Tomppa tökkii ja baana vetää

HÄNNINEN JUKKA 04.09.2012 19:19

Leenu kirjoittaa:

Jukka tuossa soitti päivällä ja kirosi juuri päivitetynTom Tomin alimpaan sinne. Matkalla pitkin Saksaa, Belgiaa ja nyt Puolaa yrittää vähän väliä ohjata suunnilleen peltotielle, mukamas nopeinta reittiä. Onneksi Kaijtsu ystävällisesti lähetti reittiohjeet nopeinta reittiä Paldiskiin. Kiitos siitä !

Plussapuolella kertoi olevan baana Frankfurt Oderista Varsovaan. Kunto hyvä ja maksu 31 slotya, jonka voi maksaa euroilla, slotyilla tai kaikilla luottokorteilla.

Siellä hän nyt paahtaa Smartilla ja yrittää ehtiä Paldiskiin ennen aamuneljää, saa nähdä, kuinka käy. Henkilöauto, kuski ja sapuska yhteensä 36 euroa, caravan alennus oli 20 %

terv. Leenu

HAAPANEN TIMO 04.09.2012 19:26

Hyvää kotimatkaa vaan Jukalle!

@timppa

AARNIO JUKKA 04.09.2012 20:20

Aivan samanlaisia kokemuksia oli meillä Tompasta Puolassa ja Slovakiassa kesällä. Yhtäkkiä vaan pitäisi poiketa jollekin ihmeelliselle karjapolulle, vaikka valtatie jatkaa suoraan ja muu liikennekin vetää sinne täysillä. Slovakiassa auton kyljet saivat naarmuja, kun yhden"sight-seeing" keikan aikana ei mahtunut vastaatulijoita kohtaamaan ajamatta aivan puskiin kiinni. Nykyisellään on kartturi vieressä vahtimassa Tompan oikkuja ja estämässä moiset seikkailut. Onko tämä sittten järkevää navin käyttöä?

Ja epäilijöille vielä: Tompan käyhttöohje on kyllä luettu ja nopein reitti ja IQ-routes on päällä. Liekö Tompan IQ vähän alhaisella tasolla?

HALTTUNEN TEUVO 04.09.2012 21:59

Chaumont ja Dax Ranskassa ovat Tompalle ylivoimaiset paikat. Parasta ajaa viittojen ja paperikartan mukaan.

Viittjen päivitys on kunnossa, navigaattori saattaa viedä vuosisataisia peltoteitä pitkin. Kuitenkin Tompan käyttöohjelmisto valikkoineen on verrattain kelvollinen.

Taannoin kokeilin kaupassa tehdä Navicorella reitin seuraavasti: Olin paikassa A ja halusin katsoa millainen on reitti välillä B-C. Hankalaa oli myyjällekin. Sitten tuolle reitille välietapin asettaminen myös hankala. Etuna maksuttomat karttapäivitykset. Tompalla ovat melkoisen maksulliset.

HELLE RAUNO 04.09.2012 22:48

Muutama viikko sitten tyrkytti päivityksenä uutta länsieuroopan karttaa. Latasin sen, ja nyt en osaa enää kotiin. Rakkine ehdottaa aivan hullua, mahdotonta, reittiä. Saas nähdä mihin joudumme, kun taas syksyllä suuntaamme etelään.

AHONEN KAI 05.09.2012 00:36

"Saas nähdä mihin joudumme, kun taas syksyllä suuntaamme etelään. "

Ihan puhdas veikkaus: Agadirin liepeille ;)

NYYSSÖNEN KAJ 05.09.2012 09:08

Taasko puolikaima meinaa tehdä ohimarssin. Kokeileppa aloittaa tuo jarrutus tuolla ylngöllä ennen Algarvea, jos saisit kaaran pysäytettyä Euroopan puolella.

Me pysymme Euroopassa mitä nyt 3-4 viikkoa vietämme tammi - helmikuun vaihteesta tuolla eteläisellä pallonpuoliskolla. Annanpa vielä RUTU-kordinaatit jos joku olisi kuunnostunut ajamaan sinne. 8, 72316 E astetta 115,17224 I astetta

Paikan nimi on Kuta

VAINIO RISTO 05.09.2012 10:21

Joopa joo. Ihan samanlaista kokemusta mullakin tuosta Tompasta. Lisänä vielä se, että yrittää ajattaa sellaisia reittejä, joissa korkeus ei riitä välillä jopa henkilöautokaan ei sovi alta. Eipä tuossa mun Tompassa olekaan muuta kuin kävely, polkupyörä ja henkilöauto mahdollisuus. Vielä pyöräteitäkin yrittää ajattaa välillä. Täytyy sanoa, että ikivanha Airis on kymmenen kertaa prempi laite.

NYYSSÖNEN KAJ 05.09.2012 10:46

Siksi ajan systeemillä: Läppäri GPS-antenni MS Autoroute 2007

Hyvin oon pärjännyt. Mikä parasta sillä saa matkamuiston missä on ajellut. Lisäksi voit käyttää sitä kuten karttaa sillä erotuksella että se osoittaa tämän hetkistä sijaintia kartalla jonka voi skaalata mielensä mukaisesti.

Kuvassa ei ole ennakkosuunniteltua reittiä koska tiet ovat tuttuja joten se ei ole tarpeen. Ainoastaan se missä on käyty piirtyy kartalle.

NYYSSÖNEN KAJ 10.09.2012 09:29

Aj aj! Ihan kuin kaksi rakastunutta keskustelisi, mutta kumpikaan ei muista että miksi.

Testaa kuntosi!

ARO PERTTI 11.09.2012 09:56

Mitäs täällä nyt taas lärvitään kun oikein " joukko sensuuri " on iskenyt.Ettekö tiedä että täällä ei saa kirjoittaa tuhmuuksia ?

HÄNNINEN JUKKA 11.09.2012 22:06

Käyttäjän lisäys viestiin 11.9.2012 klo 22:07:05 Katos kun ei älynny, vituttaako, ylläpitäjä ?

NYYSSÖNEN KAJ 12.09.2012 10:14

Ei täältä poistunut mitään olellista, vain kahden rakastavaisen lieskuva purkaus. Eikä se liittynyt Leenun hienoon aloitukseen millään lailla.

Tomppa on navigaattori mutta minä tykkään ajella Autorouten kanssa koska sitä voi käyttää kuten paperista karttaa. Ainoana erona että Autoroute kääntää automaattisesti uuden karttasivun esin kun matka edistyy.

Rauha saitilla ja kaikilla hyvä mielikaj

LIIMATAINEN HANNU 13.09.2012 17:25

Rauhaa rauhaa saitilla ja saitille Kaj! Sekä ihmisten mieliin myös. Jokohan tuo Sinun puolikaimasi olisi saanut kyllikseen, hih hih, minun kiusimisesta ja lopettaisi sen typeryyden? Koska jeppe sen aikoinaan itse aloitti niin myös itse lopettakoon. Minä kun en ole niin viksu että ymmärtäisin lopettaa jos minua tarkoituksella kiusitaan, miehän lyön takaisin, aina ja joka kerta. Oon mie niin pölökkypää. Mutta en aloita myöskään sitä tolloutta, jos ei minua ... provosoida. "Ei pidä provosoitua vaikka provosoidaan"! Paaskat, jeesustelua tuollainen. Aikoinaan Manukin provosoitui ja vieläpä kovin herkästi! KJON! ;-)))

ARO PERTTI 13.09.2012 19:47

Hihihi apostoli Johannes. Oli kiva että " tunnustit " provosoituvasi .Jokainenhan jonkun kirjoituksista provosoituu ja tietenkin se antaa väriä saitille niin kauan kun se ei kohdistuu itseen. Tosin löytyy muutamia jotka provosoituvat kaikista asioista.Kajtsun Einstein kuva oli hyvä esimerkki.Eläkäämme kuitenkin vaikka laihassa sovussa.

Jk.Alkuvuodesta kun CHG kokontuu Balilla otetaan tämä saitin tila päiväjärjestykseen ja kun on nautittu tarpeeksi vaikka Cachacaa niin eiköhän taämäkin asia järjesty. :-))

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.