Kotiinpaluu Etelästä.

BLOMQVIST JAN 10.10.2012 22:02

Mitkä asiat pitäisi ottaa huomioon kun tulemme kotiin Pohjois Italiasta Suomeen. Kaasupullojen täyttö mahdolisuudet? Mikä olisi paras reitti ylittää alpit huomioiden vuodenaika? Sveitsi kiinnostaisi. Kannattaako Saksa, Tanska, Ruotsi ??? Vai Rostok- Helsinki?. Olemme tulossa joulukuun aikana, mahdollisesti ensimmäinen tai toinen viikko?.

SILMUNEN HANNU 10.10.2012 22:30

Makuasioitahan nuo lähes kaikki ovat, riippuvaisia ajankäytön mahdollisuudestaane/halustanne.

Se mikä ei ole makuasia on se, että tarvitsette joulukuussa talvikelpoiset renkaat myös Saksassa eli kesäkumit ei käy.

Kaasun riittävyys riippuu siitä, kauanko kylmässä olette ja mihin kaikkeen kaasua käytätte eli yövyttekö leirintäalueilla vai matkaparkeissa, voitteko käyttää myös sähköä lämmittämiseen jne...

Olemme Italian talvessa onnistuneet sekä täyttämään kaasufirmassa, vaihtamaan italiasta ostamiamme että täyttämään itse huoltiksella kaasua, mutta helppoa se ei ole ollut, aina ainakaan.

Saksalaiset pääliventtiilipullot kuulema toimivat suomaisen pääliventtiilin kanssa eli siellä voisi ostaa kaasupullon.

Brenneron sola on ainakin varma väylä Alppien yli, toki kunnon myräkällä senkin ajaminen on hidasta, mutta rekkaliikennekin ajaa sitä reittiä eli se joka tapauksessa pidetään aina kunnossa ja on hyvin helppo ajettava.

t.Kaarina

JANHONEN MATTI 11.10.2012 09:37

Saksassa ei ole talvirengaspakkoa tietyyn aikaan sidottuna. Asiasta piti päättää peräti kahteen kertaan kun Sakasan perustuslakituomioistuin kumosi ensimmäisen lain liian epämääräisenä. Ensimmäisellä kerralla ei määritelty riittävän tarkasti, mitkä on talviset olosuhteet.

Asetuksen StVOS 2:3 mukaan talvirenkaita jotka on merkitty M+S tai lumuhiutale merkillä renkaan sivussa on käytettävä talvisissa olosuhteissa. Olosuhteet on talvisia kun tiellä on lunta, sohjoa, mustaa jäätä tai tiellä on yhtenäinen jääpeite.

Talvirenkailla on myös tietty nopeusluokkavaatimus mutta se ei matkaluauton koske syystä, että m-auton nopeus ei riitä rikkomaan nopeussääntöä.

SILMUNEN HANNU 11.10.2012 11:13

Pidin Matti todennäköisenä sitä, että joulukuussa sää on niin suurella todennäköisyydellä nuo mainitsemasi tuunusmerkit täyttävä, että siksi rohkenin ilmaista noin...

t.Kaarina

JANHONEN MATTI 11.10.2012 12:16

Oikein Kaarina kun pidit todennäköisenä. Meillä täällä on yleisesti ottaen väärä luulo Alppien keleistä marras-huhtikuussa ja eritoten siitä kuinka nopeasti keli siellä voi vaihdella ja kuina pienellä aluella. Vallankin Brennerin sola on sellainen paikka jossa lunta voi aivan hyvin olla noihin aikoihin ja toinen on Fehrpass jos sitä kautta oikaisee Füsseniin ja Kemteniin.

SILMUNEN HANNU 11.10.2012 12:32

Meille on kerääntynyt kokemusta noista talvikeleistä, kun olemme kuutena vuonna joulukuussa Italiaan menneet, ja joka kerta vähintään toiseen suuntaan ajettaessa talven kestävät renkaat ovat olleet välttämättömät Saksassa....On ollut 400km veden peittämää jäätä Pohjois-Saksassa, on ollut paksuja kinoksia, sohjoa, alijäähtynyttä vettä, sakeaa pyryä jne...

Fernpass on hieno reitti, minkä kruunaa tunnin parin kävely Fernseen ympäri. Tuo järvi on varsinainen helmi kirkkaine vesineen! Järveä pääsee kiertämään siitä solan eteläpuoliselta ravintolan lähellä oevalta p-paikalta käsin.Siinähän on myös leirintäalue ja linna-hotelli, ja monia muitakin hienoja kävely- ja pyöräilyreittejä. Upea taukopaikka kaikkineen, mutta monesti tuo tie on hyvin ruuhkainen.

t.Kaarina

JANHONEN MATTI 11.10.2012 13:25

Jos ylhäällä ei ole liukasta niin Fernbassin kautta kannattaa kulkea. On se paljon hienompi reitti kun painaa nappi laidassa mottoritietä pitkin. Reitti sopii ihan hyvin myös vaunuille. Fussenissa (lähellä Neuschwausteinin satulinna) on montaa Stellplatzia ja camping-aluetta. Erittäin hyvä paikka "tankata" auto, oli sitten menoissa alas- tai ylöspäin kun on ALDI, LIDL ja Penny lähes vierekkäin.

Käyttäjän lisäys viestiin 11.10.2012 klo 13:27:07 Eikä kaupan pihan maisemissakaan ole valittamista.

SILMUNEN HANNU 11.10.2012 13:40

Mutta on se paljon hitaampi, jos haluaa/täytyy vain reoppaasti edetä. Kuin siis Brennero.

t.Kaarina

NYYSSÖNEN KAJ 12.10.2012 10:22

Eikä talviolosuhteet kestä montaa tuntia lumipyryn jälkeen kun tielle on levitetty suolaa tonnikaupalla.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.