tärvääntyy.

Mutta onhan säästäväisyys eräskin hyve. Abroadband on ajatteleville, ei kaikessa sästäville tarkoitettu apuväline saada nettiyhteys, missä tahansa Euroopassa. Joka maassa sama palikka,

TOIVONEN MARTTI 22.01.2013 12:00

Kesästä 2011 on EU:n sisällä voimassa seuraava rajoitus:

"The maximum wholesale prices for data roaming fall from €0.80 to €0.50 per MB."

Operaattorit ei voi periä toisiltaan enempää kuin puoli euroa per mega. Tämän tarkoitus on pudottaa myös kuluttajien datasiirron hintoja. Soneran veloitus on nykyään 0.81 € per mega.

Jos käyttö on todella vähäistä on ihan sama käyttääkö omaa suomalaista simmiä vai hankkiiko monimutkaisella systeemillä luottokortilta suoraan veloittavan abroadbandin.

Ja jos innostuu enempi käyttämään on hyvä muistaa että omalla simmillä (Sonera) on maksurajana 3.99€/vuorokausi kun taas ymmärtääkseni abroadband laskee vaan megoja vaikka kuinka paljon vuorokaudessa hintaan 0.59 MB. Eli äkkiä tulee halpa kalliiksi.

mot

HALINEN HARRI 22.01.2013 14:36

Mutta löytyykö tarjontaa joltain Espanjan toimijjalta rajoittamattomalla yhteydellä ja kiinteällä kuukausihinnalla mokkulaan? Entä nopeus (luvattu ja mitattu)?

TOIVONEN MARTTI 22.01.2013 15:47

Tarjonta muuttuu koko ajan mutta ainakaan toistaiseksi en ole nähnyt rajoittamattomalla datamäärällä mokkulan/puhelimen simmiä. Tämä ei tarkoita etteikö semmoista saisi, melko varmasti saa jos ei nyt niin pian.

Muta tuo nopeus on sitten aivan eri juttu. Mokkuloilla on teoreettiset nopeutensa mutta kukaan tai mikään ei takaa että joku nopeus saavutettaisiin joka paikassa. Jossain yhteydet tökkii niin että vaikka olisi kuinka nopea mokkula ja kuinka 3G-simmi niin netin käyttö voi olla aivan kärsimys.

Minkään operaattorin verkko ei kata koko maata niin että joka puolella yhteys olisi hyvä tai voitaisiin saavuttaa joku teoreettinen nopeus. Ja kellonaika vaikuttaa, aamupäivisin on ehkä vähempi käyttäjiä puhelinverkossa kuin illalla ennen päivällistä.

Kämppäreiden wifi -verkot on useimmiten nopeampia kuin mokkulayhteydet mutta jos käyttäjiä on paljon voivat yhteydet olla hitaat yhtälailla.

mot

REINI SEPPO 22.01.2013 16:13

Jukka kyllä kertoi kaiken olennaisen. Lisäisin vielä että tää ei syö kun on naulassa,eli vain käytöstä maksat! Kotimaiset kyllä toimii useissa maissa ,mutta usein on kk maksu 10-20 € nopeudesta riippuen, lisäksi sopimukset 12-36kk. Toki on myös niin että jos alueella on nettiyhteys niin on halvin vaihto ehto käyttää sitä.

TOIVONEN MARTTI 22.01.2013 16:52

Hiukan tulosta netissä kaivelemisesta: Orangella näyttää olevan prepaid jolla voi 3,50 euron hinnalla per päivä surffailla päivittäin 250MB. Nämä päivittäiset systeemithän toimii niin että kun avaat kerran päivässä kuluu tuo paivittäinen maksu ja saat surffata täydellä nopeudella tuon luvatun määrän. Kun se on käytetty putoaa nopeus.

Vodafonella on ollut rajaton surffausmahdollisuus mutta se on lopetettu, nyt on heillä vain 3pv, - 1kk sopimuksia joissa on aika alhaiset rajat.

Movistar tarjoaa 40 euron sopimusta jossa tulla hinnalla saa kuukaudessa 10 Gigaa täydellä nopeudella ja sitten teoriassa vaikka kuinka paljon hitaammalla.

Eli ei näkynyt ainakaan lyhyellä hakemisella prepaideja joilla olisi rajoittamaton nopea käyttö.

Ehkä sellainen voisi löytyä sopimuspuolelta jos vaikka ostaisi halvan älypuhelimen.

Tuosta oman simmin käytöstä maailmalla: Elisalla näkyi olevan uusi hinta datasiirrolle EU:n alueella 86,8 senttiä minuutti. Nämä hinnat on kohta samoja kuin tuon abroadbandin eli vähällä käytöllä ei ole mitään mieltä hommata muuta.

"Kotimaiset kyllä toimii useissa maissa ,mutta usein on kk maksu 10-20 € nopeudesta riippuen, lisäksi sopimukset 12-36kk."

Siis ilmeisesti tarkoitat mokkulaa (?), minä taas tarkoitan sitä simmiä siellä mokkulan sisässä. Ei sen käyttöön tarvita mitään sopimuksia eikä muuta lisämaksua kuin tuo datasiirron maksu. Ihan sama mikä mokkula, kaikkihan ne toimii niin kotimaassa kuin ulkomailla.

mot

mot

Käyttäjän lisäys viestiin 22.1.2013 klo 18:01:31 Juu, ei siis Elisan minuutti vaan MB. Kiitti korjauksesta!

HALINEN HARRI 22.01.2013 17:03

Joo tarkoitan juuri läppäriin kytkettävää mokkulaa,
Tuossa Elisan minuuttihinnassa taisi olla joku virhe? Täytyy vaan odotella että reaalihintaiset kilpaillut rajatonmääräiset simkortit ovat saatavilla. En ole minäkään vielä löytänyt kiinteähintaisia/rajattomalla käytöllä viime syksynä elo-marraskuulla ollessani siellä pidemmän ajan. Etsiskelin, mutta ei löytynyt esim. vastaavia kuin Suomen rajojen sisäpuolella. Tosin etsimisen into ei ollut kovin suuri kun käytettävissä oli WLAN hotellissa.

REINI SEPPO 22.01.2013 18:23

En tarkoita tikkua/mokkulaa senhän saa yleesä "kaupan päälle" kun ostaa liittymän. Veloitus menee sim kortista ,mitä kukin on nopeudeksi tilannut, yleensä minimi 12kk sopimuksella.

HALINEN HARRI 22.01.2013 20:21

Minä en olisi kiinnostunut 12tai24 kertaa kk-maksu + veloitus käytetystä ajasta. Haluan esim. 12 kk sopimus ja kiinteä kk-maksu vapaalla datamäärällä. Eiköhän neillä monilla ala olla nopeuskyvyltään eri tasoisia mokkuloita osa paritettuja ja osa parittamattomia joten ei itse mokkula (ns ilmainenkaan) ole oleellinen kokonaiskustannuksissa. Noita haluamiani ei vaan tunnu olevan muualla kuin Suomessa ja jossain muussa sivistys/sarvikuonojen maassa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.