Portugalin tie maksut

LEPPÄ ULLA 08.10.2012 13:23

Onko kellään tietoo? Toimiiko siellä sama systeemi.Pitäisi hakea jostai laite ja palauttaa pois lähtiessä. Tililtä suoraan maksettaisi. Tämä koski muutamia tie osuuksia.

JUVAKKA UNHO 08.10.2012 13:36

Vastaus löytyy Rutusakki.fi-sivuilta. Nyt on kaikilla niillä viidellä rajanylityspaikalla, mistä alkaa sähköisesti luettava moottoritie, automaatti johon työnnetään Visa ja syötetään auton rekisterinumero. Näin saa oikeuden ajaa 30 päivää ko. teillä ja maksu menee suoraan tililtä. Ota laitteesta tulostuva kuitti talteesi. Muitakin mahdollisuuksia on, mutta tämä on yksinkertaisin.

PATOJA PEKKA 08.10.2012 18:13

Ja paljonkos siltä visalta veloitetaan?

HÄNNINEN JUKKA 10.10.2012 20:04

Tiedä noista, enempi huhupuheita kunnes alkaa tulla jakeluun painettua tekstiä yksiyiskohdista. Uusimman kartan, IG-Atlas, uusin painos, voimassa 2012 - 2014 asti, mukaan ovat nyt kaikki Portgalin moottoritiet maksullisia. Männykeväsellä ajeltiin läpimaan etelästä pohjoiseen moottoriteitä, joissa oli jotain symboleita maksullisuudesta ja kameravalvonnasta. Eihän siellä mitään tarvinnut maksaa, kunnei infoa löydy millään kielellä, eikä maksupisteitäkään ollut ainakaan vielä viime keväänä. Camp 24 lehden syyskuun numerossa on juttua aiheesta. Starinan mukaan voivat ulkomaalaiset maksaa motarilla ajetut kilometrinsä visalla, jonka kuitti on säilytettävä mahdollisia kontrolleja varten. Näitä laitteita sitten alkaa tulla lisää. Nimeltänsä ovat Easy-Toll-System. Arkijärki sanoo, että silloin on hyvä maksaa, kun vastaan tulee rakkine, johon sen visansa voi tökätä. Jollei ole maksupäätettä esim. keskimaan liittymillä ennen motarin alkua, niin edellistä kuittia säilyttämällä selvinnee sakoitta. Näitä Easy-Toll-Systeemeitä kun toistaiseksi on vain rajoilla Espanjasta Portugalin moottoritielle. Tämä oli tiivistelmä saksalaisesta Camp24 Magazin-artikkelista. Näillä eväillä kohta siellä ajellaan.

JANHONEN MATTI 11.10.2012 13:39

Tallensin tuon Portugalin tietullilinkin (muitakin on) niin ajattelin laittaa se muiden tietoisuuteen. Löytyy useita kieliversioita ja googlen kääntäjä ymmärtää tekstiä auttavasti.

Tuosta sähköisestä maksamisesta löytyy ihan googletamalla tietoa haulla portugaltoll/electronic

http://www.portugaltolls.com/en/web/portal-de-portagens/home

Käyttäjän lisäys viestiin 11.10.2012 klo 13:41:54 Klikaamalla 1. kuvan auki avautuu A22 tie ja sen portit + maksutaulukko. Tämä lienee useimille tarpeen.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.