Campparit euroopassa yleensä. Kokemuksia.

VIRTA URPO 20.10.2012 22:59

Tuli vähän kierrettyä ja taas todettua , että hinnat ja faciliteetit ei mene olleskaan samassa suhteessa. Latviassa Druskininkai ihan OK ja hyvät pyöräily mahdollisuudet. Puola sellainen puolalainen. Unkarissa jo alkaa heitellä kovasti. Halvan ja hyvänkin saa. Kroatiassa oli oikeastaan halvin PARAS ja kalleimmat paljo huonompia suorastaan huonoja hintaan nähden. Kallein ei huonoin, mutta ei kaukana. Itävallassa kaikki linjassa huomioiden turistimaana. Mutta Saksassa taas joutu toteamaan useamman testauksen jälkeen halvin oli jälleen kerran PARAS. Vai onko se niin, että meni " sattuman" piikkiin.
6 vuoden Caravan kokemuksesta puhun ja aiemmin kävi motoristina usein niin, että kuinka ollakkaan löyty aina lähes luksusta halvalla, kun poikkes maaseudulle eikä mennyt isoon Cityyn. Sitten muuten noista low season hinnoista. ACSi 12-14-16 € , veloittavat kaikenlaisia lisiä. Osa oikeutettuja, mutta kun samassa maassa eri käytännöt eri camppareills - alko hieman ihmetyttää. Tuntu ,että pientä lisä rahastusta ? Toisissa mittaavat tarkasti sähkön ja sitten yli 4 kWh niin hirveä kWh hinta. Useimmat eivät olleet siitä ollenkaan kiinnostuneita. Sekeillä jos käyttää niitä paikkoja niin miten niissä? Ei ole tullut kokeiltua, mutta näytti monessa paikassa käyvän kummatkin. Usein ne oli ACSI llä 16€ ja sekkihän kait 15€ kaikissa. Mitä kokemuksia.

JANHONEN MATTI 21.10.2012 10:30

Euroopassa on todella hienoja camping-alueita, mutta myös todella huonoja. Itse koetan välttää molempia. Hienoja käyn vain maistelemassa, jotta tiedän missä mennään. Paras hinta-laadusuhde on yleensä Eurooppalaisen mittapuun mukaan kolmen tähden alueeksi luokitellulla alueilla, joissa pohjanpojalle ei tule "kulttuurishokkia" puoleen eikä toiseen. Usein nämä kolmen tähden alueet vastaa meidän luokituksessa viiden tähden aluetta Suomessa.

Käsitykseni on, että camping-alue on valittava ennen alueelle menoa. Jos sitä ei ole tehty ennen matkaa niin viimeistään edellisenä iltana kannattaa suunnitella missä yövytään huomenilla ja mihin aikaan. Siitä kartanlukijakin tykkää. Alueen koordinaattien tai pelkän camping-merkin perässä ei kannata ajaa metriäkään. Tai jos pettymyksiä kerää kokemuksikseen, niin siitä vaan. Sitten on erikseen ne vapausilluusion varassa reissaavat jotka menevät sinne minne tuuli kuljettaa ja ovat henkisesti valmistautuneet kohtaamaan sen minkä kohtaavat.

Valinta tapahtuu parhaiten tutustumalla matkan varrella oleviin potentiaalisiin vaihtoehtoihin kunnollisista camping-kirjoista ja netistä. Internetin aikana alkaa olla niin, että camping.-kirjaakin tarvitaan vain jotta siitä seulotaan esiin potentiaaliset paikat, ja saadaan niiden nimet ja nettiositteet. Muu löytyy netistä mm. osoite tai koordinaatit naviin jos alue muuten miellyttää. 5-7 vuotta ja camping-kirjat on historiaa!

Camping-alueiden hinnoittelu perustuu yleisesti ottaen hinta-laatusuhteesen. Yksi pirullinen piirre on kuitenkin viime vuosien aikana ollut havaittavissa. EU:n ja netin myötä camping-alueiden hintataso on EU:n alueella harmonisoitunut nopeasti, eritoten sen uusilla alueilla. Räikeimmillään tämä on johtanut siihen, että monien maiden hinta-laatusuhde on pahasti pielessä ja etenkin jos alueen hintaa vertaa paikalliseen hintasoon. Hintataso on harmonisoitu mutta laatu ei! Myönteisin poikkeuksen tässä tekee jossain määrin vielä Portugali jossa paikallinen hintataso ja alueiden hintataso kohtaa aika hyvin.

ACSI:ta puhutaan usein vain perushintaa alentavana tekijänä. Se riittää monelle. Systeemiin sisältyy kuitenkin piirteitä joita kaikkia ei avoimesti kerrota ennakkoon ja usein ne huonot uutiset saa kuulla vasta camping-alueen tiskillä iltamyöhällä. Siihen sisältyy juuri näitä lisäpiirteitä joista mainitset tai vaikka sitä, että vaikka tilaa paremmilla paikoilla olisi sinut ohjataan vähemmän mukavalle ACSI-paikalle.

TAURI MARIANNE 21.10.2012 19:24

Tervetuloa kotiin, vaihteeksi. Se camping cheque on arvoltaan se 15€. Siihen sisältyy auto, 2 henkilöä, valosähkö ja suihku. Lisäksi monet perivät vielä "ympäristöveron", joka on muutaman euron luokkaa. Lisämatkustaja maksaa myös muutaman euron. Joskus se suihku voi jopa olla kylpylässä, jos oikein hyvin onnistaa. Meillä noi sekit on paljon käytössä, kun lomien ajankohta ei ole euroopalaisittain sesonkiaikaan. Leirintäalueet ovat olleet fiksuja ja siistejä. Palvelu on ollut erinomaista. Tosin niiden sijainti teidän kulkureittien suunnalla on vähäisempää. Läntisessä euroopassa niitä on paljon enemmän. Mutta katsotaan niitä tässä joku pitkä ja pimeä talvi-ilta...

VIRTA URPO 27.10.2012 20:51

Kiitos Mariamme palauteesta. Kotona ollaan. Miten Mese ! Auto pesty ja vahattu. Pitänee jakossa kokeilla tuota C- shekki korttia. Matkalla saimme siitä hyvää palautetta. Alla muuten tuosta hinta laatu ajattelusta Latviasta. Yllätykseksemme löyty hinta -laatu kohdallaan kohde. Vähän sivussa baltikalta, mutta sen arvoinen. Hyvät pyörätiet. Pitänee matkustaa taas talvi iltoina. Terkut kotiin.

HAAPANEN TIMO 28.10.2012 07:16

Ehdottomasti se on hyvä parin päivän kohde: https://picasaweb.google.com/timppahaapanen/DruskininkaiLiettua#

Liettuan kaakonkulmalla.

@timppa

YLINIEMI SEPPO 28.10.2012 09:03

Hyvejä kuvia ,tuolla pitää käyä.

TOIVONEN MARTTI 01.11.2012 19:35

Aika monena vuonna olen käyttänyt Acsi-korttia kämppäreillä eikä kertaakaan ole 'ohjattu huonommalle acsi -paikalle'. Lokakuun aikana on usein sanottu että 'mene tuohon paikkaan mutta jos se ei tunnu hyvältä katso mieluisampi paikka ja tule kertomaan meille sen numero'. Marraskuulla usein vain sanotaan että paikat on tuollapäin, asetu mihin haluat. Cabopinossa oli hyvä systeemi: annettiin käteen lappu jossa oli merkitty tällä hetkellä vapaat paikat ja vielä mistä alkaen ne oli mahdollisesti varattu. Tuo Cabopino olisi ollut muuten aivan ihanteellinen paikka mutta ongelmana oli että pyöräilymahdollisuudet oli aika huonot ja sijainti hankala. Siellä oli kaikenlaista aktiviteettia, jousiammuntaa, kiipeilyä, espanjan opetusta, espanjalaista kokkausta jne, kaikki ilmaista.

Kertaakaan ei ole myöskään lisätty hintaan mitään ylimääräistä veroa tms. Joskus, niinkuin täällä Conil de la Fronteran Rosaleda-kämppärillä on sanottu että acsihintaan kuuluu tietty määrä sähköä (ns. valosähkö, täällä 4Kwh) vuorokaudessa ja ylimääräisestä saat pulittaa lisähintaa. Täällä lisähinta on 0,25€ kilowattitunti. Mites se mahtaa olla suhteessa suomalaisiin sfc-alueisiin?

On muuten viimeisen päälle hyvintehty ja -hoidettu kämppäri tämä Rosaleda: suihkukopit tilavat ja suihkusta tulee tasainen hyvä vesivirta, kaikki paikat siistit ja hoidetut, loosien välillä korkeahko tiheä pensasrivi niin että oma rauha on taattu, loosit osittain kovapohjaisia (reiällinen muovi tai betonilaatta) jne. Ilmainen wlan on nopea kuin mikä ja kaikki muutenkin on hyvin ajateltu. Tänäänkin vaikka on pyhäpäivä on työntekijät leikanneet koko päivän noita pensasaitoja jotka on päässet vähän metsittyämään.

Ongelmana vaan on että väkeä on kovin vähän ja siksi palvelut on minimissä, kuntosali on kiinni, samoin uima-allas, kauppa on auki vain aamuisin jne.

Onko muuten joku käynyt tuolla Olverassa Pueblo Blanco -kämppärillä? Ajettiin siitä pari päivää sitten ohi, ei löydetty kämppäriä ja tultiin tänne Coniliin. Jäi kaivelemaan että Olvera voisi olla hieno paikka nähdä ja siellä on vielä vaellusreittinä aika pätkä vanhaa rautatienpohjaa jonka voisi käydä kiertämässä. mot

VIRTA URPO 01.11.2012 21:26

Oltiin saksassa keväällä yksi yö Hollantilaisten pitämällä "vanhalla" ACSi paikalla paluumatkalla Hollanista jossa kaikki olivat sen 16€. Samoin oili se Saksan paikka. Nyt kun tultiintourneelta alhaalta niin viidellä ACSI paikalla saksassa oli joku vero tai kirjaus maksu nimikkeellä 0,5 € sta 2:een. lisäksi yhdellä oli sähköstä n.10 €. En jaksanut ruveta kinaamaan siitä, kun oli niin töykeää käytöstä ja sano, että sähköstä on vähennetty 4kWh ja olette kuluttaneet niin paljon. KWh hinta oli muistaakseni 0,8 €. Muissa paikoissa ei puhuttu sähköstä mitään. Vaikkakin saatto isolla jääkaapilla ja hieman lämmittäen mennä ylikin muutamalla. Myöskin Kroatiassa ne verot yms sen päälle. Samoin oli Itävallassa. Ehkä riippuu kohteesta. Valittiin sellaisia kohteita joissa kesällä aika kova hinta ja tietty syksyllä pyrkivät paranteleen katetta.

HAAPANEN TIMO 01.11.2012 21:49

Saksassa on joissain kaupungeissa vero joka peritään jos yöpyy enemmän kuin yhden yön. Se ei mene kämppärin kassaan.

@timppa

ALAKULJU AULI 01.11.2012 22:37

Olemme aika vähän olleet Saksassa leirintäalueilla kun Stellplatzeja on paljon ja niitäkin missä on suihkut. Muutaman kerran on leirintäaluella otettu noin 2e maksu sähkönkytkennästä, siitä kun leirintäalueen henkilökunnasta käy joku aukaisemassa sähkökaapin, asentaa johdon paikalle ja lukitsee sähkökaapin. Tuon hän tietysti tekee myös pois lähdettäessä ja siitä noin kahden euron maksu. En ole tuosta kaupunkiverosta kuulutkaan?

Käyttäjän lisäys viestiin 1.11.2012 klo 22:42:12 Ps. Tietysti myös henkilö lukee kwh-mittarin. Tuota kytkentämaksua ei ole ollut kaikissa paikoissa missä kwh-mittari luetaan.

HAAPANEN TIMO 05.11.2012 17:12

Tuolta löysin yhden verollisen paikan: http://www.hallo-schwennau.de/die-preisliste.html

Vero menee ainoastaan aikuisten henkilömaksusta yöpyessä 2-28 yötä, 2,15€/ yö. Hyvään tarkoitukseenhan se peritään, eikä ole paljoa.

@timppa

SILMUNEN HANNU 05.11.2012 18:45

Jos tuota Kurtaxia tarkoitat, on se mielestäni hyvin yleinen Saksassa, hotelleissa myös ja ellen nyt ihan ävärin ymmärtäny, joillain Pohjanmeren hiekkarannoillakin, ihan vain siis kun menet päiväksi rannalle, pitäisi jostain automaatista lunastaa lipuke, millä maksat Kurtaxin. Sehän on loma-alue-vero, ja näillä loma-alueilla, mitä on vuoristoissa, kylpyläkaupungeissa, rannoilla ja vaikka missä, saattaa olla muitakin erityis-sääntöjä, mm nopeusrajoituksia yleisillä teillä, perusteena että se on Kur-alue...

Ja erityisesti näillä Kur-alueilla leirintäalueilla on keskipäivällä siesta, jolloin alueella ei saa meluta, pelata pallopelejä, ajaa autolla sisään eikä ulos jne...

t.Kaarina

HAAPANEN TIMO 05.11.2012 20:57

No juu, näköjään peritään useilla saarilla ja rannoillakin. Ylläpidetään uimavalvojien toimintaa ja siivousta ym. http://tinyurl.com/d77dhtn

Varmaan karavaanarit ovat näitä maksaneet, mutta eivät ole kiinnittäneet huomiota. Jossain kämppäreillä on tullut mulle esille, mutta tuon yhden muistin.

Hyvä maksuhan tämä jos se korvamerkitään siihen mihin pitääkin.

@timppa

KORPPI SEPPO 14.11.2012 18:01

Tänä vuonna koettu keväällä ja syksyllä. Kävimme tuolla käyttäen alennuskorttia.

Keväällä meille sanottiin, että voitte valita paremmankin paikan. Ei mitään puhetta euron lisähinnasta eikä muustakaan. Mutta kuten aiemminkin, olin käyttänyt sähköä lämmitykseen, osin kaasun vähäisyyden takia. Näillä paremmilla paikoilla olikin sähkön mittaus. Ja sähkön hinta 0,75€/kWh. Sitä meni aika paljon.

Syksyllä, keväästä viisastuneena, otin standardipaikan. Oli käytävän takana rannasta katsoen. Eikä sähkön mittausta. Siis lämmitin surutta sähköllä. Eikä siis mitään lisää sähkön takia.

Veroja kyllä oli, mutta en muista eikä ole kuittia enää tallella.

Yleensä ottaen, olemme käyttäneetkymmeniä ACSI-alennusalueita. Mutta vain kolmella on maksettu 4kWh:n ylittämisestä. Tuo Natterersee, eräs alue Prahassa ja yksi Saksassa. Tässä viimemainitussa respan tyttö tuli lukemaan mittarin, niin iesin olla käyttämättä sähköä liikaa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.