Se Visalla matkojen maksaminen

HALINEN HARRI 13.09.2012 16:58

Seuraava ehto aukesi minulle tänään kun en ole paljoa Visaa käyttänyt: Monet kehottavat maksamaan matkat Visalla jotta mahdollinen "konkurssiturva" ja takaisinperintä siirtyisi esim. Luottokunnalle. Tämä ei kuitenkaan koske sitä tapausta jos matkatoimiston tms laskun maksaa ns. Visa-puolella. Jos tuon vastuunsiirron haluaa, täytyy matkaa tilatessa mainita että maksan Visalla ja antaa oman kortin tiedot jolloin myyjä tekee veloituksen Visaan. Tai sitten matkatoimiston tiskillä Visa -maksu. Matkatoimistokin saattaa periä Visa-maksusta jotain (esim. Aurinkomatkat 8 euroa/maksu). Itse maksoin laskun Visalla ja sain vain lisäkuluja maksamisesta. No kyseessä oli vain lentoliput mutta 2,5 % lisämaksu jäi jurnuttamaan. Näin taas yksinkertaista jymäytettiin. Ko. ehto on Visalla tullut Luottokunnan mukaan voimaan maaliskuussa 2010. Kai sinäkin luit sen uusista Visa -ehdoista silloin?

HAAPANEN TIMO 13.09.2012 18:08

Netissä matkoja/ lippuja ym. maksaessa en ole tuollaista huomannut. Nyt asia on kyllä ajankohtainen sillä uudenvuoden Kiinanreissusta on tullut matkatoimistosta oikein paperilasku, enkä keksi miten sen onnistuisin Visalla maksamaan.

@timppa

HALINEN HARRI 13.09.2012 18:27

Jos haluat sen laskun maksaa (et saa siis konkurssiturvaa) sen voi maksaa ainakin Nordean laskunmaksuautomaatilla valitsemalla sen Credit-valinnan. Muistaakseni esim. Nordean pankkiohjelmalla ei taida tuota Visa-vaihtoehtoa olla. Täytyy ihan tarkistaa kun en ole maksellut Visalla. Jos haluat maksaa ja saada "konkurssiturvan" kannattaa ottaa yhteys matkatoimistoon ja kysyä saako sen heidän kauttaan. Eihän tuollainen kysely paljoa osoita luottamusta matkajärjestäjään mutta vaikka olisi miten ison talon poika saattaa olla että rahat ovat loppu...

AHJOS TIMO 13.09.2012 19:13

Minäkään en ole huomannut mitään tuollaista ehtomuutosta, mutta kun siitä nyt täällä kerrottiin, tulkitsen asian näin, toivottavasti oikein: Jos laskuautomaatilla maksaa matkatoimiston pankkitilille "Visa-puolelta", ilmeisesti raha menee heti matkatoimiston tilille, mutta maksaja ikäänkuin ottaa sitä varten luottoa omalta Visa-luottotilitään. Luulen siis, että Visa käsittelee sen kortinhaltijan omana käteisnostona, joka raha on käytetty heti laskun maksamiseen.

Se turvallisempi tapa edellyttää tilannetta, jossa matkatoimisto tai muu palvelun tuottaja tai tuotteen myyjä tekee luottokorttiveloituksen. Kuluttaja ei joudu sitä maksamaan, jos palvelu tai tuote jää saamatta. Jos Visan kuukausilasku on jo erääntynyt, luottokorttiyhtiö palauttaa rahat seuraavassa laskussa. Näin se toimii, siitä minulla on omakohtaistakin kokemusta, kun en saanut tilaamiani kirjoja.

Haapasen kannattaisi varmaankin pyytää matkatoimistolta uusi lasku, jossa maksutapana on "luottokortti" ja antaa heille samalla valtuutus veloittaa tiettyä luottokorttia tietyllä summalla. Itse ehkä kirjoittaisin laskuun "Pyydetään veloittamaan luottokorilta:", sen perään luottokortin täydelliset tiedot (myös kortin takana olevan 3-numeroisen CVC-koodin) ja palauttaisin laskun sen lähettäjälle..

HAAPANEN TIMO 13.09.2012 19:22

Minäpäs soitan huomenna Luottokuntaan. @timppa

ARO PERTTI 13.09.2012 19:26

Minä en ole 10 viimeisen vuden aikana tilannut tai ostanut lento tai muita lippuja muualta kuin internetistä sama koskee muitakin matkoihin liittyvää, kuten esim hotellit. Käytän pääosaisesti Master Gard:ia ja joskus Handelsbank:in verkko pankkia. Aina on veloitettu ostohetken virallisen kurssin mukaan eikä mitään % ole koskaan lisäytty Verkkopankilla on vain välityspalkkio, mitä ei kortti veloituksessa esiinny.Alla olevasta taulukosta voitte katsoa valuuttojen viralliset ja päiväkohtaiset kurssit joita voi verrata vaikka Forex:in päiväkohtaisiin kursseihin tai pankkien valuttakurseihin. Ei ole todellakaan vaikeaa todeta että tällainen omatoimisuus kannattaa ja säästää kuluja. ;-)) Matkavakuutus ja konkurssisuojat ovat maksutavan boonuksia. :-)

http://www.xe.com/currencytables/?from=EUR&date=2012-09-13

HAAPANEN TIMO 13.09.2012 19:49

Juuri näin olen minäkin menetellyt. Esim.viime uudenvuoden Italian reissun kasasin täydellisesti tästä koneen äärestä lentoineen ja hotelleineen.

Nyt vain on tilanne erilainen.

@timppa

HALINEN HARRI 13.09.2012 20:38

Pertti Arolle: Et varmaan ole joutunut "konkurssin uhriksi". Minä nyt vasta maksoin Visa puolella matkalaskun eka kerran kun sitä suositeltiin (tosin kertomatta asiaa kokonaisuudessaan). Kannattaa tarkistaa on onko Master Cardin luottoehdot pankkikortti/Visan kortista poikkeavia. Jolleivät ei ole sitä, "konkurssiturvaa" ei myöskään laskuja maksaessa siinäkään ole. Jos laskujen maksuun saat "konkurssiturvan" niin täytyy vaihtaa MasterCardiin. Hassua että velkojana täytyy olla joku muu kuin itse tilinomistaja tässä Nordean pankkikortti/Visassa jotta tuo takaisinperintä onnistuu.

Käyttäjän lisäys viestiin 13.9.2012 klo 20:40:10 Niin kävin pankkiohjelmassa (Nordea) ja siellä ei sitä Visalla maksumahdollisuutta ole, mutta heidän automaatillaan se löytyy.

ARO PERTTI 14.09.2012 00:43

Hariille .Käsittäkseni on vain kysymys siitä minkälainen kortti on kysymyksessä.Jos on on luottokortti ( Visa ,Master tai joku muu ) jossa on joku 4 viikon tai pitempi maksuaika, niin silloin on luottoyhtiö maksun perijä kun taas pankkikortilla ( jossa on Visa,Master tai joku muu ) maksettaessa on kortin omistaja myös maksun perijä ja ei ole konkurssi turvaa kun taas luottoyhtiön kortissa se on.

Näin olen minä ajatellut sen lisäksi että minulla on aina ajankohtaista tausta tietoa lentoyhtiöistä ja matkanjärjestäjistä enkä ostaa lippuja yhtiöiltä joilla on taloudellisia vaikeuksia,sama koskee matkanjärjestäjiä.

Mistä näitä tietoja sitten saa,vastaus on internetistä, yhtiöitten matkustaja määrät,kone kannat, uusien koneiden tilaukset antavat osviittaa yhtiön taloudesta ja.vuosikertomukset möys. Matkan järjestäjien vuosikertomukset löytyvät myös netistä ja antavat hyvän kuvan niitten tilanteista.

Yleensä huonosti menevät yritykset löytyvät aina talous lehdistä Eli hiukan voi ennakoida asioita jos on kiinnostusta ja hyötyä. :-))

Käyttäjän lisäys viestiin 14.9.2012 klo 00:52:16 Timpalle. Kysy pankiltasi mitkä ehdot ovat voimassa jos maksat verkko pankilla matkalaskun.Minä ostin keväällä kaksi lentolippua Indonesiassa ja soitin ensin (Skypellä) henkilökohtaiselle pankki kontaktilleni ja kysyin ehtoja ja matkavakutus oli sama kuin jos olisin maksanut Master Gardilla .Konkurssisuojaa en kysynyt koska arvelin että yksi maailman suosituimmista lentoyhtiöistä Quatar Airlines ei ollut mikään konkurssiyhtiö.

HALINEN HARRI 14.09.2012 14:05

Minä olen keskittänyt mm. matkavakuutuksen kotimaiseen yhtiöön. Syy on zse että kun vahinko tapahtui niin tälläinen "bonus" vakuutusyhtiö kortin yhteydessä ei vastannutkaan sairaudesta/vahingosta. Eli nekin ehdot kannattaa tutkia. Oman vakuutusyhtiön kanssa ei ole ollut mitään ongelmia, mutta voitollahan hekin ovat suhteeni.

ANTTILA MARKKU 14.09.2012 16:45

Kyllä on matkustus vaikeaa.Useimmiten matkat on maksettu niin ajoissa että maksut on veloitettu tililtä jopa useita viikkoja aikaisemmin kuin lähtöpäivä koittaa.Mutta se on eri juttu jos maksu tapahtuu osamaksuna,silloin maksettavaa on vielä matkan jälkeenkin.

HAAPANEN TIMO 14.09.2012 16:58

Soitin luottokuntaan. Asia on juuri kuten Timo A olettaa. Jos maksan automaatilla, tulkitaan maksu käteisnostoksi, eikä suojaa tule. Pitäisi saada matkatoimisto veloittamaan luottokorttia.

@timppa

ARO PERTTI 14.09.2012 17:25

Timo onko se ongelma ,viimeeksi kun käytin matkatoimistoa ,maksoin luottokortilla.Siitä on tosin aikaa yli 10 vuotta.

Timo A:lle Minulla on tietysti myös ylimääräinen vakuutus koska olen yleensä Balilla yli 45 vuorokautta.Kuitenkin lääkäri ja lääke kustannukset ovat ovat meikäläisen kukkarolle kohtuulliset mutta kuitenkin on hyvä olla ylimääräinen vakuutus joka kattaa 6 kuukautta.

AHJOS TIMO 14.09.2012 21:19

Hauska kuulla, että Luottokunta vahvisti arvaukseni oikeaan osuneeksi! Jos jonkun on vielä vaikea hahmottaa noiden kahden maksutavan eroa, niin ehkä tämä lisäselitys auttaa:

Luottokorttiyhtiöt ovat perinteisesti aina kuluttajan puolella. Jos tuotteen tai palvelun myyjä veloittaa luottokortilta maksun, mutta ei toimita kuluttajalle sovittua tuotetta tai palvelua, luottokorttiyhtiö ei vaadi maksua kuluttajalta tai palauttaa maksun, jos se on jo peritty, ja vaatii rahat takaisin myyjältä tai tämän konkurssipesältä.

Jos taas kuluttaja käyttää nykyistä mahdollisuuttaan nostaa rahaa omalta luottokorttitililtään ja maksaa niillä ostoksia epäluotettavista yrityksista, eihän luottokorttiyhtiö voi siitä vastata.

Pertti Arolle: En ole tässä ketjussa käsitellyt ollenkaan vakuutuksia, mutta jos niistä puhutaan, suosittelen kotivakuutukseen liitettävää jatkuvaa matkavakuutusta ja kansainvälistä Kela-korttia. Ehkä ne eivät riitä kaikkien tarpeisiin. Kalliit laitteet ostan mielelläni Nordean MasterCardilla, koska laitteelle tulee silloin muutaman kuukauden vakuutus ilman lisämaksua. Ulkomaisia intenet-ostoja varten pidän kuitenkin Luottokunnan Visaa, koska Nordea vaatii myyjän kuuluvan Verified-by-Visa tai sitä vastaavaan MasterCardin varmennussysteemiin, mihin ulkomailla käyttämäni myyjät eivät ole liittyneet.

ARO PERTTI 14.09.2012 22:38

Se ylimääräinen vakuutus joka minulla on juuri kotivakuutuksen yhteydessä.

Luottokorteista sen verran että Visa on kaukoidässä huononpi kuin Master Gard. Minulla on Visa Electronic Nordeasta varalla ,mutta käytän Indonesiassa vain Master Gard:ia jolla voi repiä reiästä ilman korvausta rahaa .Pankkikortti on Handelbankenin Maestro ja se ei ole edes mukana matkoilla ainoastaan verkkopankki rasia.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.