Matkavakuutukset ulkomaanmatkalla

KEMPPAINEN OLAVI 21.09.2012 11:42

Olemme lähdössä vaimon kanssa kolmeksi kuukaudeksi Espanjaan. Itselläni on ammattiliiton eläkeläisjäsenenä ja vaimolla vuosimaksuisena matkavakuutukset vakuutusyhtiö IF:issä. Nyt vakuutusyhtöstä sanotaan, että nämä vakuutukset ovat voimassa vain maksimissaan 45 päivää. Yksi vakuutusmies laskee lisävakuutuksen jatko 45 päivälle ja toinen koko kolmelle kuukaudelle. Maksut n 150/250 euroa/h? Kolmas saattaa vihjata, ettei nykyaikana tarvitse mitään lisäturvaa. Antakaapas maailmankiertäjät pikaisia neuvoja, koska lähtömme on jo reilun viikon kuluttua. T vanhat kulkurijäsenet 31xyy.

HÄNNINEN JUKKA 21.09.2012 13:46

Kokemuksen pohjalta suosittelen yhteydenottoa Fennia vakuutusyhtiöön. Sieltä saapi kolmen kuukauden ylittäville matkoille lisuketta n. 1,50 euron päivähinnalla. Jopa vuodenkin pituiselle reissulle. Aiemmin tästä oli keskustelua, joku sen varmaan tonkaisee framille, mutta Fennian tarjoamat matkavakuutusehdot olivat ihan ylivoimaisen parhaita muihin verrattuina. Silloin soitin ja selvitin asian, suosittelen kysyjälle samaa. Voihan sen Ifin vakuutuksen lopettaa, ei ne siitä suutahda, siellä ifissä.

HELLE RAUNO 21.09.2012 14:37

Hanki, ellei Sinulla ole, Eurooppalainen sairasvakuutuskortti Kelasta.

LUMIAHO MARKKU 21.09.2012 15:03

Meillä piti liitonvakuutukset unohtaa,kun kuulemma oltava koko pätkä samasta yhtiöstä. Otettiin koko paketti tapiolasta (2 aikuista ja 3 lasta) vajaa neljä kuukautta. Liitonvakuutuksen jatkaminen oli törkeen kallis ja toi maksoi luokkaa 120- 200 ekee. Meillä on siellä muitakin vakuutuksia.

KEMPPAINEN OLAVI 21.09.2012 21:19

Eurooppalainen sairausvakuutuskortti on, kysymys onkin mistä korvauksista jäämme ilman näitä lisävakuutuksia. Tarkennan vielä, ettemme vie nyt ajoneuvojamme mainittun maahan kolhittavaksi, kuten pari vuotta sitten kävi, vaan lennämme.

KÄMÄ JUHA 21.09.2012 21:41

Kelan sivuilta..."Kortilla saat sairaanhoitoa samalla hinnalla ja samalla tavalla kuin maassa tai matkakohteessa asuvat henkilöt. Nimensä mukaisesti kortti käy EU- ja ETA-maissa sekä Sveitsissä. Eurooppalainen sairaanhoitokortti kelpaa julkisessa terveydenhuollossa, sairausvakuutussopimuksen tehneiden yksityisten lääkäreiden vastaanotoilla ja sopimuksen tehneissä sairaaloissa"

..mutta sitten jos sairastut / joudut tapaturmaan ja et omin jaloin pääse palaamaan kotimaahan ja sinut pitää tuoda ambulanssilennolla Suomeen..omasta pussista menee lennon hinta joka on kuulemma kymmeniä tuhansia euroja.

MARTTILA RAIMO 21.09.2012 21:56

Meidän maalilmanmatkailukokemuksilla on syytä ensisijaisesti hoitaa tarkkaan vakuutukset kuntoon... Pohjola myöntää 3kk matkavakuutuksen ja tarpeen mukaan lisäkuukausia (vaativat lääkärintodistuksen). Lisäkuukauden hinta viimeisimpien vuosien aikana on ollut 50 euro/hlö/kk. Eiös se ookin niin, että jos vakkutukset eivät ole kunnossa, se vahinko tapahtuu melkoisella varmuudella?

ANTIKAINEN ESKO 21.09.2012 22:52

Hanki Nordean Visa Gold -kortti. Siihen kuuluvat tuoteturva- ja ulkomaan-matkavakuutus, korttiloma ja hätäpalvelut, koko perheelle, pitemmilläkin matkoilla. Pyydä selvitys Nordean konttorista. Kysy ehdot ja se, saatko kortin voimaan viikossa. Itse kortin saa hieman myöhemmin, mutta edut saa nopeasti, kun täyttää kyseisen kortin ehdot.

MÄKELÄ EERO 22.09.2012 10:16

Vakuutusyhtiö Pohjolasta: Käytiinpä Tuulan kanssa aivan konttorissa virkailijan juttusilla, että saadaan perusteellisesti asiat selville. Kertoi virkailija seuraavanlaisesti: Jos olette kalenterivuoden aikana reviirinne ulkopuolella (80 km linnuntietä kotoa) yli 3kk, vakuutuksenne ei ole voimassa ilman lisämaksua Sitten katsoi minua silmiin ja loihe lausumaan: Jos sinulla on ollut esimerkiksi sepelvaltimotukkeutuma kohtaus, on turha hakea Pohjolasta korvauksia jos reissun päällä saat jonkun sydänperäisen sairauskohtauksen. No sellainenhan minulla heinäkuulla oli ja jonottelen parhaillaan varjoainekuvaukseen. Yhteisiä tuttavia ei meillä kyseisen virkailijan kanssa ole enkä usko mihinkään salaliittoteorioihin tässä tapauksessa, esim, että diagnoosin tehnyt lääkäri olisi vakuutusyhtiöön asiasta kertonut. Lieneeköhän olla selvänäkijä tämä virkailija. Todennäköisemmin kuitenkin ikäni huomioden ajatteli, että tuo ukko kuuluu riskiryhmään. Lisäksi: olemme olleet kulumassa olevan kalenterivuoden aikana jo varmaankin 80 km reviirimme ulkopuolella varmaankin 6 kk. Eli se Pohjolan korvauksista kohdallamme tänä vuonna.

pikkueero

HÄNNINEN JUKKA 22.09.2012 10:31

Aloittaja jo lienee hankkinut sen vakuutuksensa Fenniasta. Jos tolkun miehiä...

En saa provikkaa Fennialta, mutta voin vielä lisätä, että jos ennen 3 kk:n täyttymistä ja vaikkapa sen jälkeenkin vain soittaa ja ilmoittaa Fenniaan, niin kaikki alkaa taas alusta, ja jos yli 3 kk mennyt, niin veloitetaan vain per päivä siitä ylimenneestä ajasta.

Miksi tarjoatte kaikenmaailman vaihtoehtoja, kun yksi on löytynyt joka selvästi on muita etevämpi ? Kyllä ne muut sitten parantavat palveluitaan, kun jengi valuu Fennian asiakastiskille pohjolan ja tapiolan rämeiköistä.

ANTTILA MARKKU 22.09.2012 11:58

Kuinka se todennetaan että olet ollut yhtäjaksoisesti poissa?Nyysösen kohdalla ymmärsin että jouluksi kotiin projektilla saattoi olla tekemistä vakuutuksen kanssa.

MÄKELÄ EERO 22.09.2012 12:53

Saattavat vaatia lento, laiva tai muita lippuja todisteeksi, että ulkomaillaolo on katkennut. On niitä sitten ilkeitä ja kateellisia naapureitakin jotka saattavat ilmoitella vakuutusyhtiöön toisten reissuista.

pikkueero

HÄNNINEN JUKKA 22.09.2012 15:08

Viksumpaahan se on ottaa etukäteen vaikka 8 kuukauden vakuutus. Kun sitten kotio tulee niin saapi liiat maksetut rahnat takasin, kun sitten (jos nyt pyytävät) vaan käpäsee konrrolilla ja näyttää paluulippunsa. Myönnetään , että kovinkin mutkikasta , jos siitä ongelmaa tai mielen askarrusta itelleen kehittelee. Rohkeesti vaan framille ja maksatte etukäteen riittävän pitkän vakuutusperioodin. ! Siis noin 1,50 euroa per päivä kun ollaan yli sen 3 kk . Eiku ynnäilemään, perheneuvottelu (fämilimiiting) kokoon ja pähkäilemään oliskos varaa sijoittaa muutama satku vähäksi aikaa. Vaiko lentää kotona käymässä välillä, eihän sekään ole kummonen juttu. Viimetalvena Lufthanska tarjosi edestakaiset lennot vähän yli 300/ lärvi. Lissabon-Helsinki. Ryyanilla pääsee vieläkin halvemmalla, mutta joutuu konetta vaihtamaan Frankfurtissa. Jos oikein lykästää ja etukäteen suunnittelelee, niin kotonakäväisystä voipi selvitä satasellakin ! Näitä pohdiskellessa kuluu aika mukavasti reissua odotellessa ja päivänvalon vähetessä.

HALTTUNEN TEUVO 04.01.2013 09:47

Ulkomaistakin vakuutustarjonta alkaa olla: http://cogesaforeignresidents.es/fi/keita-olemme/ www.caserseguros.biz

Jälkimmäisellä on yhteistyötä Olé- lehden kanssa www.olekustannus.com Mielestäni eivät pärjää Fennialle.

HALME MARTTI 04.01.2013 11:27

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/432987/Matkavakuutus+jattaa+tuhannet+pulaan

AHJOS TIMO 04.01.2013 12:00

Minua valistettiin sairaalassa, että jos matkustan ulkomaille, matkavakuutus ei korvaa ns. liitännäissairauksista aiheutuvia kuluja. Eli siis vanhan sairauden uusiutumista tai sellaisia, joihin vanha sairaus altistaa. Mutta aloittajan matkakohteessa Espanjassa kansainvälisellä Kela-kortilla pitäisi saada niihinkin julkisen sairaanhoidon palvelut samalla hinnalla kuin espanjalaiset. Eihän sieltä ole pakko heti ambulanssikoneella kotiin lentää vaan voinee jäädä sairaalaan siksi aikaa kunnes kykenee matkustamaan tavallisella lentokoneella.

REINI SEPPO 10.03.2013 17:26

Matkustajavakuutus Vakuutus päättyy vakuutusehtojen mukaisesti sen vakuutuskauden lopussa, jonka aikana vakuutettu täyttää 70 vuotta. Jos tässä Mittaturva-sopimuksessa on vakuutettuna koti-irtaimisto laajalla kotivakuutuksella, kotivakuutuksella tai Omakoti- vakuutuksella, päättyy vakuutus vasta sen vakuutuskauden lopussa, jonka aikana vakuutettu täyttää 80 vuotta. Jos koti-irtaimiston vakuutus päättyy, myös matkustajavakuutus päättyy yli 70-vuotiaan vakuutetun osalta samasta päivästä kuin koti-irtaimiston vakuutus. Vakuutetun täytettyä 76 vuotta matkustajavakuutus on voimassa enintään 45 vuorokauden pituisilla ulkomaanmatkoilla. "lisättynä toisaalla:Päiväkorvauslaji päättyy kuitenkin jo sen vakuutuskauden lopussa, jonka aikana vakuutettu täyttää 60 vuotta."

Tapaturmavakuutus Muuttumisilmoitus: Vakuutus muuttuu vakuutusehtojen mukaisesti tämän vakuutuskauden lopussa, koska vakuutettu täyttää kauden aikana 70 vuotta. Vakuutusturvat jatkuvat ennallaan, kuitenkin siten että hoitokorvaus on enintään 8 500 euroa sekä haitta- ja kuolinkorvaukset enintään 20 000 euroa. Vakuutusturvan jatkuminen vaikuttaa vakuutuksen hintaan. Vakuutus päättyy vakuutusehtojen mukaisesti sen vakuutuskauden lopussa, jonka aikana vakuutettu täyttää 80 vuotta

Selkeästi huononnuksia POHJOLALTA ikä ihmisille. Ilmetyttää vapaaehtoiseen vakutuseen vaikuttava KOTI vakuutus?? Mitekäs sitten kun vaimo omistaa pöytähopeekkin? loppuuko vakuutus siihen?

HALINEN HARRI 10.03.2013 18:34

En ole joutunut Fennian korvattavaksi (ainakaan vielä), mutta ainahan vaara on joten en tiedä ryhtyvätkö keksimään korvaamattomuusverukkeita vahinkotapauksessa.

Fennialla on Matkustajavakuutus ja erikseen Matkatavaravakuutus. Tuo Matkustajavakuutuksen matkan määrä kotoa on muistaakseni 40 km vähintään, eli jos lähdet yli 40 km:n päähän ja kaadut kotiportailla vakuutus on päällä. Fennian Matkustajavakuutus ei pääty 70 vuotiaana jos vakuutettu on ollut vakuutusta tehtäessä alle 70-vuotias. Vakuutus jatkuu niin kauan kun maksut suoritetaan. Samalla muut perheenjäsenet (vaikka ikä yli 70 vuotta) saavat Matkustajavakuutusturvan. Oma matkustajavakuutukseni oli halvempi kilpailevan yhtiön oma yhden henkilön Matkavakuutukseni ja siihen kuuluu muut perheenjäsenet (kullekin oma kortti) samaan hintaan.

Kun lisäksi ottaa Kotivakuutuksen samasta yhtiöstä on helpompaa selvitellä kuuluuko Matkatavaravakuutukseen vai Kotivakuutukseen. Saattaa olla että korvaus varastetusta tavarasta korvataan Kotivakuutuksen perusteella jos varkaus tapahtuu Pohjoismaissa. (Kiinteästi asennetut omat tavarat Matkailuvaunussa/autossa jotka eivät kuulu "perusautoon/vaunuun.) Eli matkalaukku autossa on matkatavaraa (Matkatavaravakuutus) ja ruuveilla kiinni oleva TV (Kotivakuutus).

Matkatavaravakuutukseni hinta oli vain muutama kymppi/vuosi ja kokonaisvakuutusmäärä matkatavaroilleni riittävä. Kannattaa keskittää kaikki samaan yhtiöön ja hyödyntää sen mukana tulevat alennukset (mm. Autoliton jäsen)
Itselläni pelkkä Autoliiton jäsenyys toi enemmän autovakuutuksiin alennusta kuin Autoliiton vuosimaksu + Autoliiton Turva. Tuota en tiedä jos aiemmin todettu sairaus esim. tappaa matkalla korvaako vakuutus kuolemantapauksen tai todetun sairauden hoitokulut ulkomailla - tosin eihän sitä taida korvata muu kuin sairausvakuutus kotimaassa/ulkomailla.

Näin olen antamut itseni ymmärtää luettuani eri vakuutusten vakuutusehdot.

NYYSSÖNEN KAJ 10.03.2013 20:02

Tuossa ylempänä kysyttiin että miksi käydä kotona talven aikana. Meillä on matkavakuutus Pohjolassa jonka ehdossa mainitaan että vakuutus ei ole voimassa nn km lähempänä kotia (taitaa olla myös tuota kesämökkiä) mutta sille vyöhykkeelle tulo ei katkaise matkaa sen tekee vasta se kun avaat kotioven ja astut kynnyksen yli. Pohjolalla ei ole vuotuiset matkapäivät rajatut mutta ilman lisämaksua et saa olla yhtäjaksoisesti yli 90 päivää. Pohjolan lisäaika maksaa per persona ja kuukausi n. 100€ tämä on 2010 vuodelta on laskenut kilpailun myötä.

Toinen matkavakutus on AGA International S.A. jossa maksu kahdelta henkilöltä vuoden vakutuksesta on 89€ mutta jos sen jatkaa seuraavaa varten se maksaakin 169€. Matkan max kesto on 45 päivää eikä ole voimassa 100 km lähempänä kotia tai työpaikkaa.

HALINEN HARRI 11.03.2013 11:07

Tuo Fennian Matkustajavakuutus on voimassa max 90 päivää jollei osta lisäaikaa. Voimassa matkoille yli 50 km:n etäisyydelle kodista. (Ei kuten aiemmin kirjoitin 40 km).

KEMPPAINEN OLAVI 12.03.2013 15:03

Alkuperäisen kysymyksen esittäjänä päädyimme lopulta ratkaisuun, missä If olisi korvannut vahinkomme 45 päivän ajalta ja teimme toisen 45 päivän vakuutuksen Fenniaan. Nyt sitten If päätti liittovakuutuksen 68-vuotiaalta. Onneksi pankki tuli vastaan pakkomyymällä Mastercard ja Visa Gold -kortit joihin mainittu ulkomaan turva kuuluu. Samaan "pakettiin" kuului käyttelytilin muuttaminen korottomiksi!!?? Matkatavarat sisältyvät kotivakuutuksiin. Nyt pitäisi löytää ratkaisu entisen päättyneen vapaa-ajan vakuutuksen tilalle. Eli, jos tässä vielä pudotaan mökin katolta tai vaunun pesussa tikkailta (kuten kerran on jo käynytkin). Neuvoja otetaan vastaan, kiitos

HALINEN HARRI 12.03.2013 15:33

Minusta tuntuu ettei yli 70-vuotiaalla ole vapaa-aikaa kun en kolmen vakuutusyhtiön ehdoista löytänyt sellaista vapaa-ajan vakuutusta joka olisi voimassa yli 70 vuotiaalle. Kannattaa kuitenkin tarkistaa esim. Fenniasta saako sen jatkumaan yli 70 vuotiaalle jos se on tehty ennenkuin täyttää 70 V. (Siis onko samalaista ehtoa kuin matkustajavakuutusehdossa?)
Tuo Fennian matkustajavakuutuksen max voimassaoloaika on yhtäjaksoisesti muuten 90 päivää eikä vain 45 kuten joillakin yhtiöillä. Me suomalaiset olemme vähän laiskoja (ja perinteeseen jymähtäneitä) kun emme kovin mielellämme vaihtaisi yhtiötä. Tiedän sen itsestänikin, mutta kaikkien vakuutustemme kilpailutus toi vuositasolla yli 600 euron edullisemmat vuosimaksut täysin kilpailukykyisin ehdoin. Eli sillä yli 600 €:lla olisimme saaneet vain koti- ja omaisuusvakuutuksiin 150 euroa pienemmät omavastuut. Toisaalta jos vahinko ylittäisi omavastuuosan ko. omavastuuta ei peritä. Niitä isompia vahinkoja vartenhan minulla ne vakuutukset ovat, parin sadan vahingon kyllä kestää.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 12.03.2013 17:05

"Minusta tuntuu ettei yli 70-vuotiaalla ole vapaa-aikaa kun en kolmen vakuutusyhtiön ehdoista löytänyt sellaista vapaa-ajan vakuutusta joka olisi voimassa yli 70 vuotiaalle."

Taitaa olla yhtä harvassa ne yli 70 vuotiaat jotka käy työssä :), joten ei ole erillistä vapaa-aikaakaan. Vakuutusyhtiöt eivät ole kovin innokkaita myöntämään kokoajan tapaturmavakuutusta vanhemmalle väelle joka kompuroi milloin missäkin. Menköön vanhukset (siis myös minä) arvauskeskukseen :(

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.